Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2016

Hur DN-propaganda maskerad till journalistik kan uppstå (exempel 2)


Som om det inte räckte med föregående inlägg om DN:s förfall från nyhetstidning till propagandamaskin får jag ögonen på ett så vanvettigt förvirrat åsiktsstycke i DN att på kuppen en tidigare rubrik, "borgarmediernas åsiktsdiarré", får sin perfekta illustration! 

Niklas Wahllöf har jag tidigare uppmärksammat en enda gång, då i rollen som konsumtionskritiker. Och till enklare ämnen borde han kanske hålla sig. Nu låter han lika galen i huvudet som alla borgare eftersom Paristerrorn inte föranledde någon självrannsakan alls. Tvärtom avslutar Wahllöf sin generande usla och faktiskt helt förvirrade krönika i samma trotsiga anda: "Låt oss dränka dem i dekadens." 

Innan dess har han hunnit förolämpa hela det vietnamesiska folket som prövades till bristningsgränsen när den Store Satan dränkte landet i napalmbomber för att det valt en för USA misshaglig vänsterpolitik:

"Lite överallt har antifrihetliga strömningar börjat vädra napalm i morgonluften."

Se Wikipedia om termen gook för en känsla av journalistens medvetandenivå.

Tala om att välja bilder efter förstånd! När DN har sådana här journalister behöver Sverige inga yttre fiender (läs: "ryssen"). Terrorattentaten kommer att komma som med posten - och då menar jag den gamla Posten inte det nya vinstdrivna och odugliga PostNord.

Redan i DN-blänkaren misslyckas den människan i vad som inte ens verkat ha något klart uttänkt uppsåt annat än mana den skuldtyngda västkulturen till status quo. Den här bloggaren, t.ex., är helt enig med västerlandets förste store tänkare Platon att det vi idag har - med snikna krämare som styr politiken - är alldeles åt helvete. Han önskar sig just en sådan strängare världsordning som Wahllöf i sin besatta förvirring likställer med "humorlösa hysteriker som ALLA också hatar kultur". Får Wahllöf verkligen betalt för denna dynga? 

Det finns ingen rimlighet alls i något av det han säger. Bloggaren älskar både kultur och svart humor (humor är, fast det verkar Wahllöf inte ha intelligens nog att besinna, en delmängd av kulturen). Och därmed faller direkt hela Wahllöfs argument eftersom han hävdade att ALLA som kräver återinrättandet av en moralisk världsordning skulle hata kultur. Läs Wahllöf, försök följa hans deliriska flöde av drömbilder och privata associationer och avgör om detta inte är EXAKT det vansinne som bloggen varnat för via medierna så länge Sverige genomgår den "onda demonens" period. (Rahu i nationalhoroskopets tredje mediehus är den rådande storcykeln.)

Och är det inte humor på högsta nivå att Osama bin Ladin ska ha haft en stor gömma pornografi som hela världen nu jagar efter? Ja, i det fallet är det oklart om Osama själv insåg det underhållande momentet i den dissonanta bilden, men hade han varit helt humorlös skulle han inte ens ha givit om- och eftervärlden en möjlighet att skratta åt inkongruensen!



Går man sedan till Wahllöfs horoskop behöver det inte kommenteras. Han tillhör samma "sub-generation" som DN-journalisten i föregående inlägg, så den texten ger tydliga ledtrådar om inskränktheten och den diktatoriska självrättfärdigheten även i den här mannens världsbild. Detta är en arvsynd som kommer från stjärnorna och jag tror vi är mycket nära att identifiera reinkarnerade nazityskar nu! 

1940-talets tyskar, återfödda, räcker naturligtvis inte till för att populera hela världen, men borta i den asiatiska kulturkretsen finns det säkert någon horribel kinesisk dynasti vars medskyldiga undersåtar återföddes som en tematisk parallell till nazislynglarna som nu passerat de femtio här i Nordeuropa. För det var hit - till de blonda arierna - nazisterna alltid drömde sig, och som man drömmer så blir det ibland när man vaknar upp till ett nytt jordeliv. 

Prova själv teorin i närmast föregående inlägg. Passar en Saturnus i negativt härskarläge inte alldeles utmärkt för en som blivit stöpt i nazi- eller liknande form att utan kapacitet till självkritik utgå från att man är herrefolket? Regel- och paragrafryttare föds i klungor till jorden och förklaringen till deras polismentalitet måste rimligen ligga i att de kollektivt kommer från tidigare liv med akut "demokratiunderskott" som det brukar kallas.


Se upp för DN. Tidningen börjar bli riktigt obehaglig i sin FALSKA demokratiivran. Det är frihet för Fulkapitalet tidningen skriver om, allt annat än bara vilseledande dekorationer.

Inga kommentarer: