Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 april 2016

Mordbrännarläkaren driver illegalt hotell och profiterar på romer

Det är fascinerande att vissa människor tycks kunna sjunka hur lågt som helst. Hur mycket jag än anser att tiggeriet ska förbjudas är dock svenska främlingshatare och främlingsprofitörer ett ännu lägre släkte. Aftonbölden har historien om mannen som tidigare var känd som "doktor Åsas sambo". (Tala om att hon gjorde bort sig i valet av en "elitpartner" på ståndsmässig nivå - Magnus Lundberg ämnar enligt tidningen lämna Sverige, han har uppenbarligen bränt sina broar här.)

Som omväxling till inlägget från 2012 om den eldfängde läkaren, får detta bli en Surya lagna-karta, Solen som ställföreträdande ascendent. Hela förfaringssättet är naturligtvis spekulativt, indisk astrologi använder bara sol- och månascendenten för att få ett andra utlåtande om det som ett födelsehoroskop med känd tid antyder. Det finns inga sidor på nätet (vad jag sett) som applicerar rashi-kartans tolkningssystem (helt eller delar av det) på dessa underordnade ascendenter. 

Men se vilken remarkabel indikation på ren ohyra man får om man studerar mordbrännardoktorns födelsedag ur intelligensens (Solens) perspektiv:



Vid tiden för det förra inlägget var ännu en del saker inte utsorterade och på knappa fyra år har studierna av rubriceringen "dömd för brott" slutat utpeka Solen i Väduren som "signifikant överrepresenterad". Trenden höll rätt länge men kroknade sedan. 

Här ser man dock den fascinerande kortslutningen som av nödvändighet inträffar då Solen möter sin ömsesidiga fiende i Väduren, där den härsklystna Saturnus anses "fallen", kanske för att en diktator aldrig får nöja sig med enbart ett egocentriskt perspektiv vilket ju den livfulla men subjektiva Väduren står för. 

Hela kombinationen stavas inskränkt och korttänkt och påminner om gammalt tal om "den kriminella hjärnan" (Väduren står kroppsligt för skallen och hjärnan och Saturnus är astrologins stora illgärningsman, men på ett ränksmidande, planerande sätt och inte som hetsiga Mars en våldsverkare.)

Om man nu ändå använder den hinduiska läran om hur planeter tar sin färg av de onda och de goda (och de neutrala) husen, ser man dels hur nästan hela läkarens horoskop burats in i de onda husen sex, åtta och tolv. Särskilt illa ur intelligensens perspektiv är att Solen ägs av en Mars i åttonde huset för "andras pengar" (bränna ner en avliden kändis villa för att få ut försäkringspengar?).

Men även sinnelaget (Månen i Skytten) ser mindre lustigt ut med disponenten Jupiter (stora och lätta pengar) kopplad till slaveriets sjätte hus. Här är gissningsvis hans kriminella intelligens sätt att se på romer: de duger att tjäna pengar på.

Ur solascendentens perspektiv (handlingsmänniskan) är dock beskeden klara: Solen i Väduren skyr inga medel eftersom disponenten Mars står i ett mörklagt läge i Skorpionen i åttonde (och extremt närigt, givet Vatten-elementets koppling till den lägre naturens ständiga behov att konsumera allt och alla för att hålla sig vid liv eller hålla sin levnadsstandard på nivå eller t.o.m. växa och expandera eftersom näringsprincipen helt spårat ur - jfr Svenskt Näringslivs horoskop).

Det hjälps inte att Mars står på Vädurens sida när den står i ett "åttonde-läge" relativt den Sol den disponerar över. Varje väduriskt utfall styrs av denna lömska Mars i korruptionens sektor. Och eftersom Mars är "hemma" i sitt härskartecken saknar den själv disponent och har därmed ingen potential att bli något annat än en korrupt och girig skorpion.

Den som studerar "disponentkedjan" i anslutning till psyket (Månen) hittar en gigantisk härdsmälta även här. Men nu går den via disponenten Jupiter, ägd av Merkurius i 2a penninghuset, ägd av Venus i 12e förlusthuset, ägd av... och så är vi tillbaka vid stora pengars Jupiter i olycks- och fiendehuset. 

Den som vill, kan här se hur läkare - åtminstone del av dem - är ett smutsigt släkte som tjänar grovt på andras olycka och svaghet. Skriv upp att både den här slusken och doktor Åsa var/är verksamma inom den privata vårdsektor som alla betalar skatt för men som sedan leder till att vissa berikar sig.... Stefan Löfvens högersocialism är rent kriminell tills dess de tar tag i denna och fler lika allvarliga problem som uppstått i det rövhål som är Sverige av idag. Ett land som odlar såna här "mycket-vill-ha-mer"-läkare. 

För märk väl, samma planetkombinationer skulle i ett etiskt högtstående land troligen ge färre kriminella livsöden. Men till Sverige, som premierar avskummets mentalitet pga. sin religionsfobi och filosofiförakt (att tänka är inte lönsamt enligt Svenskt Näringsliv), kommer de ruttnare av våra själsfränder från himmelen att ta plats i svenska kroppar (eller finnas i invandrade tyskar t.ex., som anser att det här är ett land av byfånar där det är lätt att tjäna grova pengar).



Bonusspaning

Solen med Saturnus i Väduren och Månen i Skytten disponerad av Jupiter i Jungfrun ger en så högt specificerad karta att jag inte hittade någon mer i min samling av 9000 horoskop. Inte heller genom att göra avkall på den generationsspecifika Saturnus-i-Väduren och istället söka på båda Ljusen och deras respektive disponent dök någon annan än mordbrandsläkaren upp. Jag tolkar detta som att horoskopet är så problematiskt att det inte i första taget resulterar i några former av framgång eller kändisskap.

Droppar man helt den psykiska nivån (Månen) och undersöker den rätt speciella kombinationen av Solen i Väduren hämmad av en fallen Saturnus i samma tecken och en Mars i Skorpionen i ett "åttonde-läge" ur den solära intelligensens perspektiv - individen har en blindfläck och uppfattar inte alls rimligheten i sina underliggande drivkrafter! - då dyker ett litet gäng från mordbrännarens födelseår upp:

  1. Nevin Shapiro;13.4.1969;12:00 - ekonomisk brottsling, riggade ett Ponzi-schema
  2. Malin Appelgren;15.4.1969;12:00 - svårt obegåvad kristdemokrat, bannade läromedels sakliga beskrivning av vinster inom vården som "vänstervridet"
  3. Jesse G. James;19.4.1969;12:00 - amerikansk motorcykelbyggare, bedrog sin hustru (den korkade Sandra Bullock som fick betala dyrt för sin ytliga dragning till stereotypen "tuff kille")
  4. Fredrik Crafoord;19.4.1969;12:00 - egentligen en kriminell men inte åtalad eller dömd. HB Anke handlare, smygsålde aktier innan kraschen
  5. Danelle Folta;19.4.1969;12:00 - utvikningsbrud i Playboy (strippa för pengar = horar för pengar)
  6. Felix Baumgartner;20.4.1969;12:00 - äventyrare, hoppade ur flygplan på 3,7 mils höjd
  7. Renée Zellweger;25.4.1969;14:41 - aktris, extrema kirurgiska ingrepp i ansiktet 2014 (Väduren + Saturnus = konstgjord form åt huvudet till)
  8. Teresa Lewis;26.4.1969;12:00 - brott, lejde mördare för att komma åt försäkringspengar
  9. Carrie Stevens;1.5.1969;12:00 - ännu en utvikningsbrud i Playboy
  10. Wes Anderson;1.5.1969;12:00 - formalistisk/stilmedveten (Saturnus) filmregissör/producent (med starka inslag av Saturnus depressivitet i flera filmer)
  11. Kristina Ekengren;4.5.1969;12:00 - redan glömt men en minnesanteckning säger: "På Anders Borgs Finansdepartement, försvarar myglaren Lorentzon" - passar väl in i den degraderad hop AKTIVA LIVSLINJER som den här Sol/Saturnus med Mars i mörker tycks skapa
  12. Magnus Lundberg;5.5.1969;12:00 - vårt referensobjekt och den tredje ekonomiska brottslingen i den här lilla gruppen!
  13. Anonym;11.5.1969;19:10 - arbetsplatskollega till bloggaren för många år sedan. Extremt talträngd kvinna som skvallrade oupphörligt om andra kvinnor på arbetsplatsen
  14. Kate Blanchett;14.5.1969;12:00 - aktris.
Jag har aldrig gillat "vibbarna" hos sistnämnda, trots att hon är en eminent aktris. I kontext av övriga 13 horoskop börjar jag nu ana varför: vad vi ser här är en "depression" i själva tidsflödet (Saturnus) med en sekundär underström av svart, svart själviskhet (Mars-i-Skorpionen), en slags Vädur som kämpar ett frenetiskt krig kroniskt fixerad av enbart sig själv och sin framgång. Att Blanchett kommer från Australien kanske kan ge en misstanke om att hon stammar från någon deporterad brittisk skurk och att det är den "vibben" som bloggaren uppsnappar! Minns den extremt ogynnsamma kombinationen av Solen med en fallen Saturnus! :-)

Om inte DNA-forskningen ger rik utdelning i framtiden och människan lär sig slå ut t.ex. "girighetsgenen", kunde den kommande världsregeringen alltid överväga att förbjuda samlag under tider då det är risk att barnet nio månader senare föds under stjärnhimlar som ser ut som denna. 

Det vore ett klart intelligentare förslag än den jubelidiot som föreslår att man ska skapa ett osynlighetshölje runt jordklotet för att lura fientliga aliens! (En dagsfärsk rubrik i ögonvrån, troligen i AB.) Så trött man blir! "Främlingarna" är våra egna själar. De tar sig till den här planeten genom de kopulerande värddjuren. Tillvaron är ett psykiskt/andligt förlopp och dagens teknokratiska fantasier så inkrökta att man undrar om mänskligheten kommer att överleva sig själv.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Det var den här "nyheten" va? Den publicerades igår 1 april... http://omni.se/start/am6O

Som du själv har nämnt finns det en viss övervikt för slaskkändisar och kriminella i din horoskopsamling... men du jag kan bidra med en s k vanlig människa. Född 18/4 1969, så även månen i väduren. Har nämnt honom förr, han är bl a amatörförfattare. Men i botten är han ekonom och driver konsultverksamhet m inriktning på affärer med Afrika vid sidan av sitt lärarjobb. Detta apropå att ett par till på listan sysslar med ekonomi, förutom dem som dömts. Den här personen föddes i en stenrik katolsk familj i Västafrika och skickades utomlands för att studera ekonomi. Via giftermål kom han till Sverige, där han blev kvar efter skilsmässan.

Förbjuda samlag under vissa perioder för att undvika att barn föds under dåliga stjärnhimlar - ja men determinismen då, som du har skrivit om förr... inte kan man göra våld på den...
:-)

Seaward sa...

Ha! Det borde man ha misstänkt att det var ett första april-skämt!

Och jo, när jag såg den låga "standarden" på den här årgången Vädurar tänkte jag på att det är just rätt ålder på detta folk för att ha chans att träffas av tidningarnas skandalorientering.

Samtidigt vidhåller jag att fallen Saturnus i Väduren och Hitlers start av 2a världskriget kan vara ett paradigm, "världshistoriens ondaste horoskop" som jag frågade i samband med den kartan.

Man skulle ju kunna leta upp alla födda i Oxen 1969, barnen födda i nästa soltecken, och se om den här tendensen till ynkedom planar ut. Gör den det, ÄR det Solens och Saturnus dåliga interaktion (och i synnerhet när Solen är fallen) som har ett finger med i spelet.

Ekonomi är numera väldigt "nu-orienterat" och snabba puckar ("kvartalskapitalismen") men snabba Väduren och långsamma Saturnus kan vara en bra kombination för detta! Saturnus är ofta en materialistisk administratör.

Jag har en släkting med Solen/Saturnus i Väduren, sammanbiten och tystlåten (Saturnus) och så olik en Vädur man kan bli. Framgångsrik företagare och vänlig, men otroligt materialistisk. En född entreprenör (Väduren) av det försiktigare (Saturnus) slaget, en som alltid kalkylerar i allt.

Sedan, med låg allmän gynnsamhet, får man alla de fall där Saturnus istället betecknar stupiditet därför att den övermannar och sänker Solens intelligens. Men för den nivån MÅSTE av analys man ha klockslaget för helt korrekta bedömningar. Det är inte ens säkert att Solen och Saturnus är viktiga för 1a eller 5e huset som tycks viktigaste i indisk astrologi för bedömningen av individens ljusstyrka.

Determinismen är det som de facto är för handen i vart ögonblick, "den bästa av alla världar" eftersom det är den enda möjliga av alla världar, den enda som gått från potential till aktualitet. Skulle den dagen komma när en världsregering skapar ett schema i dessa ting så uttrycker det Nödvändigheten i denna tid... :-)