Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 april 2016

Panama-pappren och Sverige, ett tjuvarnas paradis

Med anledningen av den fantastiska skandal grävande journalister tagit fram om världens rika och korrupta elit och där svenska banken Nordea framstår som den värsta medhjälparen av dem alla, kommer jag att tänka på nyheten från där Sverige avslöjdes med att odla den värsta snattarkulturen! 

Jag kopierar och nypublicerar detta inlägg. Men men minns att inläggets fokus på Månen rör den lilla människan - folket. Flera år efter 2010 vässade bloggen sina instrument lite till och började då skönja samma röta i det lyckosamma femte huset för samhällets ledarskikt. Där hittades minsann den VERKSAMT ONT GÖRANDE JUPITER FÖR DEN RIKA ELITEN HAND I HAND MED SOLEN FÖR LANDETS LEDARE!

Men den historien som avhandlats flitigt i många inlägg behöver inte repriseras nu. Det räcker att minnas att den lilla människan tenderar att plagiera beteendet hos sin överhet... Och när, som i en skendemokrati, äregiriga människor ur folkdjupet blir politiker har vi fått den perfekta rundgången, ett maskineri som återbestyrker ("reinforces") korruption och usel materialism! 

Sverige - tjuvarnas paradis (19 oktober 2010)


Inte bara synes Sverige premiera religionsforskning som vanställer relativt okontroversiella fakta - kanhända för att återbestyrka att den sekulära människan är på rätt väg - dessutom finns det nu hårda siffror på att vår hederskänsla inte bara på det intellektuella planet utan också i den fysiska verkligheten är lägst av samtliga nordiska länder!


DN:s uppgift (även SvD) att svenska folket är ett folk av snattare är kort men ofattbart suggestiv för den här bloggens förslag av midnatt som det rimliga födelseklockslaget för Sveriges horoskop. Flera enskilda detaljer har bekräftat att horoskopet svarar på den hypotetiska födelsetimman och tjuveriet i folksjälen stämmer också in i mönstret:




Det är den lilla människan vi hittar under Månen i ett nationalhoroskop. Landets ledning (kung, diktator eller folkvald regering) är alltid Solen. Soltecknet anger i vilken riktning landet verkar som rationell, politisk entitet men det är inte nödvändigtvis samma berättelse som den om folket i sina stugor! Särskilt inte i fallet med svenskarna.

Historien om vår horoskop har redan pytsats ut under etiketterna "svenskhet" och "Sverige" (nationalhoroskopet), så här kan vi vara kortfattade om de astrologiska teknikaliteterna.

Vi har som synes en folksjäl i Vädurens tecken, vanligen ett temperamentsfullt för att inte säga uppvarvat tecken. En krigare, äventyrare och pionjär. Men också ett hopplöst subjektivistiskt folk som sällan orkar lyfta sitt tänkande över den egna synranden. Det här har exploderat i vår tid så de interaktiva medierna - kommentarspalter i tidningarna och bloggar - visar oss i huvudsak vara ett land av infantila åsikter. "Jag tycker..." 

Och nästan aldrig en åsikt som lämnar den fullständigt grundläggande allmänningen: mat i magen, vad man ska sätta på sig eller trender. Naiv socialrealism. Jag har tidigare sagt att det är som om 1800-talets fattig-Sverige med hungersnöd fortfarande hänger kvar, fastän det nutida Sverige är baserat på Regeringsformen av 1974.

Man kan skylla den primitiva svenska mentaliteten på 9e huset för "högre utbildning" (högskola m.m.). Vi har ett problem här, vilket jag berört tidigare. Eftersom denna sektor i horoskopet också omvittnar en genuin moral (alltid grundad i förståelse av livets gudomliga lagar) "samkör" bildningsproblemet med det direkta bud om kriminalitet som folksjälens Måne bildar då man läser samman den med dess disponent, Vädurens härskare Mars.  

Denna klåfingriga och passionerat direkta källa till oro sprider förstämning i 8e huset för "andra människors egendomar och pengar"! Det står skrivet rakt ut, svenskar fifflar med pengar/tillgångar som inte är deras att röra vid.

Den något grötiga mixen av orange och brunt söker visa hur antikens noblaste element, Elden, har blandats upp med det mest basala, Jorden, eftersom folksjälens disponent inte alls är intresserad av "rent medvetande i sig", utan istället går och bökar som svin i myllan (Oxen/Taurus > Terra) och besmittar sina själar med pryl- och ägandetänk - alltid en säker garanti för en simpel typ med vilja att äga och hålla fast i saker. 

Minns också att just dessa två tecken var de mest kriminellt belastade i bloggens två granskningar av brottsdömda horoskop. Fyndet stämmer helt med DN:s skamsna redogörelse för svenskens inre natur.

Det är som om svensken helt enkelt inte förstår skillnaden på "mitt" och "ditt"! Horoskopet är, faktiskt, bakfram, med ego-Väduren i det 7e hus som borde indikera partnern som ger den kompletterande bilden. Det är ser värre ut än vår så kallade jantelag! 

Eller är jantelagen just en följd av att svenskarna som folk i kommentarspalter avslöjar en sällsynt oförmåga att ens förstå skillnaden på sak och person? Den som inte riktigt förstår gör säkrast i att trycka ner alla andra till sin egen nybörjarnivå! Redan där här lilla bloggen mottar då och då  kommentarer från människor som inte klarar av att adressera ämnet utan tror det handlar om att gå på budbäraren/bloggaren.

 Min enda förklaring är att Sverige, "kosmiskt" sett, är en uppsamlingsplats för enkla själar. Jag tror t.o.m. en okomplicerad hederskultur någonstans i Östern, attraherar själar med mer kompetens än våra. 

Den tidigare socialdemokratiska enhetskulturen tjänade som skyddad verkstad för mindre utvecklade andevarelser. Det gamla Sverige var enkelt att förstå sig på. Med den sataniska rovkapitalismens utbredning - så naivt välkomnad av socialdemokratin intill den utmanövrerade sin värd och tog befäl över folks medvetanden som en ulv förklädd till de Nya moderaterna - med dessa drag på spelplanen finns inte längre något som döljer sanningen. Systemet ligger inte längre i förgrunden som "ställföreträdande genomsnittssvensk" utan var och en syns tydligare.

Landets folksjäl är den simplaste som astrologin har symboler för att uttrycka. Väduren och Oxen har var för sig många goda kvaliteter, men kombinationen degraderar dem båda i nationalhoroskopet. (Och avslöjar också hur mycket våld som pågår mot kvinnor det här landet bakom stängda dörrar! Horoskopet är faktiskt oanständigt primitivt på "folknivån".)

Det här är inget som härskare kan ändra på bara på en generation, men kanske tre-fyra. Det handlar om att "stämma om" tonläget i ett helt folk, vilket torde vara omöjligt så länge den sekularism som knäckte oss så totalt mentalt fortfar att vara norm. 

Redan Platon visste hur våldslekar gradvis förstörde en folksjäl. Jag tror aldrig Platon kunnat föreställa sig en kultur som med marknadskapitalistens indifferens och vilja att generera vinster som enda parameter medvetet degraderar folksjälen i ett okontrollerat utbud av kommersiellt smörja från år till år till år. 

Alla slår hånfullt från sig argumentet och menar att de minsann kan skilja våldsspel och brutal-tv från verkligheten. Nej, det kan de inte, men de är för stupida för att se att deras "normaltillstånd" är på väg i glidningen utför ättestupan.

Lyckligtvis lämnade antikens stora tänkare ett objektivt redskap, astrologin, så att vi skulle kunna stämma av oss position i förhållande till de eviga morallagar som tycks kodade i själva universums väv. Någonstans vet den sekulära människan om sitt brott mot Evigheten och gör sitt bästa för att mörklägga fakta. 

T.ex. genom att avkräva statistiska bevis för astrologin, fastän kvantifiering bara är en fix idé den teknologiska människoarten fastnat i. Alla verklighetssegment är inte nödvändigtvis styrda av samma lagar, särskilt inte de som ligger utanför vår rumtid. Som bekant kan inte vetenskapen alls uttala sig om sådana världar, och ändå har de mage att söka påstå vad som är och inte är.

Här är min nya favoritblogg, med ett tänkande om tillvaron i tio dimensioner. Fysiken är på väg dit och därmed är återigen Gud tillbaka som garant för objektiv moral. Tills dess får vi nöja oss med de fingervisningar ett horoskop kan ge. Inte alls ett dåligt instrument!

Inga kommentarer: