Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 maj 2016

Flygstoppet och maktens mörkläggning



Afonbladets Lena Mellin och Telia-Felia rycker ut för att maskera det bloggen föreslagit vara CIA-orkestrerad destabilisering av den svenska tekniska infrastrukturen. 

Jämför brutna telemaster med hur USA delade ut vapen och pengar till smågangsters i Jamaica att inför valet 1976 sprida så mycket social oro via terroriserande punktinsatser att befolkningen valde bort socialistregeringen som "osäker" i det årets val. 

Jamaicanska reggaesångaren Bob Marley skottskadades under ett sådant här CIA-orkestrerat attentat därför att han tidigare under året givit ut en skiva där han trotsigt sjöng att "vi inom rastafari-religionen skulle aldrig arbeta för CIA"!

Givet Lena Mellns eget orkestrerande av drevet mot Miljöpartiet helt nyligen kan man fråga sig vem som betalar henne för att sätta så mycket käppar i hjulet för den nominellt socialdemokratiska regeringen som möjligt. 

Det ser ut som om USA har "inbäddade journalister" som deltar i den amerikanska destabiliseringen av Sverige i syfte att driva folket mot oro och än högre längtan efter att få tillhöra världens f.n. värsta mördarnation.  Värst är DN, vars fegt anonyma ledarskribent förnumstigt räknar upp en serie högteknologiska kollapser i Sverige på kort tid och säger, "låt detta bli en läxa". När den anonyma skribenten kallar flygstoppet "krisens kulmen" utan att innefatta SJ:s bokningskollaps som följde strax därpå (förvisso en stadigt återkommande påminnelse om vad som en gång kallades "det svenska it-undret"), är detta en oriktig situationsbeskrivning av DN. Inte ovanligt för den sura tidningen.

Astrologin har förstås en helt annan ingång som manar till djupare eftertanke: retrograd Merkurius, retrograd Mars och retrograd Saturnus visar för närvarande med all tydlighet (särskilt via kommunikationsmedlens Merkurius) vilka länder på jorden som himlarna förbannar för deras falskhet! Det är notabelt att USA:s Skorpionpersonlighet just nu ärras av att både Saturnus och Mars passerar mördarnationens första hus! 

I Sverigehoroskopet är det andra "resurshuset" (det som "föder" landets kropp/förstahus) som innehåller dessa skorpioniskt hatiska krafter. Lena Mellins horoskop bygger i stort på hennes hat mot vissa sociala strukturer hon söker märka ut och avsnöra (Skorpion/Vattuman-dissonansen, det sociala utstötnings- eller mobbarsyndromet).

Men folk som inte tänker djupare än ytterhudens tjocklek är och förblir idioter som köper överhetens alla utspel.

Inga kommentarer: