Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 april 2016

Khan, en hederns man, möter det svenska barbariet


Människor i kontakt med själen "vilar" i sin blick

Det är inte lätt att vara en hedersmänniska i den härdsmälta som är vad som är kvar av Sverige på randen av USA-kapitalismens övertagande (tydligast genom installationen av NATO i landet för framtida försvar av amerikanska tillgångar och intressen)! 

Jag såg genast av SvD-fotot på Yasri Khan att mannens blick utstrålar godhet, precis som hos den inte helt olika skådisen Keanu Reeves som också behandlats omilt för dåligt skådespeleri (hans horoskop här). Khan insåg direkt att han är nästa offer för ett obegripligt islamofobiskt drev och lämnade alla politiska uppdrag (hur mycket galna vänsterkolumnister i AB än förnekar att det som nu händer i Sverige skulle ha med religionen - läs: islam - att göra).





Horoskopet är som väntat hyperkomplicerat! Inför problemen som Fiskarnas tecken har att samverka med ideologins och nationalismens princip Vattumannen, passar det att återigen dra fram bloggens gamla "tappat vid översättningen" när Vatten och Luft slirar och inte får fullgod kontakt. Det är precis vad som händer här när Khans genuina respekt för könsrollerna möter det mentala haveri svenskarna skapat sig genom sin sekulära och påtvingade könsneutralitet. 


Den gode Khan respekterar den olikhet mellan könen hans föräldrar lärt honom att man inte lätteligen överskrider av bristande respekt för kvinnans helgd. Och genast gapar fullständiga idioter till kvinnor om att det är Khan som saknar respekt! Hur mycket dummare kan det svenska folket bli? Oavsett hur muslimen gör i Sverige blir det inte rätt! 

Multikulturalismen fungerar uppenbarligen inte hos de journalister som borde ha begåvning nog att hantera sådana här situationer av språkförbistring ("översättningsförluster" när kulturer möts, men vilka intelligenta människor strax kan anpassa sig till). Istället dras här nästa drev upp, direkt efter oförrätten mot miljöpartisten Kaplan. Det tål att påminnas om att när Vatten möter Luft i Vattumannens skepnad kan vi få de värsta exemplen på trångsynta samhällen som praktiserar social mobbning av minoriteter, som Sverige ägnat sig åt alltsedan det olycksaliga 11 september. 

Det är typiskt att fredsaktivisten Khan är född i martyriets tecken Fiskarna och att Jupiters position gör honom till den socialt utstötte! Jag noterar därmed att han inte bara är kusligt lik Keanu Reeves utan att den kände Hollwood-kändisen OCKSÅ är en fredsaktivist. Studerar man vilka roller Reeves valt under sin karriär ser man ett tydlig rör linje, även om man väljer bort hans regidebut, en martial arts-film som verkligen understryker det pacifistiska grundbudskapet i den österländska och ytterst dödliga registret av kampsporter.

Det är som om Sverige nu är så suicidalt och psykotiskt att det faktiskt önskar sig en terrorattack från extremistiskt håll för att sedan kunna få säga "vad var det vi sa?". Men minns då: att detta enbart hände i den SJUKA svenska folksjälen, ingen annanstans. 

Sade de visa kinesiska taoisterna i antiken: "Det är genom att inte tro på din medmänniska som DU föder lögnen inom HENNE." Och det är den misstrogna som får skulden - inte det "monster" man själv skapat.

Khans horoskop har säkerligen Månen i Skytten baserad på den välvilliga Jupiter i Vattumannen: här är hans goda uppfostran som han hedrar genom att inte ta kvinnor i hand. Notera hur erotiska Mars invid Månen är en verksam välgörare här och trots att han således visar kvinnan respekt blir hon, pervers bortom ord, förbannat - och så är drevet igång.

Intressant nog har han ett medfött olycksomen kopplat till kvinnfolk: Venus är inte väl placerad i egocentriska Väduren. Varning således för att träffa svenska kvinnor som med få undantag helt saknar förmåga att sätta sig in i komplexa rollspel, dvs sociala situationer som går utöver den zombieartade lunk det innebär att enbart vara präglad av sin egen kultur. Vi ser i Sveriges nationalhoroskop att Venus i Stenbocken indikerar just en så här inskränkt kvinnotyp, habituerad, närmast maskinlik i sina poser och gester och därmed helt berövad den intelligens som kan fånga ett skeende i flykten och lika snabbt anpassa sig för att HELHETEN ska flyta på bra. 

Visst kan man anföra samma kritik mot Khan: detta är ju faktiskt HANS Venus, hans kvinnosyn, men också skälet till att han är väldigt försiktig med fysisk närhet. Han vet inte att svenskorna är horor nästan allihopa och att ingen bryr sig om kroppsberöring här. Kroppen berör inte längre de patologiska svenskarna, den är bara något slags råmaterial de själsdöda formar på gym för att den ska bli ett så värdefullt varumärke som möjligt i den gudlösa jakten på pengar och status i ett samhälle som inte längre kan berätta en värdig historia om människan för medborgarna! 

En klar kulturkonflikt, det medges, men jag vet vilken kultur jag hellre skulle tillhöra. Den där ridderlighet och respekt för den andras kropp alltjämt är honnörsord.


PS. Varför Khan och Keanu Reeves ser ut som bröder, kan bero på att båda har en snarlik månkonfiguration men i opposita tecken (och motsatserna framkallar en känsla av varandra). Reeves har känd födelsetid och här hittas i intervallet 23-29 grader av Tvillingarna Månen respektive Mars. Khans födelsetid är okänd men Keanu Reeves utseende stärker mig i tanken att det här handlar om en sen Måne i Eld-tecknet Skytten "kryddad" med en verksamt välgörarande Mars (en eldsjäl och idealist eftersom han grundade en Fredsförening). Det kan tyckas som en lite vag "förklaring" till look-alike-faktorn men det är möjligt att Khan har ett ascendenttecken som skulle kunna bidra med mer insikt. Varför inte t.ex. en Lejonascendent för att matcha skådisens soltecken eller en Tvillingascendent för Reeves måntecken?



Tillägg.

I AB förfasar sig en utlandsfödd miljöpartist över Khan. Hon är noga med att understryka att hon minsann är SEKULÄR, som en svensk. Den som förstår vishetens språk som Gud talar via stjärnorna ser direkt vilket hennes problem är. 

Sekulär människa = outvecklad människa

Hon upprepar det svenska nationalhoroskopets mest outvecklade egenskaper, men nu på intelligenssidan (Solen) snarare än på den irrationellt emotionella (Månen)! Och förutom den förödande "brutaliseringen" som konflikten mellan Jord och Eld i de tämligen primitiva Oxen och Väduren leder till, ser man, minsann, "horans signatur" (Venus + Mars = förhöjd libido och ingen patriarkal Saturnus inom synhåll för en klädsam återhållsamhet).

Välkommen till Sverige Naliya, din själ meriterade inte att komma till ett bättre land än detta. Tro nu inte att du någonsin vinner full acceptans här, hur mycket du än kryper och gör dig till och förnekar Gud - som en svensk.


Anmärkning

Den här bloggaren har sedan runt tjugo och de följande 35 åren då och då informerats via drömmar - via sin egen högre själ - om vilka tidigare liv som legat till grund för händelser - ofta problem - som legat i tiden. Jag är idag så förtrogen med detta dussintalet figurer från andra tider och platser att jag ibland VET vilka jag låter komma till tals på den här bloggen. Jag så att säga "kanaliserar" deras sentiment. 

I det här inlägget är det naturligtvis den marockanske köpmannen, nominellt muslim, men i allt väsentligt en sekulär och girig idiot som bara ibland ägnade sig åt lite eftertanke. Han sonar nu sina synder genom att som en som just slutat röka gå hårt åt samma dekadenta materialism som han själv led av i detta liv. 

Men handelsmannen saknade då och in i evigheten moralisk substans, och det här inlägget har också en underström av bland annat samma tidigare liv som ligger bakom bloggens frekventa omnämnanden av den nationalistiska judiska esséerrörelsen. Det är uppenbart att judarnas hat mot kulturimperialisten Rom motsvarar bloggens ogillande av USA och dess nu lyckligtvis allt svagare världspolitiska ställning. Inte för att de svenska medierna berättar om hur den verkliga, framväxande maktbalansen i världen ser ut. Nej, här hålls medborgarna duperade för att åtminstone NATO-medlemskapet ska ros i land innan världen går under om några årtionden.


Fristående uppföljning (160420)

DN:s Erik Helmerson nämner TV4-journalisten vid namn och det horoskop som nu öppnar sig är verkligt intressant för att förstå vad som egentligen händer i den här medieskapade "affären"!  

11 kommentarer:

Havsörnen sa...

Mjaa, men... Khan och "den feministiske islamisten" Kaplan är Erdoğan-apologeter. Undrar om de i egenskap av miljöpartister har någon åsikt om att presidenten mot domstolsbeslut skövlat en nationalpark för att bygga ett gigantiskt marmorpalats i bästa Ceaușescustil.

Det är intressant på den världspolitiska spelplanen just nu, med permanenta recessioner, valet i USA, Brexit, Syrien, turkiske presidentens sultandrömmar och en Putin som liksom Kina vägrar låta sig hunsas av globalistoligarkerna. Den gode Putin sade i början av mars att om inte Erdogan slutar stödja al-Qaidas förgreningar i Syrien, så ska han avsluta jobbet som Nikolaj II fick lämna ogjort, att återföra Konstantinopel till kristenheten och befria Dardanellerna och Bosporen. Han uppmanade också turkarna att avsluta sin ockupation av Cypern.

Och där satte Carl B Hamilton kaffet i vrångstrupen.

MP gillar följdaktligen inte heller Putin. De står helhjärtat bakom naziststyret i Ukraina. Peter Eriksson gör bort sig i EU-parlamentet:

https://www.youtube.com/watch?v=LnxxMTP-PYI
(03:20 in i klippet)

Fotnot: Nicolae Ceaușescu föddes 26 jan 1918, enligt alla biografier jag hittar på nätet. Men enligt astro.com och astrotheme.com så är datument 5 feb 1918, med Rodden Rating AA. Båda datumen ger Solen i den materiella lyxens Stenbocken disp. av armodens Saturnus i folkdjupets Kräftan. 26 jan = Månen i Kräftan; 5 feb = Månen i Skorpionen (samt att Merkurius hunnit in i Stenbocken). Bara att välja.

Seaward sa...

Det fanns en lång artikel i DN häromdagen som förklarade hur många muslimer tänkt, när de utan att stötta allt Erdogan står för, ändå valt hans parti, men att många turkar nu rör sig vidare efter att Erdogan närmat sig militären.

www.dn.se/nyheter/varlden/ett-inslag-av-hyckleri-i-kraven-pa-kaplan/

Nu följer jag inte så noga de uppbragda och hycklande svenska mediernas och allmänhetens drev mot USA-allierade och motsägelsefulla Turkiet.

Frågan har för övrigt föga bäring på det jag vill ha sagt i det här inlägget. Jag noterar bara att vi har att göra med en bisarr svensk (kvinnlig) journalist, så inkompetent att hon inte klarar att hantera den allra minsta kulturella differens IRL utan att piska upp ett drev som alla andra strax hakar på i.

Det är inte Sverige du ska ducka för genom att lägga ut ovanstående världspolitiska exposé (intressant som den också är), utan just den plats man som svensk bör syna. Det är ingen vacker intellektuell härdsmälta vi ser just nu och det var inläggets kanske viktigaste poäng.
:-)

Havsörnen sa...

Bloggaren har förstås noterat att undertecknad har dissociationens märke genom min horoskophärskare Mars i Vattumannens hus och en Luft-Sol i Vatten-hus! :-) Men fenomenet är väl då i försvagad form jämfört med placeringar och disponentförhållanden mellan Skorpionen-Vattumannen?

Ja, MP-affären kom sannerligen lägligt då allt som rör skattesmitarskandalen tycks vara glömt och bortblåst nu. Å andra sidan:

http://www.journalisten.se/nyheter/svt-hade-granskat-kaplan-i-tre-manader

http://ledarsidorna.se/2016/04/toppen-pa-ett-isberg-2/

(Det är värt att notera inom parentes att MP skulle få egen majoritet i riksdagen om endast medarbetare på SR/SVT hade rösträtt).

Om jag får spinna vidare dissociativt så kollade jag upp Anders Holmbergs födelsekarta (SVT-profilen som Fridolins nu avstängde planeringschef Magnus Johansson försökte kohandla med). Jag tycker att han är SVT:s mest opartiske medarbetare, ställer lika tuffa frågor till alla, ändrar inte tonläge eller ansiktsuttryck beroende på vem han intervjuar och guidar bestämt tillbaka till grundfrågan när den intervjuade försöker slingra sig.

3 feb 1971. Antingen är folkets Måne invid anklagaren Algol, eller så är den med Saturnus i Väduren, vilken kastar sin långa aspekt mot Solen i maktens Stenbocken i offentlighetshuset. I det förstnämnda fallet skulle högsta goda bli maktens Stenbocks-Saturnus dold/offrad i tolfte, medan den andra varianten ger Jupiter med Mars i grävande Skorpionen i korruptionens åttonde hus som högsta goda.

Och då kan jag åtminstone knyta ihop min dissociativa twistpåse med att både nyss avhandlade Kaplan och Tiberg också har Månen med Saturnus. Men OK, knuten är slarvig och sitter löst. :-)

Seaward sa...

Johan Westerholms inlägg tycker jag var ett hastverk. Det tjatar samma poänger om och om igen, språkligt torftigt och styckebrytningar på fel ställen. Texten saknar konklusion och verkar inte ha någon inriktning alls.

Men så här går det i ett dekadent land som Sverige som alltför länge trott sig vara civilisationernas kronjuvel - nu ska islam (men inte den egna samhällsmodellen) vridas och vändas in i absurdum. Jag blir bara trött på inaveln.

Sverige behöver en stark injektion av islamiska värderingar eftersom dessa i grund och botten är ett lika gott slag för den evigt giltiga relationen människa/det gudomliga som någon annan religion. Religionen behövs för att hålla sekularismen i schack, då den senare driver människan till apornas stadium, oaktat att detta inte var hennes ursprungliga utgångspunkt. (Människan är en distinkt IDÉ i det kosmiska medvetandet.)

Dissociation hos Havsörnen? Jag får nästan tigga ditt kompletta födelsedatum för jag har inte koll på horoskopen för någon av de få själar som ännu bryr sig om att kommentera på den här smala astrobloggen. Våg med Skorpionascendent är allt jag minns från din karta.

Jag har aldrig sett denna Holmberg in action (eller Ann Tiberg för den delen), så jag får lite på ditt omdöme. Kaplan "tyckte" jag var en smula slirig på ett klipp på nätet, men hänförde det till soltecknet Kräftan (som passande nog mår bäst inom ramen för en liten klan- eller sektbildning - tänker även på Kräftorna Löfven och inte minst Reinfeldt. Den senare bunkrade ju snart in sig i Rosenbad och slutade ge intervjuer som den bisarrt bakvända ledare han var).

Generellt om sinnelaget konjunkt eller i samma tecken som Saturnus, är "Freuds Överjag" - de har anammat en struktur så totalt att de blir maktens nyttiga idioter. Holmbergs månplacering är osäker och om han är en opartisk "åklagare" är Oxen i mina ögon att föredra framför Saturnus i Väduren...

Månen ligger i Oxen ända från klockan 9 så sannolikheten är lite större för den placeringen. Då får man också den intressanta spänningen längsmed den sociala jag-och-du-axeln (1a/7e) som väl är viktig (om han sitter i studio och intervjuar folk som huvudsyssla). Den "sataniska axeln" med mycket Algol blir då ett falskt spel som duperar svensson i tv-soffan att allt går lugnt och stabilt till i tv-studion. Anders Borgs falskhet till trots, duperade han alla och var mäkta populär!

TAMAS GUNA har den märkliga egenskapen att den drar in folk i mörkret så att de slutar tänka självständigt. Min arbetsgivare är i detaljhandeln, har stora korset i TAMAS och är en stilstudie i sol-och-vårar-mentalitet. Från insidan vet jag att han inte kan en bråkdel av vad han utger sig för att kunna, men TAMAS mörker och lugn duperar patienterna - Oxen gör en perfekt husdoktor som man litar på och jag kollade just min kvinnliga tandläkare: Oxe med Månen i Stenbocken. Som en klippa och man känner sig helt trygg i hennes händer.

Men tanken om att det samhälleliga Överjaget fått fäste i (de flesta) med Månen konjunkt Saturnus är alltså ett påstående från en bloggare med Månen i opposition till Saturnus, vilket beskriver raka motsatsen till att passivt låta sig präglas den samhälleliga konsensus. Så det gäller att kolla upp avsändaren till varje påstående!

Havsörnen sa...

Som alltid, tack för dina utförliga repliker.

Havsörnens födelsedata efterfrågades. Bättre upp! Här kommer en färdig (satanisk?) karta för alla som vill kolla upp den dunkle avsändaren bakom kommentarerna.

http://s31.postimg.org/400ik40aj/Havs_rnen_Karta.jpg

Och här är bloggarerns karta, med Havsörnens i yttre cirkel:

http://s31.postimg.org/yvi5umoor/Havs_rnen_Seaward.jpg

:-)

Seaward sa...

Se där, Venus-i-Lejonet som soldisponent OCH atma karaka. Förklarar varför du är så på när ämnet rör (kvinnlig) skönhet! Och cineasten sorterar förstår härunder också (Lejonet=Solen=visuella konster)
:-)

Anonym sa...

Tack för en intressant blogg! Har du någon astrologisk uppfattning av dina bloggläsare?

Seaward sa...

Tack! Det du frågar efter skulle kräva att precis varje anonym läsare hörde av sig och meddelade data (vilket ovanstående frekventa kommentatör nogsamt lät bli), och att man sedan t.ex. gjorde ett "komposithoroskop" av samtliga horoskop.

(Summerar varje planets position på den 360-gradiga cirkeln och sedan delar varje planet med antalet deltagare).

Om detta typiskt västerländska påfund sedan skulle säga värst mycket, även om man använder siderisk zodiak, är jag inte så säker på...

Anonym sa...

Ja, det förstås! Det är omöjligt så klart. Tänkte om det fanns någon annan ingång, men det kanske inte gör det. Anordnar du föreläsningar eller någon annan typ av träffar?

Seaward sa...

Jag är inte proffs. Jag avsätter bara en stund varje dag till bloggande. Samlar själv intryck utifrån den sideriska zodiaken som jag upptäckte 2007 och som klingar psykologiskt helt rätt jämfört med den västerländska. Den senare drar mer och mer snett för vart århundrade.

(Den sideriska är dock inte de "vilande" stjärnbilderna utan en abstraktion om 12 exakt lika stora zoner. Dessa är inte desto mindre fixerade i "himlen" istället för att som västerlandets zodiak vara fasthäftad vid jordklotet vid det här klotets förhållande till solen vid vårdagjämningen...)

Havsörnen sa...

;-) Förresten finns det en inneboende dissociation i nicken "Havsörnen". Hav-fågel / Vatten-Luft.