Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 maj 2016

Carola Lemne och sveket mot den hippokratiska eden

Ingvar Persson i AB sammanfattar väl den svenska vinstjägarhögerns obegripliga inkompetens. Minns hur djävulsangripet horoskopet för Svenskt Näringsliv var, och hur bloggen ofta återkommit till att Djävulen egentligen är en fullständigt korkat figur från en domän långt under människornas värld - den näriga lägre själens tafatta försök att framträda i personifierad gestalt.... 

Den som inte förmår höja sig över "naturens tänkande" ska inte ha någon viktig ledarroll. Det krävs, som Platon mycket riktigt påpekade redan för 2300 år sedan, "filosofer" att leda ett land, människor som helt har befriat sig från låg närighet. Det var naturligtvis någon smart stockholmsbaserad reklambyrå som hjälpte Svenskt Näringsliv att "dreva" mot bl.a. högskoleämnet filosofi 2011, med argumentet att ämnet inte var "lönsamt". Medlemmarna i den här lobbysekten är ett så obildat pack bonnläppar till svenska företagare att det förefaller osannolikt att de själva lyckades med den rätt listiga smutskastningen av mänsklighetens krönande forskningsämne.

Ingvar Persson noterar att Svenskt Näringslivs senaste vd, Carola Lemne, bär skulden till att Stockholms barnaföderskor nu får det ännu värre den vårdkris f.d. landstingsmoderaten Filippa Reinfeldt bidragit till. Lemne, påminner Persson, kom före vd-jobbet direkt från det privata vårdvinstbolag som nu kastar in handsken likt den famösa skola som vars vd skålade i champagne efter att ha gått i konkurs och ställt mängder av skolbarn på gatan mellan två terminer.

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ SOSSARNA SOM INTE KAN HANTERA SVERIGES URSPÅRNING? Hur köpta är dessa smådjävular? Hur många av dem har egentligen själva fingrarna i syltburken och tjänar ljuva fickpengar på en mentalitet som tillhör den låga närighetssjälen och inte borde förekomma bland dem med ansvar för landet.

Vårdförbundets tidning VårdFokus berättar att personalen på vinstdrivna BB Sophia den 4 februari informerades att avtalet med Stockholms stad brutits, i princip ett meddelande om att vinstjakten skurit sig och de profiterande - sådana som Carola Lämne vårdar sig om - redan bestämt sig. Det här är det enda datum jag har, men horoskopet är träffsäkert. 

Personalen fick beskedet under "eftermiddagen" och faktiskt, stiger inte Kräftan över Stockholm mellan 14.00-17.00. Det är säkerligen omvårdnadens eget tecken som råder då personalen informeras av överheten. Ja, överheten betecknas av Solen och vid denna tid sjunker Solen i överhetens Stenbock i bortdöendets västra väderstreck. 



Men som filosofen Herakleitos sade för 2.500 år sedan: det är de DOLDA SAMBANDEN som är de viktiga. Ingen vet längre vad den kryptiske tänkaren egentligen menade i alla sina dunkla utsagor, men eftersom han också diskuterade elementen har den här bloggen spekulativt antagit att han var en av de greker som först nåddes av österlandets astrologi och att han här syftar på de dolda samband som stjärnhimlen uppvisar när man går en nivå under planeternas positioner och studerar hur deras disponenter beter sig.

Ett liknande "dolt samband" bildas av de anställdas Måne och ledarens Sol när man inkluderar den underliggande disponenten. Kräftascendentens härskare Månen möter i det tursamma (och ibland bara simpelt chanstagande) femte kreativitets- och spekulationshuset arbetsledaren Solens disponent, härskarmaktens Saturnus. 

Ett problem här är att mödans och kapitalackumulationens Saturnus inte har något att göra med femte husets lyckosamma och lättsamma natur, så redan här kan man säga att denna arbetsledare (Solen) disponeras av en Saturnus som inte har någon tur med sitt chanstagande att tjäna grova pengar på vården! Och detta drabbar förstås Månen (personalen, Kräftan som moder och barnafödande) som tagits till fånga av den ägandefixerade Saturnus. Givet ämne en privat förlossningsklinik är detta fula, fula omen som perfekt passar meddelandet till de anställda denna dag.

Missa inte hur den stora illgöraren Saturnus via sin långa 270-gradersvinkel håller lätta pengars Jupiter i ett stryptag under ett helt år medan Jupiter passerar ledarskapets Lejon. Bloggen förutspådde direkt att ledare kommer att framstå som veka och inkompetena klumpedunsar under denna tid och se bara hur medierna har drevat mot Miljöpartiets språkrör och i synnerhet religiösa partiarbetare (svensk islamofobi).

Löfvens sosseri är så skrämmande vekt att det inte behövs några mediedrev och istället normaliseras i det sjuka svenska folkmedvetandet den idioti som representeras av otidsenliga marknadsliberaler som Lööf eller den där bindgalna karriärbruden som drog till Göteborg och deras dagstidning. Det finns inte ett enda landsfaderämne just nu men det kan förstås ha att göra med att svenskarnas information skapas av högermedierna, vars nivå låter så här: 



Inkluderar vi mediefolket i "ledarskapet" (tredje statsmakten) så ser vi hur Saturnus kramar skiten även ur dessas anspråk på nobless (Jupiter), så att rubriksättarna inte ens längre kan hantera sitt eget modersmål. Ovanstående illustrerar en tautologi, som att säga "död man hittades död efter 73 år".

(Det är väl tur att det visade sig att bara 20% av svenskarnas resultatras i PISA-testerna berodde på invandringen. 80% av den nya dumheten har dagens vuxna generation hjälpt sina "pursvenska" barn till genom en hängiven post-politisk materialism och åtföljande intellektuella förtvining. Under en stund igår låg Aftohorans enbart snaskiga filmklipp om några rovfåglar som åt på en levande katt med den usla rubriken "åt katten live". Det ändrades lite senare till svenska: "i direktsändning".)


*****


Inför den milt ironiska krönikan av Johanna Frändén - Aftonbölden igen - förärade jag hennes horoskop en solascendent.

Faktum är att varken sol- eller månascendenten borde användas annat än för att eventuellt bekräfta tendenser man tycker sig se i det riktiga horoskopet, det med en ascendent baserat på känd födelsetid. Den här bloggen fuskar som sagt och tar det enda den har i brist på känd födelsetimma. Väljer man för Carola Lemne den råa intelligensens Sol som ascendent blir berättelsen inte lika trevlig som den för Johanna Frändén.


Romaren Manilius talade under det 1a århundradet
om en ond sektor i horoskopet, Tyfons axel.
Den löper mellan de "fysiologiska" 2a och 8e husen.
På den här bloggen kallad "den sataniska axeln"

Surya lagna-horoskopet utgår från den "råa kognitiva förmågans" Sol och genast avslöjar de "dolda sambanden" att allt inte står rätt till i huvudet på den här människan, trots att hon lyckats genomgå en hel läkarutbildning.

Solen i Fiskarna representerar samhällets olycksbarn, men över dessa vakar turligen den Stora Välgöraren (Jupiter), och kommer att ge dem i livet hädanefter vad de inte fick i detta. Vi har alltså att göra med den urgamla tematik som ligger bakom t.ex. det satanistiska västerlandets rädsla för "terror", för människor beredda till "radikalisering" sedan västerlandets falska mytologi visat sig just så ihålig som den här om man inte är född t.ex. "pursvensk". 

Fiskarnas tecken är för evigt en främling som står i anspänt förhållande till Jungfruns tecken, det och inskränkta intellektet hos den landfasta jordbrukaren som enbart har rädsla och osäkerhet i sitt liv (missväxt, angrepp från vikingar som kommer över havet, båtlass av flyktingar, dagdrivare som Jesus och hans lärjungar som vandrar genom "mina" åkerfält och förser sig sig med det som där växer).

Men i Carola Lemnes fall räcker det med att vi stannar vid den mest elementära idén som knutits till Fiskarna: tecknet - och individer och företeelser som kan knytas hit - associeras till sådant som är "tärande" - ur den näriga själens perspektiv - eller representerar "förluster". När vi nu ser att Carola Lemnes intelligens DISPONERAS av en Jupiter i det onda åttonde huset för korruption och död, inser vi genast hur usel som ledare för en lobbysekt som predikar vinstens välgörande inverkan (för vårdföretagarnas styrelser).

Som en klagande martyr (Fiskarna = vittnesmålets tecken) passar hon bra, som en girig människa som alltid tycker att staten tar för mycket av hennes kaka. Men som företagare är ju detta horoskop ett rysligt omen om en helt oduglig människa och en påminnelser om hur korrupt även underklassen (Fiskarna) blir när de börjar försöka kompensera sig i denna världen (istället för att vänta på ödescirklarna att gå ett fullt varv).

Men Jupiter i åttonde korruptionshuset skulle lika gärna kunna teckna att Stora Välgöraren klivit in i ett olyckligt lottat hus och där söker göra gott! Det måste vara något annat som får Lemne att välja den skändliga människans väg, och söka profitera på medmänniskors ohälsa!

Det är solascendentens 11e idealhus som ger nästa pusselbit. Lemne klagar om att stora och lätta pengar (Jupiter) "frusit inne" i åttonde onda huset (där INGET frodas eftersom detta är hatiska och toxiska Skorpionens naturliga sektor). Men Fiskarnas tecken i öster/1a huset är en så ohållbart svag ankomst till detta liv, att zodiaken kompensatoriskt ritar upp ett 11e-husideal som "samhällets olycksbarn" (i bästa fall) söker realisera. Idealet är ett av de minst nobla zodiaken kan teckna, men begripligt. Fiskarna i första huset ser Stenbocken i 11e som något attraktivt. Den världsliga förloraren ser den Absoluta Makten som någon som kan komma den till undsättning. 

Därför kan Fiskarna som ascendenttecken bli den värsta fursteslickare av dem alla, en genuint falsk och hycklande natur som sviker sitt eget folk och söker liera sig med "den intre kretsen". I Carola Lemnes fall råder ingen tvekan om att hon kan riva sönder sin hippokratiska läkared - hon är inte de vårdbehövandes eller samhällets olycksbarns vän, hon har Mars och Venus i 11e, en saftig indikation om att den arketypiska Horan inom henne är stark! Dessutom placerar sig disponenten till denna horans åtrå till Stenbocken (makten) i tionde makthuset!

Hur har inte inte livet besannat denna människas totala förfall! Ridå.

2 kommentarer:

Susanne sa...

AB:s rubrik är i paritet med en jag såg häromveckan på första sidan i Expressen, där det stod om en persons "oväntade överraskning".

BB Sophia har haft dåligt rykte sen starten. Samma dag det invigdes fanns en artikel i Svd rubricerad "Riskfyllt föda på BB Sophia" där det står i en kvalitetsgranskning att man befarar att enstaka patienter kan komma att fara illa och t o m dö. Och det senare var precis vad som hände en födande kvinna i september 2014. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/efter-dodsfall-bb-sophia-far-kritik
Att förlossningar går fel så barnet dör händer, men det är mycket ovanligt i Sverige att modern dör.
BB Sophia öppnade 3 mars 2014, står i Wikipedia. Vid en första anblick kan jag inte se något direkt anmärkningsvärt med datumet, men jag vet ju inte ascendenten.

Seaward sa...

O.Ö. Ja, den var också t y d l i g. :-)

Historien om BB Sophia har helt undgått mig, kanske för att jag är man och i fel ålder för starta familj och ingen omdömeslös tolvtaggare som PG Gyllenhammar - "stolt nybliven far" vid, vad var det, åttio? Vilket svek mot avkomman om han inte har en pakt med Djävulen och vet att han har åtminstone femton år till...

Om öppnandet skulle man kunna tänka sig ett horoskop för starten på dygnet: Vågen i öster vilket ger majevtikens Måne i sjätte ohälso- och fiendehuset - passande nog i Fiskarna med dess kopplingar till 12e huset som ju står för sjukhus och andra slutna institutioner.

En fd bekant med Vågascendent och Månen i Fiskarna i sjätte, födde sina båda barn med kejsarsnitt, mig veterligen utan några komplikationer.

En Vågascendent skulle ge en väldig rotation i Luft eftersom Jupiter-i-Tvillingarna kontaktar både Solen i barnens femte hus och ascendenthuset och - tyvärr - olycksbringaren Mars med giriga Rahu och Saturnus i första huset för själva mottagningen/företaget. Här kommer man in på planeternas verksamma natur och för Vågen i öster handlar det om den sociala balansen (harmonin) och inget annat! Samtliga kroppar förutom Saturnus i denna Stortrigon är "verksamma illgörare", även om husen är de trigonala och lyckosamma.

Att Saturnus, den enda verksamma välgöraren, är horoskopets atma karaka (vad själen tenderar mot i detta liv), kanske man kan bortse från med mindre man tänker sig att en institution är besjälad… Jag har inget färdigtuggat att säga om just dessa turer...

Astrologiskt borde man här bena ut alla faktorer utifrån alla de spelregler som används och först och främst bestämma vad i denna härva som är horoskopets ”totalhärskare” (som här inte förefaller vara identisk med ascendenthärskaren Venus).

För flera år sedan tyckte jag ju Dalai Lama hade ett starkt ”ande-artat” (Luft) horoskop just genom en Jupiter i Luft i ett trigonalt hus och Solen just i soluppgången (och Saturnus i 9e för universell dharma). Uppenbarligen när man ganska snabbt en nivå i astrologin där det inte duger att svepande referera till målardukens grundfärg! (Dalais i ordinär mening bekymmersamma liv, med Kinas annektering av hans land, skulle annars kunna rimma med BB Sophias problematiska livscykel.)