Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 april 2016

Skattehatar-DN dummare än någonsin





Eftersom det är Lena Andersson från ledarplats som lägger ut predikotexten som hon senast gör, står det helt klart att hon verkligen är djupt i Djävulens våld, precis som horoskopet varnade att hon kunde bli. 

Efter några förrädiska inledande meningar som just andas Frestarens "men tänk om..." är hon helt inne i sin vanliga bakvända världsbild och man hör det bindgalna Barnet som inte står ut med ett samhällsfördrag som kräver några som helst uppoffringar från hennes sida. 

Jag hade hoppats ha skrivit min sista kommentar om den här prisbelönta författarinnans vedervärdiga horoskop - det är bara en anonym röst i en sällsynt dålig tidning för mig och jag kunde inte bry mig mindre om hennes buttra uppsyn och utblick - men nu gick hon över gränsen igen och bryter på ett hårresande sätt mot allt vad den civiliserade människan representerar. Hon vill helt klart inte tillhöra samhället - så exkommunicera henne då! Skicka Lena Andersson till en öde ö där hon slipper balkongfönster som immar när de nu bara ger upphov till så mycket hat till skattmasen.

Satan är i den antika traditionen känd för att vara korkad och korttänkt och det är just så hon presenterar sig själv i de inledande och falska "tänk om"-satserna. Det är andra - inte hon själv! - som tänker ut listiga sätt att komma undan utgifter. Men Satan är också en förrädisk frestare som lockar till korruption vilket också innefattas i samma inledning i ledarkrönikan. 

Det är sedan, när hon svingar sig ut på sin nyliberala lian (litania?) som den verkligt Onde hörs. Satan låter påskina att hans svarta är det nya vita och vice versa och att det verkligt onda ligger i en samhällelig pott för det gemensamma goda. Man anar att Lena Andersson står på arbetsgivarnas sida även i fråga om den horribla AFA Försäkring - styrd av arbetsgivarna och ett underdånigt fack - som Aftonbladet avslöjat med att lura arbetande människor som fått sina liv förstörda av arbetsskador. Lena Andersson hatar att en enda krona ska hjälpa någon annan som redan hjälpt henne. Hon är en så låg skit att det är makalöst. Tala om att DN under senare år förråats mer än de "hatblockar" medierna älskar att ondgöra sig över.

Den här gången ska vi inte hymla om något. När vi studerar Anderssons karta utifrån Surya lagna - Solen som en ascendent/1a hus (i avsaknad av känd födelsetid) - och därmed direkt granskar hennes själ som den valt att identifiera sig och sin roll i detta liv, då står allt klart. Horoskopet är så intill pinsamhet simpelt eftersom hon föddes till den sideriska Väduren och kartan därmed blir identisk med den "naturliga zodiaken" som placerar Väduren i 1a (ego), Oxen i 2a (mina pengar, min lust/olust inför alla som petar på det jag tror är mitt), Tvillingarna i 3e (intellekt, kommunikation) och så vidare.



Eftersom Solen är "platshållaren" (en slags död zon) kan vi bara kommentera dess disponent (Mars) och ytterligare tillflöden till den handlingsmänniska och typ av intelligens som Lena Andersson manifesterar.

Tragiken är flerfaldig. Dels söker Satans stjärna korrumpera Solens disponent Mars, som redan från början står uselt i den materialistiska fixeringens Oxe. Det enda som återstår för en så här djupt fallen själ (Solen = atman) är tjuskallig tvärhet och ilska närhelst världen inkräktar på den egna materiella domänen - rättare sagt det en varelse som sjunkit ner i urbota okunskap har fått för sig är hennes egen domän. Naturligtvis är Lena Andersson satanisk och hedersmedlem i Humanisterna - denna rabiat ateistiska sekt - så tanken att "Gud äger t.o.m. hennes egna tankar" lär inte möta någon respons i hennes inre. 

Hon är i exakt lika hög grad som Lindsay Lohan en av dem som förkastade Gud och därför I EVIGHETEN ÄR NEDSTÖRTAD FRÅN HIMMELEN! Surua lagna, fäster blicken på att hon är hårt bunden - via den horaktiga ömsesidiga receptionen mellan Mars och dess disponent Venus - i det banalitetens skruvstäd som formas mellan det skygglappsförsedda egot (1a) och dess irrationella bindning till närmiljöns livsuppehållande resurser (2a). 

Missa inte elementen: Eld och Jord - på bloggen ofta beskrivna som element så oförenliga att det slår vredgade gnistor om dem när de tvingas samman i ett "komplex" (eller en "yoga"/kombination). Här således en själ i djupaste konflikt med sina egna livsuppehållande resurser. "Materiens brutalisering och destruktion av anden." En del av de här kommer aldrig att få någon mer chans på jorden, närmare så här kommer man inte den antika varningen för att själen faktiskt kan straffa ut sig och berövas passerkortet till den mänskliga rasen.

(Notera att Lindsay Lohans horoskop har en födelsetid, som fastän källan saknas, stämmer så skrämmande väl med hennes livs reella utgestaltning att man måste hålla tiden för trovärdig. Skandalcelebritetens karta visar på samma sätt som Lena Anderssons att själen är FÖRDÖMD, men inte via den "loop" eller oändliga slinga som en ömsesidig reception innebär utan på ett mer komplext sätt som beskrivs i länken ovan och som innefattar analyser av inblandade planeters husplaceringar.)

Och detta är ändå inte hela historien om den FÖRDÖMDA Lena Andersson. För, som säkert noterad i några av de tidigare inläggen om det här horoskopet, har hon "osmaken" att födas ett år då Skattmasen hänger de mest själviska avskummen i hasorna: Saturnus lider här sitt "fall" och Gränsdragaren och Skarprättaren (och alla de myndighetsfunktioner Saturnus typiskt brukar ikläda sig) går här hårt åt de som valt själviskhetens tecken Väduren. Adolf Hitler, Sol-Vädur likt Lena Andersson, invaderade Polen och startade Andra världskriget då Saturnus i transit passerade sitt fallna och mest egocentriska läge. Makt och det inbilska Barnet (Väduren) - som tror det kontrollerar världen - är en sällsamt usel symbolkombination, och den här födelsetidpunkten är uppenbarligen reserverad för de FÖRDÖMDA eftersom inte ens Solens (själens) disponent har händerna fria att lyfta själen ur Djävulens grepp. 

Lena Andersson är inte en av oss. Hon har sålt sig för 30 silverpenningar till Mörkrets Furste, han som de förkristna esséerna kallade Beliar (Den Värdelöse). Det är sannolikt Dödahavssektens Beliar (även nämnd vid detta namn i äldre bibelböcker) som ligger till grund för de första kristnas kommunism (egendomsgemenskap) - vilket för Andersson måste te sig som mänsklighetens värsta påfund! 

Den ursprungliga tanken med Mammon/Beliar gestaltad av stjärnan Algol i början av Guldkalven/Oxens tecken är förstås en politisk eller ideologisk markering: det människor som ännu bara går på instinkt VÄRDERAR HÖGT för att deras njutning stegras, är i själva verket exakt det mest värdelösa och intiga i hela tillvaron - de är bara alltför primitiva för att kunna tänka stort ännu.

Den här judiska astrologiska traditionen dog ut därför att människan nu ändå är ett lågt och korkat släkte och faktiskt valde Satan och Döden - om och om och om igen! Själavandringen är som Bill Murrays filmklassiker "Måndag hela veckan" - du kommer inte ur det här förrän du lärt dig spelreglerna. Eller, som i Lena Anderssons fall, kör dina aktier så i botten att du till sist helt "strimlas sönder" i Saturnus sfär och återanvänds som grundmateria för andra själar som är nyanlända i det här kosmiska systemet. Det var siaren Edgar Cayce (1877-1945) som avslöjade denna dystra utväg för själar som kört fast totalt i vårt "system". Ur det antika esséiska/judekristna perspektivet och Dödahavsrullarna skulle "återvinning på Saturnus" ha formulerats lite annorlunda: "Ty Gud valde dem inte". 

Den som bara tilldelas en ödeslott som en av Satans trupp, har visserligen ingenstans att skriva hem till, men har ändå den funktionen i helheten att deras nihilism och brist på substans tjänar till att väcka en och annan själ som dessförinnan låg och flöt i ett dimmigt mellantillstånd. Dödahavsrullarna är mycket noga med att inte likställa Gud med Ljuset utan placerar Gud bortom gott och ont. Gud är skaparen till de två andarna - Ljusets och Mörkrets. Och det är detta som får satansbarnen att protestera så vilt: en outgrundlig Gud vars lagar inte ens liknar människors konventionella moral! 

Efter Hitlers gasande av många judar (dock inte 6 miljoner, det är en "mytologisk siffra" som förekom redan före Förintelsen och som judarna klänger fast vid även efter folkmordet), kunde många judar verkligen fråga sig om Gud var "galen" eller en "despot". Folket hade klängt så hårt vid en naiv tradition att godhet belönas och synd bestraffas och vägrat ta till sig kompletterande vishet från andra traditioner. (Bara vissa judiska minoritetsströmningar accepterade t.ex. reinkarnationsläran). Förintelsen lämnade judenheten handfallen och i den förvärldsligade nihilism som ofta följde fick man pedofiler som Woody Allen och andra judiska underhållare av det mer osmakliga slaget. (En ung och ikonoklastisk Sarah Silverman någon?)

Sanningen var att de sista århundradenas förkristna judar som skrev t.ex. Daniels bok, Henoksboken och sedan det sekteristiska materialet i Dödahavsrullarna SÅG SIG SOM DET NYA FÖRBUNDETS FOLK. Likt Lena Andersson, DN och dess ägare huset Bonnier hade folket i stort så smutsat ner sig genom sin "USA-kärlek" - stockholmssyndromet som fick dem att ty sig till den grymma ockupationsmakten Rom men med vilken dock följde konsten att dricka sig full och svina runt sexuellt. För sista gången vände Herren bort sitt ansikte från sitt "egendomsfolk" (Saturnus = att vara ägd). Tyvärr gick det riktigt illa för även den kristna fortsättningen av det judiska förbundet med Gud, den nygamla läran sålde sig till makten i Rom inom bara några århundraden och Ljusets barn har således inte haft någon legitim representation i västerlandet på nästan tvåtusen år.

Varför jag drar den här religionshistoriska sammanfattningen ännu en gång beror på att Lena Andersson, för att födas under ett så här dysfunktionellt horoskop, rimligen måste ha tillhört de judar som för 2000 år sedan förstörde landet. Karma har återigen fört henne till en ockupationsmakt och hon har tagit sida med huset Bonnier och ges där plats att från DN:s ledarsida producera Djävulens gift, gammal Reinfeldt-svenska om att bara se till sin egen plånbok. Den amerikanska (mar-)drömmen om frihet och framgång utan någon jobbig stat är stark i dem på den mörka sidan.

Och den övergripande bilden av svenska folket - hur många tusen- eller tiotusental som kan undantas, vet jag inte - ser ut att vara villiga lyssnare till Lena Anderssons hesa satansstämma: vårt nationalhoroskop gör oss till den här satanistens lilla hora, vi möter mottagligt hennes onda Sol/Saturnus (planeterna är ömsesidiga dödsfiender!) med vår naiva Måne i Väduren med exakt samma disponent i Oxen som hon! Vi blir hennes hat och hennes ondska, vi blir som det förvuxna och egenmäktiga barnet Lena Andersson. Vi blir helt omöjliga att presentera för utlandet! 

Satte några PR-idioter verkligen Stefan Löfven på att svara vid telefonnumret till ett personifierat Sverige? Milda makter. Kapitalisterna hånar folket på alla sätt och vis. "Svenska nyheter" alltid lika underhållande för den internationella pressen, läser man. Vad det innebär är att omvärlden ser med milt medlidande på hur korkade svenskarna är! Och Johanna Frändéns AB-krönika om att det är hippt att vara intellektuell visar verkligen tillståndet i landet. Där bildning tar åratal och intellektualitet är en medfödd egenskap säger hon klämkäckt och helt okunnig att man lite snabbt ska anlägga en intellektuell "look" den här våren för att det är det rätta. Oxen i horoskopet är en plats där mycket kör fast i leran.

När man tänker på saken är detta exakt den svenska intellektuella nivån: stå och stirra på ett immigt fönster och hetsa upp sig över hur mycket av reparationskostnaden som går till Pappa Staten. Folket är i särklass det dummaste på jorden! Jag menar, hur långt skulle de komma som nybyggare, "var och en blott för sig själv"? Skatten är priset för ett komfortabelt och väl fungerande samhället för alla de menlösa som inte ens på egen hand hade klarat av ett tandläkarbesök i avsaknad av ett samhälle och där bara privata vinstintressen styrda! 

Ju förr Saturnus maler ner Andersson i den eviga tystnaden, dess bättre för alla oss andra. Det finns goda ting i livet också, men det har borgerskapet för länge sedan glömt, så låsta i arbets- och konsumtionsstressen som de är.


Tillägg

I något tidigare inlägg om Anderssons horoskop funderade jag över möjligheten av en så sen födelse under dagen att Månen lämnat dramatiserande Lejonet och nått den pillriga och praktiska Jungfrun. Utifrån Surya lagna ser man att det spelar mindre roll var psyket (Månen) befinner sig, för en så här skadad Sol ser i vilket fall ändå inte nyktert på livet utan är FÖRDÖMD - dömd i förväg - att hata Saturnus (Solens fiende) i allt och alla. 

Hur än sinnets återspegling beskrivs (öppen som ett Lejon/fixerad vid enskildheter som en Jungfru), blir Lena Andersson (och alla födslar i Väduren det här året!) i vilket fall en perfekt rättshaveristen. En tokliberal faktiskt, men så fängslad i sig själv och sitt förkrympta perspektiv (Saturnus gör Solen mindre intelligent eller åtminstone "krampaktig" på ett insnävande sätt), att man här kan tala om exakt samma fanatiska ideologifixering som utmärkte Nya moderaterna och allsköns "terrorister" som medierna i väst tacksamt fått att skriva om.

Det är också intressant att Andersson knåpar ihop detta dumhetens aktstycke som publiceras när Solen bara har två grader kvar till sin retur till utgångspunkten (hennes astronomiska födelsedag)! Det är också en tid i Anderssons liv där befriaren Jupiter i transit återvänt till Lejonet, där den stod vid hennes födelse. Men det är framför allt en tid i livet så Saturnus som skördar och visar vilket värde man egentligen har inför Gud håller "liberala" Jupiter under sin vaksamma och stränga 270-gradersblick! Dra var och en sin egen slutsats av detta. Kanske var denna Andersson-krönika ännu en av de naturkatastrofer som Japan nyss fick i dubbel dos (två jordbävningar med dödsoffer tätt inpå varandra).


Tillägg 2

Anderssons ledare kommer in på Spotify-grundarnas hotbrev i veckan. Oändligt mer läsvärd är då kommentaren från bitska Patricia Hedelius i SvD. Lena Andersson framstår som en som överdrivit arbetet med sin stilistik när hon bättre kunde ha använt tiden på att lösa upp (om möjligt) de astrologiska kramper som horoskopet tecknar på förståndssidan. 

Hedelius är troligen Andersson så överlägsen i tanken för att hon likt övriga ekonomiskt tränade skribenter på SvD/Näringsliv har det fanatikern Andersson saknar: blick för rimlighet och inte minst fakta i målet. Hedelius säger samma som den här bloggen men har dessutom företagsfakta: där bloggaren tyckte Spotify-grundarna kunde ta sitt pick och pack och leva upp till sitt hot om att lämna skattetunga Sverige, där noterar hon att Spotify redan sedan flera år är ett skattesmitarföretag som gjort en deal med Luxemburg. 

Hedelius har skrivit något tidigare som var så vasst att det skar sig illa med föreställningen om vad moderatblå SvD skulle stå för. Om det inte handlar om en förtäckt radikal så är detta definitivt den ÄKTA moral som gammalkonservativa äger i kraft av bildning och god uppfostran. Unga kapitalistäckel som Spotify-grundarna - och all falskhet - är en styggelse för den som fått en god fostran

(Min far sade mig vid femton: "Jag vill bara tre saker: att du skaffar dig en utbildning, ett bra jobb och bildar familj". Så fattig var den instruktionen från en strebrande son till en mejeriarbetare att jag då och där insåg att allt det verkligt viktiga var utlämnat. Jag gav mig med tiden ut på en livslång men intermittent jakt på kunskap som förklarar vad Människan är och vad det verkligt goda livet handlar om - allt det där den sekulära västerländska världsbilden förkastar eftersom det enbart är löneslaveri som bjuds massorna som "livets mening".)

Det är intressant hur klasstrukturer till sist bryter ihop och framstår som otillräckliga för att tolka världen. Till sist handlar det (som högern alltid säger) om huruvida individen som upptäcker äcklet på sin insida är villig att göra något åt saken, eller om man blir en som Lena Andersson. Jag ska återkomma med ett inlägg om Patricia Hedelius horoskop som verkar intressant. Jag har en gång tidigare uppmärksammat Hedelius reaktion på skattesmitarsvenskar, men då diskuterades andra ämnen och horoskop.


Tillägg 3

Spin-offen nu skriven och publicerad: Patricia Hedelius (SvD) - skatteplanerarnas plågoande

Inga kommentarer: