Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 april 2016

Panama-papprens ondaste man? Steinmetz, diamanthandare och skattesmitare





Tyvärr för alla vanliga israeler och individer av judisk börd i världen är det såna här figurer som får konspirationsteoretikers prat om Bilderberggrupper och judiska kapitalist-cabaler att slå rot i människors sinnen. Alla klichéer på plats samtidigt för denna fastighetsspekulerare, diamanthandlare (afrikanska blodsdiamanter) och kapitaldribblare! Gissningsvis väljer Huset Bonnier att inte göra någon rewrite på artikeln om Beny Steinmetz i The Guardian!

Att det är en skumraskfigur förstår man genast när födelsedagen är svår att komma över, "1956" är allt Wikipedia säger. Men genom att söka förkortningen DOB ("date of birth") hittar jag en blogg om Steinmetz-imperiet som somnade in efter bara några få inlägg. Här finns det kompletta födelsedatumet men retligt nog i ett tvetydigt format! Enligt Wikipedia använder Israel formatet DD-MM-YYYY, vilket i detta fall skulle innebära 2 april 1956. Eftersom informationen om bloggen är skriven på hebreiska väljer jag detta, trots ett naggande tvivel i bakhuvudet att det skulle kunna vara amerikanskt datumformat (och i så fall den 4 februari)....

Men det israeliska datumformatet ger ett sinnelagshoroskop så obeskrivligt perfekt för en närig mörkerman att det nästan måste vara en födelse till Fiskarna vi har att göra med.


Judarnas korrumperande Satanshuvudet (stjärnan Algol)
mot pengarnas Venus är knappt början på den här historien!

Rebusaktigt blandar jag här färger från de fyra elementen med en dassig gråsvart ton som påminner om bloggens experimentella bruk av de 12 husens egenskaper ÄVEN för horoskop där födelseklockslag saknas. Det visar sig att Steinmetz har mer än sin beskärda del av planeterna i de onda husen. Men mest kritiskt är att sinnelaget (Månen) står rotat (via sin disponent) i det onda åttonde huset för korruption och död. 

I fråga om skattesmitning är det naturligtvis passande att se kontrollens Saturnus och pengarnas Venus bilda den sataniska/materialistiska axeln mellan Oxen och Skorpionen ("mina pengar"/"andras pengar" som kan tillfalla mig genom äktenskap eller arv). I denna axel också övermodiga girighetsdemonen Rahu och på andra sidan den halshuggna draksvansen (när tiden hinner ifall dem som strävat för högt och gudarnas vrede drabbar dem).

Men framför allt påminner kartan om att Vatten-elementet är ett sorgens element eftersom dess underliggande medvetenhet om att dagarna är få i livet, driver den till ett så ohälsosamt begär. Bland de sju dödssynderna placeras avundsjukan (invidia) under Månen och det passar därför bra att påminna sig att detta, sinnets planet beskrivs som "begärsfull" på den här bloggen. 

I samband med Månens "fall" in i Skorpionens mörker kan vi därför enkelt koppla samman begäret med det naturligt skorpioniska 8e huset och dess innebörd av "andras pengar" - här kommer det avundsjuka sinnelaget in, men faktum är att det inte behövs en Måne i Skorpionen, uppenbarligen duger den i Skorpionen illa placerade kontrollplaneten Saturnus (som aktivt söker "lägga beslag på") lika bra. 

Avunden mixas här med ett kontrollbegär och att sno åt sig så mycket av andras pengar som möjligt. Beny Steinmetz är som vilken självisk svensk högerväljare som hatar att betala skatt för att "försörja soffliggarna" som helst, bara hundra resor vidrigare. Hans livsmission är att aktivt försnilla så mycket pengar till sin egen ficka som möjligt.

Det är också en närmast grotesk slump att hitta "stora och lätta pengar" (verkligt stora summor!) i ständigt begärsfyllda Kräftan (Månens tecken) i åttonde onda huset och denna psykdisponent i förorenade vatten i ömsesidig reception med Månen som år vår sinnelagsascendent, i jupiteriska spekulationstecknet Skytten. Vi får därför en Eld/Vatten-konfrontation där i synnerhet Jupiter-Kräftan i "mörkläggningshuset" passar perfekt för en som STORSKALIGT (Skytten) smusslar bort tillgångarna i dolda skatteparadis.

När sedan dessutom den agerande Solen (viljan/handlingsmänniskan) står i ett jupiteriskt tecken och har samma grundning i åttonde, så är i mina ögon loppet kört. Himlarna fullständigt ropar ut: "Fritt fram för universums värsta rötägg att återfödas idag, här har vi så smutsiga livmödrar redo att till och med ni får er chans att fortsätta ödelägga mänsklighetens tafatta famlande mot det Goda".


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

"has maintained an exceptionally low profile"

"he's a very private guy"

fastighetsbolag vid namn "Scorpio"

gruvindustri = underjorden

...skulle man ju kunna tolka som ännu mer skorpioniskt (4 feb 1956 ger även Mars och ev Månen där), MEN då hamnar ju Solen i tredje huset i stället för privata fjärde, och så blir korruptionens åttonde hus tomt på placeringar. "His family is all he cares about — and his business." Och Månen/Mars i Skytten passar in på detta citat:

"He shuttles, on his private jet, between Tel Aviv (where his family lives, in one of the most expensive houses in Israel), Geneva (where he technically resides, for tax purposes), London (where the main management office of B.S.G.R. is situated), and far-flung locations connected to his diamond and mineral interests, from Macedonia to Sierra Leone."

Till yttermera visso ger gamla listningar i Forbes miljardärsindex följande info:

#296 Beny Steinmetz
03.05.08, 6:00 PM ET
Age: 51

#488 Beny Steinmetz
03.10.10, 06:00 PM EST
Age: 53

Åldersangivelserna stämmer med en födelsedag i april då inläggsdateringarna på Forbes.com anges i MM/DD/ÅÅ. Så du har nog gissat rätt.

I år har han halkat ner till plats #1694 på rankningen:

http://www.forbes.com/profile/beny-steinmetz/

Där anges åldern 60, men på den här odaterade sidan står det 59:

http://www.forbes.com/billionaires/gallery/beny-steinmetz

De har både en årslista som publiceras i mars och en real-timelista där rank och förmögenhet uppdateras kontinuerligt. Det gäller tydligen även ålder.

Seaward sa...

Visst är det kul att observera dessa gårdagens tongivande figurer, 60-talet som håller världen gisslan och deras entourage! :-)