Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 12 maj 2016

Naturligtvis försvarar Ygeman statens kränkning av individens integritet





Jag noterade hur medierna med enig stämma hajpade socialdemokraten Anders Ygeman under en kort tid och i princip stajlade honom som en ny trygg landsfader. (När DN har en lång och sympatiskt vinklad intervju med en sosse, då ska man ana oråd!) 

Det gäller förstås att ha en tronarvinge förankrad i folkets medvetande innan man sätter kniven i ryggen på den förra ledaren! Varför tror ni Tredje statsmakten rumsterar om med Miljöpartiet just nu? Här pågår just nu schackdrag i Sverige som allra minst kan kallas demokratiska! 

(Om knivhugg i ryggen, se detta implicita inlägg om Stefan Löfvens risk att utsättas för angrepp inom det egna, "trygga" reviret, dvs. "fallen" attackplanet Mars i Kräftan.)

Nu kommer uppföljningen till Överherrarnas introduktion av Ygeman: han visar sig föga förvånande vara FÖR djupgående bevakning av samhällsmedborgarna i "terrorbekämpningens" namn (SvD)! Dvs. det ytterst lönsamma krig som USA under många år bedrivit och som - till all lycka för kapitalismen - bara förvärrar världens hat mot de skyldigt, korrupta och giriga västmakterna! Sent ska svenskarna förstå hur det här systemet faktiskt är riggat.

Astrologiskt talat kan ingen bli förvånad över att i också Ygeman finna det hinduismen kallar demonins kvalitet, Tamas guna. Demon är liktydigt med mörker dvs. okunskap och där mörker dominerar gror fruktan. Inte för inte nästan tjatar den visa tibetanska astrologen Barbara Pijan om fruktan i samband med den tamasiska planeten Saturnus. I teorin lättar mörkret om Saturnus befinner sig i några av de ljusa eller sattviska tecknen (Tvillingarna, Jungfrun, Skytten eller Fiskarna), men som alltid är tydningen en delikat balansgång mellan många och motstridiga signaler!

Ämnet Mörkrets kvalitet var på tal igen helt nyss i samband med Mona Sahlins senaste klavertramp, och i dagens tidningar kan man även notera hur en annan av Mörkrets bästa affischpojkar, Anders Borg, numera kräver sin forna månadslön för att hålla ett sketet föredrag på trekvart (AB)! 

Faktum är att gamla religiösa begrepp beskriver verkligheten bättre än den sekulära människans fattiga terminologi: Så här ser Satans barn ut, när man synar dem utifrån Ljusets kriterier!

Ygemans horoskop är i princip USA:s nationalhoroskop i repris, så det är inte svårt att förstå hur han kommit att anamma tanken på dataövervakningen av de svenska medborgarna, "American style"....

Se t.ex. USA, astrologin om dess rasism och dödsdrift (2015)

 
Om man kreativt, associativt, lekfullt använder astrologiska verktygslådan så gott man kan på ett ofullständigt horoskop, utan känd födelsetid, händer det ofta att vissa tendenser ändå tydligt visar sig. Här vet vi t.ex. inte om Ygemans "fallna" Måne i Skorpionen (tendensen att i psyket måla fan på väggen i tid och otid) sammanfaller med en akut koppling till den korrumperande Satans stjärna, Algol. Men som i fallet Anders Borg (där det istället skulle röra sig om Satanshuvudet och Månen i konjunktion) är sannolikheten hög att den onda stjärnan står mycket nära sinnelagets indikator. Dessa öden ställs inför frestelser och de svaga trillar dit. 

Vad som vad gäller båda dessa män för tankarna till Guds eviga rådslut, dubbel predestination och många andra termer svenskarna inte längre förstår eftersom de fallit så djupt ner i tanklös konsumism och obildning, är att såväl Ygeman som Borg utifrån den sannolikt hårt angripna Månen har en så dubiös kontakt med den egna själen. Utifrån månascendenten har båda männen Solen i Syndarens åttonde hus, och i Ygemans fall betyder det att han på sinnelagssidan exakt upprepar USA:s nationalhoroskop med dess fysiska Skorpionascendent och Solen i åttonde (i Tvillingarna). Om USA:s mordiska grundpsykologi har bloggen redan ordat tillräckligt.

Men hos Ygeman finns många tendenser som pekar mot en oupplöst (mörkerlagd) dåre, en av de individer som nu oupphörligt vävs in i det världspolitiska dramat för ett stundande Tredje Världskrig (kapitalismen tänker inte lämna arenan utan ett riktigt storslaget fyrverkeri i finalen). Det spelar egentligen ingen roll HUR akut Algols bestrålning av Månen är, när ett barn av Mörkret tecknas av såväl den sataniska axeln (Oxen/Skorpionen - samma hos Anders Borg) SAMT en häpnadsväckande stor mängd planeter som utifrån månascendenten befinner sig i de mörka och onda husen: ramverken och begränsningarnas Saturnus är "fallen" i egocentriska Väduren och därtill i olyckans och fiendskapens sjätte hus - gissa om den här mannen proaktivt ÄLSKAR att "sätta dit" allt som han kan rubricera som "hot" eller "fiender" till de egna preferenserna. 

Proaktivt = Väduren är zodiakens pionjär men i praktiken alltför "trigger happy". Även om Saturnus i sig är en senfärdig och konservativ kraft, kommer denna Saturnus jämfört med t.ex. Saturnus-i-Stenbocken att te sig som ytlig och ynkligt underrättad i sina beslut!

Att också Saturnus disponent halkat in i ett av de mörklagda och onda husen understryker än mer vilken usel beslutsfattare detta är, eller om man så vill, hur människan är rent paranoid och aldrig borde få komma i närheten av frågor som rör landets säkerhet. Människan saknar helt omdöme. Redan intervjun där han avslöjades med att organisera familjens måltider en hel månad i taget fick mig att inse att detta är en mycket sjuk människa, faktiskt mogen psykologisk terapi. Hans rädsla för det "lösa", "fria" eller "otyglade" motsvarar exakt den FRUKTAN Djävulen sår i själen hos dem som av någon anledning inte svarar på Djävulen som den förföriska frestare som blev Anders Borgs fall (både i pengahunger och senaste valet av kvinna).

I tider när USA skriker "terror" som en stucken gris, är det inte lätt för en liten pluttstat som Sverige att behålla perspektiven, och därför är det NU som rena galningar slinker igenom det som borde ha varit mediebevakning. Istället får vi ett devot personporträtt i DN, vars omdömeslöshet nått episka proportioner under Wolodarskis inkompetenta ledning.

Slutligen kan man också notera att Ygemans frihetsplanet Jupiter inte står högt i kurs med sin placering i "förlustens tolfte hus, ännu ett av de onda husen. Här har vi mannen som utifrån sin egen paranoida läggning lätt inskränker även alla andras frihet. Här vill bloggaren påminna om att också han har Jupiter i ett av de onda husen, men att det av allt att döma är "den onde rike mannen" (Jupiter som en verksamt ond figur) som tenderar att framträda som fienden med denna placering. 

Astrologin bjuder på så möjliga vinklingar att den är ytterst tacksam att använda i polemiskt syfte, för den som så önskar. (Av den anledningen fördrev Rom en gång judarna ur staden, de spådde för mycket och uttalade sig om Caesars kvarvarande tid vid makten. I dagens Sverige har tankeförmågan sjunkit så lågt att astrologin är en alltför komplex syssla för gemene man och hela poängen med dessa inlägg på bloggen mest för bloggarens personliga nöje och den lilla grupp tänkare "där ute" som har så vältrimmade intellekt att de ledigt kan följa med i ovanstående, helt principbaserade diskussion av Ygemans vanvett! 

Märk att Mörkrets barn utåt TER SIG helt normala i en kultur som redan valt Djävulens värdeskala, en svensk anser det kanske t.o.m. förnuftigt och förekommande att så totalt döda spontanitet och infall inom familjen att man placerar för måltiderna en hel månad i förväg! Ingenjörsmentaliteten i detta land har gjort befolkningen till ett ovanligt lätt byte för alla tekniska mojänger som ytterligare skär ner och reducerar folkets tankeförmåga. Ett av de värsta it-baserade "hjälpmedel" jag hört om, beskrivs nyligen i DN: appen Tinder där människor reducerar sig själva och varandra till ren köttmarknad och där den enda taggen man kan sätta på "produktbilderna" är en yrkestitel för att hinta om huruvida köttstycket kommer med en säck full av pengar. 

Här ser vi slutligen hur marknadskrafterna och teknikfascismen i symbios skapar ett system för rena spillror till människor, vrak som dem man hittar i dokusåpornas värld inbillar jag mig utan att någonsin sett ett enda avsnitt av Paradise Island och liknande ögonblicksbilder av den kapitalistiska världens degenerererade avkomma. Tro inget annat än att det är kapitalismens fel att människor sjunker så här lågt. Miljöfaktorn finns, och även simpla själar som kommer åter till planeten Jorden gynnas av en god miljö och ett samhälle med sund orientering.

Västerlänningen och särskilt svenskarna är nu så mycket horor och horpojkar man kan bli och Ygeman har all anledning att frukta terrorattacker, även om han inte förstår att det är inifrån honom själv och hans bottenlösa mörker denna terror ytterst kommer.

Inga kommentarer: