Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 maj 2016

Londons borgmästare: den goda och den onda kandidaten


Sadiq Khan och Zac Goldsmith, den gode muslimen resp.
den onde islamofoben på högerkanten. Notera hur
avslappnad den första är och den senares inte fullt lika
trevliga uttryck (via blick, minspel och muskelspänningar).
Godhet och Ondska är kosmiska kvaliteter - de finns!

Där världens tidningar enligt The Guardian häpnar över att en troende socialdemokratisk muslim blivit världsmetropolen Londons nya borgmästare (helt otänkbart i rasistiska Sverige!), där fascineras den här bloggen istället över hur skenbart lika horoskopen för de två tävlande ser ut. Båda har viljestyrkans Sol i konkret Jord och sinnelagets eller reflektionens Måne i perceptiv Eld.

Den gode - vinnaren:



Den onda konservativa smutskampanjaren:




Trots att dessa bara är sinnelagsascendenter är det fascinerande att se hur bådas inre fantasiliv (Månen) drömmer om en KONKRET (Jord) maktposition, båda har Solen i tionde huset. Men bara en kunde vinna och det är faktiskt ganska lätt att se varför, t.o.m. via mycket enkel astrologisk grovsortering!

Högerpolitikern Goldsmith - vars smutsiga kampanj förklaras som en katastrof till och med av de egna, som något som för lång tid fläckat partiets trovärdighet i alla frågor som rör religion och invandring - har en soli-lunär kombination som bildar det mest extrema av de tre möjliga "egenmäktighetssyndromen", den kollision mellan Eld och Jord som även beskrivits som "andens brutalisering". När psyket står i egocentriska Väduren och Solen arbetar för ABSOLUT MAKT i Stenbockens ("världshärskarens" tecken), tenderar autokratin att bli närmast outhärdlig och vi får individer som går över lik för att nå sina mål. 
Ang. Goldsmiths kampanj och smutskastning i allmänhet, se: Johannes hemliga bok om "blasfemins ande".

Socialisten Khan däremot har den trivsammaste formen av de inkompatibla Eld- och Jord-elementen och därmed den minst egenmäktiga versionen. Här kan man istället tala om "av egen kraft" på ett neutralt sätt, en "self-made man" (Khan är son till en enkel pakistansk busschaufför). Solen i Jungfrun är som bekant tjänarnas eller servicearbetarnas tecken medan Månen i Skytten är ett sinnelag som svarar på större frågor i livet, Skytten tillhör den universalistiska tredje akten. Och även om smutskastaren Goldsmiths välvilliga Jupiter i Vattumannen är en helt okej placering har den inget med hans grundläggande soli-lunära axel att göra. 

Den muslimske Khan har istället godhetens, religionens och filosofins Jupiter som en ljuvlig bas för ett vidsynt och perceptivt sinnelag (Månen) i Skytten och värt att notera är hur Jupiter sägs "fröjda sig" i Vågens tecken där den i det här horoskop dessutom minglar med den sociala älsklingen Venus, starkt placerat i sitt eget positiva tecken Vågen (rättvisa mellan människor) och därtill i 11e huset för ideal. 

Denna kombination, slump eller ej, är samma som framtonade när bloggen för några år sedan granskade Vänsterpartiets styrelse och fann de dominanta soltecknen Skytten och Vågen vara helt i överensstämmelse med den mogna och avancerade människotyp vars hjärna är rymlig nog att tänka sig, och föreställa sig, budskapet från den Stora Välgöraren (Jupiter): "Allt gott åt alla". Socialism borde vara människoartens naturliga strävan, men vissa själar har doppats för djupt i sanslöshetens flod Lethe i samband med syndafallet och födelsen hit. De slutar som tvåbenta djur, klösande och krafsande efter fördelar för sig själva.
Om Lethe, se även: Glömskans flod och Sanningen (2009)

Ett bättre politikerhoroskop än Khans är således svårt att föreställa sig, och jag hänvisar gärna till den bitska författarinnan Lena Holfve vars tankar om brottsmisstänkta Mona Sahlin vidareutvecklar tankar som även den här bloggaren nuddat vid. Holfve citerar generöst från den här bloggen så det kanske är lite av en korsbefruktning. I den anglosaxiska kulturen läser man Platon som senast på universitetsnivå och förstår därefter - via verk som Staten och Lagarna - spelreglerna för en politiker värd namnet. I Sverige, där det masstillverkas broilerpolitiker helt utan substans, verkar ingen längre ha en susning om vad en oförvitlig statsman är för något.

Så, hur obehagligt det än kan tyckas för vissa att tänka att man var förutbestämd att spela en medioker människas roll i detta liv, Sadiq Khans horoskop visar precis hur himmelen nådigt släpper en rollmodell för oss andra då och då. Det bitterljuva för bloggaren är att han är född med samma horoskop och samma år som en fantastiskt behaglig person som dog förra året i hjärnblödning vid bara 44. Födelsedagen skiljer dock så man får önska Khan en lång och effektiv tjänst som Londons borgmästare. 

Khan ("konung") - för övrigt samma släktnamn som en god miljöpartist som fick lämna svensk politik av den enkla anledningen att han tog i hand på ett avvikande sätt (!) -  har redan lovat Londonborna att lösa bostadsbristen så att folk "faktiskt har råd att bo".

Så ska det låta! Något för stockholmspolitikerna att ta till sig, som ömkligt håller byggherrar och fastighetsägare om ryggen så att de höga bostadskostnadernas och de rikas möjlighet att tjäna grovt på boende i första eller andra hand inte på minsta sätt demokratiseras, det vill säga socialiseras! 

Profitmentalitet i anslutning till hälsovård, skola och boende kommer att kriminaliseras i framtiden. Den generation (eller två) som får se sina liv förspillda i det dekadenta Sverige (och västvärlden) är naturligtvis karmiskt skyldiga på kollektiv nivå, de har uppenbarligen varit medborgare i något påfallande orättfärdigt land och aldrig höjt sina röster i protest. 

Nu kommer det surt efter som ett liv i ett Sverige som helt enkelt inte längre är bra som det ändå var tills för 20-30 år sedan, då privatismen och den sjukliga individualismen slog till (på ekonomiska: "marknadsliberalism", allas rätt att försöka bli rik på någon annans bekostnad).

Apropå namn ser jag, språklig dilettant jag är, att Khans förnamn uppenbart betyder "rättfärdig". Hebreiska SDK (sedek) betyder just rättfärdighet och kanske också arabiska föräldrar har samma tradition som judarna, man döper sitt barn till det man vill att de ska arta sig till. Och i det här fallet stämmer t.o.m. stjärnorna in i lovsången över Den Rättfärdige.


Inga kommentarer: