Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 april 2016

Frihandelsförespråkare är fega människor



SvD den 20 april 2016

En granskning av Liberalen Carl B. Hamiltons horoskop ger ett intressant uppslag till varför någon idiot skulle vilja sälja ut det svenska oberoendet i globaliseringens namn. Ekonomen Hamilton säger att vi Sverige "hotas" om en frihandelsmotståndare blir nästa amerikanska president. 

Tänk: alla dollars som den rike onde mannen vräker in i Hillary Clintons kampanj för att försäkra sig om den ytterligt lilla klickens fortsatta världsherravälde och egenmäktiga beslut om vilka lönsamma - men inte nog lönsamma - ärtodlare som får sina liv sönderslagna.




Vid beräkningen av Hamiltons horoskop visar sig en vid det här laget välbekant symbol som nu kan få en slags politisk-psykologisk uttydning: När människor föds med psyket i nattsvarta och djupt osäkra Skorpionen, tecknet för Månens "fall" och det som har kanske närmast till att dra i nödbromsen och börja tjura (eller värre, minns bloggens test av mördare), och under detta labila psyke hitta Skorpionens ägare Mars, också "fallen" i den protektionistiska instinktens Kräfta, då uppstår en kronisk alarmist, en verkligt feg människa som inte klarar att betvinga den biologiska kroppens hunger- eller orossignaler för en sekund. 

Dessa är karaktärslösa ynkryggar som skulle sälja ut sitt eget land om de kände minsta oro för dess trygghet - missa inte paradoxen i Carl B. Hamiltons resonemang. Han är en landsförrädare. Horoskopet i en maktlös människas situation skulle inte uttrycka sig på något speciellt sätt, det är när dåliga egenskaper och ett mått av streber kombineras - och individen når prominens - som man tydligast ser skavankerna uppförstorade.

Än mer intressant blir det att se hur detta horoskop i HANDLING löser den karaktärslösa malande oron över blockeringar mot den alltid lika otillfredsställda och näriga Vegetativa Själen (= den nivå varpå hela näringslivet designats). Soltecknet ger så att säga den handlingsmänniska som agerar utifrån det skorpioniska psykets veka karaktär. 

Ekonomen har Solen i gränsöverskridande Skytten, tecknet som på sin mest triviala nivå representerar avlägsna platser och upplevelseturism. Skytten är ett globalt tecken i sitt resande medan motsatta Tvillingarna sägs stanna vid dagresor. (Den här traditionen är förstås äldre än flyget, så flygfrakt som tar exotiska matvaror till de rika och dekadenta svenskarna, som inte tror det är något konstigt alls med deras livsstil.) 

Den här kombinationen av Månen i kroniskt krisande Vatten och Solen i Eld ger därför "anfall är bästa försvar". Det är perversa själar som Carl B. Hamiltons som startar krig för att lösa t.o.m. tänkbara problem på hemmaplan! Eller, i det här fallet: en bön om att varken Trump eller Sanders måtte vinna och ett omhuldande av det frihandelsavtal som kommer att frånta Sverige den lilla suveränitet som nu återstår efter EU-medlemskapet. 

Fritt fram för amerikanska företagsjättar att stämma skiten ur det här lilla landet om t.ex. deras varumärke inte respekteras som en gud. Hur man än vrider och vänder saken, leder Hamiltons obegåvade resonemang om att "Sverige är sårbart så vi måste upplösa landet totalt" till stämpeln landsförrädare. Jag är sparsam med beteckningen eftersom Sverigedemokraterna älskar den, men om Fredrik Reinfeldt användes den. Och Stefan Löfvens oförmåga att ta ställning mot den kapitalistiska globalismen sätter också honom i fråga. Det är många svenskar som är landsförrädare och man kan egentligen sätta synonym mellan ordet och "USA-vän". Dessa svenskar vill bara reducera landet till ytterligare en av USA:s delstater.

Den här bloggen hittade jag via ett tips först igår. Visserligen utgår texten från DN och inte SvD, men "same difference" - mycket läsvärt om "mainstreammedia" och jag fann mig hålla med om varje ord:

https://anthropocene.live/2016/04/18/dn-borjar-bli-farlig-for-demokratin/


Missa inte att Hamiltons horoskop t.o.m. antyder "frihandel" som "fixen" för hans avsevärda psykiska störningar. Kan man säga något mer om den expansiva och långfärdande Sol-Skytten även då födelsetimman är okänd? Visst. Se dess disponent Jupiter i Vågen. 

Vågskålarnas tecken har en distinkt koppling till handeln och dess härskare Venus representerar som bekant pengar. Man glömmer lätt att Vågen är en slem varukrängare därför att detta, den sociala kompetensens tecken, primärt associerats med äktenskap och partnerskap. Men symbolen, Vågen, var i forna tider VERKTYG NUMMER ETT på marknadsplatsen. Läser man ihop Skytten med marknadssymboliken får man således "långväga handel" eller globalisering. 

Jupiter i tolfte huset för förluster är emellertid också en paradoxal placering - det är utsikten om en fallerad marknad "over there" som kickar igång hela neurosmaskineriet i den irrationella låga Vatten-världen och i den meningen kan man säga att Solens öga här är predisponerad att leverera negativa bilder som sedan ett extremt negativt psyke kan måla upp ångestscenarier inför (artikeln grottar verkligen ner sig i alla de hinder mot frihandel som USA har uppställt, kan eller skulle kunna uppställa).

Den här mannen ser inte helt frisk ut, om man funderar kring horoskopets tendens att slå knut på sig självt i alla ledder, detta är typen som ständigt ser det halvtomma glaset och för övrigt i sitt tänkande har försvurit sig till Mammon, en av demonerna som bakbinder människornas själar.

Män som Hamilton är inte bara mänsklighetens fiende utan också Jordens. Vi behöver inte alla dessa varor som vi fraktar över världen för närmast direkt dumpning på mottagarländernas soptippar. Världen är mogen ett annat tänk än konsumismen. Men att en räknenisse ska kunna förstå detta är inte att räkna med.

3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den 8 feb publicerade DN ett liknande inlägg av Hamilton:

http://www.dn.se/debatt/gor-upp-med-den-svenska-kottprotektionismen/

"Europas gränshinder för produkter från fattiga länder medför att EU istället vid gränsen får möta fler ekonomiska migranter och flyktingar. En given slutsats är att EU måste öppna sig mera för import av livsmedel och andra varor från sin fattiga omvärld om man vill minska antalet människor som söker sig till EU."

En galet felslut då det är samma överstatliga krafter och intressen som ligger bakom globalisering och frihandel som skapat migrantströmmarna.

Montera ned gränsskydd och självbestämmande för att trygga min vinst!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Trump är det minst dåliga alternativet. Han finansierar själv sin kampanj och är inte knuten till konstellationen Soros-Rothschild. Sanders är öppet socialistisk. Cruz har kopplingar till CFR. Vad makarna Clinton beträffar så har folk i deras närhet dött under mystiska omständigheter ända tillbaka till 70-talet. Vinner inte Trump så kommer någon av globalisterna/oligarkernas kandidat att göra det. Med Hillary i Vita huset kommer riskerna för wwIII att mångdubblas.

Seaward sa...

Vill påpeka att detta är en astrologisk blogg som hämtar in samtida händelser, bl.a. politiska, för att bättre förstå hur astrologin fungerar. Kommentaren är ur det perspektivet off-topic.

Dock, inte mycket att invända mot analysen, förutom kanske sättet att använda "socialist" på ett nedsättande vis.

Bloggen har tidigare studerat den kollektivt omfattade och sjukliga individualismen i USA:s nationalhoroskop. Kartan illustrerar väl de lortfattiga och av kyrka och stat nedtryckta utvandrarna till Nya Världen och deras idealisering av "the Self-made Man": Jungfrun i 11e som principiellt hatar att tvingas till gemensamma lösningar och Månen i Vattumannen för ett samfällt folk som alla delar samma sociopatiska störning.

Lägg till samma detta de mordiska tendenserna i kartan (många oupplösta knutar i 8e dödshuset) och simsalabim börjar man skönja den största mördarmakten sedan Romarriket.

Det goda med Trump tycks mig skenbart eftersom han väl inte på något sätt kommer att sätta P för de globala amerikanska företagsjättarnas struktur - han är ju själv ett formidabelt barn av kapitalismen (Satan i förklädnad för att tala mytologiska).