Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 mars 2016

Tidningsredaktörens falska vision

I DN lovordar chefredaktören det underklasskapande taxisystemet Uber för att HAN PERSONLIGEN lyckades lämna en flygplats i New York (Halleluja! USA!) så mycket snabbare än genom att stå med den dumma pöbeln i taxikö.

Den korttänkta själviskheten är illa nog, men när han sedan ändå känner sig pressad att redovisa systemets baksida, då vänder den falske fan på meningsbyggnaden och säger: "bolaget får också legitima frågor om sina arbets- och försäkringsvillkor – och hur man betalar skatt." 

Då talar han inte om IT-fascisten Uber längre, utan om att det är okej för utomstående part att ställa frågor. Han byter ämne! Feg och oärlig med pennan. Wolodarskij förutspår jag ett nästa jordeliv som förståndshandikappad. Det är så det brukar gå för de själar som missbrukar ett litet övertag i intelligensen för att värna enbart sitt eget (inte för att man ser några spår av insikt i Wolokarskijs skriftställeri). Under ett liv av mental insufficiens lär sig själen att uppskatta det kollektiva stöd den får från de andra som hjälper den att fylla i de konturlinjer och beskriva de sammanhang den inte själv längre klarar att förnimma. 

När själen i livet därpå åter tar ny kropp har den så att säga sonat sitt brott och den akuta skadan är reparerad. Men finns då en starkt självisk tendens kvar (kanske från många dåliga liv), då kan själen mycket väl "trilla dit igen" så att Ödet måste repetera sin reparationsåtgärd. Snacka om att "projekt Mänsklighetens fullbordan" tar god tid på sig eftersom "Kristus måste bli alla i alla" innan den här resan når hamn.

Låt mig än en gång beskriva problemet med det här horoskopet, och apropå den koreanske Go-mästaren som tyvärr förlorade mot en Google-utvecklad dator, väljer vi att använda Solen som markör för första huset och, så att säga, studera detta diskreta stycke intelligens (enskilda solstråle).


Jag lyckönskade (ungefär) den koreanske strategispelaren för hans födelse under den bästa tänkbara typen av ömsesidig reception, den "rena", där två teckenhärskare byter position med varande inom samma elementära kropp. Hos Lee Sedol var det Skorpionhärskaren Mars som gästade Fiskarna medan Fiskhärskaren Jupiter gästade Skorpionen.

Hos Wolodarski får vi istället den överlägset mest negativa och för sanningsförmågan skadliga receptionen som söker binda ihop rationell Luft och affektiva Vatten. Förnuft och känsla som slinter mot varandra och i värsta fall skapar en lögnhals och desinformatör av rang! Här har vi en från början försvagad Jupiter (All-Själen) reducerad från sin fullhet i Skytten till bara logik (och logistik) samt kommunikationsmedel (taxi, tidningar, it-fascismens alla prylar). 

Och det är Jupiter i Tvillingarna som ingår en "oren" ömsesidig reception med Vattentecknet Fiskarna dit "den fallna" Tvillinghärskaren Merkurius slinker och dessutom drabbas av dålig karma från det förflutna: halshuggna södra månnoden. Eftersom den här "dissociativa" eller "sliriga" receptionen (dvs. i själva verket en icke-reception, ett glapp eller en svart fläck i intellektet) utspelar sig mellan det dåliga 3e huset och det onda förlustbringande 12e huset UR DEN SOLÄRA INTELLIGENSENS PERSPEKTIV, kan man verkligen börja fråga sig hur maktpositioner i Sverige fylls! 

Detta är knappast ett horoskop som tecknar den kaliber man förväntar sig för chefsstolen till landets största tidning. Det inte bara stinker nepotism utan är det också. Mer kan inte sägas utan att falla in i en allmänt antisemitisk kör och återkommande läsare vet att bloggaren högaktar den unika judiska insikt som ledde till formuleringen av Kristus-kroppen, dvs den annalkande tidsålderns - Vattumannens - fokus på en enda mänsklighet och där människorna - alla! - äger rikedomen och inte som nu, några få it-djävlar som tillverkar appar och skor sig på rättslösa Uber-chaufförer! Ack så snett ute och cyklar denna Wolodarski är, jämfört med sina förfäder, de mäktiga tänkarna i det enligt dåtidens historiker vitt spridda esséersamfundet (partiet som aldrig nämns i Nya Testamentet vid sidan av sadducéerna och fariséerna eftersom det är ur det esséiska perspektivet - kommunistiskt om man så vill - som texterna är skrivna).

Ordet "kristen" var ännu inte uppfunnet utan detta var en strikt judisk - och senvanligt genial uppfinning: visionen att mänskligheten delar en och samma essens och att alla tillsammans utgör eller representerar Gud här i världen. "Det du gör mot en av Mina minsta har du gjort mot Mig" (och din egen väsenskärna). Denna judiska insikt syns inte ett spår av i Wolodarkis ovuxna egocentrism.

Och i så måtto man diskuterar intelligens (Surya lagna), kan man notera att han delar den mer än lovligt diffusa politikern Stefan Löfvens kombination av överhettning mellan Eld och Vatten. Hos Wolodarski lider intelligensens Sol avgjort avbräck eftersom dess disponent är den opålitliga fallna Mars-i-Kräftan, en nyckfull och vilt svängande positioner och som bara en stabil Saturnus kan stadga upp (varpå ofta extremt rigida naturer uppstår - människor som hela tiden försöker hålla sin "act" under kontroll är också kända som psykopater).

I det här solhoroskopet befinner sig tyvärr Saturnus i Solens och intelligensens naturliga femte sektor, dess kanske sämsta husplacering eftersom Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender. Så även här ser vi en intelligenssänkande indikation. Fråga dig sedan om det är konstigt att DN är landets mest religionshatiska och uppenbart liberala/dumhetsfrämjande tidning med quiz som söker lära den korkade Mälardalspubliken hur de ska bli som goda NATO- och mördaramerikaner! ("Kan du tillräckligt för att bli amerikan?" - typ)

Den som läser hyllningen till det nya it-systemet för taxifärder upplever kanske att Wolodarski verkar tydlig och påläst (någon nytta gör ändå rikedomens Jupiter i tredje huset för publicism). Men genom texten skönjer man ändå tydligt hans grundläggande tänkande, liberalismens sedvanliga hat mot staten och rådande "tröga" lagstiftning. (Uber är bra, det är ländernas klassificeringssystem som är dåliga - så låter gnällspiken och marknadsliberalisten Wolodarski). 

Här kan man se hur Saturnus (rådande strukturer) kan ses som en hämning för det femte "naturligt solära" husets kapacitet till omskapande innovation. Så varför håller då inte bloggaren med om att Uber är ett myrsteg på resan mot ett helt nytt samhällssystem? Därför att Wolarski dyrkar FASCISMEN, den som driver runt hemhjälpen i stan med små mobilappar som mäter tiden på deras punktinsatser. Han dyrkar DEN STARKE OCH INNOVATIVES RÄTT ATT FÖRSLAVA ANDRA. 

I den meningen är Saturnus-i-femte ett uttryck för något ganska förfärande i Wolodarskis eget mörka förflutna (tidigare liv). Han var inte en av dem som gasades ihjäl under Andra världskriget även hans blod gjord de erfarenheterna. Här har vi något mycket mörkare. Wolodarisky bär Avrättarens egen signatur i det unika själshuset och han tycker tydligen alltjämt att nazikontroll är vägen att gå (mitt i sin framstegsoptimism). Så här låter en människa som lider av dissociation och kan låta partiellt begåvad intill man inser att helheten är djupt konflikterad.

Denna motsvarighet till hemvårdarnas helvete under IT-fascismen applåderar Wolodarski - återigen för att HAN får det bekvämare under SIN taxifärd:

Den som åker för snabbt, accelererar onormalt eller pillar på telefonen under färd får varningar – och datasystemet ger kontinuerliga gps-instruktioner om vilken väg chauffören ska välja. Metoderna förbättras hela tiden – min egen erfarenhet är att resorna är lugnare än i vanlig taxi.

För att summera: i en studie av en människas delaktighet i den rena Intelligens som är Guds egen "substans" tillhör Wolodarski en av de "fördömda". Hans entré i detta liv markeras av en Sol vars disponent Mars är fallen. Andesjälens och intelligens femte hus är "tilltäppt" av Solens fiende Saturnus (eller Döden). Den ömsesidiga icke-receptionen mellan planeter i Luft och Vatten ger sällsynta glapp eller "ryck" i hans världsbild så att han både lurar sig och alla som lyssnar till honom på konfekten. Vilken konfekt? Vår del i det kommande "lyckorike" som kallas Vattumannens tid på jorden, då profittänkande är kriminaliserat. 

För märk väl, det är jakten på "succén" som driver dagens it-fascister. I Vattumannens tid kommer inte saker och ting (och tjänster) att värdesättas. Som den hinduiska astrologin med dess överlägsna uttryck för gudomlig intelligens målar ut saken ÄR Vattumannens tecken (skt: Kumbha) rikedomen som sådan. Tecknets grafiska form är inte en människa som tömmer en urna eller två parallella vågformer utan en skål bräddfylld av mynt. En naiv (men följdriktig) slutsats här är att symbolen uppstått genom att tänka sig Vattumannens 11e sektor som den 2a sektorn från 10e makthuset, alltså som ett sekundärt ekonomihus. 

Det krävs ett par knivsuddar filosofi för att förstå att det bakom den primitiva symboliken döljer sig en djupare tanke, den om att det är alla mänskliga andegnistor tagna tillsammans som är samhällssystemets (10e) egentliga rikedom. Och när politikerna slutar favorisera den döde men rike mannen (de en procenten) och dessutom häver hans struptag på mänskligheten, och möjliggör Människans - artens - kollektiva självförverkligande ("Kristus allt i alla"), då kommer troligen inte ens profitmotivet att behöva vara kriminaliserat längre. 

Låga eller omogna själar - som Wolodarski - kommer automatiskt att "falla in i ledet" när de återvänder till en planet som vid den tiden har ett styre som mer påminner om Platons ideal. Filosoferna kommer att vara de experter som instruerar politikerna i den praktiska ledningsdragningen.

Woldarski ser i Uber en smula av den kommande världen, men alltför lite eftersom det redan är så sent på jorden att USA håller på att välja sig en ny Hitler till president. Likväl har AB:s Karin Pettersson idag väl summerat det fragment av sanning som Trumps attacker mot det gamla USA innehåller - en mycket bra krönika.

Lyckligtvis googlar jag Kumbha (Vattumannen) och inser att krukan med guldmynt måste vara en minoritetstradition. Jag hittar inte ens den astrologisajt där jag tidigare sett ikonvarianten. I allmänhet har hinduerna anammat den västerländska Vattumannen som symbol.

De här stickproven är emellertid intressanta:


En grundläggande kumbha - Kruset eller Kärlet - utan någon indikation om dess innehåll. Uret syftar förmodligen på att bilden hämtades från en sida med prognoser för året 2010. Ur Vattumannens perspektiv är dess härskare Saturnus möjligen Fader Tid men inte på det forcerade sätt som Saturnus i sitt negativa härskarläge i Jord-tecknet Stenbocken är. Där är det alltid tidsbrist och dödsskräck och vanvettiga drömmar om "tusenårsriket på jorden". 

Saturnus själv är essentiellt Luft och är således en verklig stor Ande som drar själarna till sig, de som har rätt att födas på jorden under Vattumannens eon, de som har arbetat för denna mänsklighetens återupprättelse efter allt det onda som deras låga medbröder och -systrar gjort mot den (dessa som kommer att anamma den nya tidsålderns ännu rätt utopistiska samhällsstruktur där Löfvens "nytto-myror" och Wolodarskis konkurrerande it-fascister ersätts av betydligt mer avslappnade människor till följd av kapitalismens kriminalisering och avskaffande).

 
En kumbha i ett arrangemang som tydligare lyfter fram att detta är en gudomlig symbol.

Och till sist en kommersiell plakett så att den "lilla människan", hon som ännu inte har något stadigt fokus i sitt intellekt, ska kunna meditera över sitt eget stjärntecken genom att fokusera denna yantra (skådebröd, här: zodiakprincipen Vattumannens yttre form):




Undertecknat, Shani digbala i Dhanus (Skytten).

PS. Skyttens sanskritnamn påminner suspekt om ordet dhyana, latiniserad ändelse och "y" svalt i uttalet. Vad är då dhyana? Den sjunde nivån av en åttafaldig väg i yoga. Här en initierad artikel. Det är notabelt att man redan i första steget, yama, måste göra sig kvitt det som är västerlandets, Löfvens och Woldarskis själva drivkraft: instinkten att vilja förvärva, att vilja äga! Det säger något om hur oanvändbar den västerländska människan kommer att vara för planeten jorden och Vattumannens era!



Inga kommentarer: