Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 maj 2016

Kubakrisen och USA:s allmaktsfantasier

Föregående inlägg om USA:s chefskrämare Michael Froman som söker rädda landets roll som världshärskare genom diverse frihandelsavtal som syftar att ge fortsatt frisedel åt den amerikanska rovkapitalismen, innehöll en kort referens till Kubakrisen. Denna utbröt då Saturnus stod i samma tecken där Froman har sin våta dröm om att spela Världsdiktator.

Så varför inte kort kommentera horoskopet för president Kennedys morgonmöte efter att man upptäckt ryska missiler på kubanskt territorium - startskottet för Kubakrisen?



Redan de fyra elementen varskor vilken nivå dessa psykopatiska pojkar som styr världen leker. Jord och Vatten och fienden (precis som i Fredrik Reinfeldts horoskop) är förstås Mänskligheten eller Folkstyret (Vattumannen i 6e fiendehuset). En borgare kan inte förstå detta, lögnen har fyllt hennes varje cellkärna, men Vattumannen är faktiskt SOCIALISMENS TECKEN, symbolen för en mänsklighet som vuxit upp och kastat armbågande och råttaktig konkurrensmentalitet överbord. 

Men detta är alltså Kubakrisen ur USA:s perspektiv och det är det landets intellektuella höjd som horoskopet avslöjar. Lustigt nog påminner kartan en hel del om deras nationalhoroskop, här har landets 11-husideal Jungfrun ("var och en sin egen lyckas smed") blivit ascendenttecken och det för USA så viktiga neurostecknet Kräftan (trygghet, protektionism) blir den självtjänande Jungfruns naturliga 11e husideal. 

Men det intressanta är makt- och gränsdragarplaneten Saturnus och hur den vid krisens början GRADEXAKT kombineras med den södra månnoden/Ketu - halshuggningens nod. Bläddra ny visare och läs om Froman chefen över USA:s försök att pressa in Europa i den rike onde storföretagarens krav på att INGEN SKA FÅ RÖRA VID HANS PROFIT. Här klarar mycket. Froman och Kubakrisen är barn av samma Zeitgeist, och Ketu/Saturnus-konjunktionen - krossat ledarskap i femte ledarhuset rimmar perfekt med USA:s panik vid detta morgonmöte när det som de aldrig trodde hända, faktiskt hände. 

Som ett komplement till det knäckta 5e ledarhuset visar därför den fallna Mars i Kräftan i 11e "idealhuset" hur USA faktiskt stod helt utan handlingsplan (läs Wikipedia-artikeln) och hur överdriftens Rahu med fallna Mars indikerar den vånda som fyllde den låga näringssjälen (Vatten) under denna period. Fast det handlade förstås om mer än näringslivet. Ur USA:s synvinkel var det nu en fråga om världsherraväldet, som USA trott sig sitta någotsånär säkert på och som nu tycktes halshugget (Ketu).

Wikipedia har också klockslaget kvällen innan (20.30), då inrikesministern efter en notifikation från CIA valde att vänta till nästa morgon med att meddela presidenten. 


Det här horoskopet är precis lika intressant eftersom Djävulens stjärna Algol stiger över Washingtons östra horisont - dvs. USA:s hjärnspöke visar sig, deras egen inneboende världslighet som de projicerar på ryssarna. Det är möjligt att inrikesministern behövde flera timmar att samla sig så att CIA:s rapport i själva verket överräcktes ganska exakt då Månen ("homeland security") strök över den onda stjärnan Algol, den bibliska Satan eller Anklagaren. (Jag skrev in "Mammon?" på kartan, men associationen till bronstjuren på Wall Street var kanske inte så passande att utveckla just här.)

Det kanske mest intressanta med denna period när USA upplevde sig stå på randen av ett nytt världskrig är hur tydlig symboliken är som bildas av den fallna Mars opposit Saturnus i starkt negativ kontrollposition. Saturnus sägs representerar fruktan (lustigt nog) och har därför en släktskap med den fallna Mars i Kräftan som indikerar hur alla röda varningssignaler larmar vilt och besinningslöst. 

(Saturnus som fruktan förklarar i hög grad alla dessa hårdkokta typer med pokeransikten som aldrig medger ett misstag. Maktens planet är kanske psyopatens planet. Antiken korade den definitivt till den stora "illgöraren", men det var kanske främst pga. dess uppenbara koppling till döden.)

Den kanske mest kroniskt skräckslagna och kontrollfreakiga kvinna jag känt hade just denna 1962-opposition, och det är tyvärr en astrologisk figur som tycks teckna riktigt dålig karma från tidigare liv. Troligen kollektiv karma eftersom aspekten ligger på himlen en längre tid. Den skickliga författaren till en serie ordrika texter om månnodernas positioner talar dock bara om noderna som sådana eller noderna i tecknen separat, men väg i samband med Kubakrisen dessutom in de två naturliga illgörarna i maktkamp mot varandra! 

Det är därför jag dristade mig till att spekulera över den judiska chefskrämaren Froman i ett tidigare liv som nazist. Kubakrisen är under uppsegling samma år då han föds och han är säkert helt märkt av denna amerikansk-ryska rysare inte mindre än av det judiska kollektiva traumat Förintelsen, vilket hans själ tycks ha haft att göra med på ett närmare sätt eftersom återfödelsen skedde under de stjärnor dem skedde under.

Den som är förhållandevis tom i sinnet kan pröva att "rida på" de astrologiska budskapens bärvågor och själv notera historiska "noder" som fungerar som korresponderande lågvattenmärken.


Inga kommentarer: