Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 20 mars 2016

Medierna fejkar hackerattack för att skrämma svenskarna i Natos famn




När jag tittar på DN:s uppgift starten 20.40 för en drygt två timmar lång blockad mot svenska nätmedier, inser jag att offret och förövaren ser ut att vara densamma. Det är då den konspiratoriska tanken föds att det är kapitalismen själv som iscensatt denna "ryska kapning" av Mediesverige för att vinna den dumma svenskens sympatier i propagandakriget mot ryssen.  (Ordalydelserna är försiktiga: attacken har gått "via" Ryssland, men medelsvensson missar naturligtvis sånt finlir och får bara sin inplanterade rysskräck ytterligare befäst.)

Det är bara att lyssna på SvD:s chef rör att höra hur löjeväckande den svenska lögnen är: attack mot "det fria ordet" säger en människa i en bransch som sedan urminnes tider legat i säng med makthavare och finanskapital! Det finns inget "fritt ord" att läsa i dessa tidningar för den som inte sållar bort högerpropaganda och nysvenska med hjälp av egna och omfattande förkunskaper - just sådana den lilla borgaren saknar. 

Jag vet att ämnet nötts på den här bloggen, men vari ligger dessa medieföretags omsorg om det fria ordet när de i uppenbart hemligt samråd inför valet 2014 gemensamt undanröjde det verkligt fria ord som dessförinnan hade gällt, under de år då svenska folket gavs möjlighet att i nätmedierna bli sedda via länkar då folket kunde blogga och kommentera aktualiteter med mediehusen som en välmenande kopplerska för nya relationer mellan skribenter och läsare?

Inför valet, där opinionssiffrorna tydde på en förlust för Alliansregeringen knäppte högermedierna helt sonika av blogglänkningssystemen för att de ofta betydligt mer vältaliga svenskarna ute i folkdjupet inte skulle ha någon chans att fördjupa den falska propaganda som spreds i tidningarnas egna texter. Så agerar en antidemokratisk högerpress som bara talar tomma ord men egentligen bara ägnar sig åt profitjakt (fast på senare år snarare försöken att hantera inkomstbortfallet när folk överger traditionella medier). 

Kvar av den här lysande korsbefruktningen mellan gammelmediers texter och bloggosfärens kommentarer finns nu bara en sorglig spillra i den råa kommersialismens händer. Här och var ser man systemet i nätbutiker där bloggarna förväntas göra gratisreklam för produkterna. DEN TYPEN av länkar passar minsann makthavarna! Så ÄGD medelsvensson är! Det är väl bara en tidsfråga innan negativa produktrecensioner via Twingly-systemet också börjar raderas, vilket var vad som hände när det användes av gammelmedierna...

Vad i horoskopet för attacken ger intrycket av att gärningsman och offer är en och densamma?

Offerkoftan. "Det fria ordet", dvs makthavaren Lejonets
problemformuleringsmonopol i 11e idealhuset
drabbat av 6e huses olycka.
(= En intressant ömsesidig reception mellan
Lejonets och Fiskarnas härskare!)

Låt oss först minnas att detta är ett horoskop för en rubbad relation till allmänheten. Passande nog stiger den sociala eller mellanmänskliga jämviktens tecken Vågen i öster och kommer fortfarande att vara förstahusägare till en bit efter 23.00, då attacken började bedarra. 

Var finns Vågens härskare Venus? I det femte huset för ledare och opinionsbildare och i Vattumannen, symbolen för en övergripande helhet. Sverigehoroskopet har också jämlika Vågen i öster och Vattumannen i 5e ledarhuset. Detta borde ha inneburit att "all makt utgår från folket" - Vattumannen är den mest omfattande sociala symbolen (mer omfattande än Tvillingarna och Vågen). 

Problemet med Sverige är tyvärr att Vattumannen inte alls betecknar hela folket utan enbart de utvalda få i ledarpositioner. Solen för de mest lysande och dominanta individerna minglar med förmögenhetsplaneten Jupiter - som här är en verksam illgörare - och detta är knappast berättelsen om ett helt folk som äger myndighet! Det är berättelsen om en liten elit som berikar sig på folkets bekostnad och till den eliten hörde, tills nyligen, också mediefolket.

"Hackerattacken" indikeras av det sociala dissociations- eller utstörningssyndromet - giftiga Mars-Skorpionen angriper Venus-i-Vattumannen. Man kan notera att attackplaneten Mars står i 2a "Ox-aktiga" huset för ekonomi och resurser i allmänhet, så att tala om en attack mot den sociala balansens (Vågen) infrastruktur (internet) är inte helt fel.

Den totala domän (Vattumannen) vi här talar om, medierna (under attack, vilket ger en skadad Vågascendent, störd jämvikt med tidningsläsarna), befinner sig alltså i ledarskapets 5e hus. Det är Vattumannens härskare Saturnus - "Ägaren" - som äger de här dominanta eller ledande tidningarna som tillsammans bildar konceptet (Vattumannen) "medierna". 

Men se nu hur märkligt det verkar som om den här maktaktören bakom medierna i själva verket minglar med den som attackerar (Mars) och faktiskt verkar vara den som leder spjutspetsarna (Mars) som i sånt överflöd pepprar tidningshusens servrar att funktionaliteten blockeras!

En konspiratorisk läsning av horoskopet skulle alltså tyda på att tidningshusen själva tagit den mindre kostnaden att iscensätta några timmars blockering för att sedan kunna skriva alarmistiska artiklar som pekar ut ryssen på ett eller annat sätt. Så hanterar Rovkapitalisterna bakom mediehusen "det fria ordet" i Sverige år 2016! Till varje pris vill man nu ha in Sverige under NATOS "beskydd" med våldsamt ökade militära utgifter som följd. 

Detta är då bara den onda västerlänningens svar på månader av förberedande indoktrinering om formidabla fabriker av "desinformation" som sägs existera i Ryssland. (Jag förnekar inte deras existens, men pekar på att svenska medier aldrig tar upp ett ämne utan en bakomliggande agenda, Sverigehoroskopet påminner faktiskt till del om "den kriminella hjärnan", ständigt bakslugt planerande, men tyvärr inte överhövan intelligent. Den räcker till att tillverka en jukebox typ Spotify - "ett folkens opium" - men inte till verkligt avancerade kriminella planer som t.ex. världsherravälde.

 Det finns god anledning att inte utan djupare efterforskning tro ett enda av de "fria ord" som mediehusen Schibsted och Bonnier publicerar. Alla försöker mind-fucka svensken numera och den här "hackerattacken" kan mycket väl ha varit en del av Västs propagandakrig mot Ryssland.

Vad som roar mig mer är att det (av allt att döma) inträffade ett verkligt tillbud "ute i Naturen" i Sverige, mot slutet av den två timmar långa "attacken" mot svenskarnas psyken. Plötsligt, strax före 11 på kvällen, rumlar det starkt i underjorden uppåt landet till. 

Som av en händelse i närheten av Luleå, dit Sverige villigt tog emot och driftade amerikanernas spioncentral dold bakom varumärket Facebook !!! 

Är det Moder Natur som via detta illavarslande omen berättar sanningen om vad denna "hackerattack" på "djupet" handlar om?





Inga kommentarer: