Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 april 2016

Lindsay kommer ut som guldgrävare (Med Djävulen i blodet II)




Skandalcelebriteten Lindsay Lohan kommer nu ut som äkta "gold digger" och lammköttsplockare! AB:s foto från när paret just mötts avslöjar en oskuldsfull rysk miljardärsson och en sju år äldre föredetting som gör segertecknet inför kamerorna - titta vad jag fångat! Djävulens ondska fullständigt gnistrar ur hennes ögon!

Jag vet att hon  förärats en egen tv-serie men eftersom jag aldrig sett något avsnitt har jag inte fått "den sympatiska och inkännande bilden" som jag förmodar att en sådan serie är skapad för att ge. Vad man istället kan säga utifrån ett horoskop med ett lite skakigt födelseklockslag är att allt utom celebritets-Jupiter i tionde publika huset (som känns logiskt) är utslaget eller dysfunktionellt - precis som kvinnans liv!

Ja, bloggaren sparade i november 2011 födelseklockslaget 3.41 från en källa på nätet som jag inte längre minns. AstroDatabank har granskat och falsifierat en annan uppgift på en fransk sajt och sätter sedan DD ("dirty data") på egna uppgiften 4.40 som de hittat på filmsajten IMDB.com - samma uppgift som franska Astrotheme använder.

Problemet är att min gamla uppgift stämmer perfekt med t.o.m. Lohans kroppstyp som tenderar mot det plumpa/överviktiga via hedonistiska Oxen i öster och en passiv Saturnus i väster till följd av dess vitala Mars i ett passivt läge i åttonde huset. (Brittiske Charles Carter noterade att åttondehusdominerade horoskop tenderade till plumphet eller vätskeansamling).

Tiden 4.40 ger istället den tunna Tvillingarna i öster med en opposition från en nu starkt placerad Mars, planeten som i konfiguration med ascdendenten/kroppen är känd för att ge seniga och smala kroppar (män som kvinnor). Jag vidhåller därför min obskyra uppgift, inte minst pga. det stöd i sin strulighet som Lohan fick från strulputten Charlie Sheen, och han har helt klart Ox-ascendent vilket ger en förmåga att enkelt identifiera sig med den andre - man känner igen sig själv och bejakar (oftast) det man ser!


När arbetsoxen stiger i öster ska individen inte slappa och tillåtas sjunka in i sömn i den egna kroppen med alla dess begär. Indisk astrologi verkar fastslå att "arbete är bästa medicin" för det onda köttet som är exakt den princip som materialistiska Oxen representerar, förutom förstås att Oxen är Mammon eller pengahungerns demon. Denna appellation går i sin tur måhända tillbaka på att Oxen representerar barnets orala fas - långt innan ett intellekt tagit form gapar och mumsar barnet hämningslöst i sig och kan på ett sätt därför sägas tillhöra Djävulen i detta unga skede. Först senare ska man veta om den Rationella Själen finns med det här barnet eller om det är ännu ett av de livsöden som det går tretton på dussinet av för människor som kommer att leva och dö som slavar under materialismen.

Notera Lohans TVÅ dissociationer med begär (Vatten) och rationalitet (Luft) på glid mot varandra. Att hon är född i smarta Tvillingarna gäller inte eftersom Merkurius gått ned sig från den supralunära Luften och provar på livet i sublunära Vatten i passionerade Kräftan. Under vattenytan är det begär, begär och åter begär som de facto driver individen. Bloggens på sin tid skolexempel för den här typen av Tvillingar som dras ner under sin normal aktivitetsnivå var den moderata lögnaren Tolgfors som efter jobbet som Reinfeldts försvarsminister (som han i skam och vanära fick lämna) blev han rekordsnabbt vapenindustrins lobbyist. Korrupta Sverige...

När vi ändå är inne på Merkurius, viktig indikation på individens del i den Rationella Själen, skadar det naturligtvis hennes viljeliv och aktiva gärningar (Solen) när intellektet så starkt påverkas av det irrationella Vatten-elementet. Men det blir värre eftersom Merkurius disponent Månen själv befinner sig i den onda daimonens eller förlustens tolfte hus och där står tillsammans med giriga Rahu! Denna Måne/Rahu beskriver ett aktivt och inte speciellt hälsosamt inflöde av "tendenser" från ett eller flera tidigare liv, vilket i detta liv står på programmet för att rena sig från. 

Det är helt klart att tolfte huset är självdestruktivt eftersom det dels indikerar förluster ute i världen, men självdestruktivt även i den meningen att såväl människor som gått i kloster, som dårar på mentalsjukhus, fångar på fängelser eller sakta döende i långvården alla är typer som på olika sätt BRYTER NER och TILLINTETGÖR karmiska rester.

Tanken, om man accepterar den västerländska kopplingen mellan tolfte och ALLA TYPER av slutna institutioner, även lång- och terminalvård, är remarkabel. Att hamna i långvården är alltså dålig karma från tidigare liv! Detta stämmer dock med hur rädda människor i västerlandet är för att just hamna på långvården, hjälplösa och reducerade till kroppsliga kollin. Å andra sidan är de lika rädda för att offra sitt liv som martyrer eller "terrorister" för en god sak och dö unga, så man kanske kan säga att västerlandets gudlöshet har slagit knut på sig själv. Borgaren lever i ett mytologiskt haveri där logiken och rimligheten i livsstilen lyser med sin frånvaro. Lyckligtvis har västerlänningen god hjälp av desinformerande medier som hjälper henne att hålla olika frågor isolerade från varande så att man slipper se rötan i den egna världsbilden... 

I Lindsay Lohans liv är det verkligen inte många pusselbitar som lagts, horoskopet avslöjar exceptionell själslig degradation. Men i västerlandet är detta snarast ett plus eftersom hon är "sensationsmaterial" för de medier som parasiterar på hennes bristfälliga upplysning och i grund och botten vill ha henne kvar som en hora för att ha något att skriva om, så att läsaren - själv skyldig som synden - ska få sin billiga kick. Västerlandets struktur är raka motsatsen till hederskulturer, här premieras man i proportion till sitt intellektuella och andliga förfall. 

Om man håller tolfte som AKTIVA TENDENSER från tidigare liv som står på tur att rensas bort (i detta liv), så ser man direkt att Lindsay Lohan tillhör de fördömda. Hon kommer inte att lyckas utan är UTVALD AV ÖDET att spela fallen kvinna den här gången. Hur man kan påstå något sådant? Genom att observant lyssna till vad horoskopet faktiskt säger. Om nu den för handlingslivet och intellektet så viktiga Månen är instängd i tolfte, är det illa nog. Men som indisk astrologi säger, är det planetens disponent som ger den djupare motivationen. Och om man granskar Månen, aptitens och de sinnliga begärens indikator (här via 12e-placeringen flaggad som en ond böjelse), ser man strax att situationen enbart förvärras genom husplaceringen för Månens disponent Mars!

Mars befinner sig i ett annat ont hus, det åttonde, där saker och ting komposteras och förmultnar och sakteliga dör ut. Men detta är Syndens hus och ännu inte framme vid det tolfte huset där äntligen befrielse (moksha) kommer upp på dagordningen som en angelägenhet. Åttondehus-människor är helt omedvetna slavar under attityder och drifter! Och eftersom Mars är Månens "själ" eller disponent ser vi att sinnelaget hos Lohan visserligen är i behov av befrielse, men att hon på en djup nivå ännu är en förstockad syndare. Märk väl att Månen i åttonde men en disponent som står i ett bättre hus, hade givit en betydligt bättre prognos för "rehabilitering" av den fallna Vegetativa Själen! Men Lohans alla turer till fängelse och rehab för olika missbruk talar väl sitt tydliga språk och det slår mig för första gången att den födelsetid jag plockat upp någonstans är skrämmande korrekt. Den har använts i tidigare inlägg om skandalcelebriteten, men först nu "går budskapet" i all dess förödande hopplöshet hem hos bloggaren!

Och det är Mars som för oss till insikten om att hon är en värre guldgrävare än kanske någon annan lycksökare bloggen tittat på, man eller kvinna. Se först det allmänt negativa omen kring relationer som Saturnus i sjunde tecknar. Som bäst kan de teckna "avsevärd åldersskillnad" eller att man "gifter ned sig" med någon från en lägre samhällsklass (Saturnus är arbetarklassens symbol, Jupiter elitens symbol). 

Nu tror jag inte förhållandet med den ryske miljardärssonen går ända till äktenskap, men man kan även se Saturnus som symbol för den fattiga underklassens jakt på en partner som kan erbjuda något substantiellt, något materiellt. Är man själv redan (eller känner sig som) någon på botten av statusstegen så kommer Saturnus istället att beteckna dem med högre samhällsstatus alternativt de som förfogar över resurser - man får inte glömma att Saturnus har en mycket materialistisk sida).

Och titta nu på kartan vad som skulle kunna få Lindsay Lohan att grabba tag i en Saturnus-partner, på vilket underliggande motiv eller vilken "själ" som kontrollerar sjunde äktenskapshuset! Det är återigen Mars, som vi nyss dömde ut i termer av vilja att låta sig rehabiliteras i perspektiv av osunda begär och känslor som övertagits från ett tidigare liv. I relations- och arbetsgivarfrågor kommer istället Mars att beteckna äktenskap på basis av partners rikedom! Åttonde huset är "andra ekonomihuset" räknat från sjunde partnerhuset, dvs. partners pengar avgör när Lindsay Lohan kan tänkas stabilisera sig. Och hon var alltså tvungen att gå så lågt som till en rysk gangstermiljardär och ett lammkött för att komma åt cashen! 

Den här själen brann i helvetet innan den återföddes i Lindsay-kroppen och den kommer att brinna på nytt efter detta liv. Under perioder har jag fascinerats att de tidigare liv-rapporter hypnoterapeuter eller synska grävt fram. Och i något fall rörde det sig om en kvinna (i detta liv) som hade en så komplicerad "själslig knuta" att hon undvikit relationer de senaste fem återfödelserna. Själens ovilja att ta tag i ett djupt sittande problem hade löst så att hon i ett liv gifte sig men då med en handelsresande som hon nästan aldrig träffade. I ett annat liv gick själen omgående i kloster, och undvek på så sätt att möta upp sitt öde. 

Ur perspektiv av total predestination (Guds perspektiv) var dessa fem uppträdda pärlor alltid placerade så här, och visst kan man uppmana Lindsay Lohan att skärpa till sig, men med Månen i tolfte baserad på Mars i åttonde och Mars också som "tack, bara en partner med pengar" talar verkligen för själens predestination i åtminstone enskilda liv. Alla är inte födda att räddas, och ska kanske inte räddas - om det inte är så att någon nervöst känner att hans eller hennes "frälsning" hänger på att man följer samvetets röst som bjuder en att involvera sig. Det värsta som finns är människor som inte hör sin egen dharma utan bara springer och skriker i flock! 

Budda var tydlig på den punkten: "Tro inte på något bara för att det sägs förhålla sig så, utan sök i din egen själ efter svaret". I dagens kunskapsintensiva värld ("info overload!") är detta kanske inte längre görligt. Men då bör den allt girigare mänskligheten också lära sig att skära ner och begränsa sig, tills dess att åtminstone någon soliditet resulterar. Alla dessa vrak till internetsurfare som fyllt huvudena med ren och skär smörja är ett typiskt exempel på brottet mot Buddas och själens ovillkorliga krav på att finna sin egen dharma.

Det är "vänsterideologier" inte kan följa med i "allt gott åt alla" eftersom vänstern är en tankekonstruktion som helt ignorerar att tillvaron är andlig och i rent trots (mot religionens falska utövare genom historien) abonnerar på en löjeväckande världsbild som bara råstirrar på pengarnas fördelning bland människor.

Hur kan då den här bloggaren låta som en rabiat kommunist om han samtidigt har insikten om att själens karma är en del av universums dharma och att dharma så att säga är livets egen djupstruktur?

Av en enda astrologisk anledning: den i sig välgörande Jupiter (rikedomar, andlig eller i brist på inre geni kanske bara ärvda pengar, ärvd celebritet/kändisbarn), denna Jupiter är hos bloggen en "verksam illgörare" eftersom den äger hus som inte passar budbärarens Tvillingascendent. Men lyckligtvis ockuperar denna onda Jupiter fiendens sjätte hus, så att det inte är bloggarens egen girighet som förbannas utan hans fienders! Jämför Sverigehoroskopet där det istället är dem i chefsbefattningar (Solen) i landet som via kombinationen med ännu en OND JUPITER men nu i femte "tursamma huset" straffar ut sig totalt inför Himmelen genom den oerhörda girighet som de rika svenskarna uppvisar. 

Som den klarsynte ekonomen Stefan de Vyler skrev häromdagen: Vem behöver skatteparadis om man är rik och svensk? Det här landets ledare har verkligen skapat ett SYSTEM för att gynna sitt eget toppskikt. Detta är exakt den slutsats bloggen kom fram till om nationalhoroskopet efter att först ha hyllat Solen i Vattumannen i femte huset som "välfärdslandet". Det är (var) visserligen sant, men analysen var för ytlig. Jag missade Jupiters funktion som "verksam illgörare".


Inga kommentarer: