Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 april 2016

Japanska schimpansen varslar om än värre ting?



Det var turbulent i Japan igår. På morgonen en jordbävning i södra delen som krävde nio liv och senare på dagen rymde en apa spektakulärt från ett zoo i landets norra del. Kände schimpansen Chacha oron i atmosfären och tänkte att det nog var säkrare att vara i full frihet bortom "civilisationens" fängslande byggnation? Det kom ett efterskalv senare under dagen och sedan ytterligare en jordbävning i Stilla havet. 

Det är ju svårt att glömma rapporten om djuren som sökte höglänt säkerhet redan innan den förödande tsunamin 2004 nådde dem. De dumma människorna hade helt tappat kontakten med Naturen och anade aldrig något förrän fasan var över dem.




Jordbävningar tittade bloggen halvintresserat på för några år sedan men kopplingar till astrologin föll ur bilden allteftersom vanskötseln av Sverige under borgerligheten sjönk in hos bloggaren. Ska man ändå säga något om skalvet runt halvtio lokal tid så är det att ascendenten i Tvillingarna och dess härskare verkligen står i kontakt med olycksomen.




Det som ser lömskt ut här, är hur ascendenten och dess härskare BÅDA undermineras. Från olyckans sjätte hus kastar olycksplaneten Mars (därtill hussignifikator för sjätte) sin 210-gradersvinkel mot ascendenten - en 1-8-aspekt, dvs en dödsaspekt (jfr 8e huset = dödshuset). Samtidigt råkar Mars också vara ascendenthärskaren Merkurius disponent. 

Att sedan den lilla illgärningsmannen hemma i sitt negativa härskartecken Skorpionen för närvarande har påhälsning av den stora illgöraren Saturnus, en hårdför och "krampande" planet, är knappast någon ljusning.

Vad som saknas i den här kartan är HÖRNPLACERADE planeter. Jag vill minnas att detta var ett stående inslag i några tidigare jordbävningshoroskop. 

Om jag inte missminner mig hade ett antal jordbävningshoroskop båda de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter tajt integrerade (på olika sätt). Det är Saturnus som låser fast (och skapar spänningar) och det är Jupiter som lösgör spänningen. Båda principerna krävs för en uppbyggnad av spänning i jorden som sedan frigörs med ett skalv som följd. För närvarande gäller förstås den årslånga hämningen från Saturnus 270-gradersaspekt mot Jupiter och den senare "befrielsekraften" är dessutom extrem eftersom "zoomfaktorn" Rahu sedan en tid har backat sig in i Lejonets tecken. Det är märkligt att inte världen har sett fler och än mer spektakulära jordbävningar. Men de kanske kommer...


*****


Edgar Cayce, siare (1877-1945)

Synske amerikanen Edgar Cayces våldsamma prognoser för världen efter 1998 ser alltmer osannolika ut, men varje gång det skakar runt Japan påminns jag om att detta var ett av nyckelområdena att hålla koll på. "Större delen av Japan kommer att sjunka under havet" var hans digra olycksprofetia, men tidsintervallet för världens våldsamma övergång in i en ny tidsålder var som sagt en smula skakig. 

Siaren såg tydligen två faser. New York kommer att ligga under vatten först på 2100-talet, dit Edgar Cayce förlade sin nästa återfödelse som människa, som delstatssenator eller någon form av sambandsofficer under USA:s arbete på att återuppbygga landet i nya former och utifrån NYA PRINCIPER (postkapitalism?) efter den stora undergången. Det är uppenbart att det hyperkapitalistiska Japan hänger ihop med detta intressanta ödesscenario som handlar om Naturens hämnd på en mänsklighet som helt tappat kontrollen över sin girighet och inriktning.

Jag noterar i förbigående att Edgar Cayces anhängarskara (om det ännu finns någon) inte orkar bjuda skeptikerna motstånd. De senares negativa bild av en Cayce som inte hade rätt i något dominerar totalt Wikipedias artikel anno 2016. Detta är en fullständig historierevisionism jämfört med tidigare uppskattningar som gav honom rätt i betydligt högre grad. Affidaviter och läkarutlåtanden som intygade de mirakulösa tillfrisknanden som "förlorade fall" som, som en sista utväg kom under Cayces transdiagnostiska förmåga, nämns överhuvudtaget inte i Wikipedia-texten! Nå, för skeptikerna väntar en särskilt het brasa i helvetet. De har många mentala störningar som behöver behöver brännas bort.



Tillägg

Jag övervägde ett inlägg om Japan redan för några dagar sedan, något om Fiskarnas tecken och syndafallet från Himmelen ner i Naturen efter att en liten japansk flicka tittat för mycket på flygande tv-figurer och slängt sig ut från ett fönster.

Den astrologiska infallsvinkeln kvarstår när några dagar senare. Dygnet för jordbävningen och apans rymning är nämligen dagen för Solens ingress i Väduren enligt DEN SIDERISKA ZODIAKEN. När apan svingar sig bort från zoo i elkabels-lianerna har dessutom Månen nått in i Kräftan för en generell men intressant kombination av Eld (Solen) och Vatten (Månen). Kort sagt: det "sensationalistiska" syndromet som gör så bra tidningsrubriker! 

"Sensationalism" kan också syfta på spektakulär karisma som en personlig egenskap. Jag har ofta sett människor som har "det", trots att de tekniskt sett kanske inte är de stora modehusens modelltyper. I grund och botten handlar sensationalismen om att Naturen (Vattenelementet) återspeglar det direkt gudomliga (Elden/Ljuset) och att de fallna och sovande människorna reagerar så starkt på visst "sensationsmakeri" visar att de ändå på ett djupt plan förnimmer ett "arketypiskt motiv", dvs en gudomlig förlaga.  

När medierna blir så dåliga som de svenska leder tyvärr jakten på "sensationer" ("klick" = mer annonspengar) till ett tråkigt tjat om samma kändisar om och om igen. Vem bryr sig t.ex. om Aftonbladets hjärndöda långkörare om Charlie Sheens senaste utbrott? Regin bygger på den enkla människans fixering vid det  "familjära" och avslöjar mediefolkets hånfulla människosyn och vilka låga kreatur de själva är som skapar en produkt utifrån minsta motståndets lag. Kapitalismen måste bannlysas innan mänskligheten återfår sin ursprungliga (gudomliga) kreativitet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Likt Cayce förefaller du vara synsk, Mon Dieu

6.9 Earthquake hits Myanmar
6.2 Earthquake hits Mexico/Guatemala
6.5 Earthquake hits Japan
7.4 Second Earthquake Hits Japan
6.4 Earthquake hits Vanuatu
5.9 Earthquake hits The Phillipines

Seaward sa...

Inläggets rubrik syftade mer på Edgar Cayces spådomar om THE BIG ONES - och de kommer att gå bortom "mätskalan"! Det var tydligt Atlantis-inspirerat ("sjönk på en dag och en natt" enligt legenden Platon återgav).

Visserligen är det en försvarlig serie hyggligt kraftiga jordbävningar du listar (men utan tidsramarna eller källhänvisning).

Går man till http://earthquake.usgs.gov stämmer dina uppgifter inte helt med de senaste 30 dagarnas huvudsakliga aktivitet på jorden. Men det är onekligen en serie 6M-skalv eller större på bara några dagar...

Anonym sa...

Korrekt, var för hastig på hanen där. ;)