Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 8 april 2016

Ebba Busk-Tor och de förljugna journalisterna

Efter just ha börjat bli hjärtligt trött på pratet om att Ebba Busk-Tor "går genom tv-rutan", dvs. hycklande journalisters satt att säga att hon är snygg, glädjer det att läsa i DN om att kristdemokraternas väljare ändå är djupare än att de köper sitt partis version av Annie Lööf och den falska Stureplanscentern. Partiet är i kris, och satsningen på en fotogenique ledarfigur och tvivelaktiga åsikter i nya partiprogrammet har misslyckats få partiet att tillväxa.

Det är i detta läge jag upptäcker att det kan vara samma astrologiska symbolik som både utlöser de dumma journalisternas pladder om "gå genom tv-rutan" och som får väljare att sky henne och därmed partiet. Glöm inte att vi är i Sverige, vars jantelag förbjuder oss att associera oss med något extraordinärt, vare sig det är skönhet, intelligens eller framgång!

Sätter man bara månhoroskopets tidpunkt till strax efter lunch visar sig nämligen den helt perfekta symbolen för att "gå genom tv-rutan", men som samtidigt är en så omogen och lätt irriterande indikation att den får folk att hålla sig borta. Vigören och den fräscha direktheten hos en Mars-i-Väduren må lysa klart och distinkt men det är ändå bara ett mycket litet barn som söker visa sig på styva linan och därför slår obehindrat en motsatt rörelse in: Mars är olycksplaneten och i tionde huset är Ebba Busk-Tors energiska utspel rent kontraproduktivt, den splittrar (som varje krigsredskap söndrar det som först var helt) och försvagar - här partiet. Det är till Venus man tyr sig. Mars skyggar man för!


En hypotetisk Mars-i-Väduren (som faktiskt är extremt sannolik) resulterar också i djup oro i det mest trygghetssökande av alla astrologins symboler: småfolket (Månen) som här är i hemmaläge i revirinstinktens tecken Kräftan. Ur sitt sinnelags perspektiv är Ebba Busk-Tor sin egen värsta fiende eftersom hennes Eld lyser så starkt att den skrämmer slag på de fega och veka i närmiljön (Kräftan = klanen)! Hon är inte ens älskad av de egna, men troligen avundad av många för det fördelaktiga och karismatiska utseendet. 

Samtidigt är en födelse under fullmånen alltid ett vågspel. Ledarskapets Sol skulle mycket väl kunna antagonisera massorna (Månen) istället för att få dem med på en "högre nivå" (varje opposition är en tes och en antites som kräver en lösning i en högre syntes). Om inte lyftet kommer, spricker byggnationen istället och det är vad som hotar KD just nu, alltjämt under riksdagsspärren.

Det är samtidigt monumentalt klantigt av ett parti att tillsätta en ny partiledare som just genomgår sin 30-årskris, tecknad av Saturnus cirka 29½ år långa färd för att komma tillbaka till sin startpunkt. Vi har just nu en Saturnus under passage genom en av sina sämre placeringar, den syndfulla Skorpionen, och här disponeras den alltså av den planet som vi hypotetiskt vill peta in i eldiga Väduren. Ett Eld/Vatten-krig resulterar som bloggen tidigare kallat "sensationalismen" - ett annat ord för att "nå genom tv-rutan". 

Eld/Vatten-typerna är ofta karismatiker som skapar rubriker, men om det finns några andra kvaliteter utsäger inte just den här elementkombinationen. Aktrisen Charlize Theron gnällde nyligen i medierna över att hon missade filmroller för att hon var för snygg. (Andra vid 40 brukar klaga på att rollerna inte längre kommer deras väg eftersom Hollywood redan räknat ut kvinnor vid 40. Troligen avslöjar Theron med sitt uttalande att hon har Kräftans typiska skygglappar på och inte ser hela bilden.) 




Även här ser man med lite god vilja den karismatiska "sensationalismen" via en extremt framhävd Kräfta (den feminint uppfattade Naturen) och en Venus i eldiga Lejonet disponerad av Solen i Vatten. Men en Venus under olycksalig attack från Mars i Oxen (modern dödade sin brutala make i självförsvar, och om jag minns rätt var Charlize vittne. 

Hennes efternamn är för övrigt en avledning av det grekiska ordet för att "jaga" (och nedlägga byte) - mycket passande givet den infektion i Oxen som Mars, onda Algol och halshuggna Ketu indikerar och som blandar sig in i frågor om Venus/kvinnans öde här i livet). Författaren Borges döpte sin minotaur till Thereon, så det är uppenbart att vi är nära tecknet Taurus här och de tankar om kvinnlig brutalitet (inneboende i Jordmodern) som den här bloggen lanserade i samband med "Omar-skandalen" inom socialdemokratin, begripligen utan några bifall från bloggläsande feminister! :-)

Nog utfransat! Ur Busk-Tors månascendents perspektiv är INTE Saturnus i femte huset för inspirerande ledarskap någon höjdare och det är också mitt intryck av diverse klipp på nätet: Busk-Tor är strålande vacker men vansinnigt tråkig. Det är kombinationen av en Sol i Stenbocken baserad på en självkontrollerad och humorlös Saturnus i Vatten som förstärker bilden av en överseriös typ. Så trots att hon är "mediamässig" (en annan hycklande omskrivning som jag hört för "snygg") finns det ett flertal faktorer som talar emot hennes sinnelagshoroskop om det är popularitet eller förmågan att smitta folk med inspiration som man söker.

Det är frestande att jämföra med marknadsliberalen Annie Lööf, dömd att försvinna till följd av sitt otidsenliga evangelium. Hon är också en alltför ung människa för att bli partiledare, men här finns åtminstone en sprittig och medryckande personlighet som ska tillskrivas två astrologiska detaljer som är helt överlägsna Busk-Tors födelseomen: Lööf har den synnerligen vitala Mars-i-Tvillingarna som skapar en energi i intellektet som inte den kraftfulla men plumpa Mars-i-Väduren äger.

(Bloggen har ofta argumenterat för att planeter hemma i sina härskarlägen kan bli lite platta och endimensionella - Mars-i-Väduren är ENBART "energi" medan Mars-i-Tvillingarna är "laddad intellektualitet" - om inte både Sol och Måne ligger i Vatten, då mycket av denna potential förblir outvecklad.)



Lööf har också Månen i Jungfrun som likaledes är en merkurisk position av samma "sattviska" typ som Tvillingarna. (Bloggarens Måne i Tvillingarna fungerar utmärkt med hans bästa väninna som har Månen i Jungfrun - vi sprätter små spetsigheter mot varandra och har bara trevligt under tiden!) 

Att Lööfs Merkurius sjunkit ner i Vatten är naturligtvis en potentiell olycka för henne, vilket hennes många lögner redan hunnit visa, men med Merkurius i ett känsloladdat element kan man samtidigt säga att detta snarare stärker det livliga intryck hon ger ifrån sig. 

För det tredje är Lööf född med Saturnus i sitt upphöjda läge, i passionerat (Rajas guna) jämviktssträvande Vågen. En betydligt bättre position än den purkna och negativt avvisande Saturnus i Skorpionen som tecknar den kollektiva ödeslotten för Busk-Tor och hennes "sub-generation".

Utifrån hennes månascendent (Jungfrun) kommer den barska Saturnus istället att äga det femte huset för ledarskap och det är rätt uppenbart att hon verkar tillkämpad och ansträngd istället för att som en genuin ledare vara fri och spontan (eftersom en kung av Guds nåde ALLTID styrs av sin själ/Solen och inte av Saturnus ofria och taktiska bakslughet och kalkyler). Eftersom falskheten lyser ur ögonen på Lööf kommer inte heller hon att lyckas få sitt parti att tillväxa nämnvärt. De som röstar där, är de normlösa rötägg som är på tillväxt i Sverige samt de gamla onda rika och för sådana människor säger Lööf säkert "rätt" liberala ting, åtminstone sedan nya partikärnan befriat sig från den "fringe lunatic"-vibb som den drog in vid generationsskiftet. Svensson ute i landet skiter t.ex. fullständigt i Federleys gay-aktivism. Centern är lika förvirrat som nya Kristdemokraterna om vilken världsbild partiet ska utgå från.

Inga kommentarer: