Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 april 2016

Paradoxala moderater vägrar tro på människans natur

Aftonbladets enda engagemang som ibland känns genuint är det mot Sverigedemokraternas föreställning om skillnader i essens eller inre väsen  mellan olika individer och folkslag. Tyvärr baserar sig tidningens engagemang på en egen ideologi - något svagt eko av arbetarrörelsens internationalism (som alltså bara rör ett "särintresse") som kombinerats med den moderna, sekulära och materialistiska gen-fascismen som redan nu stretar och drar för att söka skapa ariska övermänniskor och rensa bort "otjänliga" genetiska anlag. Att en så käpprätt förvirrad tidning därför publicerar en bredsida mot SD författad av två moderater, förvånar inte.

Paradoxalt och inte så lite humoristiskt är båda moderaterna födda året 1956, Eld-apans år, som den traditionella kinesiska astrologin förklarat bara på en ganska så åbäkig och motvalls och allmänt misstänksam "essens" eller natur. I vissa avseenden påminner den här typen av apa om Eld-hästen som kineserna fruktar så mycket att enligt astrologen Theodora Lau Kinas nativitet sjönk betydligt 1967 - kvinnorna stod hellre över ett än att få den här ostyriga eld-essensen på halsen i formen av barn.

Vad de förvirrade moderaterna och den lika förvirrade AB heller inte förstår är att SD exakt talar genetikens eget språk och denna förnekar väl inget sekulärt barn av Djävulen? Frågan är dock om SD själva är helt klara över sin åskådning eftersom den uppenbart är ett försök att maskera den gamla läran om folksjälar som väl närmast ska spåras till den tyska romantiken (sent 1700-tal/tidigt 1800-tal). Romantikerna gav i sin tur luft åt hinduismen vilken även påverkade nyplatonismens fader Plotinus, vars emanationslära deklarerar att Den Ene inte missunnar ens det lägsta kryp att aktualisera sin (ringa) potential. 

Därför är världen full av detta myller (kineserna: "de tiotusen, dvs. tallösa tingen") som sträcker sig som ett kontinuum från den Högste (Gud) till det allra lägsta - Satans barn, de sekulära materialisterna. Studerar man filosofen Platon inser man att alla levande varelser samtidigt som de är unika varelser med sina unika essenser också är delmängder i en större helhet - därav t.ex. den här bloggens tal om den svenska folksjälen, som också den kan studeras som helhet eller ur skilda perspektiv som det "folkliga" (Månen) eller "ledarskiktet" (Solen).

Essenser finns otvivelaktigt, förnekaren av detta tillhör Satan (sinnebilden för den ultimata Negationen före det Yttre Mörkret eller den Onda Materien slukar och, faktiskt, förintar själen. Ja, Gud behagar ge vissa själar tillspillo men teodicé-problemet lär inte den här bloggen kunna tillföra något ytterligare, det har ältats fram och åter så länge människan kunnat tänka rationellt).

Problemet är inte att SD bekänner sig till någon form av syn på en graderad mänsklighet, där gudlösa västerlänningar bara bytt en äldre tids graderingar mot sina egna och, om man så ser saken, precis lika nedsättande som när högern påstår att "alla" kan och ska ut på marknaden och slåss med kniv och yxa för de åtråvärda arbetsplatser som ger en lön och överlevnad också den här månaden. Satansbarnen förordar alltså urskillningslöst att romerska gladiatorspel ska utgöra folkets dominanta verklighet. Detta är både ett hån mot dem som pga handikapp inte kan spela det spelet utan också för den majoritet av mänskligheten som kommit längre i sin intelligens än den typiska borgaren. 

(I det korrekta samhällssystemet tilldelas gladiatorspelet en betydelselös funktion dit bara djupt störda själar söker sig och där de kan rasa av sig. Återfödda människor som t.ex. stupad i krig kan tänkas behöva "rasa" lite extra för att späda ut och till sist upplösa de traumatiska tidigareliv-minnen som gömmer sig i horoskopets 12e hus.)

Nej, problemet med SD är att de kombinerar tanken om en graderad skala med nationalismen, vem som har rätt att kroppsligen vistas på en viss plats på jorden. Häri ligger SD:s dårskap. När de två galna moderaterna bereds plats i AB att väsnas över "essensläran" är detta Aftonhorans högervridna falskhet vi återigen ser. För agendan är naturligtvis att slå sönder själva konceptet "nationer" och för de onda rovkapitalisternas räkning (se Panama-dokumenten!) blanda ihop kulturella grupper för att slå sönder de västerländska medborgarnas löneanspråk. Det är således en av Djävulens mest potenta manifestationer, den som pengarnas demon Mammon som styr både de moderata debattörerna och den tidning som publicerat deras dravel.

Debattörernas horoskop kan studeras av den som är intresserad:





Intressant är att den övre kartan i hög grad påminner om den grundtyp bloggen tycker sig ha identifierat bland främlingshatare och rasister! Månen i diskriminerande (urskiljande) Jungfrun når alltjämt efter flera deltester signifikant överrepresentation och detta är en slående bekräftelse av det här tecknets väsenskärna eller "essens". Men som synes vänder sig moderatens Sol-i-Fiskarna mot Mån-Jungfrun (fullmåne) och så nyligen som i en kommentar till föregående inlägg om Anders Wall kommenterar jag att Fiskarna har den största förmågan till universell identifikation av de tre Vatten-tecken. 

Här ser vi dessutom att Fiskarnas härskare Jupiter står upphöjd i Kräftan, den snäva klanmentalitetens tecken. En vanlig tolkning av Världssjälens upphöjelse i det lillas tecken är att Jupiter här expanderar frambringar en ovanligt tolerant form av Kräfta. (En annan läsning, som förutsätter att Jupiter spelar en dålig roll i horoskopet som helhet, är att planeten istället expanderar Kräftans kända klantendens och blir pinsamt nära en symbol för vänskapskorruption.)

Den moderata kollegan däremot, har ett horoskop som är svårbegripligt. Stora korset i Mörkrets eller okunskapens kvalitet kombineras dock med ett sinnelag i Fiskarnas tecken och där välviljans Jupiter visserligen är fin i ledarskapets Lejonet, men uselt placerad i det sjätte olycks- och fiendehuset. Jag skulle kunna tänka mig att den här moderaten är sinnebilden av svensk obildning, bara en väldigt okunnig människa skulle förneka essensernas realitet, men till sin lycka har denna okunniga människa dock ett gott hjärta. Sinnet i Fiskarna anknyter återigen till nyssnämnda, gränslösa empati och med Fiskarnas som en månascendent Jupiter står bra i Lejonet även om den hamnat mitt i ett getingbo av fientlighet och dova känslor av olycka och elände. 

Den förste av de två moderaterna är skåning, så det verkar vara en moderat som höjer sig åtminstone ett huvud över den låga folksjäl som animerar den trakten av Sverige. Notera att det finns folksjälar inom den övergripande folksjälen. I själva verket går det att skikta den gränslösa Totaliteten hur många gånger som helst, och det är bara människans brist på gudomlig vishet som får henne blunda för vissa essenser men bejaka den satansessens som överhuvud söker förneka essensens fakticitet ! Människor är sammansatta av ett flertal essenser eller Platons Idéer och alla som någon gång haft en förnimmelse av en inre slitning (dvs. inte är helt själsdöda på insidan), borde vara medveten om att essenser t.ex. kan fattas som "motiv" eller "attityder" eller "rationella skäl" - drivkrafter kort och gott.

I astrologin sägs Solen motsvara det grekerna kallade thymos, vilket jag nyligen på en vänsterblogg såg riktigt illa förklarat som "vrede". I själva verket är detta hjärtas VILJA. Solen härskar i Lejonet, och det "vilda hjärtat" omvittnar att det är VILJA snarare än talang som givit Lejonet rollen som "djurens konung". Dess rytande vitaliserar omgivningen energi men sätter sig också i respekt. Denna Sol i horoskopet beskriver således individens essens eller grundläggande form i just detta jordeliv, men kartan som helhet påminner om hur individen är ett komposit, en helhet sammansatt av flera delmängder eller flera partiella "essenser". Inte minst är Saturnus (essentiellt ren ande/Luft) en intressant planet om man vill studera individens ryggrad och förmåga att fatta principiella resonemang (en kvick Merkurius kan likväl stanna vid korttänkt gatsmarthet om inte Saturnus, Den Långsamme, djupnat och bottnat i "totalgreppet"). 

De båda moderaternas protester mot SD:s essensprat visar att de inte har något grepp alls om ämnet, och detta är inte förvånande med tanke på hur illa Saturnus fungerade 1956, i Skorpionen och tillsammans med äregiriga demonen Rahu. Så långt jag orkat bläddra genom nätets alla tvivelaktiga sajter (för mycket okunskap och blind plagiering av samma uppgifter från en plats till nästa), verkar hinduisk astrologi anse att dödens planet i dödens tecken är en sällsamt dålig kombination. Och det är väl därför dessa två moderata nollor uttalar sig år 2016, då Saturnus återigen vandrar genom Syndarens tecken.

Inga kommentarer: