Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 april 2016

Jaenette Bonnier, att vinna världen men förlora sin själ


Jag hade aldrig hört medierna nämna Huset Bonniers största enskilda ägare före rubrikerna om stormrika Jeanette Bonniers död. Den enda dödsruna jag läst är Martin Aagårds neutralt återhållna text (AB) som nämner att hon var en stor konstälskare och -investerare. Inte oväntat är soltecknet Stenbocken, materiens herre.

Det är inte konstigt att man regelbundet ser kopplingar mellan det Jesus benämnde "denne världens herre", Djävulen, och planeten Saturnus (Stenbockens härskare). (Samma fysiska planet har ett annat symboliskt värde och funktion i kapacitet av härskaren över Luft-tecknet Vattumannen.)

Horoskopet för maktkvinnan Bonnier kommer lägligt efter gårdagens sågning av den uppenbart främlingshatiska stockholmsliberalen Lotta Edholm då båda föddes i kontrollbehovets Stenbocken och med Vädurens subjektiva och egocentriska sinnelag (Månen). 

Men Jeanette Bonniers horoskop är märkvärdigt starkt där politikern Edholms snarast visar varför folket hyser politikerförakt - förutom den försvarliga del om instämmer med Edholm att invandring som sådan är ett gissel och att det minsta man kan göra är att tvinga främlingarna att klä av sig nakna, duschas och skrubbas rejält och sedan tvångsmatas med den påvra svenska livsstilen - "jobb och konsumtion" - tills de blir urblåsta idioter som ComHem-reklamens tobakist. 

Den där reklamen bygger för övrigt på samma trötta schablonbild som stockholmsbyråerna alltid skapar. Svenska män ska ha lågt IQ och vara fåniga - minns långköraren med Telia-pappan (och hans familj). Vad detta säger om de borgerliga reklammakarnas åsikt om sina medmänniskor? Om det kan man fråga Lotta Edholm hon verkar vara en gren utvuxen från samma arroganta träd.

Utan klockslag för vare sig mediakvinnan eller politikerkvinnan är det inte minst omoraliska Mars som verkar skilja agnarna från vetet. Jeanette Bonnier har en extremt kontroll- och ledarskapsorienterad krigare (Mars), medan Edholm som noterat har en bedrövligt placerad Mars i småaktigt kritiserande Jungfrun och i 6e oturs- och fiendehuset - detta således utifrån Månens ascendent. 

Mars placering är otroligt viktig eftersom båda kvinnorna har sinnet i martiala Väduren. Jeanette Bonnier var istället en hårdför men självbehärskad kvinna, helt i linje med att Mars nu flyttat från drängens materialistiska Jord-tecken till husbondens materialistiska Jord-tecken! Och Mars i Stenbocken anses vara en hyperstark placering för den som vill kriga sig till och annektera resurser enligt djungelns lag, dvs. "marknadens" allas krig mot alla - förutom Stenbocken som givit sig själv sista ordet som yttersta makthavare.


Se texten om Edholm och diktatorskap men notera hur "diktatur" är en neutral term, vilket man knappast kan tro när man läser svenska mediers allt mer ihåliga skränande om den svenska skendemokratin som bästa system.

Utfransning. Sverige har plutokrati där de rika med sina resurser skapar drev i tidningarna och finansierar reklamkampanjer som driver det herrelösa folket - och mycket medvetet lågutbildade folket i just den riktning de själva önskar. (Ibland slår det fel, men det är priset om man vill ligga lågt och falskskylta med "demokrati"-flaggen. Skulle dock folket i t.ex. en folkomröstning tacka nej i en viktig fråga, då kan du skriva upp att plutokraterna bara lägger frågan i malpåse och sedan smyggenomför förändringen lite senare.

I en annars bra kritik från Åsa Linderborg i AB av Lena Anderssons skattehatarkrönika i DN (där Linderborg understryker att den överesteticerande Roland Paulsson inte lyckas försvara sin läsning eftersom Andersson nu ändå säger det hon säger) noterar jag ett litet fel apropå samhällssystemen. Hon tillskriver Winston Churchill maximet, "att demokratin är det minst dåliga av alla system", och det är möjligt att sagt så. Men det var Platon som var först med att diskutera ett flertal system, bland annat diktaturen (mycket bra eller mycket dåligt beroende på härskarens personliga egenskaper) och diktaturen (mediokert men ändå att föredra i den händelse man får en diktator eller chef från helvetet).

Varför det här livet inte gjorde Jeanette Bonnier någon större nytta, framgår tydligt av fördelningen på de tre kvaliteterna. Hon föddes en Bonnier och lyckades inte ta ett några större steg bortom detta öde (vilket hennes resignerade konstsamlande tyder på). Samtliga planeter förutom en verkar inom OVERKLIGHETENS DOMÄN eller Passionens kvalitet (Rajas guna). 

Som de gamla kineserna så väl uttryckte saken är människornas liv bara ett skuggspel som uppstår i växelverkan mellan Yang och Yin, Ljus och Mörker. I astrologin motsvaras dessa av allt att döma av Sattva resp. Tamas guna, men motivet är så generiskt att det kan bli svårt att påvisa en kulturdiffusion, även om jag tror att kineserna var först och att "civilisationen vandrar västerut".

Se bloggens inlägg redan 2009 om kraften som drar bort från den sanna existensen, kraften som drar mot den sanna existensen samt "kraften vid gränsen". I Jeanette Bonniers karta hittar vi alltså en total brist på verklig existens, en själ nästan helt i passionens våld. 

Den enda planet som är verksam i Ljuset är å andra sidan utforskandets och välviljans Jupiter, själv tillhörig Sattva guna. Denna planet står henne bi eftersom den är en verksam välgörare för den med Väduren i 1a huset. 

Men dess placering i trälens 6e hus är naturligtvis olycklig, men ur sinnelagets perspektiv ska man nog snarast tolka detta som att generösa Jupiter hyser varma känslor för den enkla arbetaren. Kvinnan hade själv varit "riktig" journalist (kanske inte så svårt när man föds inom Huset Bonnier...).

Om man påminner sig att soltecknet är Stenbocken och Solens hus är makthavarens 10e, får man känslan av en gammaldags feodalherre av den goda sorten, en som såg till att arbetarna hade drägliga villkor. Det är milsvid skillnad mellan denna Jupiter i 6e och den rasistiska politikern Edholms vresiga Mars i 6e (som dessutom attackerar hennes psyke)!

Men, frågar den 100e läsare som orkade öppna Edholm-inlägget för att granska kartan, Bonnier-kvinnan har ju också sitt psyke angripet av den egna härskaren Mars? Ja, det stämmer och detta är också en diktator (men med generell välvilja till undersåtarna/trälarna istället för Edholms hat mot VISSA i befolkningen).  

Mars "upphöjelse" i Stenbocken har varit en stötesten för bloggaren, men eftersom planeten är en skitstövel till sin innersta natur (självisk, framfusig, obildad, krigshetsande, sårande - allt människor INTE önskar sig i "det goda livet") är det uppenbart att makthavaren Stenbocken här KONTROLLERAR allt det låga. 

Och när man noterar att matronan föddes ett år överhetens Stenbock hade sin härskare, husbonden Saturnus hemma i tecknet, då finns det ingen chans att turbulenta Mars tillåts flamma upp oberäkneligt, bortom planmässigheten. Nej, här är det PATRIARKEN som kontrollerar situationen och avgör när och var aggressionens Mars ska sättas in. Detta är naturligtvis en ren paradox eftersom själva tecknet Stenbocken är en skadegörare. Behöver jag upprepa makttecknets anspråk på att vara NORMEN för allt?

Jan Guillou är en underhållande politisk kåsör men han ÄR Sol-Stenbock och även där hörs maktens arrogans. Han är egentligen en född privilegierad men har unnat sig lyxen att leka lite vänster och hacka tillbaka mot det högre borgerskap som vållar honom oförrätter eller förtret.

Saturnus/Stenbocken är GAMLA pengar och hävdvunnen makt. Men eftersom makt korrumperar valde antikens skickliga systemskapare att ge den här pusselbiten namnet CAPRICORNUS, "det nyckfulla (stångande) hornet". Våldets Mars må vara "upphöjd" i Stenbockens tecken, men är detta bara ett annat sätt att säga att despoter och makthavare är fullständigt opålitliga eftersom de direkt släpper det nyckfulla och skadliga hornet lös närhelst de blir misshagade? 

Det är ingen slump att Jesus kallade "denna världens herre" för en ond figur och det är väl att påminna sig att Saturnus tillhör Mörkrets kvalitet (Tamas guna) och är den Stora (naturliga) illgöraren. Vem som än designade zodiaken tycks bland annat ha kodat en förtäckt civilisations- och normkritik. 

Jeanette Bonnier har en extrem födelsehimmel med hela 6 av 9 kroppar i Stenbocken. Huset Bonniers perversa maktkoncentration, någon? Men det är inte meningsfullt att försöka finstämma sin tolkning av en så här komplex samling planeter utifrån deras turordning i tecknet, deras ägarskap över husen m.m., när inte födelseklockslaget är känt. Men girigheten är inherent i Stenbockens tecken, se bara regeringen Reinfeldts meste värdepappershandlare Göran Hägglund - även här en Sol-Stenbock. 

Aamlandet som uttryck för materialistisk girighet är också påfallande hos "socialisten" Jan Guillou. Jag blev medveten om detta först då någon tidningsrubrik nämnde att han ägde en större och exklusiv vinsamling som inbrottstjuvar vittjat. Stenbockens tecken har bara ett mycket långt fall nedåt framför sig och uppmaningen att "inte samla sina skatter på jorden utan på den noetiska, intellektuella eller himmelska nivån" gäller nu som alltid. 

I ett äldre inlägg kommenterade jag en verklig sell-out, skådespelaren Nicholas Cage som enbart gör simplistisk Hollywood-film kalkylerad att spela in stora pengar. Cage var konkursmässig efter minskad lyskraft som filmstjärna och sedan han förköpt sig på alltför många slott i Europa. Hans samlarmani kommer inte från motoriska Solen i Stenbocken - han föddes Skytt - men väl på EXAKT samma samling som hos Jeanette Bonnier av hor- och horbockssyndromet (Mars+Venus) i kombination med förvärvandets och kontrollens Saturnus hemma i negativt härskarläge i Stenbocken!

Inga kommentarer: