Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 maj 2016

Horoskop för USA:s girigaste direktörer


USA:s girigaste direktörer, Kiani och Gabelli



The Guardian berättar att USA:s folk inte skulle veta hur blåst det är av det kapitalistiska systemet som möjliggör för låga människor att armbåga sig upp och sko sig på andra, om inte några heroiska fackföreningar hållit koll på löneskillnadernas utveckling:

Inkomstskillnaderna som råder i det här landet är en skam. Vi måste stoppa Wall Streets direktörer från att fortsätta sitt klängande på de arbetande människornas ryggar.

Gräddan av direktörer för börsnoterade bolag drog förra året in en lön 340 gånger så mycket som en enkel anställd (och då sjönk den siffran ändå något jämfört med året dessförinnan).

Av Topp 3-listans män ingår naturligtvis 2 direktörer för den sjukliga medicinindustrin, vars inverkan på Sverige kunde se när den inkompetenta regeringen Reinfeldt lurades att köpa oerhörda mängder av ett gammalt skitvaccin som etiketterades om och såldes som skydd mot svininfluensan. 

Någon kanske noterade att farmakologi-industrin rekordsnabbt efter den avslöjande artikeln om fulspelet nyligen (en i raden, snarare) lät högermedierna publicera en "skadebegränsare" om att vaccinet hade varit verksamt även "året därpå". Jag ser denna flod av lögner från storföretagen välla genom tidningssidorna men bryr mig inte längre. Detta är den värld den vite mannen har byggt sig - en värld baserad på självlögn - och han kommer till sist att drunkna i sina lögner. 

SKAMMEN den nakna och missfärgade själen kommer att erfara inför den himmelska domstolen är den negativa kraft som BYGGER hans nästa jordeliv, vilket naturligtvis blir ett skitliv där han kommer att luras och rövas från varje hörn - han möter sina egna gärningar som i en sanningsspegel.


Direktör Walbert, gick från
kroppslig sjukdom till andlig

Istället går blickarna till de tre direktörernas horoskop. En av dem, Timothy Walbert, har verkligen sett till att hålla sitt födelsedatum borta från allmänhetens kännedom, inte ens året finns nämnt någonstans. En skamlös eulogi över denna "goda" och humanitära direktör berättar att han diagnosticerades med någon brist i immunförsvaret och att detta avgjorde hans framtida yrkesinriktning.

Till professionen påminner direktör Wallet om en uteliggare som letar fynd i soptunnorna, fast i högsta divisionen. Han snokar upp gamla läkemedel vars patent gått ut, och återupplivar dem under företagsnamnet Horizon, lite som den skandalösa skitstövel inom BigPharma som köpte upp ett livsviktigt läkemedel och ockerhöjde priset med 5000%... Den lovprisande texten om Walbert försäkrar dock att han står på den lilla människans sida, vilket kanske motsägs av hans oanständiga lön.

Se även: Ännu en ful rovkapitalist som profiterar på de sjuka

De två andra har födelsedagarna offentliga, dels BigPharma-direktören Joe Kiani (egentligen från Iran) och Mario Gabelli, ett skumrask som ägnar sig åt penningplacering (tjänat pengar på pengar, den lägsta sortens människas verksamhet). Deras respektive sinnelagshoroskop (med Månen som ställföreträdande ascendent) ger lite olika besked.

Iraniern "Joe" först (ett mer självgott leende och mer förrädiskt knipsluga ögon har jag aldrig sett på ett "officiellt" maktmänniskoporträtt, än det här ovan!):


Ett komplext horoskop utan några enkla svar, men att iraniern lyckats i USA talar för en födelse efter lunch och det kanske girigaste av alla psyken: Månen i Skorpionen med energi från den flitiga jordbrukaren Mars-i-Jungfrun - här ser vi USA:s nationalhoroskop upprepa sig! 

(USA: Skorpionascendent med Mars i 11e idealhuset: jag och bara jag och min spade ska ge mig - individuellt - framgång. USA:s folkmassa - Månen i Vattumannen - tror kollektivt på denna sociopatiska "ensam är stark"-ideologi varför landet också är bräddfylld av mördare och misslyckade människor.)

Pga. sannolikheten av en tidig Skorpion-Måne får vi också Satans korrumperande inflytande som en distinkt möjlighet, samtidigt som den lyckosamma Mars (en verksam välgörare när Skorpionen äger det "goda" 1a huset) bildar en fin bas för förmögenhetsplaneten Jupiter TROTS dess placering i 6e olycks- och fiende huset. Man kan misstänka att "Joe" eller hans släkt lämnade Iran av politiska skäl (att den USA-köpte shahen av Iran störtades 1979) och att denna rikemans-Jupiter indikerar en liten grop i familjeförmögenhetens historia. Den svackan har den gode sonen "Joe" nu mer än väl fyllt i genom sin egen karriär. 

Det är lustigt hur månhoroskopet så väl symboliserar en "kung" av något slag. Kungamakaren Regulus i isolation förblir passiv, men här krokar den tag i handelsmannen Merkurius via opposition, och kombinationen av Saturnus och Solen ger visserligen en knepig psykologi (planeterna är varandras fiender) - troligen en glädjelös och hjärtlös streber - men onekligen sprider Regulus via sin direkta kontakt med Merkurius sin välsignelse genom hela Vattumannen. 

Detta ÄR ett favoriserat horoskop, åtminstone sett ur Månens perspektiv (med en bra Mars) och om man är beredd att acceptera att mannen har sålt sin själ till Djävulen (Satans stjärna Algol).

Den andra oanständigt självberikande direktören är italienskättade Mario Gabelli:


Här är det istället möjligt att den välsignande Regulus lyckas kroka fast i en planet och sprida sin välvilja, men eftersom Månen rör sig så snabbt och klockslaget är okänt, lämnar vi den därhän. Ett är säkert: Månen står för enkla begär och i Lejonet åtrår människans irrationella sida storhet och ledarskap, en del är så primitiva att de vill bli "idoler"! Just detta år övergår viljan att "glänsa" i ren patologi pga. närvaron i Lejonet av giriga demonen Rahu, den som i indisk mytologi var avundsjuk på gudarna och ville bli odödlig som dem. 

Månen är på ingång i Rahu så den vanvettiga hungern går mot ett maximum. Detta var livet då den här själen skulle släppa all falsk blygsamhet och visa vilket simpelt djur den var. (Hos flera antika tänkare placeras Eld i den s.k. Irrationella Själen och det är alltså endast Luft som anger den Rationella Själen.  

Att sedan notera hur Tvillingarna innehåller en Sol med den stora framgångens Jupiter ger naturligtvis en vilja och en talang att nå de högsta positionerna men notabelt är att chefskapets Lejon i 1a huset placerar kommunikativa eller förmedlande Tvillingarna i 11e idealhuset. Hade detta varit ett äkta konungsligt Lejon hade idealet varit att så väl som möjligt kanalisera Guds eller Himmelens vilja till undersåtarna. Men den nivån av ego-transparens når sannerligen inte många Sol-Lejon (och särskilt inte det mindre Mån-Lejonet). Istället fungerar symbolen perfekt för en krämare - Tvillingarnas Merkurius är ju inte bara kommunikatör utan också din typiska pratiga försäljare eller handelsman. 

Och nu blir det intressant, för ur det begärsfyllda sinnelagets perspektiv befinner sig Solens disponent Merkurius i det tionde huset för TOTAL MAKT och tecknet är det materialistiska Oxen, penningens tecken. Oxen i sig lider av "egenmäktighetsproblematik" eftersom pengarnas Venus befinner sig i Eld, i egocentriska Väduren som "min högsta Gud" (9e huset). Genom snårigheterna lyckas vi alltså t.o.m. med ett månhoroskop skönja att den här direktören dyrkar Mammon som bäst, eller i värsta fall är en typiskt egocentrisk och megalomanisk psykopatdirektör.

Låt honom slå följe med persern "Joe" på det gamla Persiens "ödets bro" och vi ska se hur det går. I Zarathustras lära måste varje själ gå på en bro efter döden och denna bro kommer att vara slät och enkel att passera för dem som levt efter och umgåtts med DEN GODA TANKEN (Asha) under sina liv. 

De som valde LÖGNENS ANDE (Druj) däremot, kommer att uppleva (pga. sitt eget infekterade samvete, vetskapen om sin avvikelse i livet från Det Goda) hur bron förvandlas till rakbladsvassa eggar. De onda själarna kommer att falla av bron och störta ner i helvetesvärldarna.

Givet Sveriges val av rovkapitalismen kommer även det här landet att bryta samman när tiden för den stora Prövningen kommer. Man väljer inte Lögnen ostraffat. Tids nog har de tidsalstrande gudarna (som vi studerar via planeterna) format den platonisk FORM eller Idé som ur Sverigehoroskopets perspektiv motsvarar Domedagen. Av astrologin lär man sig således att Domedagen ständigt äger rum, någonstans, för någon, på alla nivåer.

Inga kommentarer: