Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 april 2016

Skatteparadisrufflaren som hotade ta sitt Spotiy utomlands




Det är parodiskt att åse det svenska moraliska haveriet och det lögnaktiga hyckleri som frodas i landet. Knappt har rubrikerna slutat handla om skatteparadisen och Bahamas-härvan förrän dunkla brevlådeföretagsriggaen Lorentzon - en av Spotify-grundarna - stiger fram och spelar samvetets röst i ett hotbrev till svenska staten! AB

Det är så lågt och samhällspatoset en så falsk efterhandskonstruktion att man bara blir trött, även om det ligger en poäng i att högerns privatisering av fastighetsbeståndet skapat en vansinnessitution i Sveriges storstäder. 

Men Spotify och övrig it-fascism får gärna lämna landet. Det är inte uppfinningar som fungerar som eskapistiskt opium för det av kapitalismen förslavade folket de smarta programmerarna borde konstruera, utan en massiv domedagsalgoritm som permanent slår ut hela det kapitalistiska systemet med särskilt måltavla bankväsendet - Ondskans centrum. 

Under den ohämmade plundring som vidtar på städernas gator när den ekonomiska infrastrukturen slutar fungera, kan förslagsvis militären i världens alla västländer göra politisk kupp och ta kontrollen. Och den här gången - till skillnad från alla andra dystra epoker i mänsklighetens historia - ställa sig på folkets och inte på den rika elitens sida.

SvD låter en fransk filosof konstatera - med rätta - att Europa inte har någon dröm längre och att EU-området är ett skämt. Allt handlar om kommersialism, om att dra in pengar från turister. Låt skiten falla samman, det är just så skakigt nu att tiden är mogen för en helt Ny Giv på det ideologiska planet. Regeringen behöver inte alls kommentera Lorentzon och Eks hotbrev om att ta sin lilla industri och pysa utomlands. Den borde börja skissa på ett nytt, postkapitalistiskt system istället.

Se även: tidigare inlägg om Lorentzon och om Ek.

Inga kommentarer: