Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2016

Isabella Lövin - SvD:s Göran Eriksson tycks fuska som astrolog


Isabella Lövin - pekat på smuts i havet
Bosse Hansson, sportkommentatorn: fotbollen är rund

SvD:s väl avvägda politiska kommentator, Sol-Vågen Göran Eriksson, tycks kunna sina psykologiska typer. Astrologin kunde inte sagt det bättre - MP dumpar idealisten Åsa Romson (för sann för svenska folket som likt drevmakarna medierna rör upp stormar på basis av ordval och formuleringar - en sketen och förljugen loppcirkus för bonläpparna i detta land). Istället väljer de enligt Göran Eriksson nu en "superrealist", Isabella Lövin.

Etablissemanget älskar att repetera två eller tre formuleringar som blev Romsons öde - notera parallellerna med drevet mot de troende inom partiet - det är skitsaker vi talar om! - men där skon egentligen klämmer är att Romson var för äkta för att funka inom den förljugna svenska maktsfären. Bloggens första inlägg om henne var när hon antytt att statsminister Löfven ljuger för att framstå som något annat än han är. 

Sånt säger man inte ostraffat och mycket riktigt är det från Aftonbladet - "oberoende socialdemokratisk" - och i synnerhet från skräcködlan Lena Mellin som det värsta drevandet mot Romson och MP kommit. Efter sin framgång som ny drevkarl efter Jan Helin låter nu Mellin blidkad i sin första text: Isabella Lövin är ju, när allt kommer omkring före detta journalist - som Mellin själv (en föredetting).

Faktum är att havsföroreningsaktivisten Isabella Lövin är nästan besvärande jordbrun (=realistisk) om man ser till horoskopet! Men innan det granskas, måste jag peka på hur otroligt utseendelik hon är gamle sportjournalisten Bosse Hansson som sent i livet ställde till det en smula för sig genom att använda "n"-ordet. Till Sverige hör som sagt världens sämsta journalistkår, en som piskar upp drev på basis av t.o.m. ett enstaka ord! På Uppsala Universitet lärde jag mig en gång i tiden om den "akademiska välvillighetsprincipen" som i syftet att inte fastna i oväsentligheter ser mellan fingrarna med stavfel och enstaka ordval och vid disputationer fokuserar på tankehöjden och sundheten i den tes disputanten driver. Svenska journalister är inte i närheten av den hedervärda grundinställningen!

Och minsann, Hanssons horoskop liknar Lövins. Han är född ett Saturnus-varv tidigare då "själens form" eller "gränsdragaren" befann sig i sitt negativa och till Jord bundna härskarläge i hårdhudade Stenbocken, zodiakens troligen mest fantasilösa realist. Och samtidigt helt ovärderlig bara den hamnar på rätt plats i livet. Jag noterade nyligen hur min tandläkare var själva sinnebilden av den goda läkaren, Solen i Oxen och Månen i Stenbocken gav den där klipplika känslan av att detta är någon att lita på. Mycket farlig, Jord-elementets förmåga att invagga folk i falsk säkerhet, men i det här fallet backade hon, fast ung, upp den naturliga utstrålningen med en sällsynt skicklighet. 

Smått astrologiintresserad (eller åtminstone allmänt nyfiken) var hon också, så undertecknad kunde bekräfta att hennes vänner som tyckte hon liknade Oxen mer än Tvillingarna hade helt rätt - enligt den korrekta sideriska zodiaken. Bara en planet hade hon kvar i Tvillingarna, men dess bättre händiga Merkurius som härskar i tecknet. Därav hennes skicklighet med armar och händer i arbetet. Det bästa av båda världarna: Oxens förmåga att sprida lugn, och Tvillingarnas manuella snabbhet och precision!

Politik är naturligtvis Stenbockens egen arena men om vi håller oss till utseendelikheten här, så är det sannolikt Lövins och Hanssons tydliga tonvikt på Stenbocken i kombination med att båda har Skytten aktiv i femte/sjätte graden. Eftersom klockslaget inte är känt för någon av dem, skulle det verkligen kunna handla om en gradexakt överlappning, Bosse Hanssons Sol på Isabella Lövins Venus. Utseendelikheten ska inte överdrivas (och Hansson är runt 70 på fotot), men jag har sett de här bruna varma ögonen förr på människor starkt dominerade av Stenbocken och ibland med Skytten i kartan. 

Bosse Hansson
 

Isabella Lövin

De här "look-alike"-registren bygger var och en upp för sig själv, i minnet, och jag har insett att alla inte uppfattar ansikten på samma sätt. Saker som förbinder två personer i min uppfattning registreras inte alls hos en annan, som kanske istället fixerar sig på ting som skiljer dem åt! Det roliga blir då att se vem som har mest rätt, och finns det tydliga astrologiska överlappningar som bekräftar samhörighet, ja då vet man att negationens folk saknar kontakt med anden, med Sanningen.

Varför Hansson och Lövin ser så lika ut skulle kunna beror på att båda har "själens form" Saturnus så nära endera Ljuset, mannen troligen i konjunktion med Månen och kvinnan definitivt i en troligen gradexakt konjunktion mellan Saturnus svurna fiende Solen - Död och Liv sammanfösta på samma fläck på himmelen, och båda i opposition med havsföroreningarna: olyckans Mars "fallen" i oceanernas tecken Kräftan, och dess disponent Månen i Oxen (Månen är en "verksam illgörare" när Oxen äger 1a huset, vilket den här gör enligt sinnelagsascendenten). Bra mycket smuts (och smutsfobier) där!

Nå, Lövins miljöaktivism tillhör hennes "flummiga" förflutna. Det Eriksson påtalar och det Mellin nästan verkar nöjd med är naturligtvis den horribelt fantasidödande konjunktionen mellan Solen (intelligens) och stel formalism (Saturnus). Lövin blir en perfekt politiker i svensk byråkratisk tradition! Själsdödande realism. 

Det finns inget visionärt alls i Lövins horoskop, men hon är inte kallad för det heller. Hon är JORD-ELEMENT i övermått för att gjuta olja på vågorna så att de hatiska svenska medierna lugnar sig. Sicken Tredje statsmakt dessa tidningshus är! Mitt tips är att det blir de som bombas först när slutligen den där terrorattacken kommer som de så gärna pratar om... Västerlandets dödsdrift - thanatos - börjar närma sig maximum.

Se även: Horoskop för första kända bruket i Sverige av begreppet Tredje statsmakten. 



Tillägg

Inlägget skrevs under måndagseftermiddagen men postades inte. Tisdags morgon ser en publicering i AB som kanske borde stannat som skrivövning i formell svenska i skolan. Den unga gröna kvinnan med invandrarbakgrund tycks ännu inte ha dragit några slutsatser när hon talar om Miljöpartiets "paranoia" inför medierna. Hon verkar inte förstå att mediehusen SKAPAT denna kris och att den frågan är den verkligt intressanta. Sicken Tredje statsmakt dessa tidningshus är! Mitt tips är...

Inga kommentarer: