Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 mars 2016

Ylva, den svenska modellens arbetshäst

AB:s politiska kolumnist Ingvar Persson hyllar ett tydligen heroiskt dåd Ylva Johansson (s) utfört i det tysta. Hon har fått stopp på den Store Satans europeiska manifestation EU och dess försök att genomdriva ett nytt regelsystem för medlemsländerna som omedelbart skulle ha lett till lönedumpning och ett garanterat framtida krig mellan de rika och den allt fattigare medelklassen (underklassen trampar alla på redan idag). Jag ska inte återigen hylla Ylvas horoskop för dess genuina Vattuman-kraft, läs om kartan i tidigare inlägg.



Intressant är att i dessa protester över Satan från svenska LO med flera, de upprörda fått med sig även Svenskt Näringsliv, som bloggen tidigare pekat ut som ett av de organ som "kanaliserar" Djävulen! Det finns tydligen en gradering även inom det onda. 

Men om graderingarnas inherenta primitivism (jämfört med de som vet, "gnostiker") påminns man av den antika Första Henoksboken 22 som uppvisar ett tidigt skede av judiska föreställningar om döden och domen - kanske under inflytande av grekernas mer avancerade själavandringsföreställningar. På ett ställe färdas Henok i anden och instrueras av en vägledande ängel (tänk Dante och vägledaren Beatrice).

Henok får se hur de döda människors andar i vissa fall "slutförvaras" i ett berg (symbol för slutförvaring av döda i många kulturer) i urholkade hålor (gr: topoi koloi = platser-ihåliga). En hålighet reserveras för de själar som aldrig mer kommer att "uppstå" till följd av speciella synder under jordelivet. 

I andra fall är andarna är inspärrade i någon av de övriga hålorna i väntan på domedagen. Det finns totalt fyra hålor i det här berget (dödsriket), och det är intressant att notera hur "särskiljandet" eller "separerandet" av de dödas andar till fyra motsvarande hålor beskrivs med det grekiska ordet korizomai. I det här ordets rot identifierar man direkt Kore ("ungmön") och om man betänker att döden inträffar i väster i zodiaken är vi omedelbart tillbaka till zodiaktecknet Jungfrun, som nu ännu bättre matchar den unga oskulden Persefone som dras ner i Hades där underjordens herre våldför sig på henne.


Saturnus är Tidens herre och därmed knuten till Jord-elementet (dödens element, livet i exil på den materiella utsidan, hänvisad enbart till yttre sinnesdata och de tecken som de andligt döda sänder varandra i formen av exakta uppgifter om vilket pris de vill ha av sina odlade grödor). Saturnus är därför också den personifierade Döden (liemannen) som när tiden är mogen skördar de jordens frukter som nått sin mognad. 

Saturnus är också Godsherren som äger marken inklusive fältets alla trälbundna arbetare, alla små jungfrur eller Kores/Persefones. För vad är nu Jungfrun känd? Jo, sitt analytiska och skarpt särskiljande sinne. De unga flickorna sätts att syna produkterna längs det löpande bandet (i fabriken, vid kassan i livsmedelsbutiken) och manuellt ingripa och SEPARERA ELLER SÄRSKILJA när de ser undermåliga produkter rulla förbi. Jungfrun är således, precis som zodiaken lär ut, Stenbockens eller resursägarens underdåniga tjänare och hennes (och hennes moders diskriminerande öga - dottern är lik sin mamma - ligger alltså bakom själarnas separation (korizomai) i en av fyra fruktkorgar eller hålrum dit den skördade livsfrukten förpassas. 

Saturnus och Merkurius i JORD indikerar dem som dödar och tar från andra för att hålla sig själva vid liv (Och Saturnus bara för ackumulationen som sådan - Arbetsgivaren kan aldrig sluta försöka sänka lönen för arbetstagarna, sådan är negativismens onda väsen). Jord-elementet ligger i närheten av den Absoluta Ondska som naturfilosofen Aristoteles dock höll för att vara en abstraktion. Den här bloggen (säkert inte unikt) har förslagit att Djävulen är den djupast fallna Form som här möter den abstrakta och onda formlösa materien. Lucifer, en rebellisk ängel som fallit lägre än någon annan. 

(Jag känner några personer med Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken "fallen" till botten i fjärde huset - mer kontrollerande (och självkontrollerade) typer får man leta efter. Tydligen så nära en kronisk (saturnisk) upplevelse av vara förödmjukade och ringaktade. Ingen självdistans och självironi. Så här måste Lucifer känna sig, bunden i helvetets nedersta krets, så fattig i anden att allt känner som pålagor och plågor. Inte för inte klassificeras arbetarklassen under Saturnus i indisk astrologi, den samhällsklass som djävlarna en trappa upp reducerat till bara en "materiell resurs" och därmed börjar se på sig själva med samma snåla och materialistiska ögon.)

Var befinner sig Jungfrun i den naturliga zodiaken? I sjätte huset, just efter dödens inträde (solnedgången i väster)! Henoks bok diskuterar här Henoks visioner på en resa mellan världens västra horisont och nästa dag i öster, och man tänker genast på t.ex. den egyptiska tanken om hur solbåten färdas genom underjorden på samma sätt innan solen på nytt stiger nästa morgon.
Utvikning.
20 år av födelseperioder där andesjälen (Solen) i besittning av dess intellektuella verktyg (Merkurius) men med dess vingar (Venus) avklippta för en rejäl kraschlandning i jordelivets livegenhet:

17.09.2000 - 19.09.2000
12.10.2001 - 17.10.2001
 4.10.2003 -  5.10.2003
26.09.2006 - 28.09.2006
17.09.2008 - 19.09.2008
11.10.2009 - 17.10.2009
23.09.2011 -  4.10.2011
17.10.2014 - 18.10.2014
10.10.2017 - 13.10.2017
18.09.2019 - 29.09.2019
Ta närmaste annalkande tillfälle för den här signaturen, den 10 oktober 2017 (se partiell karta ovan). Vilket syndastraff att återvända till mörkrets håla (den här världen) för de som återföds här! Den sataniska axeln med Ägaren (Saturnus) i opposition till den lottlösa sublunära Månen i jordiska Oxen ("du får ingenting ta med dig när du går").

Och därtill nämnda emfas av särskiljandets princip Jungfrun i det första av de underjordiska husen. Man skulle kunna tänka sig att det här är en i det närmaste steril dag (en markant lägre mängd konceptioner kommer att äga rum) och kanske en dag för missbildade kroppar att födas (Jord/Vatten relaterar till genetiska skador om elementen rymmer svåra problem).


I ett deterministiskt system som astrologin som sådan är, tecknas här usla "ingångsvärden". Det är möjligt att någon "stor själ" ändå väljer att födas under dessa omständigheter, men det är lika möjligt att det bara är så människor tenderar att resonera eftersom sanningen är så obehaglig: medfödda defekter varslar om att en syndare har återvänt till jorden, en själ som illa skadad att den nu är helt beroende av andra som vänligt (och överseende) visar den rätta vägen.

Den kinesiska förstespegeln I-Ching säger om kejsaren på hans eriksgata: "Ett VETANDE överinseende kläder en stor människa". Inget undgår kejsarens välinformerade blick och vid besök ute i provinserna bör han föra sig på samma sätt. Minns särskilt ett foto på kung Carl-Gustaf som med händerna på ryggen lutar sig lätt framåt och intresserad inspekterar någon manick under montering under ett besök på en fabrik. Kungen signalerar "ett vetande överinseende". Det gamla Kina hade 3000 regler eller "poser" som indikerade att kulturen VAR MEDVETEN om minst lika många (numrerade) situationer med deras inneboende dynamik. I jämförelse är dagens konsumerande västerlänningar bara ett ociviliserat pack ordlösa och med en handfull stelfrusna attityder till allt och alla.

Den här bloggaren misstänker att själavandringsläran ännu inte tagit skruv hos judarna när den här delen av Henoksboken skrevs under det tredje århundradet före vår tid. "Abrahams sköte" (slutförvaring i dödsriket för alla och i evärdlig tid) och själavandringsläran var ett för stort steg att ta på en gång, och man ser här en mellanform. 

Den astrologiska världsbilden med tidsåldrar kan med fördel vävas in som en tanke som underlättade övergången. Den yttersta domedag de första kristna väntade på var helt enkelt ingången i Fiskarnas tidsålder (Jesus samlar anhängare: "Kom fiskarsöner, jag ska göra er till människofiskare istället". Jesus bygger här upp en liten organisation helt i linje med Dödahavsrullarnas regler för de agitatorer som sändes ut i fältet för att återskapa en nationell medvetenhet och sammanhållning i protest mot den romerska imperialismen - jämför NATO/USA och dess försök att sluka Sverige idag). 

Eftervärlden i medelhavsområdet missförstod den ursprungliga judekristna doktrinen och de kristna ledarna i Nordafrika och Rom insåg med tiden att det inte gick att både tro på en periodisk återuppståndelse och Jesus ställföreträdande "soningsdöd". Själavandringsläran, som utvecklats bortom den primitiva doktrinen om fyra olika dödsriken, kättarförklarades i sinom tid efter att den västliga kristendomen tog över delar av det judekristna tankegodset.

Men i Henoksboken ser man alltså tidiga och primitiva försök att formulera alla dessa tankar. Särskilt syndfulla stjärnor (själar) hölls inspärrade i "10.000 år" innan de återigen släpptes fria. Även hos Platon hittar men barnsliga försök att KVANTIFIERA ödets mekanismer som vore det en enkelt designad maskin. Samma brist på verklig intelligens uppvisar samtidens kapitalistiska samhällen (och det överstatliga EU). Det finns en gammal indisk tradition som menar att vårdagjämningens precession är 24.000 år lång, klart kortare än den moderna astronomins kalkyl. Det ser ut som en grov tillhöftning där vara EON (aion) eller "tidsvälde" (zodiaktecken) tilldelas exakt 2000 år var. 

Vågar man tillämpa denna gamla tanke om "Storåret" på den judiska Henoksboken (som även i övrigt uppvisar ett stort astronomiskt intresse)? Då skulle de grövsta syndarna var som "stjärnor som hålls inspärrade i Tartaros/Hades" under FEM EONER, fem tecken. Det speciella med fem-talet i hinduisk astrologi är dess DHARMISKA NATUR. Från ascendenten hittar vi själens (Solens) egen sektor som det femte huset och som "femte-från-femte" Världssjälens nionde sektor. Guru eller Jupiter är det naturliga korrelatet här, världen själv eller rättare dess själ, är vår Lärare eller guru i livet. 

Inte undra på att hinduerna även placerar Jupiter som signifikator för femte - för inuti människans själ finns hennes Översjäl som inte är någon annan än Alltets Fader - Jupiter. Notabelt är att dessa gamla föreställningar delvis ligger i konflikt med varandra. I en allmänt antikosmisk föreställningsvärld som de egyptiska gnostikernas, lär inte Alltets fader vara värsta högt skattad! För dem undandrog sig Gud helt allt samröre med den skapade världen som var en produkt av fallna väsenden.

Inne i den här fallna domänen ligger det i Ägarnas (Jord-Saturnus) intresse att fortsätta "räkna" med hjälp av Jungfru på andras lönsamhet och separera dem i olika fängelsehålor beroende på deras produktivitet. Astrologins Jord-element representerar verkligen den bottenlösa ondskan (Tartaros bråddjup) som drar oaktsamma själar ner till kroppar och slaveri under ytliga förnuftsgåvor, sådana som har med mätning och beräkning att göra. Illusioner - maya - säger hinduerna! Er materialism är sinnessjukdom, ni har fallit in i en håla av föreställningar och är i akt och mening de döda redan nu. Den här bloggens försök att kvantifiera astrologin och därmed öka dess trovärdighet var från första början ett fjäskande för dem som fallit offer för den stora illusionen, det kan säkert sägas nu efter sju år. Zodiaken står inte eller faller med om den går att bevisa, den har också en annan och högre dignitet.

Hur knyter man nu ihop Ylva Johansson med gamla judiska läror om Uppståndelse och Domedag för vår tid? Jo, hennes massiva betoning på Vattumannen påminner om att det svenska välfärdssamhället ännu har framtiden för sig, bara dagens socialdemokrati kunde höja sig till den fulla bild som Löfvens talskrivare faktiskt förde fram i Aftonbladet nyligen. Jag trodde knappt mina ögon över att se Karl Marx kommunistiska ideal framföras som om Löfven själv hade tänkt ut det: "åt var och efter behov och en samhällsinsats av var och en efter hans eller hennes (men inte hens) förmåga". 

Detta är vad Vattumannens symbol handlar om. Vattumannen ("Den Väldiga" var dess babyloniska namn) är summan av alla andesjälar (som visar sig som människor här på jorden) och således är zodiaktecknets omvittnade intresse för sociala grupperingar och social organisation ett tecken på att Luft-elementet står andevärlden närmare än t.ex. Vatten eller Jord. Luft ger idealisten medan Jord resulterar i en pragmatiker eftersom varelser av jord och inte ande reagerar starkare på döda ting. Luftens andar ser visserligen vår värld - Henoks bok låter i stycken exakt som ett avsnitt av Det Okända med alla dess osaliga döda som vet att de är döda men ändå inte kan sluta försöka interagera med sina gamla jordiska miljöer).

Under en kort tid, kanske 200 år, lyckades också judarna skapa ett Vattumannens rike på jorden. Det var det esséeiska minoritetspartiet i Palestina som introducerade kommunismen, där rörelsen gemensamt ägde alla döda ting. Esséerna behövde sällan använda pengar eftersom de var många och spridda över hela landet. Man identifierade sig för varandra och bröderna och systrarna tillhandahöll då allt man behövde under sitt besök. 

Att Jesus lilla skock hade en person med ansvar för penningpungen stämmer in i mönstret. Esséerna måste ju kunna handla "monetärt" med folk utanför den egna kretsen. Genomsnittskristna förstår inte varför Paulus i ett av sina brev förmedlar den varnande "skräckhistorien" om en partimedlem som smusslar med pengar för egen del och därmed slås död till marken av den allseende Guden (hans eget skyldiga samvete?). Detta är ren esséism eftersom Paulus ännu levde inom ramen för den ursprungliga judiska rörelsen som krävde att man gav upp hela tanken om eget ägande.

Antingen reparerar sig den svenska socialdemokratin och börjar fråga sig vad den goda Vattumannen egentligen representerar för slags samhällssystem, och hur förenligt det är med kapitalismen, eller också dör partiet inom några år. Ylva Johansson skulle kunna vara en byggsten som duger att ta med sig in i framtiden, så fascinerande stridbart och koncentrerat är detta horoskop. 

Jag mötte på promenad hennes blick utanför Rosenbad för en tid sedan, och det är samma "brittiska stål" i den blicken som jag noterade hos nuvarande James Bond, Daniel Craig! Det förvånar mig inte alls om hon ensam lyckades rädda Sverige och hela Europa från det helvete EU var på väg att ställa till med för löntagarna. Men fatta vad löst civilisationen sitter i dessa yttersta tider, när den maktorienterade kapitalismens ondska bryter igenom med full kraft. Detta är större än enskilda aktörer. I antiken ansågs staterna ha övertoner i den andliga världen. Demoner kunde alltså vara "folksjälar" eller staters intentioner. Granska EU och se en överstatlig demon i full karriär!

Inga kommentarer: