Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 april 2016

Panama-pappren och DN:s lojalitet mot ondskan





Brödfödeskriverskan Emma Bouvin är naturligtvis inte en aktivt ond människa som de 400-500 rika svenskar som aktivt smitit svensk skatt genom bl.a. Nordeas rådgivning för de rika och korrupta.

Men bara ett par timmar efter uppvaknandet till dagens Stornyhet och den spontana reaktionen att "sånt här skulle aldrig svenska journalister gräva fram - man biter inte den hand som föder en" - får jag syn på Bouvins presentation av läget i desinformationens eget organ DN. 

Naturligtvis är det mer än en tanke att hon väljer att URSÄKTA NORDEA redan i ingressen, en snutt text som är vad överstressade eller allt mer läsaversiva svenskar idag ofta nöjer sig med. Hon - och DN - tar med andra sida den korrupta kapitalismen i försvar. "Ja, då gjorde vi fel men nu är vi friska och sunda." Nyheterna visar tydligen att detta är en ren lögn i syfte att begränsa skadan, Nordea skapar fortfarande sådana här lösningar för kriminella svenskar.

Att notera Emma Bouvins astrologiska sammansättning är inte längre någon större sensation. Den här typen av karta är just vad man kan räkna med för "den lilla människan" som tagit parti för samhällets vampyrer eftersom den egna överlevnaden är viktigare än allt annat. 

Det handlar om de talrika själar som drabbats av det sekulära samhällets ärelösa budskap om att "äta eller bli uppäten" - marknadskapitalism i ett nötskal. Jag talar om båda Ljusen i den sublunära världen, i Jord och/eller Vatten och inga synliga tecken på revolt mot detta fallna tillstånd.


Man kan särskilt notera överensstämmelserna med horoskopet i den här bloggens första inlägg (länken ovan) om Panama-pappren. Utgår man från en Måne i näringstecknet Kräftan ser vi egennyttans Jungfru som soltecken och med journalistikens Merkurius passande nog i tredje mediehuset. 

Men här ligger också pengarnas Venus "fallen" och det gör förstås att man kan betvivla omdömesgillheten i den avvägande Vågen, vars gästande Saturnus och Jupiter är ytterst beroende i sin verksamhet av att värdinnan Venus är sund. Och där Vågen står för rättvisa och jämlikhet, där har, eh, Venus-i-Jungfrun inte riktigt nått bortom känslan att först och främst se om sitt eget hus. 

Kartan imiterar nästan spöklikt allt det jag just har skrivit i det långa inlägget om vad The Guardians artikel berättar. Bouvin är tyvärr inte mycket mer än den onde rike mannens lakej och kommer så att förbli tills hon sadlar om och trycks ner ännu hårdare av den onda kapitalismen i något annat av de få jobb som erbjuds i detta remarkabla skitland - ett land som slogs sönder helt på bara åtta år av högerregeringen Reinfeldt och nu är ett låglöneträsk med ett extremt begränsat utbud av jobbtyper. Alla jagar profit och världen blir bara fattigare för det.

Texten som helhet uppger att Nordea fortfarande har fingrarna i syltburken så det är möjligt att det finns ett litet rättspatos vid liv i Bouvin. Hon jobbade dock några få månader för vänstertidningen ETC tidigare i sin karriärklättring mot DN-skrapan och kanske något gott frö såddes där... Det är dock bestickande att artikeln saknar informationen att Nordea alltjämt förra året skapade dessa upplägg, den informationen finns i andra svenska medier....

Måtte Panama-pappren bli första spiken i kistan på denna onda världsordning! Occupy Wall Street, arabiska vårstämningar, vård- och skolskandaler i ökenriket Sverige - ingenting hittills har ju bitit på minsta vis.




PS. Eftersom Nordea är upp över öronen inblandad i denna skit kommer vi nu under en tid att få se svenska medier jobba högvarv för att på DN-sättet söka förmå svenskarna att tro att de alltjämt lever i det mest förträffliga av länder. Finansminister Margareta Anderssons tidiga uttalanden är typiska för en politiker som vet att detta är en potentiell katastrof för Sveriges rykte och som därför väljer sina ord ytterst noggrant när hon talar inåt, mot folket

Det sista en regering vill ha är ett folk emot sig och de oskick de mäktiga tillåts komma undan med. I England lovade t.ex. premiärminister Cameron redan 2011 att sätta punkt för penningflykten till skatteparadis och där stannade saken av - tomma ord - med högerdjävulen i maktposition. Dvs, intill detta enorma nyhetsscoop.

Inga kommentarer: