Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 mars 2016

Medierna ger Apple smaklös gratisreklam genom San Bernadino-massakern



San Bernadino-dottern och maken som radikaliserades och sedan massmördade har varit på tapeten igen, mest för att världen dukat under inför teknikfascismen. Det man talat om i veckor nu är inte offren utan skumraskets iPhone och huruvida Apple skulle vara villiga att dyrka upp sin pryl i jakt på information som är viktig för USA:s inre säkerhet (DN).

(Se även DN:s fixering vid återuppbyggnaden av incheckningsdisken på Bryssels flygplats i inlägget om terroristen kung Leopold av Belgien! Här ser vi mediernas aktiva desinformation då de fyller svenskens huvud med PSEUDOINFORMATION och aktivt ser till att hålla den övergripande bilden oåtkomlig för de naiva och "vänanpassade" massorna.) 

En annan förklaring till det bisarra utrymme medierna givit denna iPhone är att ge Apple gratisreklam - "du kliar min rygg och jag kliar din" går nu så djupt att Apple inte ens behöver muta journalisterna, de är redan kapade av sina iPhones och skriver som radiostyrda zombies om allting som involverar konsumtionsmanickerna.

En tredje förklaring är förstås den övergripande frågan som är så het för USA och USA-indoktrinerade svenskar: det minst sagt kylslagna förhållandet mellan det enskilda hushållet och staten:


4e/10e är den alltigenom världsliga ambitionens axel
i "den naturliga zodiaken"


Den med rätta maktlösa Kräftan står för markservice på botten och Stenbocken gör den patriarkala rollen som världshärskare eller husets herre på toppen. Men som vi ser av ångesten och missnöjet i Sverige, vars horoskop ger kvinnor (Venus) i Stenbocken i maktlös position på botten och pappa Staten iklädd hemmets trygghet (Kräftan) i tionde stats- och maktsektorn, är den här banala streberaxeln ett problem hur man än vrider och vänder dubbeltemat. Alltid är det någon som är missnöjd över sin position i ett samhälle så dekadent att man eliminerat religion och filosofi och de högre livsmålen för att ENBART satsa på materialistisk klättring längsmed denna gyttjebrottarens axel (Svenskt Näringslivs ENDA existentiella dimension!)

I USA är förstås problemet än mer akut och där formligen hatar den obildade amerikanen statlig inblandning (bloggen har noterat hur passande det är att nationalhoroskopet har "egen lyckas smed" - den antisociala Jungfrun som nationens 11e husideal.) Frågan efter San Bernadino-massakern har alltså varit om pappa Staten ska kunna kräva av Apple att knäcka företagets "homeland security" som låter ägaren av manicken uppleva trygghet med sin egen information (samtidigt som Apple spionerar BIG TIME på användarna och SÄLJER UT DEM till marknaden). Apple fejkar att de står på sina användares sida och vägrar staten tillträde till det fredade egna hemmet (Kräftan). 

Den uppmärksamma ser vilken chimär hela denna riggade brottningsmatch är! Staten och Kapitalet (Apple) sitter naturligtvis i samma båt, och det är ett genuint antiklimax att en tredjepartshacker nu tog sig in i terroristens smartfåne istället för Apples egna tekniker.



Skitnyheten om hackandet av Apple-produkten, APPLE-PRODUKTEN (ni fattar grejen!), ledde i vilket fall sent omsider bloggaren till födelsehoroskopen för det "radikaliserade" paret.

maken

"Lika barn leker bäst" (i allmänhet) och båda har jordnära sinnen, Månen i Stenbocken och Jungfrun respektive, som kretsar kring det konkreta, kring objektiva erfarenheter som de kan tala med varandra om. 

Mannen, Syed Rizwan Farook, har ett nog så enkelt horoskop. Det går definitivt i terrorns tecken eftersom vi båda har Kräftans farhågor och trygghetslängtan i Skorpionens intensifierade form. Jag har tidigare föreslagit att Skorpionen i sig kan representerar terror eller en fruktan som har djupnat. (Tecknets andra sida är förstås nyfikenhet på det okända, men det förutsätter att upplösningens element Vatten toppas med nyfikenhetens Eld.)

Men även Stenbocken skulle kunna kallas för "statsterrorism" eller makthavarens privilegium att begå våld mot den enskilda medborgaren i syfte att säkra samhällets principer. Tillsammans skulle Skorpionen och Stenbocken kunna ge en helt sjuk paragrafryttare eller en principmänniska som bokstavligen är redo att gå över lik för att upprätthålla det program man så fullständigt underkastat sig. Makens sinnelagshoroskop i Stenbocken avslöjar att Stenbocken alltid ligger nära det dödliga våldet, att det t.o.m. ÄR Skorpionen som är LEGALISTENS ideal. 

Inte ett vackert avslöjande av Stenbockens innersta "nerv", men detta tecken har som sagt Liemannen (Saturnus) som sin härskare, så det är inte förvånande att placera den vid ego-punkten och se detta ideal. Jag tror ingen är så självrättfärdig som Stenbocken. I flera inlägg för några dagar sedan, argumenterade jag för att Saturnus i härskarläge i Stenbocken kan vara en problematisk position eftersom den ger en fundamentalistisk och inflexibel natur som inte klarar att skapa distans mellan sig själv och sina (ofta väldigt konkreta och jordnära) käpphästar.

Hos terroristmaken finns visserligen ett större djup hos Saturnus, men i Skorpionen sammanfaller två dödssymboler och när man sedan (i sinnelagshoroskopet) söker upp mördaren Mars, hittar vi den maximalt olyckligt i ett av de onda husen, sjätte sektorn för fiendskap och olyckor. Nog är dessa varningstecken på ett "mörkt sinnelag"!


makan

Hustrun, Tashfeen Malik, har ett betydligt mer komplext horoskop. Det går inte att som hos maken isolera en liten grupp budskap som nära sammanhänger med sinnelaget. Här utlöser Månen i Jungfrun en hel serie av associationer. Men också hon har Månen i det torftiga och döda Jord-elementet men disponerad från steget just före det ultimata syndafallet ner i materien. Men nu är disponenten Merkurius och den ligger i "terrorns förstadium" Kräftan. Lustigt nog befinner sig sinnelagets ÄGARE även här i 11e idealhuset, vilket kan tyckas som en tanke.

Men här bildas en slinga eftersom Merkurius i Kräftan bildar ömsesidig reception med Månen i Jungfrun. För den som noterat bloggens rätt stabila rön, att Månen i Jungfrun är överrepresenterad bland främlingshatare och direkta rasister, kommer kvinnans placering inte som någon överraskning. Men då ska man vara öppen för att Mån-Jungfrun troligen också är överrepresenterad även bland dem som känner sig utsatta på grund av en etnisk härkomst (Månen = livets startskede), vilket gäller alla invandrare. 

Man kan misstänka att det är de som pga. försynthet eller försagdhet inte lyckats så väl i integrationen som skulle kunna vara myntets andra sida till främlingshatarna. Oavsett vilken sida av myntet är Jungfrun ANTI-SOCIAL, och invandrare med mycket Jungfru i horoskopet upplever akut sin ensamhet och utsatthet eftersom tecknet också lider av en morbid självmedvetenhet. Det är i själva verket denna överdriva självmedvetenhet som bildar blockeringen och ofta nog rationaliseras som diverse reservationer mot samhället. 

Ofta nog har Jungfrun helt rätt - som JORD-tecken kan de peka på objektiva tecken på att den inskränkta lokala omgivningen ratat dem eller håller dem på armlängds avstånd. Naturligtvis bäddar ett så styvmoderligt mottagande för radikalisering. Som den gamla kinesiska vishetstexten sade: "Sannerligen, det är du som genom att inte tro på den andra GÖR honom till en lögnare." (Daodejing, fritt ur minnet). Bloggen driver just denna tes, bland annat i inlägget om kung Leopold av Belgien: det är västerlandet som skapat terrorismen och frågan är bara varför DN med flera tidningar producerar information som framställer västerlandet som "the good guys" när den verkliga situationen är betydligt skitigare.

Eftersom terroristhustrun är jämngammal med maken delar de Liemannens Saturnus i dödens Skorpion och det är här jag spårade ut och såg en ny serie associationer vid sidan av den lilla och tajta cirkeln som sårbara Kräftan och ensamma Jungfrun bildar. Saturnus har här en betydligt mer entusiastisk underton än i makens horoskop. Maken är direkt mordisk och svart i sinnet, men i så måtto att kvinnan "tar order" via sin patriarkala Saturnus, ser man hur "sensationalismens" uppeldade Vatten/Eld-krig indikerar en livlig men orolig tendens i fråga om Saturnus gränsdragningar. Saturnus eller normerna, är under förändring! Och om man tittar på den eldiga Mars-i-Skytten som förfogar över rättskiparen Saturnus, så är den i sig betingad av Jupiter i det onda fiendskapshuset, dit vi ganska snabbt spårade makens våldsamma (Mars) sinnelag.

I själva verket pågår en MEGA-RECEPTION i kvinnans horoskop, spåra disponenternas pilar och hur de "håller koll" på planeter de äger och se hur ett slutet drama bildas mellan de tre inblandade tecknen/husen. Attacken (Mars) riktades alltså i själva hjärtat av samhället - på en privat fest för stadsanställda (om jag minns rätt) och detta motsvaras väl av Mars i 4e "säkra" huset. Ur ett samhälles perspektiv tänker jag alltid på 4e som samhällets interna säkerhet eller samhällets inre grad av harmoni. Men i kvinnans horoskop finns absolut inget välmående alls och frågan är om hon inte helt enkelt som lydig Mån-Jungfru med disponenten Merkurius i undersätsiga Kräftan lät sig radikaliserad genom umgänget med sin make. 

De här två separata "planetklumparna" (ömsesidiga receptionen och "mega-receptionen") indikerar således en kvinna som gärna underordnar sig och tjänar, men där tyvärr "mega-receptionen" har destruktiva tendenser.


3 kommentarer:

Susanne sa...

"Ett samhälle så dekadent att man eliminerat religion och filosofi och de högre livsmålen..." -kan detta vara svaret på Hakelius undran i sin krönika igår, betitlad "Var kommer en så inkrökt fråga ifrån?" http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/johanhakelius/article22522007.ab

Det här har ju eg ingenting med ämnet för detta inlägg att göra, men jag ville berätta om den ifall du inte har läst den, apropå diskussionen om honom härom veckan. Det han skriver i gårdagens krönika skulle ju lika gärna kunna vara en text från den här bloggen! Och jag håller naturligtvis med honom. Det är en makalöst inkrökt inställning att ifrågasätta om en gudstroende är kapabel att skriva bra poesi!

Nästan så man är böjd att ge dig rätt ändå, i ditt förmodande om Hakelius... och nästan så man kan tro att han läser denna blogg och vill göra en liten markering... :-)

Seaward sa...

Jag minns vi ordade om detta och att mitt intryck att Hakelius "radikaliserats" i sina ämnesval och vinklar hade att göra med att tiden seglat ifrån gamla malätna brittiska cardigans.

Demokratisk socialism är i ropet! Daniel Suhonen i DN om Bernie Sanders kom med uppgiften att britternas man (som jag av att läsa DN och SvD trott var helt uträknad) nu leder i opinionsmätningar.

Som skribent ska man väl vara dum om man inte håller åtminstone lillfingret uppe för att se vart vindarna blåser... :-)

http://www.dn.se/debatt/vi-ser-en-renassans-for-den-demokratiska-socialismen/

Seaward sa...

PS. Nu har jag läst den Hakelius du nämner. Jag skrattade flera gånger. En kul och lätt "over the top" krönika. (Jag menar, utgångspunkten, "Kan man både..." är en sliten mediekliché som används om både det ena och det andra i Sverige.)

Men jag håller med, där samlades i en text flera nyckelord plus samma sentiment som på den här bloggen som älskar att orera över svenskheten, nu närmare 150 inlägg med den taggen.

http://sidereal.hall-of-man.com/search/label/svenskhet

På en punkt ser jag dock att Hakelius snarast följer någon av de flera haltande teorier om Shakespeares diktsamling än den jag nuddat vid genom att nämna Hank Whittemores omfattande arbete, "dagboksteorin", där diktaren våndas över att hans oäkta son spärrats in av sin mor, drottningen, pga. punkarens illa genomtänkta upprorsförsök tillsammans med greven av Essex.

Efter att ha plågat mig genom Whittemores mastodontverk måste jag säga att texten blir begriplig som konsekvent dubbeltydig, med Elisabet i rollen som The Dark Lady som försurar livet för alla genom att vägra erkänna barnet som resulterade sedan hon plockat upp ett manligt lammkött ur societeten och blivit på smällen. Greven av Oxford (Shakespeare) såg i sitt futila medlande sonen förlora möjligheten att bli Englands näste kung och han, som skrivit så mycket om kungar och deras kvaliteter, ser en historisk möjlighet glida honom ur händerna som far, till följd av högre makters nyckfullhet (fru Fortuna).