Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 mars 2016

Rockefeller, sinnebild för näringslivets korrupta natur


John D. Rockefeller Sr.,
samvetslös skitstövel och därför USA:s
första stormrika oljemagnat.

Lois Rodden, som skrev kortbiografier till all den födelsedata hon samlade in, förefaller knappast ha haft några vänstersympatier. Däremot anas ibland en moralism i hennes porträtt av en del av Hollywoods mer dekadenta kändisar. 

Samma avståndstagande märks AstroDatabanks avmätta beskrivning av själva sinnebilden för den amerikanska kapitalisten, rovdjuret som givit oss matrisen till den "amerikanska drömmen":
(Rockefeller var) son till en luspank bigamist, en sol-och-vårare och medicinförsäljare. Han förvandlade sitt befläckade släktnamn till en synonym för ofantlig rikedom och världslig framgång.

Han bekände sig till en strikt evangelisk kristendom men hade inga bekymmer med att kombinera dessa principer med oetiskt företagande... borttvingandet av konkurrenter från branschen, mutor till statstjänstemän. Han var helt obekymrad inför (samhällets) försök att begränsa hans giriga ansamlande av makt.


Födelseuppgiften markeras lite fånigt som osäker av AstroDatabank, men inte för att klockslaget är omtvistat utan för att man tycks vilja försvara Rodden (datasamlingens grundare) för en felaktig uppgift om året. Årtalet som ersätter men klassas som smutsig data är det som används på Rockefellerstiftelsens egen sajt. Jag måste säga att alla den här bloggens varningsklockor ringer om man använder detta nya årtal. 

Framför allt får vi en entreprenörstyp under "projektstartarens nymåne" och i krämarens/handelsmannens tecken Tvillingarna (ett av dem, handel går att placera på flera ställen i horoskopet och sjunde huset är en annan populär punkt för kontraktsbundet/handskaks-överenskommet utbyte mellan människor). 


Men det intressanta med tanke på mannens skämmiga fadersgestalt och hur han själv förblev ett skammens barn i sitt liv, avslöjas av disponenten Merkurius som står precis som hos den moderata landsförrädaren och f.d. försvarsministern Tolgfors som ljög och slingrade sig i samband med Sveriges vapenaffärer med Saudiarabien, avgick efter en fingervisning från en annan lögnare, Fredrik Reinfeldt. Samme försvarsminister återkommer efter rekordkort tid i kylan plötsligt som lobbyist för den svenska vapen- och mördarindustrin! Han skriver nu (usla) opinionstexter som publiceras i högermedierna. Här faller äpplena sannerligen nära samma träd!


Och det är sant, Tvillingarnas tecken är känd för att vara ett amoraliskt tecken. "Det är bara affärer", säger Merkurius, ficktjuven på handelsplatsen eller tiggaren utanför din livsmedelsbutik. Merkurius är en förmedlare och i båda fallen är mottagaren den ständigt lika hungriga och otillfredsställda Näringssjälen - Vattenelementet (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna).

Rockefellers ascendent är annars lyckosam, Väduren har flera planeter på sin sida som "verksamma välgörare", dock inte handelsmannen Merkurius, vars naturliga tendens till duplicitet som "verksam illgörare" tippar över och mer liknar antikens tjuv på marknadsplatsen än en korrekt kommunikatör och förmedlare. Att sedan Merkurius och Nymånen har en ömsesidig reception understryker - pga. den här Merkurius inte blott amoraliska utan rent omoraliska och lögnaktiga tendenser - bloggens mångtydiga "dissociationssyndrom". Här får vi den värsta sortens tendens för elementen att inte blanda sig, så att en desinformatör av rang resulterar. En förhärdad lögnare är också vad Roddens summering tyder på, en fet gås som vattnet bara rinner av. Jag har mött människor av det här slaget och det är verkligen häpnadsväckande hur lågt de befinner sig på en tänkt evolutionsskala från rena rövare till änglar och mänsklighetens välgörare!

Den intresserade hittar åtskilliga problem på Rockefellers karta. Merkurius fjärdehusplacering förklarar väl hans barndomshem (4e) men se hur de onda husen 3, 6 och 8 formligen drar till sig planeter att smitta ner! Av dessa är det tredje ett "förbättringens hus". Det inledningsvis amoraliska "merkuriska" huset (kopplar naturligt till Tvillingarna precis som det i praktiken gör i Rockefellers horoskop), kan fostras till ärbar och sanningsenlig kommunikation och bra affärsetik. Men ascendenthärskaren i fiendskapens och olyckornas sjätte hus är naturligtvis en udda position. Vad slags självbild får en människa som ser en fiende eller olycka när han ser sig i spegeln?

En annan moralisk faktor är Saturnus (regler, begränsningar, staten), men också denna blir förstås en "verksam illgörare" eller ett "pain in the ass" om man heter Väduren, projektstartaren eller entreprenören! Det ligger i Vädurens hejdundrande framfört att snart få staten flåsande i nacken eftersom samhällskontraktet inte klarar en befolkning av vuxna som befinner sig på Barnets egocentriska nivå! (Som nämnt var det bara altaret till Vädurens härskare Mars som romarna placerade UTANFÖR stadsgränsen. Inga elefanter i porslinsbutiken, tack!)

Den naturliga illgöraren Saturnus som också en verksam illgörare men därtill i ett ont hus, är ett av de första exempel där den hinduiska tanken verkligen tycks stämma: är planeten ond ur horoskopos (ascendentens) perspektiv, då hjälper en pissdålig husplacering till att dämpa den problematiska planetens inverkan. Rockefeller lät ingen hejda hans giriga maktansamlande och när han dog hade han (trots Saturnus) skapat sig ett namn som en stormrik oljeindustrialist.

Att bara hålla avståndet från den begränsande och legalistiska Saturnus skapar nu ingen förmögenhet, men avslutningsvis måste något sägas om det lyckosamma och kreativa femte huset som formligen skriker ut budskapet om en lurig sol-och-vårare: Väduren är en konkurrensinriktad herre-på-täppan-pretendent (barnet som inte vill något annat än knäcka Stenbocken/auktoriteten och maktfiguren). Det gör att Venus - den älskande och kooperativa principen - är anatema för Väduren, Venus blir en verksam illgörare. 

Men Venus i detta förstörda tillstånd blir aldrig en våldsam eller krigisk Mars, Venus dåliga sida är istället dess horaktiga tendens, dess hunger efter pengar och komfort. I denna låga orientering är nu Rockefeller högeligen favoriserad eftersom det femte huset är ett påhittigt hus över vilken lyckans stjärna Jupiter skiner! (Jupiter är "bhava karaka", hussignifikator). Dessutom välsignas denna hora av kungamakaren Regulus som så att säga understryker att detta verkligen är en utvald sol-och-vårare, en som tar sin fars nedriga nivå ett steg längre.

Utan att ägna horoskopet någon föregående analys (dessa inlägg representerar det bloggaren upptäcker samtidigt med att han skriver), förfaller det alltså vara det femte huset som ger individen tur som bäst förklarar de oerhörda framgångarna. Men adderar man intrycken blir det likväl inte mer än en "framgångsrik skitstövel och omoralisk desinformatör".

Och detta är grundbulten till den amerikanska drömmen som får korkade stockholmare att skicka sina söner (och några döttrar) att studera ekonomi och satanskap i USA! Det är därför Sverige går under. Världen behöver en annan värdeskala än handelsmännens. Platon ansåg detta folk vara den lägsta sorten och av vikt för samhället att noga kontrollera och definiera spelrummet för. Istället har västvärlden välsignats med marknadsliberalismen som utöver allt annat elände den ställer till med (återigen dramatiskt ökade klyftor mellan rika och fattiga) dessutom nu också börjat attrahera självmordsbombare och terrorister. Detta är västerlänningens - syndarens - rättmätiga lön. Tills dess folken får nog och gör sig kvitt sin samtids Rockefellers och skapar en värld för folken och inte för ett fåtal på toppen.


*****


Bonusspaning - andra som Rockefeller:

De slemma Rockefeller och Tolgfors slippriga och osäkra sammanlänkning av Tvillingarnas och den Vegetativa Själens sinnebild Kräftan fick mig att söka övriga med Rockefellers nymåne och Merkurius i Kräftan (Tolgfors går bort han hade bara ett av de stora ljusen i Tvillingarna).


  1. John D. Rockefeller Sr.;8.07.1839;23:55 - referensobjektet
  2. Cecil John Rhodes;5.7.1853;19:00 - brittisk kolonialist, den rasistiska grundaren av Rhodesia (senare Zimbabwe). Byggde upp sin enorma förmögenhet genom afrikanska diamanter (blodsdiamanter!)
  3. Julian Huxley;22.6.1887;12:00 - sekulär humanist (ateist), evolutionsbiolog, den "onda sonen" till den berömde läkaren Thomas Huxley (hans bror Aldous blev en andlig och filosofisk människa!)
  4. Pablo Neruda;12.7.1904;12:00 - författare, Nobelpristagare
  5. Elisabeth Kübler-Ross;8.7.1926;22:45 - läkare, forskade i Nära döden-upplevelser
  6. Ben Roy Mottelson;9.7.1926;12:00 - fysiker, Nobelpristagare
  7. Frank Sherwood Rowland;28.6.1927;12:00 - kemist, Nobelpristagare
  8. Lars Trägårdh;10.7.1953;12:00 - skamlös högerhistoriker som sökte skriva bort socialdemokratin ur den "tillrättalagda" berättelsen om "den svenska modellen"
  9. Thomas Sjöberg;14.7.1958;12:00 - skrev en skandaliserande bok om kungen
  10. Scott Rudin;14.7.1958;12:00 - homosexuell och afrofobisk filmproducent
  11. Victoria Abril;4.7.1959;15:03 - aktris med många roller som involverade stark sexualitet (hon har Skorpionascendent)
  12. Anonym;5.7.1959;12:00 - banktjänsteman, föråldrad kvinnosyn, mentala problem under en period
  13. Per Morberg;23.6.1960;12:00 - mentalt slängig och ohängd kändiskock
  14. Karin Pilsäter;24.6.1960;12:00 - liberal politiker som apropå regeringen Reinfeldts skandalösa pengaförstörelse i Nuon-affären producerade den mest korkade lögn jag någonsin hört: "Jag minns tydligt att jag inte kände till att affären var på gång." Vilken härlig "dissociation"!
  15. Joakim Geigert;9.7.1964;12:00 - son till känd underhållande, hittade sin komfortzon i skräpunderhållnings-tv. Skräpunderhållnning är typisk för den här zonen: "mellanmålets" och "pratighetens" Tvillingarna och småhungerns (och den relativa urskillningslöshetens) Kräfta
  16. Courtney Love;9.7.1964;14:08 - sångare, milt autistisk, mentalt instabil ex-hustru till ikonen Kurt Cobain
  17. Max Butler;10.7.1972;12:00 - ekonomisk brottsling
  18. Sofia Vergara;10.7.1972;12:00 - aktris som med den typiska byfånens begåvningsnivå utbrustit, "jag älskar att tjäna pengar!" i en intervju
  19. Robert Bales;30.6.1973;12:00 - amerikansk soldat som mördade 17 civila afghaner
  20. Victoria Bernadotte;14.7.1977;21:45 - kunglighet, ätstörningar etc. alla kan historien om en kunglighet som folket kunde ta till sig
  21. Ernie Scherer III;4.7.1978;12:00 - professionell pokerspelare, mördade sina föräldrar
  22. Erika Ullberg;5.7.1978;12:00 - korrumperad högersossse i Stockholm, gnällde i medierna över Leif Pagrotskys lysande tanke om nolltaxa i lokaltrafiken
  23. Busy Philipps;25.6.1979;12:00 - aktris
  24. Kristoffer Örstadius;7.7.1986;12:00 - skribent som smutskastade Håkan Juholt i DN, skränat om att högern måste räddas (minns inte från vad) och förnekare av PISA-testets utslag om en allt dummare svensk tonåring. Kort sagt, Örstadius verkar ha Morbergs slängiga, imprecisa stil och därtill brist på moralisk heder. PISA-förnekandet berodde säkert på att denna urvattnade natur dunkelt kände att kritiken lika gärna kunde gälla honom själv.

Här finns några förmodat hyperskärpta Nobelpristagare men än tydligare är hur mycket "mänskligt avfall" som en nymåne producerar när intellektets Merkurius "gått ned sig" i det kalla och näriga Vattenelementet. Detta är helt i linje med den antika modell av de fyra elementen som bloggen sökt hitta en relation till genom granskningen av nu säkert flera tusen horoskop.

Och inte minst intressant är hur väl helheten rimmar med den falska amerikanska drömmen (som helt bygger på lögner och det veka förståndets önskan att myten ska stämma). Det räcker med att gå till USA-horoskopet för att hitta rötterna. Här är de fattiga och drömska européernas dilemma i ett nötskal. Landet har ju också Tvillingarna och Kräftan intimt sammankopplade men på ett stört sätt!




2 kommentarer:

Anonym sa...

Zambia & Zimbabwe skall det vara på C.Rhodes.https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Rhodesia

Seaward sa...

Tack för påpekandet. Vet inte hur South Africa (på engelska) hamnade i anteckningarna - jag har åtskilliga gamla reggaelåtar som lovsjunger Zimbabwes födelse så det borde jag ha sett. Vådan med tanklöst "klippa/klistra"...