Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 22 april 2016

En annan sorts järnlady: Lena Holfve




Jag har haft turen att vid något tillfälle bli kontaktad av Lena Holfve, författare och sakkunnig för någon tidigare regering, och inser att jag genom bortvalet av Facebook missar i princip allt som denna människa med överjordisk energi vräker ur sig i formen av samtidskommentarer och värdefulla omvärldslänkar med information man ALDRIG skulle komma i närheten av om man trodde svenska medierna berättade sant om världens tillstånd. 

Hon driver också emigrera.com, en spännande och informativ blogg som i princip uppmuntrar svenskarna (dvs. dem med ekonomisk möjlighet därtill) att emigrera från denna sjunkande skuta. Med andra ord, inte helt olikt den här bloggarens senkomna och inte helt positiva upptäckt att Sverige inte var fullt så tjusigt som den självbild landet producerar och söker ingjuta i sin befolkning.

Nu loggade jag ändå in på FB och fick genast syn på en länk som passar förunderligt väl in med den här bloggens få återbesök hos USA:s nationalhoroskop som jag kallat "värsta mördarhoroskopet", senast i replik till läsarkommentar just denna morgon. Den här gången har Holfve nosat upp statistik på washingtonblog.com som visar hur USA har befunnit sig i krig med andra nationer i princip under hela dess existens! 

Snacka om bekräftelse av mina kommentarer till det nationalhoroskop (f.n. 11 taggningar) som landet inte ens självt kunnat tillhandahålla men som vi har tack vare en uppgift om tidpunkt från britten Ebenezer Sibly



Skorpionen, redo att gå över lik för att värna det egna livet (oavsett hur partiskt eller förblindat för helhetens behov) blir en passande ascendent för det här nationalpsyket när man inser att också disponenten tecknar mörker (8e dödshuset). Då förstår man bättre hur utvandrarna från Europa genast hanterade Amerikas ursprungsbefolkning och slaktade den stolta bisonoxen. Och på den vägen är det alltjämt.

(Göran Greider skrev någon krönika om USA och dess till synes patologiska dödande inom landet, och jag tror det var då jag fick upp ögonen för hur "dödsfixerad" kartan faktiskt är.)

The Prophets - Beware Dub, 1978 års bästa dub-reggaealbum
enligt omröstning i Black Music Magazine. Omslaget visar
vad världen länge vetat men svenskarna ännu inte tycks förstå.
Inför en sådan arrogans bryter Moses (här i rasta-skepnad)
i helig vrede den gudomliga lagens tavlor.

Och detta USA, denna tomma och näriga dröm om gränslös expansion (se giriga Rahu och "intellektets" Merkurius i Vatten i nionde expansionshuset - denna mardröm tyr sig svenskar med vekt intellekt till, och på samma ohållbara grund som Björn Ulvaeus skrivit musik som romantiserat över utvandrarna: blodsband - verkliga eller inbillade.

Blodsbandet (nära knutet till Månen och återigen, Kräftan) har alltid varit ett ont eftersom mänsklighetens nästa steg kräver ett förverkligande av släktets slumrande Rationella Själ, väl illustrerad av Vattumannens tecken som indikerar både respekten för individen utan att förneka alla individers artsgemenskap i en och samma mänskliga natur. 

En verklig "New World Order" som fungerar måste vara en slags världsregering på det vis Platon bara kunde förställa sig för stadsstaten Aten i sina texter. Världen måste ledas av filosofer som står helt fria från materiellt ägande för att undvika korruption, och dessa har ett avgörande inflytande över politikerna (ungefär som politiker idag omger sig med sakkunniga). Sedan kan politikerna tillåta att folket leker demokrati på lägsta nivå, precis som nu. I själva verket är Platons demokrati en de upplystas meritokrati, vilket är hundrafalt bättre än den skendemokrati vi har i Sverige och Väst just nu och bakom vilken döljer sig en handfull oligarker. 

För Vattumannen och den mänskliga särarten, se vidare dumstruten Robert Aschbergs förvirrade syn på begreppet "natur" i närmast föregående inlägg.

Inga kommentarer: