Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 26 mars 2016

Terroristmönstret som står sig / Den briljante Sir Eddington


Av någon anledning kom ett inlägg om
terrorister att intressera sig för
Sir Artur Eddingtons avsevärda intelligens...

För någon vecka sedan samlade jag ihop en skral skara horoskop för terrorister, som likväl antydde en intressant trend. Det var dubbelt så många full- eller nymånar inom gruppen som förväntat.

Jag upptäcker nu att jag aldrig antecknat de fyra självmordsbombarna från Londons tunnelbana 2005, samtliga Englandsfödda, sannolikt första generationen, och alla klassiska offer för den inhemska kulturens rasistiska och/eller klassframskapande strukturer.

(För nykomlingar och aningslösa: Den verkliga brottslingen är det kapitalistiska systemet som manar till allas krig mot alla för den där riktigt feta lönen som kommer med positionen. Gissa vilka som är utestängda redan innan de verkliga brottslingarnas race ens har börjat?)







Trenden som sågs med de första 16 terroristhoroskopen t.o.m. förstärks genom de fyra senaste eftersom hälften eller 50% snarare än förväntade 16,66% visar sig födda under Solens och Månens två extrema konfigurationer, fullmånen eller nymånen.

Här finns möjligheten att vi ser en mycket tajt integrerad grupp som delar en frihets- eller befrielseideologi. Se hur samtliga fyra horoskop har frihetens planet Jupiter integrerad med endera Ljuset, i tre fall via kombination (delat tecken) och i det fjärde som en Jupiters välgörande inflytande på intelligensen/Solen.

Naturligtvis ska man också räkna med att Döden (Saturnus) har en viktig roll i horoskop för människor som räknar med själens befrielse (moksha) genom planlagd/arrangerad (Saturnus) död (Saturnus).


  1. Översta horoskopet innehåller Saturnus trekvartsförhållande till Solen i Lejonet.
  2. Horoskopet därnäst innehåller Saturnus i sextil till Månen/Jupiter i Stenbocken.
  3. Nästsista horoskopet innehåller Saturnus i opposition till Månen i Skytten
  4. Nedersta horoskopet innehåller mycket troligt Saturnus i sextil till Månen i Skytten. 

För den fjärde är födelsetiden avgörande för Månens teckenplacering men i kraft av de första tre kartorna är det inte en helt ogrundad gissning att samtliga fyra alla var födda med en djup koppling till båda de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter, Gränsen och Befrielsen. Och med "djup koppling" menas förstås att något av de två Ljusen - Sol och Måne - berörs av en eller båda. 
Utvikning/Påminnelse. I västastrologin har mängden aspekter vuxit intill absurdum. Systemet är helt värdelöst eftersom det närapå är större chans att en planet aspekteras än det omvända! Det fascinerar mig att den hinduiska traditionen har så få aspekter ("less is more") och att systemet förefaller ha någon underliggande logik som aldrig någon beskriver och som jag inte lyckats lösa än  - se dock min vilda och formalt grundade association till kvantfysikern Sir Eddingtons tänkande som direkt anknyter till den astrologiska Saturnus roll, att kontrollera magnituder!
Ser man självmordsbombare ur detta perspektiv har de faktiskt rätt i sina drastiska åtgärder - de upplever sig kallade av ett Öde större än det materialistiska västerlandet vågar räkna med, ett Väst som i det praktiska förnekar det gudomliga och infantilt fixerar sig vid den ultrablodiga franska revolutionens prat om "människans oförytterliga rättigheter", en Djävulens kupp i vilken Han ryckte makten från Gud, om någon. 

Att göra människan till alltings mått kritiserade redan filosofen Platon den falske sofisten Protagoras för, men det dröjde alltså till den så kallade Upplysningen innan Lögnen fick stadigt fotfäste i Europa. Mot att vi sålde vår själ belönade Djävulen Väst med en rapidartad teknologisk utveckling, som nu blivit en global kapplöpning med kärnvapenhot över hela världskartan. Grattis, blekansikte, det var du som gjorde det!

Den verkligt ambitiösa har i föregående inlägg födelsedata för den första serien med 16 terrorister. Jag tror nu inte att den "perfekta" serie av Ödets agenter som de fyra Londonbombarna presenterar kan hålla hela vägen. Det vore minst sagt remarkabelt. Astrologin är ju, när allt kommer omkring, inte verkligheten själv utan bara ett enkelt (nåja...) försök att symboliskt representera ett antal väsentliga och drivande faktorer.

*****


Här är för övrigt Sir Arthur Eddingtons karta, det är snart sju år sedan bloggen klumpade ihop den med några andra i "Mäktiga fysiker är andliga män" men den förtjänar att ritas om:


Utan känd födelsetid finns det en betydande möjlighet att Sir Eddington var född några timmar före lunch och med Månen i Kräftan, en mycket bra sinnelagsposition om man betänker hur det instinktiva och återspeglande Vattnet behöver en stark Sol (gärna i Eld) som ger tydliga direktiv för sinnet att "mumsa på".

Men jag väljer att tro på ett vidöppet sinne i Lejonet för astrofysikern och populisatören av den då nya och gåtfulla kvantfysiken. Inte för att hans adlande nödvändigtvis hänger ihop med en Måne under "kungamakaren" Regulus inflytande (jfr Jeremy Irons som vägrar att låta sig adlas - den negativa gränsdragaren Saturnus på rät linje med den nobla stjärnan). Men väl för att ett sinnelag i Lejonet leder till så perfekta placeringar för de andra planeterna.

Eddington får t.ex. en kreativ och klart lysande opposition mellan filosofiska Skytten och intellektuella och faktaorienterade Tvillingarna - och missa inte att det dessutom är en ömsesidig reception (via Jupiter och Merkurius). Detta är intelligens på högsta nivå och naturligtvis en som har förmågan att förstå hur korrekt västerlandets filosofiska portalfigur Platon var i sin filosofiska idealism (filosofins motsvarighet till religionen eftersom världen leds åter till en gudomlig orsak - det var Ljus som skapade världen och inte Satan som sekten Humanisterna indirekt hävdar).

Faktum är att precis hela Eddingtons horoskop träder på "Vägen upp" och inte ens Venus, som fallit ner i den sublunära vätan är egentligen fallen. För Venus disponent delar inte sin rollmasks predikament: Mars står i Eld och den lilla illgöraren oskadliggörs effektivt genom konjunktionen med andesjälen eller den rena kognitionen (Solen) i Solens naturliga femte hus, i filosofins tecken Skytten. Ordet var alltså Platons "filosofiska idealism". 

Horoskopets relativa perfektion är så otrolig och värdig denna mäktiga tänkare att man vill se Jupiter i 11e idealhuset, vilket är vad en Måne i Lejonet ger.

Om man i brist på födelsetid provar det solära perspektivet är kartan inte mindre fascinerande:


Solen är intelligensens signifikator, men även om vi förbrukat den som "platshållare" för en substitutascendent, återstår ändå  att som i fallet med DN:s grumliga åsiktsmaskin Erik Helmerson att studera Solens disponent.

Vissa barn föds lyckligare än andra och Solen i Skytten sägs vara de mest lyckligt lottade, just för att Solen här disponeras av sin planetära vän Jupiter. När därför Solen delar tecken med Merkurius (utan att bränna eller släcka den med sin egen strålglans) och Merkurius har en ömsesidig reception med Jupiter (som i sig opponerar/stimulerar Skytten), då har vi i ett slag så många indikationer om det för intelligensen viktiga första huset, att man bara baxnar! 

Men om vi ändå går till Solens "naturliga" hemvist i femte huset för lekfullhet och intelligens (barn är betydligt mer intelligenta än sina föräldrar, som snart nog kommer att döda de små liven med samhällsvärderingarnas trångsynthet), då fortsätter Sir Eddingtons karta sin vinnande svit. För femte ägs här tillfälligtvis av Mars som i sin tur nu hittas i första huset. Och kopplingar mellan första och femte tycks svårslagbara i frågan om intelligens och värdigt ledarskap, åtminstone i terorin. Första huset sägs ju bära de genetiska förutsättningarna medan femte vittnar om kroppens inneboende ande. När dessa två samverkar, då händer det saker.

Men som nyss noterat bränner Solen bort Mars, "den lilla illgöraren". Ingen fara, den är förvandlad till en verksam välgörare när man postulerar Skytten i första huset, och dessutom är den som bränner och tar kommando ingen annan än den rena kognitionens Sol. Och nu kan vi inte exkludera Solen bara för att vi använde den som platshållare. Detta omen (via femtehushärskarens position i första) ger oss återigen ett tecken på en mäktig intelligens.

Dessa ting kan ni bara läsa om på Sideriska siktet. De arma krakar som bidrar till västcivilisationens förfall och undergång skriver och indoktrinerar så gott de kan i bland annat de svenska högermedierna. Det är inte alltid den värdiga informationen och den odiskutabla klarheten får den exponering den är värd. Det ligger i oligarkins (skendemokratins) intresse att serva svenskarna med stolpskott till tänkande som det man finner i DN. Vänjer sig stockholmarna av att den inre monologen i huvudet ska låta som det gör hos t.ex. Erik Helmerson, då sitter de härskande säkert i sadeln - tills terrorbomberna detonerar i deras villaträdgårdar. 

Det är tyvärr en tragedi det som utspelar sig i västerlandet just nu. Intill sin död kommer de urholkade borgarna att tro det var galna terrorister som var de onda. De hade aldrig fått lära sig tänka så långt att de såg igenom såväl mainstream-myterna som de lika sunkiga fabler som sprids av klena tänkare på internet. Var den här bloggen befinner sig? För den som inte själv kan utvärdera den saken, spelar information ingen större roll. Det blir bara ytterligare käpphästar att vifta med (se Helmersons krönika!) utan att det finns någon verklig aktör bakom pannbenet (själen!).

Inga kommentarer: