Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 maj 2016

Flyktingdöden till havs och blylodets Saturnus



SvD skriver: "Att antalet döda ökat jämfört med förra året tycks inte kunna förklaras av att fler gjort resan över Medelhavet. Antalet människor som anlänt till Italien hittills i år är drygt 47 000, nästan exakt lika många som under samma period förra året, enligt IOM:s siffror."

Så kommer hårda siffror som, om man så vill, bekräftar bloggens astrologiska prognos från tidigt förra året på "snålare tider" när den välgörande Jupiter inte längre står i havets eller modershägnets tecken Kräftan utan lämnar döden i vattnet fritt spelrum.

Det var ju så att Saturnus i rollen som Döden nu en längre tid befunnit sig i Vatten-tecknet Skorpionen så att dödssymboliken är dubblerad. Men så länge den beskyddande välgöraren färdades genom havets tecken Kräftan mildrade den senare Saturnus verkningar via sin 120-gradersaspekt.

Men så, cirka klockan 13.00 (UT) den 14 juli förra sommaren gjorde Jupiter entré i Lejonet och fick därmed ett helt annat förhållande till Döden. Illgöraren Saturnus kastade nu sin långa hinduiska 270-gradersaspekt mot välgöraren. Detta tolkade bloggen alltför snävt, som att opinionen mot lycksökande tiggare i Sverige skulle hårdna. Men regeringen saknar kraft i nyporna och istället blev det en mycket större fråga som "svarade" på den kosmiska väderväxlingen.

SvD skriver inte vilket tidsintervall IOM (Internationella organisationen för migration) jämför, men det måste röra sig om de inledande månaderna 2015 och 2016, så att Jupiters förflyttning till nytt tecken skulle kunna tjäna som en bekräftelse på den astrologiska diskurs som den här bloggen - märk väl - experimenterar med. (Bloggaren har aldrig intresserat sig nämnvärt för den uppsjö av prognosmetoder astrologins olika grenar utvecklat.)

Med de långsamma planeterna verkar det dock legitimt att begrunda tematik med global räckvidd, som t.ex. det faktum att lycksökare Jupiter) från världens alla hörn just nu har oflyt i sina försök att ta sig till där de gamla pengarna (Saturnus) vistas. Åsa Romson schavotterades av diverse mörka krafter inom medierna, men hon hade helt rätt som kallade Medelhavet vårt nutida Auschwitz. Fort Europa ÄR Saturnus, Liemannen, de gamla pengarna, den snåla och djävulska slavdrivaren! Jupiter representerar alla dem som söker "lätta lyckan" (i fantasiländer som visar vara ett slutet Fort Europa). Dessa horder av människor har väldigt lite har att hämta när Saturnus (nu i bemärkelsen restriktioner och armod) tynger ner dem. 

Å andra sidan har bloggen också kommenterat den ökande kritiken mot odugliga politiker som bör följa då stränga Saturnus aspekterar "tillväxtens" Jupiter i LEJONETS (ledarskapets) tecken. Om man begränsar sig till enbart Sverige har idag en viktig partisympatimätning publiceras av SCB. Men det är naturligtvis inte Löfvens eller Socialdemokraternas makalösa brist på ledarkvaliteter som belönats enligt siffrorna utan enbart ledarnas nervösa försök att vända väljarflykten till SD. 

Ledarna har nu lyckats med detta, men AB:s ledarkrönikör Anders-nånting måste vara bakom flötet som tror detta är en framgång för Löfven, som, säger Anders-nånting skadeglatt, högern minsann inte tyckte att han kunde tala ur skägget. Men inget har ju hänt, vi är bara tillbaka på ruta ett igen, med en färsk statsminister som inte tror någon vet skillnad på höger och vänster längre. Att han och den högervridna styrelsen glatt vill kasta folket åt Rovdjuret - USA/Nato - visar att förvirringen är total i det som en gång var åtminstone till hälften genomförd socialdemokrati.

SCB:s mätning säger egentligen ingenting om något. Detta är bara pseudonyheter för att hålla folkmassan borta från de viktiga frågor de borde protestera mot: Dambergs (högersosse) försök att ytterligare låta USA ockupera svenskt territorium. Sverige är under invasion och alla medier berättar tvärtom-nyheter och söker stämma i ån genom skräckhistorier om "ryska troll". Jag tror fler och fler svenskar nu har lärt sig hur den här mediacirkusen går till.



Inga kommentarer: