Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 april 2016

The Guardian uppmanar till anslutning till Dödens barn




Det ser ut som om sammanhang orkestreras från högre höjd! Först några inlägg på den här bloggen om antisemitiska satanister i Alexandria under första århundradet vilka författaren till Salomons vishet häftigt argumenterade mot och kallade Dödens (=Satans) barn. 

Och sedan, precis vid gudstjänsttid (11:.00) på söndagen publicerar den garanterat ateistiska The Guardian en lömsk artikel som låtsas skildra tre personer som alla har förlorat sin religiösa tro, men som enligt mitt citat från Salomons vishet så sent som igår, bättre ska förstås som satanisternas försök att så tvivel och få fler på avfall. I den ultimata tolkningen gör The Guardian i rollen som Satan bara exakt vad den har i uppgift att göra, och de som avfaller till följd av en artikel är sådana själar som "Gud ändå inte hade utvalt" - tanken hittas i de judiska Dödahavsrullarna och en grupp som omärkligt bytte skepnad och blir kända som de första kristna.

Den totala predestinationsläran går inte att undvika om man samtidigt tillskriver Gud allvetenhet. Betraktat från det ignoranta mänskliga perspektivet kan man visserligen producera moraliska uppbyggligheter och glada tillrop, men sanningen är att våra korta liv skrevs in i partituret redan innan vi föddes. Sekulär liberalism är sannolikt den mest intelligensbefriade livssyn som någonsin producerats! Dessa små kryp vinner sin frihet bara genom att sätta på sig så enorma skygglappar att man generat tittar bort när man ser och förstår hur dessa Satans barn tänker i sina hjärnor (för det är där satansbarnen tror att medvetenheten sitter - sanningen är att den är icke-lokal).

Det är visserligen ytterst intressant att notera budbäraren Tvillingarna stiga i öster när The Guardian publicerar den här "informativa artikeln" om att förlora sin tro på en högre verklighet, men egentligen räcker det att studera den naturliga zodiaken som en tid och med ett särskilt fokus just på denna söndag markerar hur Djävulen just nu är vild och helt lössläppt - som platonisk Idé på himmelen.



Den naturliga zodiaken diskuterar tecknen för vad de representerar, inte som sådan trivselskapande ego-psykologi. Skorpionens budskap är och har alltid varit: Syndens lön är korruption och sedan död. Vi har för närvarande BÅDA de naturliga illgörarna Mars (angrepp, krig, olyckor) och Saturnus (död, tidsgräns, världsliga förfalskningar av den himmelska världen). Det går inte att läsa in något "noetiskt" i en Saturnus sålunda placerad, här har vi bara planetens "värsta" sidor!

Saturnus attack mot hoppets, trons och religionens Jupiter i det gudomliga hjärtats tecken Lejonet har nämnts många gånger sedan den här låsta aspekten tog form förra sommaren, men i samband med korrupta - icke utvalda - själars förlust av sin religion är budskapet så övertydligt att inget mer behöver sägas. Vi såg ett annat exempel på att Djävulen just nu är lössläppt i gårdagens DN där en vettlös amerikansk litteraturkritiker begick den yttersta blasfemin och kallade författaren Shakespeare Gud (se detta blogginlägg) och samma dag fick ett "amen till det" från en debil anhängare, DN:s "kulturchef" Björn Wiman.

I "tiden" ligger också ett Storkors i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) som "Bhagavad Gita" för cirka 2000 år kallade den kvalitet som genomsyrar demoner och verkligt lågt fallna själar. Man ska ta saker med ro, men ingen av de få människor med detta kors som jag träffat har slagit mig som några värsta skarpa individer. Istället poserar de och spelar gärna lite hotfulla - se i synnerhet Anders Borgs parodiska sätt att burra upp sina fjädrar och sedan låta bankerna fortsätta i sin kriminalitet (först Panama-skandalen kanske kan bli början på en ändring av den våldtäkt på världen som de rika ägnar sig åt).

Ur den naturliga zodiakens perspektiv är det också uppenbart att vi har att göra med FÖRLUSTEN av tro att göra: Solen passerar f.n. genom Pistis Sophias eget tecken, men pga. Mars/Saturnus attack mot Jupiter/Sophia (Visheten) blir Solen i 12e förlusthuset "förlust av religion" och därmed också förlusten av den egna själen/andliga identiteten (Solen)!

Allt detta ligger i luften, men denna söndag kan nog Fanskapet sägas kulminera genom att också Psyket (Månen) anknyter till satanismens lovsång av den trolösa materialismen. När artikeln publiceras klockan elva är ännu Månen kvar i en konjunktion med Satans huvud, ibland Åklagare och ibland Korrumperare och ibland bara harmlös Gycklare (oseriös mentalitet).

Eftersom bloggen gärna återvänder till Dödahavsrullarna och siaren Edgar Cayces direkta påstående att esséerna valde ut Jesus som litet barn med hjälp av astrologi (och detta sade Cayce, som dog den 3 januari 1945) många år innan fyndet av Dödahavsrullarna och ännu fler år innan fragmenten pusslats ihop och några astrologiska texter visade att den hypersynske hade haft helt rätt. 

Astrologi var nu en så dominant och självklar "sanning" i antiken att han skulle kunnat gissa sig till saken. Men även ett satans barn kan nog bli lite skakis över det ytterst trasiga textfragment som liknar den kommande judiske befriaren vid bibliske Noa, vars messianska betydelse i Första Henoksboken är uppenbar och då i kraft av att det var med Noa Gud slöt ett NYTT FÖRBUND efter att människan syndat för hårt. 

(Det är därför de kristna i väst, som i nästan 2000 år helt saknat insikt om sina palestinska rötter, hävdat att Jesus representerar ett nytt förbund som toppar det förbund Moses slöt med Gud på Sinai berg - till judendomens oerhörda förtrytelse. Men efter att esséernas uppror mot Rom 66-70 misslyckats kan man förstå att ingen ville identifiera sig med denna militanta period så hela sanningen sjönk i glömska, tills Domedagen började närma sig och Dödahavsrullarna upptäcktes. 

Domedagen/Harmageddon kommer att föregå mänsklighetens inträde i Vattumannens tidsålder och det är bara oenigheten om exakt när en konstellation övergår i nästa som förhindrar en närmare datering. Bäst är troligen att uppfatta vår tid som en del av en utdragen "världens undergång", där vissa har det i sig att fatta vissa av milstolparna men i andra fall är svart som synden och inte begriper att klockan är slagen för t.ex. deras livsstil.)

Textfragmentet om Noa till och med anger vilka födelsemärken Den Utvalde kommer att ha och att hans hårfärg är röd. Frågan är därför om detta är en prognos (astrologisk eller via andra metoder) eller om Messias redan är född INOM DE ESSÉISKA LEDEN när detta skrivs och att textfragmentet i princip bara dokumenterar barnets särtecken, ungefär som en barnmorska tar notis om födelsetiden.

En astrologiskt praktiserande esséer för 2000 år sedan skulle troligen bara ha skakat på huvudet åt kartan för The Guardians artikel som öppnar för tvivel (Satan som Åklagaren) och motsatsen till det "Salomons vishet" kallade "det odelade hjärtat", dvs. det kluvna och falska hjärtats tankeverksamhet (tänkandet pågick som bekant i hjärtat enligt antikens synsätt, och knappt några tänkare förutom Platon ansåg att själen satt i huvudet). Ur perspektiv av den esséiska agendan (att få bort kulturimperialisten USA, ursäkta Rom ur landet) var The Guardian-horoskopet inte något material att satsa på. En sådan kandidat skulle på rent astrologiska grunder få vända i dörren, refuserad.

Esséerna var bara alltför medvetna om att anden visserligen är villig, men att köttet är svagt. Och det är köttets värld astrologin i huvudsak uttalar sig om. De hinduiska metoderna för att avgöra själens "kaliber" har bloggaren bara läst att de existerar men på sophögen som kallas Internet ser man inte skymten av så heliga och esoteriska läror. Det verkar som om de hinduiska astrologerna är mycket medvetna om Jesus talesätt om att inte kasta pärlor för svinen utan spara godbitarna till dem som har förutsättningar att förstå...

Inga kommentarer: