Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 april 2016

Skatteverket och vänskapskorruptionen

Fristående uppföljning till föregående inlägg om vår egen lilla Panama-skandal med kopplingar in i... ja skatteskrapan kan man inte säga längre sedan Skatteverket lämnat Stockholms innerstad.

Det är intressant att notera hur Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson i lyriska ordalag kallades "räknenisse" i tidningen Chef. Det ordet saknar idag alla positiva konnotationer och den här bloggen har kopplat det till en småaktig, perspektivlös och egentjänande mentalitet, för att inte tala om alla de it-teknokrater som saknar förmåga att fråga sig om programvaran de konstruerar är till verklig glädje/nytta för människan eller bara ytterligare ett sätt att fördumma och förslava och utarma henne.

(Rubrikerna talade nyligen om en explosiv ökning av online-casinon och en ny generation fullständiga idioter som sätter sig i stora skulder till följd av kapitalismen och it-teknologins ömma famntag.)

Med bara två Hansson födda 1951 i Stockholmstrakten och en bosatt i Skarpnäck och den andre på Lidingö är valet enkelt, särskilt när man ser Lidingö-bons katastrofala horoskop, exakt som den här bloggens "räknenisse"-kartor brukar se ut! (Bloggen har säkert förlorat merparten av läsarna födda i berörda zodiaktecken och som insett att de själva överensstämmer plågsamt mycket med denna genomsnittssvensk...)



Det är fascinerande att utifrån den näriga Vatten-själens dubbla haveri (fallen Mars i Kräftan försöker stötta en fallen Måne i Skorpionen) notera hur sinnelagsascendenten i Skorpionen ger just "räknenissens" tecken Jungfrun som elftehusidealet. Här står också Saturnus som en extra sträng kontrollör!

Problemet rör annars närmast "överdirektören" Helena Dyrssen. (Ack dessa löjliga snobbtitlar - det finns direktörer på ett verk och sen finns det överdirektörer och övers tuppen i hönshuset - generalen!) 

Och har man sett, en tydligt besläktad stjärnhimmel för kvinnan som tipsade skattesmitaren Frank Belfrage om en kommande mediegranskning. (Hon söker i DN friskriva Belfrage som en som redan självmant valt att återföra sina skatteparadispengar till Sverige för beskattning föret det potentiellt förödande samtalet med tipset.)

Med detta avser jag att både hon och hennes chef är födda med Solen i näringslivets tecken Kräftan. Man kan ta "näringsliv" i vid bemärkelse, allt från den legitima biologiska kroppens liv och dess slaveri under kravet på att ständigt tillföra sig utifrån kommande näring (äta eller ätas som i den marina världen). Men sedan har vi också mänsklighetens verkliga parasiter, människorna som skapat ett näringsliv som gör mänskligheten till en livegen liten fisk som sprattlar i ett system som bygger på samma onda aspekt av Naturen. Äta eller ätas. 



Inte alls förvånande att se dessa två penningmänniskor med så tydliga kopplingar till förra regeringen Reinfeldt. (Hansson hade visserligen jobbat som ämbetsman även under s-regeringar, men socialdemokratins fiasko var att från första början accepterar den onda näringslivsprincipens överordnade legitimitet istället för att skapa verklig socialism som hårt kontrollerar den Irrationella Själen och inte tillåter ett samhällsbygge baserad på marknadskapitalistisk rofferimentalitet.)

Dyrssens vänskapskorruption är tydlig i 11e huset för vänner (och ideal): Jupiter är visserligen en god planet när joviala Skytten stiger i öster, men problemet med den här livliga kombinationen av Eld/Luft är att Månen i Skytten minglar med den problematiska maktplaneten Saturnus (och makt korrumperar i sig) samt att detta vänskapsorienterade psyke inte har någon kontakt med horoskopets indikator för intelligens. Tvärtom står Solen i "det lilla" och klaniska tecknet Kräftan som är kända för att favorisera sina närmaste och dessutom inburad i det åttonde huset för korruption och död. Huset motsvarar reptilhjärna och reproduktion så att planeter här kan befinna sig i ett tillstånd av djupt omedveten instinktivitet...

Människan är alltså expansiv och yvig utåt, fast hela tiden med en både naturligt och också verksamt OND Saturnus som kryper fram som en fordrande, snål och ond mentalitet. Men i samma andetag saknar denna lägre förnuftsnivå koppling till Solen som ger sann intelligens. Sedan kan man också fundera på om "kungamakaren" Regulus välsignelse av den primitiva krigaren Mars verkligen är någon fjäder i hatten i det nionde huset för samvete. Visserligen är Mars en verksam välgörare för Skytten (vilket påminner om att Skyttarna ger fina atleter och i största allmänhet är aktiva utomhusmänniskor som älskar liv och rörelse).

Att hon nu "ångrar" telefonsamtalet är besynnerligt om det redan var så att skattesmitaren självmant krupit till korset! Särskilt klantigt tycks försöket att rentvå sin vän eftersom medierna i samband med Panama-skandalen redan visat prislappen (350 dollar) för att TILLBAKADATERA dokument för att tillgodose kundens önskemål om en lögnhistoria!

Kvinnan har Mars med Venus, och denna höggradigt libidinösa kombination är inte känd för moral. Månen i kombination med en såväl naturlig som verksam illgörare och en Sol som inte "hör" sin disponent är knappast en vinnande kombination och här kan man misstänka den typiska "chefen från helvetet".

Hur kan en sådan natur ha lyckats ta en examen i juridik? Faktum är att jag mött både jurister och läkare som verkligen tyckts vara gränsfall, men där intelligensen ändå hållit galenskapen i schack.
 

Dyrssen är säkerligen mer vaken än den här klena åttondehus-Solen låter antyda vilket innebär att nyckeln till juridikexamen måste sökas antingen i det kompletta horoskopet (med födelsetid) eller att den välplacerade lagplaneten Jupiter som psykets/Månens disponent (och dess koppling till systematiska Saturnus) är den punkt man ska studera här, och inte intelligensplaneten Solen i dess mörklagda åttondehus-fängelse. Intressant är dock att ur psykets/sinnelagets perspektiv HÖR kvinnan INTE sin egen själ, den är inspärrad i åttonde. 

Detta faktum lämnar oss med en visserligen välvillig jupiterian men vars maktutövande (Saturnus) i praktiken lämnar mycket i övrigt att önska. Med de gamla egyptiska gnostikernas terminologi är detta en "psykiker" men inte en "pneumatiker". Kristendomen kallade den förstnämnda typen "själiska" och då ska man förstå det som något nedsättande, någon som blott lever ut sina själsliga impulser men inte har någon styrning från den högre rationella själen.

Resonemanget försvåras av att den rationella själen faktiskt ÄR Saturnus, men tyvärr i Dyrssens fall en VERKSAMT OND rationalitet! Konsekvenserna av hennes maktövning är inte bra.

OBS: Solens koppling till hjärtat - thymos - gör människan likväl bara till ett passionerat, levande djur. Den indiska läran om att människans själ/atman är den levande, inkarnerande och aktiva varelsen, innefattar inte i sig den grekiska filosofins tankar om en ett högre rationellt väsensled (synliggjort genom Luft-planeten Saturnus), utan fokuserar bara hennes agerande jag från ett tidsbegränsat liv till nästa. Även djuren har en atman. 

Minns hur bloggen ofta kallat Saturnus "själens form". Det är således rationalitet (ren och skär rationalitet) som designat själen, och det är därför bloggen ofta likställt planeten Saturnus med Platons tanke på ett Nous, ett gudomligt intellekt, till brädden fyllt av alla Guds "skäl" som förklarar "de levande själarna" (skäl = "reasons" = rationalitet).

Inga kommentarer: