Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 april 2016

USA:s onda mccarthyism nu använd mot svenska muslimer


Kommunisthataren senator Joseph McCarthy och en ung
svensk hatare av det skattefinansierade välfärdssamhället

Det går inte längre att tro på svenska medier och de låga gräsrötter bland folket som fyllt sina huvuden med illvilja mot alla invandrare som inte har blågula flaggan målad i ansiktet som primitiva, illitterata stammedlemmar. Alldeles oaktat Sveriges ogenomtänkta invandringspolitik är motreaktionen om möjligt värre eftersom vi här ser USA:s jakt under 1950-talet på "röda häxor" (kommunister) upprepa sig, fast på det dårfinkiga svenska viset. 

När uppenbarligen inte "säkerhetsexperten" Lars Nicander och hans debila analys baserat på Miljöpartiets svarta vecka räcker till (vilket den inte gör, påpekade jag här), då rycker ett mörkt etablissemangs garanti för "vederhäftiga" utsagor ut, en blott nominell muslim pga. sin sekulära anpassning: socialdemokraten Nalin Pekgul (AB). Hennes uppdrag nu är, precis som under senator Joseph McCarthys dagar, att gelet stirra omkring sig och se kommunister - nu "radikala" muslimer - precis överallt. Precis som den arrogante och sinnessjuka McCarthy och Lars Nicander ser hon dem "infiltrera" hela politiken! Men hon vill inte uppge några namn, den sekulära dyngspriderskan! Senast hon var på tapeten på bloggen var när sossarna demoniserade och tvingade bort Omar Mustafa från partiet!

Det är riggat från början till slut, etablissemangets jakt på muslimer (allt för att stjäla problemformuleringen från det fascistiska SD), och västerlandets psykos efter den 11/9 kommer tydligen aldrig att släppa. Bara en döende civilisation beter sig så här vanvettigt, trakasserierna av muslimer i Sverige är bara en del i den västliga civilisationens nu tydliga sammanbrott. Det "inbördeskrig" bloggen föreställt sig i Sverige är tydligen redan här. Så här ser det ut när makten "proaktivt" bekämpar en låtsasfiende men för att ha något att peka på för de dumma åskådarna tvingas ge sig på oskyldiga individer. Sverige imiterar den amerikanska psykosen! Hur pinsamt är inte det!

Eftersom parallellerna till USA:s skamfulla kommunistjakt (som förstörda otaliga goda människors liv och karriärer) är så uppenbara, var det glädjande att hitta McCarthys verifierade födelseklockslag på AstroDatabank. Det är inför den milda psykiska störningen som tecknas av en Sol i Luft och ett känsloliv/sinnelag som inte relaterar väl till den intellektuella Luft-orienteringen från Vatten-elementet och den passionerat räddhågsna Kräftan, slår det mig att McCarthy faktiskt påminner en smula om en annan rätt och hatisk figur, Fredrik Reinfeldt, som föddes med Sol och Måne i ombytta tecken! 

Det gäller här att minnas, vad genant många journalister inte förstod eller ville medge, att Stridshingstens "öppna era hjärtan" alls inte byggde på att han själv kände någon solidaritet med alla världens folk utan bara var ett ondskefullt och bakslugt slag för den ohämmade arbetskraftsinvandring som trycker ner svenska folkets löner och gynnar den allra rikaste eliten. Den mannen var en sann landsförrädare, precis som McCarthy - och båda männen dolde sin galenskap genom att anklaga någon annan. Det är detta man ska ta med sig från den här utseendemässiga och astrologiska parallellismen när man observerar högermedierna (till vilka jag räknar Aftonbladet) och deras generande kampanj - inte minst de motbjudande Liberalernas - mot allt som inte är "certifierat" sekulärt och svenskt. "Mångkultur" är inte ens ett ord som går att använda längre, så man ser att Sverigedemokraterna - fascistpartiet! - har vunnit nästa val redan vid denna punkt i historien. Vi kommer att få se mycket svenskt patrask i pogromer mot muslimer efter valet 2018! 

Och felet är socialdemokratins, i dess extremt kapitalistiska och högervridna moderna gestalt. De förvandlades omärkligt till den per definition korrumperade och själviska högermentaliteten, den typ av tankesfär som människor oftast börjar odla så fort de fått sitt på det torra. Då blir de snåla och själviska och börjar rösta på partier som bjuder över varande i löftet om skattesänkningar och genast börjar den skyldiga medelklassen medverka till andra människors undergång. Det enda man skadeglatt kan konstatera är att det är de verkligt rika som lurar medelklassen, som står näst att börja hasa ner i osäkerhet och fattighet. Kapitalismen är ett pyramidspel, men folk är verkligen dumma som inte förmår bedöma systemet som vilken modell eller ritbordskonstruktion som helst. 

Högersenatorn McCarthys horoskop är värdefullt eftersom den här bloggaren rent INTUITIVT framkastar iakttagelser som ibland presenteras som vedertagna spelregler fast de inte är det. Det lustiga är att tiden vid flera tillfället bekräftat teserna, som t.ex. då "den sataniska axeln" några år senare upptäcktes i den romerska texten "Astronomica" (1a årh.), men då betecknad som Tyfon eller Tyfons axel (Oxen/Skorpionen eller motsvarande 2a/8e hus). 

Ett annat fall var tanken att de fyra elementen Eld, Luft, Vatten och Jord skulle betraktas som "väsen" eller t.o.m. separata världar eller verkligheter och inte bara som en primitiv föregångare till den materialistiska västerländska läran om grundämnena. Men har man väl öppnat sig för tanken på de fyra elementen som metaforer, börjar man snart hitta liknande exempel i senantika texter...

En tredje tes som bloggaren presenterat som självklar sanning är att men inte behöver bli helt förskräckt över planeter i något av de onda husen (6, 8, 12 och i viss mån 3). Åtminstone inte om det hinduerna kallar planetens "själ", dvs den härskare till värdtecknet som disponerar över planeten själv håller sig utanför de onda husen. USA:s mordiska nationalhoroskop är ett exempel på svårbegripliga mixade budskap som ofta kan tyda på att personen (eller nationen) själv lider av sinnesförvirring eller hycklar, eller ägnar sig åt dubbla standarder. 

USA:s Skorpionascendent har förstås Mars som härskare och tyvärr befinner sig planeten i det onda åttonde huset för attityder som leder till synd och ytterst till döden. Det mixade budskapet ligger i att Mars själv (USA:s rollspel och aktivitet utåt) disponeras av Merkurius i Kräftan, och denna placering ligger turligt utanför korruptionens nattsvarta zon. 

Men eftersom Merkurius minglar med giriga Rahu i 9e huset för expansion och Kräftan står för irrationell närighet, får vi en extremt förvirrad situation där USA:s självbild har låst sig vid de fattiga och skräckslagna utvandrarna som expanderade västerut, till Nya Världen, och alltjämt, så här många hundra år senare, är fullständiga idioter i sin irrationella vilja att expandera. Det är de amerikanska storföretagen som bär på detta onda arv numera, i denna kapitalismens döende sista tid.

Tittar vi nu på högersenatorn McCarthy är budskapet entydigt nattsvart och en perfekt bekräftelse på bloggarens misstro mot ett ond 8e hus som "gått i baklås", dvs sitter fast i sitt eget syndfulla mörker utan att husets "själ" förmår stå utanför och förhålla sig medvetet eller objektivt till den inre korruptionen (omedvetenheten):




Ascendenthärskaren för denna bondson står i agrara Oxens andra hus för "resurser" och pengar" och ingår i en ytterst bekymmersam variant av den sataniska axeln, men för bästa pedagogik kan man istället börja med att granska den konservativa senatorns 9e hus för samvete och religiös sensibilitet.

Den indiska astrologins "bästa hus", det nionde som tecknar individens förhållande till "universell dharma" eller skapelsens egen (gudomliga) policy, innehåller lustigt nog samma tre planeter i Vågen som den här bloggaren har i "nästbästa huset"; det femte för "individuell dharma" vilket är samma sak som att säga individens specifikt goda karma som själen tagit med sig in i detta liv. Men senator McCarthys "gudomliga samvete" är svårt skadat eftersom den tillfälliga niondehusägaren, Venus, befinner sig det 8e huset för den synd som ännu inte rensats bort ur själen. Senatorn är på sätt och vis "dödsmärkt" och efter att hans rabiata kommunisthat gått för långt vände sig senaten mot honom och frågade om han inte hade någon skam i kroppen alls. Därefter degenererade han i alkoholism och dog bara 48 år gammal! 

Solen i Vågen har svag hälsa, och livskraftens symbol anses "fallen" i detta tecken. Situationen försvåras teoretiskt när även Solens disponent Venus är fallen (i ohälsotecknet Jungfrun) och när huspositionen när det 8e, då verkar det vara sista spiken i kistan! Mästerastrologen Charles Carter påpekade att starkt åttondehusbaserade horoskop tenderade till ett motbjudande och rätt vidrigt humör som inte gjorde individerna till några sociala älsklingar och med en fallen och ond Venus som äger både intellektets Merkurius, aggressionens Mars och intelligensens (och viljestyrkans) Sol - då måste deras tummelplats det nionde anses vara ett helt korrumperat samvete.

Så mycket för USA:s kommunisthat, således, det emanerar typiskt från sinnessjuka människor, en del i maktposition!

Men för konsekvens med det som sades om USA-horoskopet måste det medge att även om nionde är svårt skadat av Venus belägenhet har även Venus sin disponent, Merkurius, och den ligger som sagt i "det bästa huset". Man från historiska fakta om McCarthys oförmåga att lägga band på sin illvilja och ondska och hat mot kommunismen, kan vi här sluta oss till att högerpolitikerns ömsesidiga reception mellan Merkurius och Venus inte verkade något gott alls, utan tvärtom blev som någon slags väloljad galenskap i intellektet. Den onda rötans åttonde "läckte" in i hans Våg-intellekt och gjorde honom till en våg i obalans, en mentalt sjuk människa. Jämför bloggens tidiga inlägg som ansåg att Fredrik Reinfeldt led av "mild" mental sjukdom och detta redan genom att ha en Sol i irrationellt näriga Vatten men baserad på en Måne i rationaliserande Luft. 

Den högre (Solen) har alltså degraderats till ett lägre element (Solen är Eld och hör hemma över Vattnen som höljer planeten Jorden och dess fallna sublunära värld). Samtidigt har den lägre (Månen, härskare över den sublunära sfären) intagit ett högre element (Luft) så att vi i praktiken får en "vattenskalle" eller någon som tar sig vatten över huvudet. Nästefter Stefan Löfven kan Fredrik Reinfeldt ha varit Sveriges mest inkompetenta statsminister någonsin!

Intressant är att hatiska amerikanske högerpolitikern har Månen i instinktiva Kräftan i ett annat av de onda husen, fiendskapens och olyckans 6e. Troligen är detta förklaringen till att han liknar Reinfeldt i sitt hat mot kollektiva lösningar. Reinfeldt hade sociala Saturnus-i-Vattumannen i sjätte fiendehuset så att han direkt fruktade och avskydde det sociala samhället. Hans värld var så liten, så liten, och nu har han flyttat hem till sitt skyddade och invandrarhatande Täby som sett till att bara de med möjligheter att ta skyhöga banklån kan skaffa sig bostad. Där bor han med sina huttrande moderater och sverigedemokrater bakom murar och femdubbla dörrlås och massor av säkerhetsutrustning.

McCarthys sjätte fiendehus illustrerar en annan av bloggarens icke-auktoriserade påståenden - nämligen att Månen i Kräftan är en extremt känslig position. Den står visserligen hemma i egna tecknet (härskarläge) men i detta fall kan det vara en nackdel, om inte Månen har en stark Sol som kan vägleda den så att sinnet reagerar korrekt på omvärlden. 

Jfr. Reinfeldts karta som är direkt felkopplad, och effekten: en Alliansregering som snart anklagades för att sakna idéer och aldrig tänka igenom konsekvenserna i sin politik och heller inte vara intresserade av instrument för att utvärdera politikens framgång.

Kritiken var dock missriktad - det enda Reinfeldt och Borg avsåg, var att krossa facket och folkets sammanhållning på arbetsplatserna, de krattade manegen åt de allt mer aggressiva arbetsgivarna. Och detta utförde Reinfeldt direkt efter makttillträdet. DET VAR DET ENDA DE NYA MODERATERNA KONSTRUERATS AV DEN ONDE RIKE MANNEN ATT UTFÖRA, och det var därför inte så konstigt att de sedan inte hade mer att komma med. (Likväl var svenskarna så dumma att de röstade ännu en gång på Alliansen och det var då, 2010, som den här bloggen på allvar vaknade upp politiskt.)

Den onda amerikanske senatorn har lika lite hjälp som Reinfeldt från sin Sol. Hans räddhågsna Kräft-psyke tecknar närmast en paranoid läggning i sin upplevelse att vara instängd i fiendehuset och en Sol i Vågen så mentalt obalanserad pga. rotandet i onda åttonde korruptionshuset att han inte hittar något annat än mörker vartän han vänder blicken. Att via horoskopet titta in i huvudet på den här mörkermannen är att upptäcka att han befann sig i helvetet redan under sitt liv! Helt utan kontakt med verkligheten och helt dränkt av sitt eget hatiska skorpiongift. (8e=likt skorpionen).

Bloggaren hittade nyligen en liten kommentar om en hinduisk metod som menar sig förutspå individens nästföljande jordeliv: det är 2a huset, som grekerna kallade "Dödsrikets port" som vittnar om vad själens mer långsiktiga karma redan nu har kokat ihop. (Vissa horoskop avslöjar att individen I DETTA LIV kan påverka nästa återfödelse medan andra horoskop visar att "loppet redan är kört" åtminstone två liv på raken - detta och nästa - eftersom själen redan bär på så mycket karma.

Senatorns 2a går i Fiskarnas tecken och här finns en "effekt" i formen av svårmodets och underklassens Saturnus. Eftersom Fiskarna är den materiella förlustens tecken är det lätt att förstå varför folk i detta tecken klagar och kverulerar så mycket. De är "martyrer" ("omvittnare") till sina egna vedermödor och många gånger också sina olycksbröders och -systrars. Den kommunisthatande politikern kommer således själv att återfödas i botten av någon samhällshierarki och lida fattigdom och svårmod och - nästa gång! - själv kanske bli en skränande kommunist som kräver ekonomisk rättvisa i samhället!

Men som jag uppfattar doktrinen om nästföljande liv är andra husets ägare en viktig underliggande faktor. McCarthys Jupiter (rikedom, nobless, hög position) är sjunkande i dödens väderstreck väster, Jupiters "världsligt svagaste position". Jupiter i Lejonet indikerar alltså "sviktande eller avtagande framgång som ledargestalt" och detta skulle alltså vara FUNDAMENTET till nästa liv (2a huset). Och det är logiskt den som tappar ärbarhet (Jupiter) och framgång, för den personen framtonar svårmodets Saturnus allt tydligare. McCarthy kommer i nästa liv att vara tillbaka på samma fläck där hans föräldrar befann sig: som enkla jordbrukare eller i något annat arbete där de får slita hund (Saturnus) och ändå förblir på botten av samhället. 

Den patetiska bondsonen som blev en streber och gjorde sig en kort karriär på att hata och svartmåla dem som ville att alla människor skulle dela på världens goda, slösade bara bort ett kort liv och kommer i nästa att börja sin själs "omprogrammering" på botten (igen). Att den enkle bondsonen i detta liv faktiskt ändå blev senator, måste nog tillskrivas Jupiter som i hörnplaceringarna alltid skänker individen förtjänt eller oförtjänt framgång. Jämför den otrogna hunden och golfproffset Tiger Woods och hans Jupiter i sjunde som stimulans till den i detta fall EXTREMT egoistiska Jungfruascendenten. 

Ska man av detta dra slutsatsen att Jupiter i väster indikerar framgång som snart förbyts i motgång? Det är ett värdigt forskningsämne: jämföra framgångens/gräddfilens varaktighet hos dem födda med Jupiter i öster och dem med den i väster.

Inga kommentarer: