Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 april 2016

Den som sig i leken ger...


En 21-årig snowboard-åkerska från Schweiz dör i en lavinolycka medan hon deltar i en dokumentärfilm. Den är sån här idioti medelklassen råkar ut för eftersom deras liv i konsumtionskarusellen är så meningslösa att bara absurda tilltag kan stimulera de yttre sinnena. Kontakten med den inre själen är redan helt förtvinad, det har hela kulturens förvärldsligade inriktning sett till. (Se föregående inlägg om djup depression som tecken på ett sjukt samhälle.)

Bara en kort blick på hur gårdagens transiter påverkade tjejens födelsekarta (utan exakt klockslag).




En födelse under samma mytomaniska fullmånestörning som moderata ministern Ulf Kristersson! Således två stycken som är ute och slirar och inte håller sig till sanningens snitslade bana. (Nu är det förstås fler faktorer än bara Solen i Skytten och Månen i Tvillingarna som avgör om den här fartiga och gåpåiga fullmånen urartar helt eller nöjer sig med idrottslig utlevelse...)

Den unga extremsportarens Saturnus (Liemannen) skulle kunna vara utlösande faktor här, om man accepterar tanken att de medfödda planeterna "ser" sina alter egon färdas över himmelen. Precis som vid tiden då Anders Breivik steg fram som Norges stora skamfläck i modern tid och Norge-horoskopets Saturnus blickade mot den transiterande Saturnus, så ser det också ut för schweiziskan. 

Och då blir frågan hur illa Tidens herre Saturnus beter sig i födelsehoroskopet. Här stöter man genast på patrull därför att 1/ Saturnus står i hemmaläge i Vattumannen och därför inte berättar lika mycket som om den haft en dold disponent, och 2/ bristen på födelsetid gör att vi inte har något äkta åttondehus (livslängd) att studera.

Men det som nu går att uttala sig om, har fortfarande visst intresse. Saturnus gästar just nu dödens Skorpionen och har under några veckor en intensifierad dödsaura runt sig eftersom Skorpionens härskare, olyckans Mars, just nu passerar genom tecknet.  Själv gormade jag på en väninna med Skorpionascendent som slappat till sig och inte svarade på mejl inom de tidsramar som är nätkutym, och hon krälade lite i stoftet och förklarade att det var "så mycket" just nu. Och det stämmer säkert med den turbulenta Mars i passage genom hennes första hus plus det hårda slitets Saturnus där sedan länge.

Men för snowboard-åkerskan är det värre än så, för hon åker också på den kombination av Saturnus och Jupiter som bloggen noterade i flera av de uppmärksammade dödsfallen runt årets början (David Bowie med flera)!

I transit ligger just nu båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus tungt över hennes medfödda risktagar- och lyckoplanet Jupiter. Men uppe på himmelen fullständigt krossar Saturnus i transit Jupiter i transit via sin kvävande 270-gradersvinkel. Om inte den unga kvinnan bokstavligen krossades av lavinen lär hon ha kvävts av den vita döden.

För att förtydliga och utveckla ett steg till: Estelle Balet föds när Saturnus via 270-gradersvinkeln har "märkt" hennes livslängd eller åtminstone gränserna för hur långt Den Stränge accepterar en huvudlös chanstagar- och klipparattityd (borgerlig spekulationsmentalitet men inom idrotten istället för inom kapitalismen). JUST NU, vid hennes död, repriserar Saturnus och Jupiter samma aspekt men från andra tecken, men så olyckligt att natala Saturnus kontaktar sitt alter ego "i tiden" samtidigt som Saturnus "i tiden" ställer sig rakt på natala Jupiter och säger "din lycka är ogiltig för tillfället". Och just då ger sig det unga spånet ut. 

Hon borde ha studerat på universitet istället. Då hade hon troligen haft svåra koncentrations- och förståelseproblem under den här perioden men åtminstone fått leva vidare.

Inga kommentarer: