Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 mars 2016

Mars, intelligenshöjare eller förstörare?

När jag begrundar de allvarliga brister gör att en ATEIST utnämns till landets justitieminister och genast fifflar till så att han favoritorganisation Humanisterna jämställs med Svenska Kyrkan (se detta inlägg) faller lusten på att ta Nobelpristagarnas horoskop till hjälp för en liten kontroll. 

Jag samlade alla kemi-, fysik- och medicinpristagare t.o.m. 2012 och 546 kartor måste sägas vara ett tillräckligt underlag för att begrunda intelligensens planet Solen och hur dess disponent eventuellt påverkar en människas möjligheter att nå ett Nobelpriserkännande (= i sig ett tecken på åtskilligt över den genomsnittliga intelligensen).

Först är det bara att konstatera (som tidigare) att Solens placering i de 12 tecknen inte i något fall ger en statistiskt signifikant över- eller underrepresentation om man tänker sig en sådan vid ±40% relativt medelvärdet 45,5. Samtliga Solar befinner sig inom intervallet 27-64

ari 43
tau 50
gem 53
can 38
leo 58
vir 54
lib 41
sco 47
sag 32
cap 38
aqu 44
pis 48



Justitieminister Johansson, som alltså som ateist förnekar att det skulle finnas något sådant som en objektiv rättsordning nedlagd i naturen (och därmed ett vittnesbörd om att våra liv är resultatet av intelligens snarare än materia), är ogynnsamt född med Solen i Väduren disponerad av Mars som kört fast redan i steg två, i Oxen och spädbarnets orala fixering vid mamma tutte och resurser att bara hålla den i sig ointressanta kroppen vid liv ännu en dag. 


Hans psyke/Måne i Lejonet lider av samröre med den halshuggna Draksvansen och ur Surya lagna-perspektivet, en solascendent för närmare granskning av intelligensen, står Lagens planet olyckligt placerad i väster. Den är visserligen 9e husets tillfälliga härskare, men detta är Guds hus och Gud är ju exakt det Johansson förnekar, Gud och en objektivt given rättsordning. 

Att Jupiter sjunker i väster enligt solascendenten och i opposition till Solen skulle kunna tolkas som en av rebellänglarna som enligt myten vände sig från Gud och störtade ner i skam och vanära. 

För den dådlystna Solen i Väduren är visserligen Jupiter en planetär vän och här också "verksam välgörare" men innan man ger klartecken måste man besinna vem som förfogar över denna prominenta Lagens och Religionens Jupiter. Det är Venus som har rollen som illgörare i detta horoskop och som till det sämre influerar Morgan Johanssons solära disponent Mars! Få ting tycks få Morgan att regrediera till en obalanserad bytölp och tangera den svenska mannens våldsdisposition som att föra religion på tal! Skrämmande att släppa fram sådana här i politiken.

Sverige har därför, föga oväntat, ett rent skämt till en rättvisans uppehållare!

Frågan är nu om en jämförelse med Nobelpristagarna uppvisar ett bristvärde för Solen i Väduren med disponenten Mars i Oxen (Eld och Jord samarbetar inte alls, "andens brutalisering" eller krumma och outvecklade ståndpunkter i frågan där det skär sig hårdast - se bara Johanssons val av populistorganisationen Humanisterna som sin ideologiska identitetsskapare.)


43 so.ari + ma (medel 3,6)
ari 6
tau 4
gem 7
can 4
leo 5
vir 0
lib 0
sco 2
sag 1
cap 6
aqu 3
pis 5


Johanssons födelse visar sig vara medelmåttig, fyra personer har vunnit Nobelpriset med Mars i Oxen som en hypermaterialistisk bas för den nyfikna Solen-i-Väduren.

Intressant är emellertid de zodiaktecken varifrån Mars aspekterar sitt eget positiva hemmatecken Väduren. När Mars står i sitt "upphöjda" (traditionellt starka) läge i världshärskaren Stenbocken och kastar en friktionsfylld 90-gradersvinkel mot Väduren, inträffar en lätt förhöjning. Sex Nobelpris, precis som när Solen och Mars (båda Eld-planeter) kombineras i Väduren.

Men när Mars direkt opponerar sig mot sitt eget tecken, från Vågen, då ser vi inte ett enda Nobelpris! Och lika lite när Mars från det ständiga ojämviktsläget i Jungfrun kastar sin speciella indiska 210-gradersaspekt mot Väduren. Noll Nobelpris här också. Dessa två konfigurationer tyder på en distinkt lägre IQ eller en intelligens som är alltför lättstörd och inharmonisk för att kunna föda några stora konceptioner eller överblicka stora och komplexa frågor.

Här har vi nu uppslag för verifikation eller falsifiering! Kommer samma mönster att upprepas även vid en genomgång av de följande 11 solplaceringarna och de disponenter Solen där har? Tyvärr kan testet inte kan utföras eftersom det inte går att jämföra Sol-Väduren med t.ex. Sol-Tvillingarna. Den senares disponent Merkurius ligger i omloppsbana närmast solen och kan därför aldrig forma några andra aspekter än konjunktionen. 

Apropå Tvillingarna visade Sol-Väduren här ovan sin bästa förmåga till Nobelpris med Mars i Tvillingarna (7 Nobelpris), en placering indisk astrologi redan pekat ut som ytterligt stark genom att göra energiplaneten till bhava karaka (hussignifikator) för det tredje merkuriska huset.

Givet soltecknens olika förutsättningar till konflikt pga. teckenhärskarens varierande rörelseförmåga är det begripligt att indisk astrologi inte ägnar sig åt "fattigmansastrologi" som den här bloggen, som i så hög grad förlitar sig på celebritetshoroskop där bara födelsedagen är känd. För verkliga intelligenstester gäller känd födelsetid och noggranna studier av Solens eget femte hus och eventuella kopplingar till det första personliga och kroppsliga huset som här betraktas som bärare av en genetik som befrämjar, eller inte, en god uppfattningsförmåga.

Morgan Johansson kommer således undan med blotta förskräckelsen, men vi har naturligtvis det nytestamentliga vishetsordet: "Av deras frukter ska ni lära känna dem". Och den som lobbar igenom satanistisk ateism som en "alternativ ritual" efter Riksdagens öppnande har naturligtvis inte alla hästar hemma. Men det framgår ev. redan en födelse ett år då Solen i Väduren tvingas mingla med sin svurna fiende, materialismens Saturnus som anses "fallen" i Vädurens tecken. Inte för Fadern att förhärliga sig i den här sonen". Det här året föddes andliga krymplingar eller, lite vänligare uttryckt, "unga själar".

Som svar på rubrikens fråga, innan vi gick på patrull, får man nog därför säga: Det beror på. Ibland förstör Mars intelligensen och ibland kan en aspekt från energiplaneten vara hjälpsam. Även om bloggen kallar möten mellan Eld och Mars "andens brutalisering" är det tveklöst en kombination som ökar stridslystnaden inom individen och när Mars, som här, står i sitt upphöjda läge i Stenbocken, tycks inte aspekten mot sitt eldiga hemtecken skada alls. Tvärtom. 

Men minns även de rikliga mängder horoskop bloggen stött på där en Mars från Lejonet attackerat sitt NEGATIVA tecken Skorpionen och hur denna aspekt verkar ha varit en betydande ingrediens i de här celebriteternas problem. 

Det skulle tyvärr ta veckor att dokumentera aspekterna i varje horoskop som passerat på denna blogg under sju år och göra dem primitivt sökbara genom fasta sidor som manuellt måste uppdateras med nya fall. Så det kommer aldrig att hända.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Santos Bonacci förklarar här 47 min in i videon hur Väduren är het och torr medans Saturnus är kall och torr. Personer som har Saturnus i Väduren och aspekterad av Mars 90 grader har oftast huvudvärk. Han brukar rekommendera dessa personer te, kristaller, vävnadssalt som är heta och torra. För att dessa personer ska återfå balansen eftersom huvudet (Väduren representerar huvudet) kräver något hett och torrt. Saturnus kalla och torra natur skapar obalans där.

Paracelsus och Marcilio Forcino botade människor på ett 100% effektivt sätt genom att veta de fyra människotyperna och kunskapen att när en kall planet är i ett hett tecken måste balansen återställas. De två aktiva människorna är heta och kalla medans de passiva människorna är torra eller blöta.

Anonym sa...

(Ep122)Tru-Mon Diving Deep with Santos Bonacci / Babylon Youre Gonna Feel The Pain

Bota fallen Saturnus i Väduren (47 min in i videon)

https://youtu.be/mNM4wkkqvho?list=WL

Seaward sa...

Du refererar till den västliga traditionen med dess bruk av lärosatser lånade från naturvetaren Aristoteles, en av avfällingarna från Platons akademi. (Nå, debatten var het då som nu och Platons läroriktning hade många som såg sig kallade att "höja" nivån på platonismen.)

Schemat bestående av Aristoteles två axlar finns inte i hinduisk astrologin (med mindre den är en hybrid som lånat in västerländska element). Av den anledningen diskuteras inte Aristoteles grundvalar på den här bloggen, även om jag medger att den heller inte är renlärigt hinduisk.

Den hinduiska motsvarigheten till medicinsk astrologi, läran om de tre VATAS nämner jag överhuvudtaget inte eftersom upplägget (som du kanske vet) i allmänhet är att ta en kändis från medierna och göra någon allmän utläggning i acceptansen att det väl behövda födelseklockslaget saknas.

Det här inlägget handlar t.ex. om försöket att se ateism utifrån en grupp sådana horoskop. Om du knutit Aristoteles doktrin om huvudvärk till ateismen hade det varit en spektakulär tanke, men som texten står enbart en utfransning. Men jag tror du undermedvetet gjort en korrekt koppling: galenskapens och feberyrans Mars spelar in i båda yttringarna och att den som lider av den ateistiska uttorkningen upplever troligen också "huvudvärk" i många andra frågor.

Men om vi skiftar till fysiologi kan jag tillfoga ett anonymt exempel, en kvinna med förlamande och uthållig migrän under sin fertila period. Här är det frågan om Mars är nödvändig i ekvationen. Bloggen kallar alla kombinationer av Väduren och Stenbocken för "egenmäktighetstendenser" (krampande fixering vid den egna utblicken och att genomdriva denna).

I detta fall var det Saturnus som från härskarläge i Stenbocken kastar sin INDISKA 270-gradersvinkel (inga vänstervridna, sinistra aspekter i hinduisk astrologi) mot det inre välbefinnandets Venus, svagt placerad i Väduren (och därmed disponerad av en Mars i Tvillingarna). Men Mars är förstås viktig som Venus förfogare, och den stod dominant i 10e i Tvillingarna och kastar därifrån sin INDISKA 210-gradersaspekt mot Saturnus i Stenbocken.

Mars disponent Merkurius stod i sin tur olyckligt i det 6e huset för olyckor och fiendskap och jag kan säga att en mer snarstucken och lättirriterad personlighet har jag aldrig mött. Nyckeln här är att Jungfrunascendentens härskare Merkurius står i 6e huset för fiendskap och fysisk ohälsa, förfogad av hårda Saturnus som vi just såg angripen från dominerande Mars i 10e. Symboliskt och träffsäkert har kvinnan undergått hysterektomi, avlägsnande av livmodern – en gång roten till kvinnlig hysteri, nu medicinskt hokuspokus i linje med ateistisk ignorans.

Kvinnan har i förbluffande informationsrik tidigare liv-regression fått höra om bl.a. ett tidigare liv som en dominant och oklok militärledare som förde hela sin trupp i döden genom taktiska misstag. Solen sjunker i dödens västra just som kvinnan föddes, men denna och de övriga astrologiska kriserna kände förstås inte reinkarnationsterapeuten till…