Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 mars 2016

Miljöpartiet - för desorienterade borgare

Åsa Linderborg i AB roas av en bok som tecknar Miljöpartiets historia, från besvikelsen över att Storfinansen korrumperade folkomröstningen om kärnkraftens vara och fram till dagens sorgligt ryggradslösa spillra. 

Särskilt fascinerande är det att höra Linderborg återge partiets chockerande inkonsekvens från en fråga till nästa. Det låter faktiskt precis som det brukar göra i huvudet på infama borgare som egentligen inte vet vad livet utanför villagettot handlar om, utan kokar ihop en liten filosofi med källsortering och annat som gör att de själva ska trivas lite bättre med sina i grunden oförsvarbara liv.

Antar man att Wikipedias uppgift om partiets grundande baserar sig på ett datum i ett officiellt dokument - likt kungörandet av Sveriges Regeringsform 1974 - kan man legitimt ta midnatt som partiets födelse. Detta skapar ett så perfekt horoskop man någonsin kan begära!



Tveklöst tecknar Kräftan i öster NATUREN (den där som enligt den gamla greken Herakleitos "älskar att dölja sig" och bara via sina yttringar (Jord-elementet, "det materialiserade) röjer att det överhuvudtaget existerar en livets inre essens.

Här ser vi dessutom Kräftans härskare Måne i just den materialiserade Naturens eget tecken Oxen och naturligtvis i 11e huset för ideal och/eller sociala grupperingar. Att dessutom en överdriven alarmism kännetecknar partiet (fallen Mars i Kräftan i första och uppblåst av "zoom-faktorn" Rahu), bara understryker partiets upprinnelse i en tanklös och instinktiv farhåga (kärnkraften). Som Linderberg påpekar: detta var aldrig ett vänsterparti, det var borgare med mer naturkänsla än genomsnittsborgaren.

Att detta känsliga och kännande horoskop alls förmådde organisera sig och bli ett parti, beror säkerligen på att idealhuset i grunden inte är så instinktivt identifierat med den orörda naturen som kan tyckas. (Månen i Oxen är reaktionär och bakåtsträvande.) Nämnde Herakleitos yttrade många obegripliga ting och av dem har jag spekulativt tagit "de dolda sammanhangen är de viktigaste" till intäkt för att han, som även talade om de fyra elementen, är medveten om något som liknar astrologins tal om den uppenbara placeringen av Månen i Oxen men att det finns en viktigare och dold faktor, nämligen Månens disponent Venus. Och denna feminismens egen planet återfinns i sitt positiva härskarläge i Luft-tecknet Vågen men i det lunära (Natur-liga) fjärde huset för trygghet och välmående. Venus i intellektualiserande Luft är en position kapabel att formulera TANKAR utifrån de föregående, hypermaterialistiska böjelserna och farhågorna.

Eller har verkligen Venus förmågan att skriva partiprogram bara för att den står i intellektuell Luft? Varför Venus essentiellt är en Luft-planet lyckades aldrig den västerländska astrologin förklara för mig och efter att ha kastat bort ett kvarts århundrade på denna spillra av en äldre och intakt astrologi hörsammade Himmelen min dolda förtvivlan och sände mig några nattdrömmar som pekade mot existensen av mesopotamiernas ursprungliga sideriska zodiak. 

Denna har jag i nu sju år funderat kring på den här bloggen och parallellt med skrivandet försökt djupna en smula i. Men det var romerske platonisten Plotinus som kom med förklaringen: Venus (Afrodite) var för honom en symbol för själen och så mycket text han ägnar astrologin i sina samlade verk Enneaderna, och så tydligt influerad av hinduismen som han är, är det uppenbart att han är förtrogen med österlandets tankar där t.ex. indierna kallar Fader Tid (Saturnus) och Venus planetära vänner och understryker detta genom att låta båda ha den andliga essensen, den som Luft-elementet symboliskt tecknar. 

I mytologin "hänger" Venus/Afrodite dessutom med intellektet Merkurius/Hermes (vilket ger avkomman Hermafroditos, en tvåkönad, dvs. könlös varelse, som jag förmodar är vad som händer när två himmelska väsen kopulerar på de döda varelsernas kroppsliga sätt (Jord-elementet). Man påminns om Jesus svar på några intrigmakares fråga om änkans bror som på judiskt manér tog ekonomiskt ansvar för den ensamma kvinnan genom att gifta om sig med henne. Men vad händer sen i himlen, frågar intrigmakarna, vilken av bröderna ska då vara gift med kvinnan? Jesus höjer ögonbrynen och undrar i princip om de är helt dumma i huvudet eller aldrig har öppnat de vördade traditionstexterna. I himmelen "gifter sig inte själarna" eftersom deras väsen där är som änglars - de är hermafroditer eller kompletta i sig själva.

Luft-Venus är i astrologin således den rena bilden av människans själ som väntar på sin andra hälft för att bli hel igen. Men denna någon är inte Solen eftersom det är Solen och Månen som bildar en alternativ ikonografi för tanken om själens uppgående och sammansmältning med det andliga - och här är det då Månen som representerar det lägre som återintegreras i det högre (Solen).

Visserligen är Saturnus och Venus vänner, men jag lutar i försöken att förstå den antika tanken mot att det är Merkurius/Hermes som är Venus äkta partner, han som kan frigöra själen från dess ständiga frestelse att blicka ner mot de dödliga djuren och förfalla till lusta och ett syndafall ner ytterligare ett antal varv i dårarnas kretslopp (detta kretslopp som Miljöpartisterna värnar så för).

Det är intellektet planet Budhi i indisk astrologi, dvs Merkurius som är Venus äkta brudgum. Men det kunde man ha anat redan genom att studera det merkuriska Lufttecknet Tvillingarna, som i Indien kallas det amorösa eller älskande Paret och korrekt består av en man och en kvinna (inte en man och en man eller en kvinna och en kvinna) och vid vars stigande som ascendenttecken i öster just Venus blir Tvillingarnas ENDA verksamma välgörare! Budbäraren (ängeln) Merkurius har absolut ingen annan uppgift på jorden än att samla upp och kalla sina egna att komma hem. Merkurius är härolden vars trumpetstöt kan väcka Venus (själen) till insikt om vilket falskt liv hon skapat sig, våldtagen av den onde rike mannen och fånge i Dödsriket. 

Men vad har denna i sig rätt passiva själsbild (Venus i Luft) för möjligheter att själv skapa ett rationellt tänkande parti när Miljöpartiets horoskop avslöjar att den utomordentligt prominenta men fasligt fallna Mars i Kräftan dominerar hela situationen (från öster) och kastar en degraderande aspekt mot Luft-Venus? I termer av elevation har vi VATTEN ÖVER HUVUDET,  Mars ligger nära horisontlinjen medan själens Venus är djupt, djupt sjunken ner i det lilla liv som 4e huset - det egna hemmet, det egna välmåendet - representerar. Stark-svag olycksbringar i attack från Vatten mot Luft är också en direkt varning för att det närapå är en byidiots partiprogram som skissas. Fallen Mars i Kräftan jobbar övertid på att lyssna åt alla håll efter hotbilder och att omsätta detta intellektuellt (Luft) kan bara bli det fullständiga ideologiska sammelsurium som Linderborg i sin bokanmälan låter oss förstå att Miljöpartiet alltid var. 

Jag misslyckades nyligen skaka liv i en insomnad bekantskap med exakt samma Mars bekrigande Venus-Vågen i öster, men redan av det skriftliga kommunikationen såg jag hur illa det var ställt, inte minst med sannfärdigheten. Tillfälliga stämningslägen skapade tillfälliga yttringar i formuleringar, vilka snart nog hamnade i logisk konflikt med varandra. Jag tvingades motvilligt inse hur dödfött det är att söka umgås med en som odlat borgerskapets diskreta charm under årtionden medan man själv genomgått en ideologisk renässans. 

Syndarna går inte längre att rädda, även om man, som bloggaren, är en 100% genuin merkurisk Budbärare som kommit för att hämta sin Afrodite (sina medsjälar) tillbaka till den forna medvetenhetsnivån. För den som tagit sig VATTEN ÖVER HUVUDET finns ingen räddning i detta liv, själen måste återfödas (och hoppas på att ödeslotten inte innehåller en prominent Vatten/Luft-konflikt nästa gång).

Man skulle kunna orda åtskilligt om Miljöpartiets soltecken Jungfrun och dess synnerligen kniviga kombination av restriktiva Saturnus och expansiva Jupiter och överhuvud Jungfruns tendens att trassla in sig i detaljplottrande men sakna förmåga (eller intresse) av att backa tillräckligt långt för att se den stora bilden (men på bekostnad av det Jungfrun helst vill komma till och där hon känner sig mest trygg: som en träl få pyssla med detaljer och småsaker och låta sin ägare och slavdrivare Lejonet syssla med de stora perspektiven). Även denna del av partihoroskopet bekräftar kritiken om ett parti som helt enkelt saknar koll medan Jupiter och Saturnus i detta tecken tycks innebära en kontorsråtta med en sorglig mix av framgångs- och makthunger.

Tillägg den 3/12 2016

Tänk så trevligt om den här tolkningen - en berättelse av flera möjliga kunnat få stå. Men så inkommer en uppmärksam läsare med ett exakt klockslag för dagen före det grundandedatum som svenska Wikipedia uppger och jag upptäcker då att jag har en gammal karta sparad midnatt den 19 med uppgiften att ett "första möte" ägt rum i Örebro. Brakar hela historien samman nu, den som tyckte bekräftas boken Linderborg läste? Nej, faktiskt inte!



Jag upplevde Kräftan som en nyckel i den första kartan och så även i den nya och exakta! Jag har egna upplevelser av vilken ryggradslös vindflöjel det kan bli av en "fallen" Mars i Kräftan men upphöjd till högsta maktposition i 10e huset när den dessutom förvandlas till en verksam illgörare pga. Vågascendenten som inte vill att båten ska gungas - och Mars tyvärr kastar sin turbulenta 90-gradersvinkel mot ascendenten. 

Här är ett klassiskt exempel på någon (en Vågpersonlighet) som för att slippa genera sig aldrig bör sträva efter maktposiioner. Detta skulle sätta igång problematiken mellan 10e och 1a egohuset. Som synes står Mars i makthusuet dubbelt klent eftersom dess disponent Månen själv fångats i det 8e huset för gammal surdeg (kanske från tidigare liv).

Samtidigt ger denna fångna Måne det goda uppsåtet i Miljöpartiet: miljön eller naturen fångad i den onda, korrupta eller förorenade sektorn (Skorpionen och dess naturliga 8e hus är toxisk). Miljöpartiet kommer som Vågen för att jämna till obalanser i dessa frågor. Venus i första huset är en absolut god position och den är också ägare till den "smutsade" Mån-Oxen i 8e. Men Venus är tyvärr korrumperbar till följd av att omoraliska Mars-i-Vatten degraderar den mentala vågskålens balans och sinne för proportion. Ett knepigt horoskop även i den korrekta versionen! /Slut, tillägg

*****

Från denna bedrövelse till horoskop går jag till en annan och underbart koncis påminnelse signerad Yasmin Hussein i samma AB om vari borgaren Göran Hägglunds etiska förbrytelse ligger, när han har fyra inkomstkällor i sitt nya liv efter politiken och samtidig använder 60.000/månad i "riksdagspension" för att skapa ett solitt baskapital i sin nystartade firma! Jag sitter här på halvtid under existensminimum och betalar skatt för denna snikna djävuls utnyttjande av samhället! 

Linderborg påminner om att ett välfärdssamhälle i klassiska socialdemokratisk mening kräver mer än de tidiga miljöpartisternas hopp om en minimal arbetsinsats och väjer bekvämt för sin egen kommunistiska vision om exakt samma sak, för att hitta fler argument mot miljöpartisterna - ett av två fula trick i en annars bra text som äntligen öppnade mina ögon för allt det Miljöpartiet INTE är. 

Själv väljer jag hellre nödtorft än arbete för ett skitföretag - det är helt ofattbart vad mycket ONYTTIGA verksamheter som rekryterar. Man blir rent illamående av många av dagens arbetsplatsannonser med deras falska och slickade tonlägen och tonvis av bullshit. Helt klart har tåget gått för de äldre svenskar som fortfarande kunde tänka och kommunicera utan att flyta runt i ett osunt Vatten/Luft-kaos av amerikanska slogans och drömfragment.


I fallet Hägglund handlar det inte som med Miljöpartiet om en småskalig vision som bara duttar sina inkoherenta positionsangivelser på partiprogrammets målarduk, utan om ren och sker demoni. Att identifiera en människa som angripen och besatt av demoner var i antiken fullt naturligt och i en astrologi som bygger på en äldre kosmologi blir det närmast oundvikligt att definiera politiker som Reinfeldt, Borg och Hägglund som svårt demonangripa högermän - dessa var tjuvar som för att berika sig själva mörkade de ego-relaterade brotten genom att med Storfinansens hjälp rasera hela det gamla välfärdssystemet. 

Varningen för demonangrepp och besatthet ligger ritad över hela himlen i formen av det stora korset i Mörkrets kvalitet (Tamas guna). (Minns dock hur Jesus drev ut många onda andar ur t.ex. horan Maria Magdalena - ett horoskop tecknar dock bara "ingångsvärdena" i detta liv, och i vissa fall kan medfödda skador på den andliga nivån åtgärdas med god vilja och en del träning att anamma nya kognitiva mönster.)


Hägglund har kommenterats tillräckligt tidigare, så jag avslutar genom en andra reservation jag har mot Åsa Linderborgs annars perfekta ögonöppnare till text:

"På 80-talet ville man förbjuda videovåldet, i senaste valrörelsen var man nära att trassla in sig i påståendet att kvinnor inte vill ha extremt sex."

Jag vill påminna mig Linderborg har kommenterat sexualitet ett antal gånger i krönikor de senaste åren, så pass ofta att hon i princip har avslöjat hela sin egen sexuella profil redan. Nu vet jag inte vad "extremt sex" i Miljöpartiets ögon är, men det är bara att titta på den sjukligt överkänsliga "hor- och horbockssignaturen" som partihoroskopet innehåller (Mars attack mot Venus) för att tankar om bondage och sadomasochism ska anmäla sig.

Åsa Linderborgs karta är så robust att man kan tänka sig att här behövs grova elchockar innan kittlingarna infinner sig, och därför menar jag att hennes utsagor om sex inte är representativa alls. Med Venus i hetsiga Väduren och Mars trög och otymplig i Oxens tecken får vi en "andens brutalisering" på erotikens område. Detta omvittnar en själ som i tidigare liv kryddat och saltat sina anrättningar till den milda grad att det behövs extrem stimulans för att uppfatta något alls. Det kanske är därför Linderborg ständigt kastar sig in i kulturella stridigheter eller utsätts för angrepp. Se inte minst i hennes horoskop hur Anklagaren (Rosh ha-Satan, demonstjärnan Algol) verkligen tyder på att individer ofta själva har en djävul inom sig även om den onda stjärnan även kan härledas till yttre skeenden i människans liv.



En så viktig uppgift gör dock Åsa Linderborg i desinformations-Sverige att jag tydligen redan använt hennes namntagg åtta gånger. Det är få kvinnliga journalister som med en sådan oförskräckt råstyrka bryter upp bullshitten och påvisar de verkliga maktstrukturerna. Horoskopet är extremt problematiskt (precis som hennes barndom), men här definitivt åtminstone ett partiellt uppvaknande Hermes och Afrodite, Budbäraren och Själen, är, när allt kommer omkring, bara ett smalt segment, ett "mission impossible" som rör de få och utvalda i varje generation. Mänskligheten i stort fördelar sig på helt andra och mer jordnära "livsuppdrag" - de flesta i rollen som trälar, fängslade i både tanke och handling.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Angående Miljöpartiets "födelseklockslag" så kan jag berätta att klubbslaget där beslutet togs att grunda partiet skedde kl 11.37 den 19/9. Detta enligt en färsk Astrologijournalen där utg. Anders Ekström har en god vän som var närvarande när det begav sig och som också sysslar med astrologi: Pentti Tuononen. Det ger en siderisk vågascendent.

Seaward sa...

ack för den uppgiften. Jag hade redan två sparade horoskop för partiet ett för "första mötet" (ditt datum) och ett för "andra mötet" (den 4/12 1981). Vad jag måste ha gjort för inlägget var att gå till svenska Wikipedia (utan att ens titta i min egen datumsamling). Där står att partiet grundades den 20/9. Troligen samma ställningstagande att göra som med Regeringsformen 1974. Dåvarande astrologen Stefan Stenudd hade ett klubbslag dagen innan medan jag valde att använda midnatt för datumet i det offentliga dokumentet.

Det var lättare när de bara basunerade ut i radion att en militärkupp skett och att landet fått en ny makthavare! :-)

Här måste jag bara kolla med dig: i horoskopet jag glömde referera till har antecknat att första mötet var den 19/9 i Örebro, det som nu får ett exakt klockslag. Stämmer det med din uppgift?

Susanne sa...

Japp, det stämmer!