Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 mars 2016

Två onda män som inte sett sig i själens spegel än


DN:s politiska chefredaktör Johannes Åman
och f.d. finansministern Anders Borg. Den senare en sol-och-vårare
som hela Europa lät sig luras av.


Efter att ha läst DN:s politiska chefsredaktör Åman och hans tillkämpade försök att låta objektiv medan han egentligen spyr hat över Reepalus undersökning om problemen med vinstmotiverad vård, slår det mig att han har en utstrålning som påminner om bluffmakaren Borg - fast kallare. Den senare var mannen som lyckades fixa sig en position som finansminister utan att ens ha någon examen. Antingen var han ett geni eller också ägde han sociopatens alls sätt att göra sig älskad/vinna respekt - svenskarna är ju rätt duktiga på att sätta helt fel personer i viktiga positioner. Se bara dödskirurgen på KI nyligen!

Och frågan är om inte de här två skulle kunna vara ännu mer lika om man bantade bort lite fläsk ur ansiktet på Borg (fotot från tiden då han var i regeringen - även Reinfeldt blev ett fetto av de höga lönerna i makthavarposition men skaffade sig sedan en dietist där verkliga politiker lejer filosofer för att räta ut sina egna tankevurpor).

I vilket fall är DN:s lobbyist för den rika överheten påfallande lik Borg (med samma dolda agenda) om man jämför horoskopen. Numera sätter bloggen tolvslaget på alla kartor utan födelsetid och det krävs bara att man flyttar fram tolvslaget några minuter för att Johannes Åmans sinnelags Måne ska trilla in i ägandeinstinktens tecken Oxen, precis som för Borg. Och då innebär det att båda männens intelligens - Solen - går och gömmer sig i det onda och mörklagda åttonde huset som också har med en irrationell alternativt nedärvd fixering vid materiella resurser att göra. 

Jag har tidigare kallat åttonde huset för den typiska bankmannens hus, en som lever på andras pengar och envetet biter sig fast som en parasit på de som lärt sig nyttja bankens tjänster. Nu har jag sett att hinduisk astrologi placerar bankväsendet just i andra ekonomihuset - den onda avguden Guldkalven som fick judarna att dansa så karaktärslöst så fort Moses gick upp en vända på Sinai berg för att skaffa direkt för ett etiskt och gott leverne (tio Guds bud). 

Men eftersom indisk astrologi ofta understryker hur hus (och tecken) i opposition speglar varandra måste det åtminstone bli ett halvt rätt för kopplingen mellan giriga bankirer och åttonde. Det förtjänar att påminnas om att Borg, som har en helt säker Måne-i-Oxen var något av det falskaste och mest ihåliga Sverige någonsin skådat. Han låtsasskällde på bankerna men gjorde absolut ingenting åt deras oskick! Och förklaringen är förstås att mannen var korrupt som Synden själv.

Samma nedriga ton hörs i Åmans senaste krönika där han snedvinklar fakta så man blir rent mörkrädd. Han spelar förundrad över varför Vänsterpartiet inte är större än det är trots deras ständiga påminnelse om att opinionsundersökningarna talar för att en majoritet av svenskarna är emot vårdvinster. Ja, så falsk är Åman att han undviker att nämna undersökningarna, han polariserar bara Vänsterpartiets faktiska storlek mot deras (välgrundade) påstående att folk är emot direktörer som flyttar ut folkets pengar till skatteparadis. Åman har naturligtvis inget intresse av - eller solär intelligens - för att en djupare analys som förklarar varför Vänsterpartiet aldrig skulle kunna locka den korrupta medelklassen trots att de än så länge är friska nog att fatta att det här något sjukt i det system som åderlåter Staten och berikar chef och styrelsemedlemmar i alla dessa oseriösa friskolor och vårdmottagningar.

När Åman hävdar att: "en av poängerna med privata alternativ är att det skapas mångfald som möjliggör jämförelser. Det behövs för att välfärden ska kunna utvecklas och medborgarna ges valuta för skattepengarna" - då inser man att människan inte är begåvad. Det är möjligt att DN:s redan hjärntvättade läsare köper snömoset.

 Men alla andra inser ju direkt att vi redan har underlaget för jämförelser och att spåren förskräcker! Det är ju det Reepalus undersökning vittnar om, en undersökning som Åman, återigen, väljer bort eftersom den står i vägen för en Lögnens son, som inte älskar verkligheten utan lobbar stenhårt åt de rika ägarna, han är en stalldräng som jobbar flitigt åt det här landets "en procent" och den första en revolution skulle tvingas byta ut för att folket äntligen skulle få höra objektiv information istället för denna infama smörja! 

Horoskopet är faktiskt helt entydigt på den här punkten, en värre kapitalistkramare har bloggen kanske aldrig presenterat (nästefter Göran Hägglund och Fredrik Reinfeldt då):


Åman:


Borg:

Se Johannes Åmans 11e idealhus: den vegetativa (näringslivs-)själen, måste naturligtvis innebära ETT IDEAL MED ONDA FÖLJDER när Oxen stiger i öster (här enbart som en "sinnelagsascendent" i brist på känd födelsetid). Som bekant anser hinduisk astrologi att Månen inte gör Oxen i öster något gott alls, trots att planeten samtidigt sägs "upphöjd" i detta tecken. Men livet på jorden handlar inte om att egot ska IDENTIFIERA SIG med ägande och det materiella, vilket är en sinnliga Oxens naturliga tendens.

Oxens härskare Venus söker, ibland desperat, beröringspunkter och söker identifiera sig med allt och alla, Mars tenderar å sin sida att inte se några sammanhang alls -jfr 1a-husplacerade Mars hor Fredrik Reinfeldt och hans ständiga tjat om att allt bara "var särfall" - vissa människor ser inte sammanhangen ens när mönstret blivit tydligt för alla andra!

Med dragardjuret Oxens Venus som verksam illgörare och begärets Måne också som en illgörare, är det då underligt att även den tredje normala välgöraren Jupiter här i negativt hemmaläge i Fiskarna i Åmans 11e idealhus, blir till en belastning och en "verksam illgörare".

Åman skulle aldrig ha givit sig in i politiken som överklassens springpojke, han är en dräng i själ och hjärta och allt han gör på DN:s politiska sidor skadar hans själ till den punkt att man drar sig för att ens spekulera vilken tragisk återfödelse han är på väg att designa sig, tanke för tanke, ord för ord. 

Den som hamnat på fel sida och jobbar konsekvent för fel sak, kommer visserligen att stå inför den himmelska domstolen i sin fulla övertygelse, och denna kommer att tillräknas själen. Men det finns en överordnad kosmisk rättsordning och den kommer ändå till sist att styra själarna mot en återfödelse där de får se och uppleva konsekvensen av sina gamla försanthållanden. En inbiten marknadsliberal kommer att återfödas så illa att han kanske tvingas spendera hela sitt liv i järnhård kamp bara för brödfödan. I detta liv - som han byggde sig själv i ett annat liv som nu är bortglömt - är det inte ens längre frågan att som svin som Reinfeldt och Hägglund samla på sig flerdubbla inkomster - på folkets bekostnad - eller på annat sätt bygga upp en säkerhet. 

De forna sprättarna har nu reducerats till det helvete planeten Jorden alltid varit för merparten av mänskligheten så länge ägandeinstinkten dominerat i kulturerna. Före jordbrukets introduktion och anspråken på att äga mark, rådde förmodligen ett betydligt bättre stämningsläge mellan människorna på jorden. Det är JORD-elementet som ska lastas för all den negativitet, de krig, och allas utnyttjande av sina medmänniskor, som följer på Oxens negativa identifikation med jordens resurser. Det som följer sedan, Jungfrun och Stenbocken är bara olika vinklingar på det grundläggande problemet med materialism som dominant verklighetsbild. För att klargöra: JORD är det enda av elementen som INTE ingår i den nyplatoniska (senantika) modellen av hur själen är konstruerad. JORD symboliserar REN EXTERNALITET. Det är i JORDENS TECKEN man säljer sin själ till Djävulen, för några (eller en hel del) silverpenningar.

Det är därför dubbelt tragiskt att män som Åman och Borg först föds med sinnelaget i Oxen och sedan ur denna instinkts perspektiv tappar sikte på sin inre Sol i Skytten, vilken skulle kunna ha givit en andlig medvetenhet som strävar emot "köttets låga böjelser". 

Åttonde huset indikerar här mörklagd intelligens och fast man bör vara snäll med ett så skarpt instrument som astrologin är, har jag noterat några fall (men inte alla) där Solen i åttonde (med känd födelsetid) faktiskt inneburit rejält trubbig intelligens, av den typen som inte ens kan analysera vad den här texten egentligen handlar om. Och detta är ändå ingen svår text om man bara håller sakfrågorna klara för sig och undviker att bli överdrivet förvirrad bara för att ämnet kanske inte ingår i ens normala kost. 

Håller man sig till åttondehus-Solen ur sinnelagsascendentens perspektiv, måste man tyvärr misstänka att varken Åman eller Borg är överdrivet road av att röra sig några längre sträckor från den invanda miljö där Ox-Månen känner sig hemma. Sol-Skytten är i sig en av de mest spännande och löftesrika positionerna men den är en relativt förspilld möjlighet för den som fastnad i Oxens närmast banala form av realism och materietänkande.

Åtminstone Borg har tvärtom rekommendationen om att skaka av sig "köttets låga böjelser" valt tvärtom. Han sparkade ut en hustru han tröttnat på och skaffade sig en mer spännande bordellmamma till livspartner. Tydligare tecken på en själslig orientering går knappt att få. Och ingen ska väl inbilla sig att han likt Jesus närmat sig sin Maria Magdalena för att frigöra hennes sinne och intelligens för VÄGEN. Nej, Borgs VÄG, hans hat mot välfärdssamhället är en VÄG som leder hans själ rakt mot fördömelse.

Åmans 9e ur den INSTINKTIVA Månens perspektiv visar via den verksamt onda Venus att han har en rutten moral. Det han borde höja sig över istället för att falla till föga för har han upphöjt till sitt högsta goda, till sin gud!

Nu är 9e rätt komplicerat här, eftersom den grundläggande ägaren alltid är verksamt god. För Oxen i 1a är det den hårda Husbonden och slitgörats Saturnus som är den loja Oxens bästa medicin. Saturnus representerar visserligen allt som är skit med jordelivet, vi åldras och dör och detta efter att ha slitit hårt ett helt liv. Men Åman är inte nöjd med denna livsberättelse, den universella dharma, som den stränga Tidens herre Saturnus/Stenbocken målar upp för en Oxe. Horan Venus - som verksam illgörare är det legitimt att kalla denna Venus för en hora - är som bekant planetär vän med Saturnus så här ser vi Johannes Åman som mediehuset Bonniers möjligen värsta hora av dem alla. Det är inte vackert, men det är så hans sinne är konstruerat. Och om inte sinnet vill mer än ett liv i den sekulära hedonismens tecken, hur stor är då sannolikheten att Solen i filosofiska Skytten vaknar upp ur det korrupta 8e och börjar tänka? 

Och hur skulle denna Skytt-Sol ens kunna tänka när även dess disponent är en verksam illgörare, när själva idealhuset är ett ont ideal, ett ideal om stora rikedomar via den ständigt näriga Vattensjälen?

Åman hatar, hatar, hatar! den rapport Reepalu just släppt om problemen med att låga kryp skor sig på verksamheter som solklart är till för att betjäna folket till sista öret. Frågan är om det inte är denna ondska och fördömelse man faktiskt ser i Åmans spända ansikte? Anders Borg må vara en posör och bluffmakare, men där finns åtminstone en knivsudd av charm (till stor del kopplad till hans frimodiga Jupiter i varma Lejonet). Denne Åman är ju ren ondska av horoskopet att döma och allt vitalt, allt som skulle kunna öppnat insiktens dörrar, har slutits till eller är negativt orienterat. Han lär återfödas som ett fattighjon, för att lära sig drömma om en bättre samhällsmodell den hårda vägen. När så mycket i ett horoskop sjunkit ända ner till JORD-elementets nivå, då är "somatiska lektioner" det enda som är verksamt.

Samma totala EXTERNALITET som man i ett tidigare liv så propsade på, kommer nu tillbaka och biter en genom den plats man byggt sig. Esséerna, den första (och enda) judiska grupp som framgångsrikt i praktiken testade "allt gott åt alla", dvs kommunism eller egendomsgemenskap, kallade Satan för Belial, vilket har förklarats betyda "Den Värdelöse". 

Och det är just vad Jord-elementet och Guldkalven är: som REN EXTERNALITET saknas själen här och total värdeslöshet råder (nihilism). Kung Midas insåg bara alltför sent konsekvenserna när ALLT HAN RÖRDE VID FÖRVANDLADES TILL DÖTT GULD. Denna katastrofala väg är vad huset Bonniers är i Sverige för att fördärva svenskarna med. Och Åman är deras nuvarande överstepräst. Detta är klassisk satanism och inget annat. Den Onde kommer förklädd till alla möjliga ting som presenteras som behagliga och välgörande. Titta på Åmans trams till text igen och känn igen Djävulen. 

Hans 9e hus för det gudomliga påminner starkt om Fredrik Reinfeldts (men där fanns klockslag och därmed en fysisk ascdendent). Nionde är per definition alltid det goda huset par excellence men Reinfeldts husägare Venus låg illa till i förlustens 12e och istället steg den verksamt onda Jupiter (stora onda och lätta pengar) in i 9e. Jämför detta med hans brutala implementation av marknadsliberalismen med den samvetslösa glidarstil Reinfeldt uppvisat tillsammans med Göran Hägglund och Göran Persson - män som använder skattepengar för att grunda rejält i sina egna företags kassakistor. Här ser man verkligen en defekt Jupiter-i-Oxen när det kommer till ekonomi, lustigt nog Reinfeldts eget ämne (som civilekonom). Det säger något om hur allvarligt det blivit är när en stat lämnar över makten till räknenissarna! Då är nationens dagar räknade.

Den Onde har faktiskt ett avslöjande kännetecken mitt i alla dessa förklädnadstrick som försöker det som är dåligt för folket att se ut som bra och eftersträvansvärt. Kännetecknet är att Djävulen är så förbannat korkad! Den som lånar sitt ljus från högre höjd kommer aldrig att kunna excellera och skapa avbilder lika goda som ljuskällan. Det var därför högermedierna klippte av förbindelsen med bloggosfären för några år sedan. I Bloggsverige fanns mängder av folk som skrev och redogjorde för verkligheten bättre än de köpta journalister som satt knivigt till eftersom deras lojalitet var till den onde rike mannen snarare än Sanningen.

Sedan Public Service i Sverige kollapsat under regeringen Reinfeldt och alla politiska kommentarer stinker borgerliga och materialistiska värderingar, var folket helt utan vägledning. Sverige gick under för flera år sedan, men den borgerliga medelklassen kommer först pö om pö att vakna till den här insikten. Deras egen politik förstörde deras egna liv! Det är detta Åman kommer att vara den sista att inse, så hård är hans andliga korruption enligt åtminstone sinnelagshoroskopet. Sinnesförmörkelsen märks t.o.m. i hans varningsskall mot Reepalus granskning av vårdvinstfanskapet. Det finns ingen skärpa igen eftersom han står på Lögnens sida i detta eviga sagodrama där de goda kämpar mot mörkermännen.

Inga kommentarer: