Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 maj 2016

En blogg före sin tid



Vissa saker är så givna att man inte behöver se i stjärnorna efter dem eller vänta på att de ska hända. 

I samband med gårdagens fastighetsbrand i SoFo:s utkant påstod jag att Löfven just höll på att skämma ut sig inför världen genom att mysa med mänsklighetens värsta mördarnation USA. 

Sedan dröjer det ett dygn innan Aftonbladet meddelar att Löfven faktiskt snubblat i de fina salongerna genom att avslöja hur förvirrat borttappad han är i den amerikanska drömmen, denna fabricerade och i grunden falska mytologi. Under ett bordstal kallar han felaktigt utrikesminister Kerry för Kennedy, men hör tydligen själv missen och rättar sig.

Aftonpladdrets skvallerreporter vågar sig på en vild psykologisk gissning och säger att "kanske var det sinnesrörelsen" efter Löfvens tidigare besök vid sin idol John F. Kennedys grav som förklarar namnmissen.

Och svenska medier sjunker allt djupare ner i inartikulationens dypöl. Den här rubriksättaren klarar inte ens längre av sitt modersmåls ändå rätt enkla propositioner, utan ställer Löfven RAKT PÅ Kennedys grav - ett helgerån! Anständigt folk brukar ställa sig VID någons grav...



Det där med sinnesrörelse är förstås inte alls någon vild gissning. Alla fadäser sker via sinnet - astrologins Måne - som är en bedräglig rackare, och mer så vid vissa tider än andra. Löfvens Måne i Väduren vill framåt, men dess disponent Mars står fallen i Kräftan och söker sig bakåt! Det är därför människan blir så otydlig och sluddrig när han bara talar som människa. 

Och de är få horoskop som antyder att individen knutit an till sin inre själ och låter guden - sitt eget högre jag - tala genom sig. Svenska politiker har definitivt ingen kontakt med Sanningen, särskilt inte de som tycker att landets vapenindustri och export är en bra affär för svenskarna, eller minglar med USA i hopp om att få bli den Store Satans 51 delstat efter att först ha gått med i NATO. Löfven är själva sinnebilden för en svag politiker som vill huka bakom en mammas kjolar och det är möjligt att bortadoptionen i späd ålder förklarar hans bristfälliga karaktärsutveckling. Se där, det var en vild psykologisk gissning.



Inga kommentarer: