Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 mars 2016

Terrorbomb 1 & 2 i Bryssel




Kartan är som det sig bör vid sådana här inträffanden, nattsvart. Det stora korset i demonins kvalitet Tamas guna, påminner om vad Sverige genomgick under åtta år då herrarna Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund monterade ner den svenska välfärden, berikade sig själva och öppnade på vid gavel mot EU och den marknadsliberalistiska frihandel som någon annan nu markerat mot med dagens trippelbombning av huvudstaden för Europas kommersialism.

Bara en mycket enkel människa tror detta handlar om ett kulturkrig mellan kristna och muslimer. Detta är historiska tider när den kapitalism som sedan länge förlorat existensberättigandet ansätts från alla håll och kanter. Se t.ex. svenska mediers lama försök att försvara sig mot påståendena om att de bedriver desinformation. Helt omedveten om att det kreverade bomber i Europa satt jag i morse och plitade på ett annat inlägg där jag gick till mig själv och medgav mycket självcensur för att inte gunga skutan. Journalister biter heller inte den hand som föder dem!

Naturligtvis kommer västerlänningen att vara den sista att förstå att Fader Tid själv önskar rycka våra livslögners slöja från våra ögon, i förberedelse för en ny epok i mänsklighetens historia. (Istället tjurar västerlänningen och trakasserar andra kulturer för deras slöjor!) Det kan bli ett Tredje Världskrig så att mänskligheten får något substantiellt att ta avstamp från när den slutligen inser att det är Människan själv som är den nya tidens melodi och inte finanspalatsens ordning eller vapenindustrins orderingång som dikterar mänsklighetens väl och ve!

Aftonbladet säger att flygplatsbomberna kreverade UNGEFÄR 8.30 (kanske hämtat från N.Y. Times), men den tidpunkten är astrologiskt sett förträfflig. Då börjar precis Oxens tecken stiga i öster och med detta den onda stjärnan Algol (Satans huvud). Hela storkorset i demonins mörka kvalitet skruvas fram och lägger sig i de prominenta hörnhusen som favoriserar EXTERN MANIFESTATION. När det bombas i tunnelbanan trekvart senare är alltjämt Oxen i stigande i öster.

Märk att folkmassornas planet Måne automatiskt blir "ond" när Oxen intar första huset, liksom, Oxens egen härskare, det homeostatiska välbefinnandets Venus. BÅDA dessa står vid tillfället i prominenta hörnhus och med de "demoniska" månnoderna (övermod/övermodets lön).

Man kan även notera att den aspekt mellan rättskiparens Saturnus och den rika klassens Jupiter som legat på himlen sedan förra sommaren just nu är gradexakt i 23 graden. Saturnus är för ögonblicket stationär på sin bana och den retrograda Jupiter närmar sig den perfekta trekvartsvinkeln, den har just nu bara cirka 8 bågminuter kvar till perfektionen. Den här precisionen ägde naturligtvis inte antikens stjärnskådare, för dem kanske det räckte med att notera den hårdslitna konflikt som tecknas i mötet mellan dessa två planeter och kanhända de slutsatser som kan dras av Lejonets och Skorpionens respektive symbolik.

Eftersom flygplatser är så strategiskt och symboliskt viktiga, är valet av attentatsplats inte förvånande. Jag kan dock inte påstå att det var terrorism som först kom i tankarna när jag för några år sedan drömde om ett gäng värdelösa västerländska charterresenärer på en flygplats som jag ur ett frisjälsperspektiv kunde förutse saker om. Som att de aldrig skulle nå sin avgång eftersom en dödens labyrint befann sig mellan dem och flygplanet.

Se: Visionen om flygplatsen & labyrinten (april 2010)

Den åttonde mars föreslog jag raljant att den synnerligen speciella solförmörkelsen (synlig på sina håll i världen) kungjorde Djävulens ankomst till jorden. Gammal hederlig mytologi säger ju att Satan ska släppas loss över Jorden när de yttersta dagarna (i en gammal världsordning) anländer. Det är traditionell astrologisk doktrin att utsagor kring ny- och fullmånar gäller intill nästa varv. 

Den här "misstroendeförklaringen" mot Bryssels och Europa faller således inom ramen för bloggens halvt seriöst menade inlägg. Efter att ha fått lägga bort 25 år med västerländsk astrologi efter upptäckten att grekerna fick allt om bakfoten är bloggaren återigen en okunnig nybörjare som likt ett nyfiket barn fingrar på doktriner och perspektiv för att söka få in känslan för hur en riktigt uråldrig omen-baserad astrologi kan tänkas ha fungerat. Jag är övertygad om att det var fantasi och intuition som styrde astrologins tidiga utveckling. Och, förstås, ett sneglande öga på hur visionerna föll ut i verkliga livet.

Inga kommentarer: