Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 mars 2016

Politiker, deras signatur enligt horoskopets hus

Det här testet av politiker har säkert gjorts otaliga gånger av astrologer världen över och troligen också med mer data än de 113 kartor med känd födelsetid som jag skrapat ihop. Noterar inför åsynen av Arnold Schwarzeneggers namn att jag aldrig brytt mig om att spara ner Donald Reagan, en annan skådespelare för vilken den "världen inte var nog".

Likväl, här vill jag bara undersöka Solen, Jupiter och Saturnus i husen för att se om intelligensens och ledarskapets planet samt de två "stora ödespenslarna" (som tillsammans lägger upp spelplanen för de små själar som inte ens ser var i existensens alla möjligheter de uppmanas av samhället att investera sina korta liv i det liv som de uppmanas till).

En serie av avlidna celebriteter i det här årets början fäste min uppmärksamhet på att inte bara Saturnus (i rollen som Liemannan) tycks ha nått en position som triggar döden i födelsehoroskopet utan att även den tursamma och expansiva Jupiter spelade en aktiv roll på himlen vid tiden i fråga. Naturligtvis går misstänkarna till den fula aspekt som ligger ett helt år på himmelen och som startade samtidigt som Europa började oja sig över flyktingströmmen: förra sommaren gick generösa Jupiter in i det stora hjärtats Lejon (en boren ledare), men hamnade i samma ögonblick i skottgluggen för den iskalla och restriktiva Saturnus hämmande 270-gradersaspekt. Eller som Stefan Löfven i Sverige uttryckte saken: Jag, öh, landet, behöver andrum.

Indisk astrologi indikerar Solens naturliga femte hus som platsen för inte bara lekfull kreativitet (och barnalstring) utan också individuella och mogna naturer kapabla till ledarskap: politiker. (Intressant nog tycks Solen i barnalstringens hus bli steril och den indiska traditionen menar att Solen "hemma" paradoxalt nog leder till barnlöshet MED MINDRE ÄN ATT JUPITER aspekterar femte huset. Jag noterar att hinduiska sajter säger att Fader Guru ska aspektera, inte själv stå i femte huset eftersom den då befinner sig med Solen och riskerar att bli bränd och verkningslös!

Om det ligger något i femtehussignifikationen tycker man att politiker oftare än andra borde ha Solen i femte. Så det är detta jag hoppas få svar på med. Om inte 113 kartor ger något utslag, kan man fråga sig om 500 stycken skull innebära någon förändring...

Jupiter skulle kunna vara intressant mest för dess förmåga att skänka framgång. Som Lagens planet tillhör den egentligen religionen och de specialister med högre kunskap än politikern som Platon beskrev som ett kommunistiskt högsta vägledande råd i sin samhällsfilosofi.

"Kommunister" därför att man inte kan betro människor med materialistiska instinkter några som helst avgörande positioner i det goda samhället. Jag upptäckte av en slump häromdagen att hinduisk yoga t.o.m. som ett första, knappt grundläggande steg för att bli en hel människa kräver att man övervinner instinkten att vilja äga. Detta gör hela den svenska, yoga-älskande urbana medelklassen till "skadat gods" som fått hela sin cocktail av livskvalitetshöjande pyssel helt om bakfoten. Det går inte att rösta borgerligt och ägna sig åt yoga! Risken är att man spränger sitt psyke i tusen bitar eftersom den inre anden hatar en rutten yttre livsstil.

Se även: Yoga - vem tror du att du maximerar? (2009)


Saturnus är en desto mer intressant planet just för politikerskrået. Den är naturligt korrelerat till det tionde makthuset (från vilken position den kontrollerar det maktlösa fjärde huset för det enskilda hemmet och personlig tillfredsställelse med livet). Redan under mitt "grundläggande" kvartssekel med den västerländska (tropiska) zodiaken upprepades till leda exemplen Napoleon och Adolf Hitler - båda med Saturnus i tionde samhällshuset - som typiska för en stark politisk ledare, så stark att han tenderar mot Stenbockens autokrata och antidemokratiska sida. 

Viljan till makt och kontroll är stark hos Stenbocken och Saturnus - se bara Djävulens mest villiga kanal i Sverige: f.d. Arbetsgivarföreningen!

Den Värdelöse söker från himlen ingång
och söker ingång i makthavaren Saturnus,
"denna världens herre". Ett rysansvärt horoskop,
som inte blir bättre av att Djävulen lurar hela
svenska folket (Månen) att de delar denna makt!
Allt går att sälja med mördande reklam.



Om svenska folket förstod vilken ondska som döljer sig bakom dessa privilegierade medlemmar (och den kader av rikemans-wannabies som betalar medlemsavgiften) skulle människorna gå man ur huse och på något sätt rätta till det makalösa demokratiunderskott Sverige lider av sedan politiken kapades av kapitalisterna, en kupp vi har i närminne: det var borgarna anförda av "civilekonomen" Reinfeldt och ekonomen utan egentligen utbildning, Anders Borg, som iscensatte våldtäkten på välfärdssamhället åt Rovkapitalisterna. (Sossarnas högervridning hade egentligen redan öppnat för nådastöten mot svenska folket och deras snälla och trevliga samhälle. USA-mentaliteten tog nu över helt och hållet.)

Sådana är resonemangen till valet av planeter, och så här blev utfallet. Med bara 113 datapunkter bryr jag mig inte ens om att ställa upp kriterier för vad som skulle kunna gälla som en "signifikant" över- eller underrepresentation. Men minns från andra studier att påfallande avvikelser i det första testet sedan visat sig beständiga vartefter datasamlingen växte. Således var den "fallna" Månen i Skorpionen en mer markant influens hos mördare redan vid 100 kartor och bortom 300 stycken var det fortfarande så. Som kommer att framgå av dessa tre tabeller dyker faktiskt några avvikelser upp som man kan misstänka håller i sig. Särskild den som helt bekräftar en klassisk astrologisk lärosats - du ser strax vilken:


SOLEN (VÄSEN: ELD)

H1  14
H2  12
H3  10
H4   5
H5   8
H6   7
H7  11
H8   9
H9  11
H10  5
H11 10
H12 11

JUPITER (VÄSEN: ETER)

H1   6
H2  14
H3  11
H4  13
H5  10
H6   8
H7   7
H8   8
H9  13
H10  8
H11  8
H12  7


SATURNUS (VÄSEN: LUFT)

H1  11
H2  11
H3   8
H4   5
H5   9
H6   6
H7  10
H8   9
H9  10
H10 18
H11 11
H12  5
Faktum är att två astrologiska lärosatser bekräftades här, och inte bara en. Men den jag tänkte på var naturligtvis maktplaneten Saturnus som i sitt klassiska 10e samhälls- och härskarhus fullständigt chockerar med hela 18 placeringar. Notera också att det är DE TRE MEST MAKTLÖSA HUSEN som får betala för denna galningarnas vilja till makt: de offrade i tolfte huset, de nedtryckta arbetarna i sjätte huset samt de enskilda hushållen i fjärde huset - de som bara vill leva som enkla djur i små klaner som baserar sig på lätt igenkänneliga tecken och tryggheten i det invanda. Fjärde huset (Hemmet, Det Privata) är så typiskt dagens fördummade svenska borgare (alla har flyttat till städerna så jag talar egentligen om hela Sverige). 

Svensken kallas "postpolitisk" eftersom Löven och innan dess Reinfeldt gjort ett rent skämt av politiken genom att slå ut demokratin i sin positionering i en ljummen mittfåra där ingen längre diskuterar VÅLDET i tionde huset som begås mot medborgarna. Statens försvagande under högern, går därför hand i hand med den mest Patologiska Typ världen någonsin har skådat Rovkapitalisten som här perfekt beskrivs av Satans stjärna Algol och förtryckaren Saturnus som tillskansat sig maktens tionde hus.

Den andra tydligt bekräftelsen av en astrologisk doktrin är förstås Solen i soluppgången! Det känns helt rätt att 14 solar tar täten i den tabellen. Men frågan om det bara är slumpens lek vi ser gnager i bloggarens bakhuvud när den hinduiska läran om stort ledarskap med Solen i femte inte hittar något stöd alls här. Beror detta på att de 113 horoskopen i princip bara är hämtade från det patologiska landet USA med dess bakvända ideal om att "den lilla människan som gynnar sig själv och tillåts lyckas i detta"?

Jungfrun i 11e idealhuset i USA-horoskopet ger landet en målsättning som står i ren konflikt med det femte huset och en stark kung eller dominant politiker. USA har ju i sin själva konstruktion ett maktdelningsarrangemang för att förhindra "despotiska kungar", vilket Platon såg som det enda problemet med diktaturen. Var envåldshärskaren god kunde hur stora underverk som helst uträttas i landet, men risken var att en dynghög eller ren galning fick kontrollen.

Jupiter, vars relevans jag var lite osäker på, når visserligen likt Solen som bäst 14 placeringar. Och faktum är att det till synes ointressanta andra huset för pengar och den näring som förstahuskroppen konsumerar inte alls är dum. För gissa hur många av dessa 113 och företrädesvis amerikanska politiker som kommer ur privilegierade förhållanden? Många! 

Den här bloggen ägnade så mycket tid åt frågan om den sideriska zodiakens företräden framför den tropiska att flera elementära skillnader mellan kulturernas hussystem gick honom förbi. Det andra huset har inte bara med den egna plånboken att göra, eller den oralt fixerade människans bindning vid mat och dryck.

(Jfr Sverigehoroskopets Måne "ägd" av en sataniskt fixerad Mars i mumsandets tecken Oxen i åttonde huset för korruption - det gamla FattigSverige satte så djupa spår i nationalsjälen att inte ens den moderna svensken klarar att tänka värst långt utöver den egna plånboken och mättandet. När underklassen (alla svenskar) fick det bättre slog istället denna Djävulstjärnans infektion av psyket över och vi fick en fullständigt besinningslös "prylsvensk" - äckligaste sortens materialist som bara lever för att köpa den senaste modellen av allt. Precis ett sånt folk som Djävulen älskar!)

Åttonde huset är enligt hinduerna inte bara det egna plånboksfacket utan också platsen för den egna familjen, löst fattat som de personer förstahus-egot har närmast sig. Vänner sorterar dock under 11e och äktenskapspartners OCH affärspartners under 7e och diverse anhörigrelationer kan utläsas av ytterligare hus eller via sinnrika sätt att räkna n antal hus från huset x. Andra huset förefaller dock teckna de "vanemässigt nära och kära" på ett allmänt sätt och därmed kommer 14 stycken av välmågans Jupiter också på detta sätt att avslöja att politiker tenderar att komma från familjer som har det betydligt bättre ställt än de människor de påstår sig vilja representera. Även här stinker det demokratiunderskott för den som har klokheten i behåll trots ett levnadslopp i dubbelmoralens land Sverige. Nå, jag tror nu inte resultaten skulle ha blivit så annorlunda med 113 kompletta horoskop för indiska politiker, eller ryska...

Vad som vid första påseendet tycks intressant är varför politikerskrået inte innehåller en betydande mängd födelser då Jupiter intar sitt världsligt starkaste läge i första huset? Tvärtom ger Jupiter i första den lägsta siffran i tabellen. Är förklaringen att detta skulle ge ett så starkt samvete och en sådan närhet till gudomligt medvetande att den smutsiga politiken helt enkelt inte är en möjlighet för dessa gudabenådade själar? 

Nej! Det antagandet motsägs av att Jupiter har nästan lika många förekomster i det 9e som i det 2a, och 8e ÄR Jupiters naturliga hemvist, en from, laglydig och ofta religiös position. Det är 9e husets visa filosofer som i Platons idealsamhälle servar 10e-huspolitikerna som är "lagens görare" (exekutiva makten). Den här lilla toppen i 9e indikerar kanske att alla 113 inte är skumrask! Även Jupiter i 4e har 13 placeringar och även här finns en astrologisk doktrin som bekräftar: Komfortbringaren Jupiter anses "upphöjd" i Kräftans (Månens) tecken vilket korrelerar med fjärde huset i den naturliga zodiaken. 

Eftersom 4e också är ett förmögenhetshus - fasta tillgångar som ett eget hus eller fastigheter - har vi faktiskt åter en indikation om att politik och rikedom hänger samman... Nu kanske det börjar bli begripligt varför Platon krävde EGENDOMSLÖSHET av den som kunde betros med styret av ett land. Istället ger nationernas kodumma befolkningar makten till de rika, gång på gång! Och sedan klagar de på att de som bäst får det maximalt bättre några år, innan de - dumma och korttänkta som de är - tröttnar på sin regering och röstar på någon annan som genast raderar ut de marginella landvinningar den ena eller den andra intressegruppen fick under visst styre. 

Demokrati, när den som i väst är en kulissvägg för oligarkerna, är det sämsta styret som finns. De få superrika manipulerar folket att be om så väldigt lite och så behåller samma elit - samma biologiska ätter! - makten från generation till generation. (Nytt är att ruttna ynglingar med dataprogrammeringsfärdigheter men ingen som helst moralisk halt tagit sig in bland oligarkerna.) Det var i grunden rätt tänkt av revolutionärerna när Rysslands tsar med hela familjen undanröjdes. Ibland måste ett system skrotas helt eftersom det är ur stånd att förnya sig. Västerlandets demokrati sjunger nu sin svanesång för den som inte redan upptäckt det, men det är mycket osäkert vad som kommer att följa. Sannolikt årtionden av ohämmad plundring - Hollywoods syndaflod av zombiefilmer har länge visat hur folk i USA har det och hur det ser ut när folk börjar äta folk. Och Sverige har som bekant importera USA:s sjuka själ med hull och hår... 

Det var det om politikertypen i faktiska horoskop. Inte en helt övertygande bild.

Bloggaren, som överensstämmer med den hinduiska bilden på en perfekt folkledare (Solen i 5e) kan bara skratta åt vad Sverige gör med sitt bästa folk, med icke-konformisterna. Det finns i landet en överhet, en cabal, som är strikt antidemokratisk och som inte tillåter att någon ställer sig upp och gungar skutan. Bloggen har diskuterat för och emot Solen+Jupiter i Vattumannen i Sverigehoroskopets femte hus, och fast landet onekligen har talanger så förefaller de bundna till enbart den sociala grupp (Vattumannen = sociala skikt eller helheter) som betecknas av Jupiter, dvs. de privilegierade. Den grupp (Vattumannen) som utövar ledarskap (Solen) i Sverige är således besmittad med de problem som den Stora Välgöraren (Jupiter) uppvisar då den blir en "verksam illgörare". 

Jupiter blir inte helt ond, men drar på sig en del fula egenskaper som är välkända hos Jupiter: den predikar ett och lever själv på ett annat sätt, den blir en hycklare och en som vill expandera osunt bara för framgångens skull. Allt görs i excess. Granska landet Sverige och dess infantila hjärntvätt av folket om nödvändigheten av "ekonomisk tillväxt" eller import av ännu mer invandrare - båda uttryck för den Jupiter som tjänar ondskan. Eller med ett välkänt uttryck: den globala marknadsliberalismen. 

Denna gränslösa värld som är "marknadens" (Hydrans) tummelplats för sin utsugande verksamhet, den världen älskar den lilla minoritet som ingår i (eller inbillar sig att de är med i) Sveriges onda och förmögna inre ledarkrets i det privilegierade femte huset i nationalhoroskopet. Även här skulle behövas en rensning typ vad bolsjevikerna gjorde med tsaren och han entourage. Rensa spelbrädet och bygga något annat. 

Det kommer Ödet och Historien att lösa så småningom. Den som besöker Sverige 2100 kommer inte att känna igen något alls! USA är den dagen kanske inte uträknad med decimerat i betydelse och jordens goda krafter har återtagit kontrollen. Se bara den dagsfärska nyheten att Putin växlar från attacker i Syrien till en fredsprocess. Så drar en skicklig politiker sin slipsten och den korkade borgerliga pressen kan inte ens förstå att de valt fel grundbild och att skrika på NATO inte för ett ögonblick förbättrar Sveriges aktier ur Himmelens perspektiv. Men sedan när räknade en satanist med det Himmelska (sanna) perspektivet, jag bara undrar.

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag fick se en drös citat av den afro-amerikanske nationalekonomen Thomas Sowell, uppväxt i Harlem. T ex:

"No society ever thrived because it has a large and growing class of parasites living off those who produce."

"The black family survived centuries of slavery and generations of Jim Crow, but it has disintegrated in the wake of the liberals' expansion of the welfare state."

"Socialism in general has a record of failure so blatant that only an intellectual could ignore or evade it."

"I have never understood why it is 'greed' to want to keep the money you've earned, but not greed to want to take somebody else's money."

Tipsar om detta då kartan är av en lite ovanligare sort för att tillhöra en högerkommentator. Närighetsprincipen är i stort sett frånvarande (födelsetid saknas förstås) med en Sol i rörlig Luft och en stortrigon i Eld.

Solen/Jupiter i Tvillingarna, Månen i Lejonet, Saturnus i Skytten, Mars/Rahu i Väduren, Venus i Kräftan. Solen disponeras dock av Merkurius i 29:e graden Oxen, som blir karriärvägen (tionde huset) enligt Chandra lagna. Är varningssignalerna egoprincipens Vädur i nionde (högsta goda) och Saturnus i solära femte samtidigt som den står i opposition till Solen?

Sowell:

"The first lesson of economics is scarcity: there is never enough of anything to fully satisfy all those who want it. The first lesson of politics is to disregard the first lesson of economics."

Seaward sa...

Det här inlägget fokuserar för en gångs skull kompletta horoskop och där det är meningsfullt att studera husen. Ditt exempel baserat på enbart dygnet faller utanför ramarna. Chandra och Surya lagna är nödlösningar för att kunna säga åtminstone något om intressant folk i offentligheten.

Ser på man Sowells födelse i North Carolinea - DÄR DE VÄRSTA FORMERNA AV SLAVERI GRASSSERADE (tillsammans med S. Carolina) skulle man kunna hoppa över den diffusa astrologin helt och hållet och konstatera att den här färgade ättlingen till extremt hårt hållna slavar lider av stockholmssyndromet. Det är inte stjärnorna utan hans nedärvda psyke som talar med husbondens röst. Månen i Lejonet tyder på att just tendensen att återspegla ledarskapets attityder, och när Lejonets eller Solens disponent Merkurius står i ägandets Oxe, som du noterar, tror jag också detta skulle kunna vara ett sätt att förstå anomalin (som inte är någon anomali utan bara en påminnelse att astrologi på basis av de fyra elementen bara är ett perspektiv och inte ens det viktigaste).

Med hjälp av kända klockslag har vi fått se att Saturnus ÄR den klassiska maktplaneten (och arbetarklassens planet eftersom de är ägda). Intressant med Solen i 1a är att det är en klassisk psykopatposition - jaget är för viktigt och det passar också bra med politiken som en enda egotripp. Noterat att hinduer gärna kopplar det besläktade "narcissist" till Solen i femte, men jag upplever att det är mycket värre att ha Solen i 1a eftersom egot är som trånga skygglappar medan Solen i 5e indikerar en djup och andlig blick, t.o.m. en förmåga att kanalisera himmelska sanningar. Ett riktigt pissigt 5e hus, attackerat av allsköns elände, ger förmodligen narcissism utan sunda ledarkvaliteter.

Intressantast är Jupiter - som du indirekt anknyter till: förutom den genuina betoningen på Jupiter-i-nionde har vi Jupiter-i-andra och Jupiter-i-fjärde vilket "makes perfekt sense" när vi inser att politikerna kommer från de välbärgade hemmen. (Skulle tro att 95% av de 113 kartorna är för amerikanska politiker, från Sverige har jag bara 3-4 stycken!)

I den meningen stämmer Sowell in i Jupiters mönster eftersom han har Solen och Jupiter tillsammans. Utifrån Surya lagna, blir Jupiter ONDA RIKA MÄN och hans Merkurius står i 12e offerhuset, vilket tyder på att han just har en korrupt intelligens som tänker sådana tankar som skadar honom och "hans sort". En afroamerikan som fullständigt svikit sitt folk.