Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 19 april 2016

De skändliga svenska högermedierna (del 666)




Det är nästan så att man hoppas att den första lyckade terrorattacken (bara en tidsfråga) riktar in sig på tidningshusen i Stockholm. För så här lågt som Schibsted nu via AB (lyssna på skatan Lena Melin!) och SvD drevar mot Miljöpartiet (i syfte att försvaga den sittande regeringen som helhet), så har alla de inblandade definitivt förlorat sitt existensberättigande. 

Ser inte de inblandade nivån de befinner sig på? 

Medierna skapar kopplingar som inte finns: "Kaplan dinerar med folk ur extremiströrelse." Sen laddar de upp med en andra salva när den första inte "tar" - "nå, men det är oproffsigt att inte gå igenom hela gästlistan för att se att det inte finns någon som någonsin felparkerat eftersom det kan legitimera allsköns dåligt uppförande." 

Och nu jagas Romson för ett enstaka ord som halkat snett. Intressant är hur Kaplan inte får likna staten Israel vid nazism utan att det blir ett herrans vrål, vi har ju en utrikesministern som är i princip lika frän! Den som studerat det inautentiska Israels horoskop, ser mycket väl att platsen är en magnet för återfödda rasister, oavsett vilken nationalitet de här själarnas tidigare kroppar hade. 

Se även: Israel - en skurkstats horoskop?

Rasisters själar dras nu till ett hårt ansatt land för att själva lära sig hur det känns, så det är inte att undra på att man ser väldigt grymma drag i den moderna, sekulära staten Israel. Verkliga judar, ortodoxa judar, erkänner inte detta som det land de väntar på...

Apropå passande kroppar för passande själar skriver den anonyma men bildade judiska författaren till "Salomons vishet" under första halvan av det första århundradet:
Jag var sannerligen ett väl förlänat barn
som hade fått en nobel själ att falla på min lott;

eller, rättare, som nobel trädde jag in i en obesmittad kropp.
(XV 19-20)
Säger David Winston, professor emeritus i hellenistiska och judiska studier: "Vers 19 ger ett så klart uttalande om konceptet 'preexisterande själar' som man någonsin kunde fråga efter, och det finns ingen anledning att försöka bortförklara vad texten säger, vilket många kommentatorer sökt göra." Forskaren pekar också på att detta var under den s.k. mellanplatoniska perioden då återigen materian sågs som i sig ond. Det bästa författaren kan säga om en jordekropp är därför att den inte är "besmittad"!


*****

Att köpta journalister på detta sätt lyckas avsätta folkvalda politiker borde garantera dem schavotten. Inte i detta liv, för Sverige har inte dödsstraff, men väl i nästa återfödelse. För den som på orätt grund tvingar en annan från hans tjänst är en mördare.

Astrologiskt (men den aspekten väger lätt jämfört med det fullständiga haveri som de högervridna svenska medierna är), ser vi hur empatiska och associativa Venus idag EXAKT passerar Romsons kommunikationsplanet i Fiskarnas 23 grad.

Men problemet med tiden som är, är att Venus inte förmår lyssna och förstå. Dels för att svenska medier (och Sverige som helhet) befinner sig i en generationssvacka med extremt låg intellektuell kapacitet så att Venus är en planet att noga vaka på om man bor i Sverige (Vågascendenten ger Venus som vårt rollspel.) 

Dessutom förfulas och skadas alla planeter som just nu passerar Fiskarna av mörka krafter. Fiskarna och allt däri ägs ju av den välvilliga och goda Jupiter, men den är f.n. utslagen på himmelen därför att den onda Saturnus kastar sin hämmande 270-gradersvinkel mot Lejonet.

Sant är, att som bloggen antydde redan förra året, politiker i synnerhet kommer att te sig handfallna och inkompetenta när dödens Saturnus under cirka 12 månader tar grepp om ledarskapets Lejon (och Jupiter) och hämmar all framgång. (Globalt är Panama-skandalen en perfekt illustration av den stränga Saturnus som frågar den onde rike mannen (Jupiter-Lejonet) vad i h-e han tror han håller på med.)

Men det Schibsted nu rullar igång efter att ha försvagat MP genom den fabricerade skandalen Kaplan är bortom all rim och reson och har inget med rättrådigt ifrågasättande att göra. 

Ytterst faller ansvaret lika tungt på nuvarande Huvudet (Stefan Löfven) som det förra (Reinfeldt) måste lastas för att Sverige gick sönder genom åtta år av sanslös destruktion av det gemensamma goda (samhället). Löfvens ledarskap är generande svagt, men det gäller nu att tänka tillbaka. 

Vilka var det som kuppade bort den vårdvinstkritiske förre partiledaren Håkan Juholt? Schibsted-medierna! (Sen fick någon AB-skribent ett "journlistpris" för nidingsdådet.) 

Någon mer som ser ett mönster här, när nu Romson får ett drev på sig för andra gången?

Onda makter driver sitt spel och det är den burgna högern som leker cirkus. Svenska nyhetsmedier liknar alltmer pajaseri. 

Sverige, landet som Gud vände ryggen eftersom djävulskap fått ett ointagligt fäste här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hmmh. du hittar inte kaplans födelsedata någonstans va

Havsörnen sa...

- "han pratar bara när han måste och då säger han bara så mycket som behövs för att klara sig"
- BOSTADSminister
- Ljusskygga förehavanden (hemligstämplade dokumenten kring sina turkietresor)

Kan dé va' en KRÄFTA?? ;-) Kräft-Solen disponeras av Månen i Oxen. Det låter nationalistiskt enligt bloggens upprepade fynd.

Kuriöst att Kaplans (och Löfvens) Sol attackeras både av hans egen, Romsons och Fridolins respektive Saturnus. Transiterande kirurgskalpellen Mars är för övrigt i gradexakt konjunktion med Löfvens födelse-Saturnus i avyttrandets Skorpion/åttonde hus. Nämnda Saturnus står opposit Kaplans dito samt angriper Kaplans Mars, som står i nära gradexakt opposition till Löfvens Mars i Kräftan.

På tal om Romson och "olyckor" så transiterar båda illgärningsmännen hennes sjätte hus.

Istället för brasklappen om bristen på fysisk AC, så lägger jag till följande citat från en vedisk astrologisajt: "In India transits are viewed as more accurate from Chandra Lagna". :-)

Anonym sa...

oj då, fast med ditt digra bibliotek över folk och händelser verkar det mer sannolikt än osannolikt. fast det är nog en större gröt på ingång
Men din obsrvation att planetera drar och sliter i jordens kontinentalsocklar borde faktiskt belysas lite mer.
Kommer ihåg ett youtubeklipp från en kvinna som astrolog eller intek som försökte varna folk i LA att lämna kusten, för ett jordskalv var på gång, ett skalv som skulle beröra många människor...Några dagar senare drabbades Fukoshima
Rent tekniskt har jag svårt att hänga med i dina utlägg, men i sammanfattningarna brukar du faktiskt pricka helt rätt.
ibland som han som slutat söka svaren på frågorna, som letar efter frågogorna istället...