Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 mars 2016

Solförmörkelse - nu kommer Djävulen hem till jorden

I förvirringen över hur att tolka traditionella läror som astrologin i en global ny värld, förklarar (de västerländska) författarna till introduktionsboken i hinduisk astrologi, Light On Life, att solförmörkelser bara gäller på den plats där de är synliga. 

Sverige, som alltjämt har natt när den totala solförmörkelsen inträffar om några timmar, skulle alltså inte beröras. Jag är inte så säker på den saken!

Bara för att få en karta att utgå från plockar jag den första större ort som nämns på den här sidan, Palembang på Södra Sumatra i Indonesien.




7:21 för de här koordinaterna markerar den maximala förmörkelsen av en eklips som pågår under cirka två timmar. Eftersom ascendenten faller i slutet av Väduren blir jag genast mer intresserad av symbolvärdet av att bara flytta fram "maximum" femton minuter. Då får vi en laddad karta som garanterat gäller för någon plats i den här trakten, dock inte någon av de få större orter som sajten listade.

Nu får vi Satans stjärna stigande i öster som ett "Mörkrets Hjärta", och därtill opponerad av båda den lilla och den stora illgöraren, Mars och Saturnus. 

Vi har med andra ord en maximalt "satanisk axel" aktiverad och Mars angriper dessutom nymånen (som naturligtvis står längsmed den eklipsskapande månnodsaxeln). 

Men då Mars är kombinerad med "fundamentets" Saturnus drar den med sig den stora illgöraren i sin attack mot nymånen. Det är heller inte svårt att se att demonernas verklighetsuppfattning eller grova brist på andligt medvetande nu dominerar på jorden under ett kort ögonblick. Samtliga sju klassiska planeter inklusive de två månnoderna befinner sig i galenskapens kvalitet Tamas guna.

Har astrologin överhuvudtaget med den empiriska verkligheten att göra bör den massiva ansamlingen av "skrock" på himmelen resultera i en remarkabel naturkatastrof - aningen inom området (redan från början skakigt) inom vilken förmörkelsen kan ses, men lika troligt på motsatta sidan av jordklotet enligt de dolda samband som geologerna ännu år 2016 inte vet ett dyft om.

När? Tja, det gamla kinesiska talesättet "tre dagar före, tre dagar efter" (nymånen som en slags hållpunkt i tiden) får väl duga. Jag tror (och inte på något särskilt uttänkt grund) att det är när nymånen "släpper" som också jordskorpan gör det som ett stresslösande skalv.

Se också hur Saturnus håller befriaren Jupiter i ett stryptag under något år (det startade med flyktingpaniken förra sommaren) och hur exakta positionerna för närvarande är. Vi befinner oss alltså kollektivt som mänsklighet nära centrum av Mörkrets Hjärta och diskuterar i dagarna vem som är värst av alla galningar USA, den Store Satan, låter folket välja mellan som sin nästa president.

Om jag inte missminner mig var stresskaparen Saturnus och stresslösaren Jupiter involverade i några jordbävningar bloggen kommenterade för några år sedan, innan intresset för död materia svalnade igen.

Sedan finns ju mer rikemansrelaterade problem. Igår varnade t.ex. Scotland Yard för att en MASSIV IS-ATTACK i Europa bara är att vänta.

Mytologiskt ser det dessutom ut som att det är nu Djävulen släpps loss över världen. Detta, gott folk, kan vara början på den sista episoden - särskilt för Väst som har allt att förlora - innan Domedagen, Harmageddon eller vad man nu vill kalla vändpunkten.

Inga kommentarer: