Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 9 april 2016

Svenska mediers fördumning / Livets och Dödens barn

Vägra ta i svenska tidningsartiklar av typen "Panama-krisen på 30 sekunder"! Varför? Därför att de fördummar och förytligar under den förrädiska ekonomistiska flagg som signalerar att "tidsbesparing" och "rationalisering" skulle vara av godo för någon annan än den som smiter sin väg med de stora vinsterna. Att presentera fördumningsprocessen som något gott lämnar läsaren mer tid att gör något annat än mer degraderande, lösa ett quiz, titta på flera filmklipp och varje gång exponeras för en inledande dos reklam. Allt för att hålla folket på den konsumerande planhalvan. Svenska medier idag är ett moras.

Jämför "Panama-krisen på 30 sekunder" med den brittiska MINIMI-nivån för en hygglig sammanfattning i The Guardian (som de svenska medierna formligen plundrar för stoff att skapa fattigmansversioner av). Här kan man tala om texter som bidrar till att BYGGA LÄSARENS RATIONELLA SJÄL (vilket på sikt bemyndigar människan).

Visst måste man skämmas över vart det här landet tog vägen - sedan de potentiella IT-fascisterna växte upp, visade vem som ägde deras själar, och gick i säng med storfinansen. Och titta på den här debattartikeln av liberalen Fredrik Segerstedt i den ohämmat högervridna Aftonhoran, och den nydesignade funktionen som ersatt forna tiders röstningsfunktion för nervösa människor med behov att fingra på allt. 

Åsiktsregistrering i Aftonbladet


Förr kunde man välja åsikt eller låta bli och ändå titta på stapeldiagram i rött och grönt som visade hur läsarna så långt tyckt i frågan. Skriv upp att den här fula, omdesignade funktionen är riggad för att bidra till Storebrors (Kapitalismens) exakta kartläggning av dig, lilla människa. Från du har "tyckt till" om en artikel ur liberal synvinkel har de rådande makterna ännu en gång använt dig för sina syften. Du är så registrerad och profilerad - kanske i Facebooks serverterminaler någonstans uppåt landet. Staten och Kapitalet sitter i samma båt.

Inte konstigt att Facebook rapporteras vara döende med en dramatisk minskning användare som har lust att bidra med personligt innehåll istället för att bara smutsa ner pissrännan med länkar till nätet. Även här mörkar svenska medier sanningen genom att ange den minst spektakulära siffran 5,5% - men det är för generellt minskat delande under senaste året. Det är kanske för att svenska journalister varken förstår svenska eller engelska längre som de missar den verkligt häpnadsväckande minskningen med 21% som verkligen är det som får Zuckerberg att ligga sömnlös (ni vet han som LÅTSADES ge bort alla sina pengar). 

Det är minskningen med 21% av genuint personliga meddelanden som gör Facebook till en allt dödare och fulare plats att vara (USA Today), med bara en massa skitlänkar från "vännerna" och i övrigt "riktad reklam" - sådan Kapitalismen listar ut om dig så fort du "gillat" liberalen Fredrik Segerfeldts patetiska debattartikel i AB.

I sak mot Segerfeldt (fyra taggar på bloggen), han med samma näriga grundstruktur på himmelen som Fredrik 'öppna era hjärtan' Reinfeldt, vars förödande sista utspel han uppenbarligen delar för lönedumparlobbyisten Svenskt Näringslivs räkning: 

Självklart söker en hyggligt utbildad nation behålla sin levnadsstandard via de arbetandes kollektivavtal. Segerfeldt får konflikten mellan inhemsk självbevarelsedrift och extremt lågutbildade invandrare att framstå som något klandervärt. Han citerar en fd LO-ekonom men det är bar Storfinansens röst jag hör, dem som gärna ser bottenlösa usla lägstalöner, sänkta skatter och en rutten samhällsservice. Drabbar ingen övre medelklassare att det uppstår ett getto i botten av samhället. 

Därför ska liberalerna sluta låtsas vara humanister och inse att strikta gränser för invandring måste till, så länge Kapitalismen utgör det globala systemet. Vänsterflummarna kan också ajournera sig tills de lämnat redaktionsrummen och gått ut och genomfört en kommunistisk revolution där den översta procenten skinnas till sista krona och avtackas. Sen kan vänstern börja tala om det universella brödra- och systraskapet och öppna gränser (EU behövs inte längre för det är en Kapitalistisk institution). 

Man att sitta med goda löner som Aftonhorans vänsterredaktion gör, och tala om mänskliga rättigheter och rätten till asyl är att helt glömma att allt detta är dumprat från en generation av ateistiska satanister. Vägran att inse att livet är villkorat till följd av själars - och nationers - karma, gör att den veka västerlänningen inte längre kan hantera krig och död eller åse lidande. Under mattan skyfflar svenskarna alltid sin groteska vapen- och dödsindustri, den lukrativa exporten av kanoner och radarinstallationer och flygplan till nattsvarta regimer... 

Den mest förödande och klarsynta sammanfattning av fatalism och predestinationslära under hellenismen jag någonsin läst, hittade jag i går i David Winstons kommentar till och översättning av den bildade anonyme judiske författaren till pseudepigrafiska Salomons Vishet ("The Wisdom of Solomon", Yale University Press, 1979). Ingen vid den här tiden betvivlade den materiella världens kausala orsakskedjor, nödvändigheten eller ödet (heimarmene). Själar tilldelas olika ödeslotter beroende på vilka de är (ett fantastiskt argument för Svenskt Näringsliv eller Sverigedemokraterna för övrigt, om de skulle vilja sätta åt vissa grupper extra hårt.) 

Kärvast, sammanfattar David Winston, var den grekiska filosofiriktningen cynicismen. Cynikerna (uttalades ursprungligen med "k" på grekiska) ansåg inte ens att begärsfyllda och irrationella människor tillhörde kategorin eller släktet Människa. De individer som inte företedde någon markant rationell aktivitet var heller inte medlemmar av den Rationella Själen. 

Cynikerna var dock oberörda av samhällsordningar, de var sin tids "drop-outs" och påminner inte så lite om stoikern som utifrån samma världsbild menade att man stoiskt skulle acceptera den man blivit genom den ödeslott den egna själen tilldelats i ödets tombolaspel. Föddes man till en sådan social skitmiljö att man utvecklades till en ung ligist och sedan yrkeskriminell var detta ödet och precis som det potentiella helgonet ålåg det skurken att bli en så bra skurk som möjligt var. Excellens (arete) var nyckelordet, vad saken än gällde.

Exakt samma totala predestinationslära fanns också inom judenheten vid den här tiden och den gick förstås tillbaka på tanken om Guds allmakt. 
Allt ligger i Himmelens händer förutom fruktan inför Himmelen.
Rabbi Hanina ben Hama (senantiken)

Många bibelställen antyder att Gud kände människorna redan innan de hamnade i en livmoder. De extremt fatalistiska Dödahavsrullarna är bara lite mer explicita än många andra judiska (och främreorientaliska eller grekiska) texter från den här tiden i sin dualism. Gud har skapat både getter och får, svarta och vita, och mänskligheten må se EN ut på ytan, men går man på djupet kommer man att finna DE TVÅ VÄGARNA. 

(På den här bloggen har jag med föreslagit att den hinduiska kosmologins tre gunas eller kvaliteter egentligen bara är två, Ljuset/Sattva och Mörkret/Tamas eftersom t.o.m. hinduerna själva uppger att Passionen eller Lidelsen (Rajas) är en typiskt mänsklig kvalitet som utmärks av oscillationen mellan ytterligheter, mellan insikt och dåraktig attityd, mellan Ljus och Mörker. De judiska Dödahavsrullarna ansluter sig till strikt persisk dualism och Sanningens och Lögnens utgör den skapade världens ultimata polarisering. I zodiaken är det Oxen som representerar Lögnens mysterium, vilket man naturligtvis anar redan av berättelsen om judarna som föll pladask inför Guldkalven, samma bronstjur som någon smartskalle till konstnär ställt ut på Wall Street - den koncentrerade ondskans finansgata i New York)

Det bekymmersamma (för en del) är således att det är Gud som ytterst destinerat vissa att bli skitstövlar och andra att bli goda. Stoikernas reaktion är i ljuset av detta rationell: tillhör du Dödens grupp snarare än de Odödligas grupp, så förneka dig för all del inte. Skattesmit och Segerfeldt-propagera så väl du någonsin kan! Jordelivet ÄR en krigsskådeplats där Ljusets och Mörkrets barn ständigt drabbar samman.

På vissa fläckar på jorden är dock befolkningarna så klena och underutvecklade - Sverige t.ex. - att de söker gömma sig undan den ofrånkomliga sanningen om Livet och Döden. De söker reducera döden till en teknikalitet och stuvar undan sina gamla på hem och låter yrkesfolk bränna liken. De vill så gärna tro att de själva tillhör Livet och hatar att bli påminda om döden eftersom detta samtidigt (på en djup nivå) avslöjar för dem att de valde Dödens väg, individuellt och kollektivt. Alla är egentligen själar och själen VET på vilken väg den vandrar. Antiken talade här också om att vandra "fädernas väg" eller "gudarnas väg". Ytterligare en synonym till Döden eller Livet. 

Här är förklaringen till att bloggen tidigt sökte polarisera den indiska läran om purva punya (Solens naturliga femte hus som den goda karmans sektor) med ... ja vad? Jag har inte sett någon doktrin om någon astrologisk fokuspunkt för inflöde av dålig karma och såg därför den eviga motsatsen mellan Lejonet och Skorpionen ("liv och död") som talande. Åttonde huset är traditionellt dödens hus och Döden är Syndarens väg. 

Men nyligen upptäckte jag åsikten på Barbara Pijans sajt för tibetansk astrologi att det är tolfte som tecknar dålig karma, och detta förklarar förstås paradoxen att det tolfte (med 3e, 6e och 8e) betecknas som ett "ont hus" men också anges som platsen att bränna gammal dålig karma för att nå själens befrielse (moksha). Kalla tolfte huset för fängelser, dårhus och kloster för platser dit de botfärdiga själarna ("penitentents") fylkas, för att sudda bort klottret från sin svarta tavla och möjligen kunna återfödas som ett oskrivet blad nästa gång. Talet om själens predestination till antingen Livets barn eller Satans avkomma skulle därför kunna uppfattas på en liv-för-liv basis.

När Dödahavsrullarna och andra källor hävdar att Gud känner mänsklighetens gärningar i alla deras generationer (släkten som kommer och går genom artens tid att leva) är detta bara en utsaga om den yttre, materiella och deterministiska världen, den stoikerna anmodade människan att anpassa sig till så excellent som möjligt. (Vill du revoltera, så gör det men ansträng dig att göra det så excellent så att något verkligen förändras!). 

Utifrån ett själavandringsperspektiv är emellertid själen, åtminstone enligt det nyplatonistiska synsättet, överhuvudtaget inte en del av världssystemet (utan sidoordnad med Världssjälen, fast bara med en så mycket mindre kroppshydda att ta ansvar för under sina besök i tid och rum, inne i Världssjälens manifestation). Och därmed applicerar inte talet om Dödens och Livets barn på själen. Men för människor - själarnas yttre hölje - gäller det i allra högsta grad!

Dessa djupa och existentiella frågor är vänstern i Sverige helt oförmögen att hantera eftersom den skriver sin historia från och med den utnyttjade arbetarklassens första kraftsamling mot den onda och förljugna överheten. Men idag ser den onde rike mannens utnyttjande så annorlunda ut, monstren har lärt sig sockra betet med iPhones och annat tingeltangel och folk ser inte ens att de är grovt utnyttjade. När ett folk inte förstår att de är Dödens barn, då behöver de Levande inte längre engagera sig. 

Det var därför den insiktsfulle juden Robert Zimmerman redan på 1960-talet sjöng "Watching the river flow by". 

"By the rivers of Babylon, were we sat down"
En reggaesång skriven och framför av The Melodians
och några år senare kopierad i discostil av Boney M.


Bob Dylan hade resignerat likt en fånge i Babylon eller en stoiker i världen och förstått att historiens förlopp bara är Nödvändighetens spel för de duperade, de som med klen förankring i den Rationella Själen istället klänger fast vid sinnesinformationen - Maya - den illusoriska verkligheten. Den här pseudotillvarons förespråkare söker få så många som möjligt att falla i fångstnätet och tappa sikte på den fundamentala skillnaden mellan Liv och Död. 

När såg du senaste en enda svensk skribent som INTE hånade eller kritiserade t.ex. Orientens "förenklade" svart-vita världsbild? Var mycket vaksam på dem som talar om "mångfald" och "urskillning". Det kan vara ett led i "söndra för att härska"-folkets strategi, och dessa vet alla är Dödens barn. Liberalen Segerfeldt tillhör liksom Fredrik Reinfeldt definitivt Dödens barn i detta liv, och detta genom en så enkel iakttagelse som att hans Sol placerat sig i korruptbilitetens Vatten, i Kräftan, och därmed är offer för Månen, förändringens planet. Båda dessa Fredrikar befinner alltså djupt sjunkna i en fantasivärld, och med såväl Sol som Måne i den passionerade kvaliteten, Rajas, hör ni förstås inte ett högre visdomens ord från dem utan enbart sådant sådant som utgår från den ytliga kroppsmänniskan.

I viss mening skulle därför astrologin i orätta händer bli ett horribelt instrument för massavrättningar i syfte att förbättra "folkhälsan". Istället för att som SD i hemlighet vill, skicka ut alla invandrare, skulle den astrologiska artläran skära rakt igenom alla folkslag och förklara åtskillnad svenskar vara "undermänniskor"! Indirekt blir detta då också ett domslut mot deras själar med mindre man bejakar existensen av en gudomlig själ som existerar före tid och rum och därför aldrig kan degraderas av de kroppshöljen den ikläder sig. 

Solen, symbol för den unika individualiteten, tillhör i indisk astrologi Sattva guna, och de två - eller tre - kvaliteterna är som sagt den mest nedbantade världsbild som tänkas kan, vilket dock inte gör den ogiltig utan tvärtom det första man måste ta ställning till innan man går vidare i sitt tänkande och levande. 

Vad denna Solens klassificering säger, är att all INDIVIDUATION kommer från Ljuset, från den Rena Medvetenheten, från Gud själv. Ingen är sin egen utan enbart NÅGON i det Ljus som utgår från det Allseende och Ena Ögat som är en av många otillräckliga försök att representera människans Ursprung eller Gud. Bland Dödens barn - de fallna som kapat och missbrukat högre sanningar för att skapa sig en egen privat värld utanför Himmelriket eller Paradiset - har vi fått den sekulära kopian på samma tanke: unga fallna själar "linslusar", de söker sig mot Kameraögat som ser dem så att de sedan själva ska kunna se sig i utsändning, som en overklig kopia på något som redan från början var en avbild. Så stor är skadan som "selfie"-trenden bara är det senaste uttrycker för. Dessa narcissister är så bortom räddning att man skulle kunna misstänka att de förblir Dödens barn (Satans barn) under många, många ytterligare liv.

Jag upptäckte på samma sajt som placerar "tidigare liv vars karma ska brännas" i tolfte, invid ascendenthuset, som strömningar just under ytan på det här livets egomedvetande, att ascendenthuset (nuvarande kropp/ego) på sin andra sida har "nästa jordeliv" tecknat via Taurus/Oxens 2a hus. Granska några horoskop (där födelsetiden är känd) och spekulera i huruvida också nästa inkarnation ser ut att gå i Dödsrikets tecken. Den här indiska läran om 2a huset som antydan om "nästa jordeliv" rimmar skrämmande väl med hellenismens tes om att 2a är Hades port! Tänk Platons liknelse med fångarna i grottan. 

Fredrik Reinfeldt är en av få svenska politiker med känd födelsetid. Hur ser hans andra hus i Vågens tecken på hans nästa jordeliv? Månen i Vågen skulle t.o.m. kunna indikera att han kommer att byta kön och återfödas som kvinna. Andra husets härskare befinner sig tyvärr i tolfte huset (i ledarskapets Lejon) för dålig karma, så att vi redan här kan säga att den usle politikern kommer att drabbas av "bumerang-karma" - all den skit han ställde till med i Sverige kommer att drabba honom redan i nästa liv. Eftersom tolfte är ett av de "fattiga husen" gissar jag att han kommer att bli just en sådan kvinna som kommer att få jobba tredubbla jobb för att knappt ens få ihop mat till sina barn. Han kommer att få smaka på Arbetslinjen !!! 

Frågan är vilket land som på den dagen kommer att erbjuda så hemska levnadsförhållanden går bortom astrologins förmåga att besvara, men "nästa liv"-ominat motsvarar här Reinfeldts brott i detta liv, eller hur? Se därför på tiggaren och den onde rike mannen med en ny blick. Dessa livsöden delas inte ut av en slump. 

Sedan är det förstås en samvetsfråga - en individuell fråga om att känna sin egen kallelse här i livet - vad man gör inför åsynen av en som bara satt sig passivt ner och bräker "heej..." eller aktivt skatteplanerar som en David Cameron, Reinfeldts gamle polare från de glada åren med borgarnas arbetslinje... Nu ska bloggaren gå ut och handla en kasse nödtorftig mat och än en gång passera en av dessa bloggare som satt sig utanför livsmedelsbutiken att så excellent som möjligt (à la stoicismen) spela rollen av helt handlingsförlamat och oskyldigt offer för omständigheterna. 

Ett kan jag säga som stockholmare: INTE att de här människorna reser hem sedan den tre månader långa perioden är över. De byter stadsdel! Jag såg just en tiggare sitta och hänga på söder som satt i min stadsdel för ett år sedan. (Jag förmodar att de skilda statsdelsnämnderna inte törs hålla sig med några övergripande registrer i rädsla för att de högervridna medierna som vill ha tiggarna i landet ska piska upp ett drev.)

Dödens barn i detta liv, kanske en statsminister i Sverige i sitt förra... 

Men svenskarna behöver inte må illa av åsynen. Ignorera dem. Det är när tiggarrna övergår till inbrott som de aktivt måste bekämpas. Den dagen kan redan ha kommit, men utan att vara en vän av SD tror jag också att tidningarna avsiktligt mörkar mycket information för att inte rubba svenskans naiva syn på vad EU är för något. Naturligtvis är svenskarna delskyldiga till deras misär och det är som sagt vad en samvetsfråga (i djupet av din själ) om vad som händer när du ignorerar en av dessa som spelar helt oföretagsamma offer. 

Bejakar man sina egna lyxiga semesterresor och fri rörlighet av EU-typ ("för det är jag värd" som reklamen spyr ur sig), då är det bäst att delar ut allmosor som om man hade Djävulens gaffel i arslet för att den vägen söka köpa sig samvetsfrid. 

Har man å andra sidan genomskådat taskspelet kan man med Bob Dylan sätta sig vid floden och se illusionen sakta rinna förbi. Allmosegivare må känna sig lite bättre i sitt inre sinne, men det är bara för att där var så svart dessförinnan. 

Den ultimata sanningen var den som mänskligheten insåg för tusentals år sedan: Gud är arkitekt till hela föreställningen, till njutning och lidande. Köper man den här showen får man rubbet. Är du osäker på vem du är, därför att passionen stormar så inom dig, välj då hellre att vara god än ond. Heller vänster i politiken än höger.

6 kommentarer:

Susanne sa...

Det där med nästa liv och andra huset - är det ascendenten el solen som hamnar i detta livs andra horoskophus? Hur som helst är det ju skorpionen för mig, och där har jag Jupiter. Dess disponent befinner sig i 12:e precis som hos Reinfeldt. Men jag har ju svårt att för egen del tänka mig något ont "bumerang-karma" på samma sätt som du spekulerar i... Inter för att jag menar att jag är något helgon, men jag vågar påstå att jag inte heller är av Reinfeldts kaliber.
Hur tänker du själv inför utsikten att bli kräfta i nästa liv...? ;-)

Jag har själv läst något påstående om att man alltid återföds till samma asc, t o m samma gradtal. Fast det låter märkligt, tycker jag. Nej, det här kan man nog inte veta. Och det är nog bäst att inte göra det heller.

Seaward sa...

Jag sökte förgäves efter ett tidigare inlägg där jag premiärgranskat nästa liv-metoden (2a ekonomihuset men nu med annan betydelse) och förklaringen var enkel. Inlägget blev aldrig publicerat. Nu är det ute och där finns kompletterande tankar.

Det är inte så att bloggaren blir "Kräfta" i nästa liv, utan som med exemplet Reinfeldt är det husets härskare och hur den placerar sig som är av intresse. Plus, gissningvis, huruvida andrahushärskaren är en i huvudsak god influens där den nu befinner sig på kartan. Barbara Pijan är mycket knapphändig i informationen (länk i det nu publicerade inlägget):

http://sidereal.hall-of-man.com/2016/04/vibratorns-uppfinnare-samt-karma-och.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Apropå Panama-papperen såg jag nånstans att det skulle finnas spår till Open Society. Alltså till den girige amerikansk-ungerske oligarken Soros.

Havsörnen sa...

Havsörnens andra hus upptas av Skytten och dess disponent återfinns i... Dödens port andra huset i positivt härskarläge. Jupiter/Rahu i andra ingår i en stortrigon i Eld och attackeras av Mars korta aspekt. Solen/Merk. i tolfte, disponerade resp. opponerade av de andra planeterna i stortrigonen, Venus och Månen. Hur ska man tolka det? Samsara eller jivanmukti? :-)

Seaward sa...

Ja du, den här konservburken skulle jag inte ha öppnat! Inte direkt ett ämne som indiska astrologisajter berättar något om. Precis som de tiger still om de "hemliga" metoder som används för att bedöma om det ens är meningsfullt att t.ex. använda "den högre andlighetens" metoder på kartan. (Två nivåer av diskriminering - snacka om att Indien är ett hierarkiskt samhälle när t.o.m. astrologin efterliknar den gamla platoniska tanken om att universum är fingraderat från minsta åkersork till mäktigaste gudavarelse.)

Jag har inte ens läst samtliga mer kända Upanishader, men det här citatet har alltid stannat kvar i bakhuvudet.

Katha-upanishaden 1:10: What is here, the same is there and what is there, the same is here. He goes from death to
death who sees any difference here.

En tibetansk lama på besök i religionsundervisningen på Uppsala universitet fick den förutsägbara frågan om han mindes några tidigare liv. Då log han underfundigt och förklarade genom sin engelska tolk att, VAD han nu mindes avgjordes av hur hans psyke i detta nu var orienterat.

Detta borde i så fall också kunna gälla framåt. Dör du (enligt Tibetanska dödsboken) med ett korrekt orienterat psyke, bortfaller horoskopets alla prognoser om nästföljande liv. En tanke förvånansvärt lik kristendomen som anmodar den döende att tänka sig Kristus som mottagare och inget annat.

Den som istället på dödsbädden anfäktas av febriga fantasier om mer sex i livet (eller något annat) kommer onekligen att hamna någon annanstans i det Allenarådande Medvetandet.

Vi är våra tankar, sade mediet Edgar Cayce och anslöt sig också till någon slags medvetandeidealism - att skarpt kontrastera med den lägre materiella världen och dess skruv- och mutter-kausalitet (låga svar för begränsade intellekt, för alla dem som låter kroppen mörka anden).

Seaward sa...

Inget förvånar längre.