Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 mars 2016

Hur DN-propaganda maskerad till journalistik kan uppstå (ett exempel)


Typisk desinformation på högerkanten - undviker verklig analys

Ingmar Nevéus, DN:s före detta utrikeskorrespondent (de har inte råd med mer än skrivbordstyckare numera), får tjäna som ett bra exempel på varför svenska medier har en trovärdighetskris. Istället för att sakligt rapportera om reaktionerna på terrordådet i Bryssel smyger Nevéus in sin egen förgrämda kapitalistångest och sitt rysshat. Han låtsas rapportera om "ryssens" kondoleanser men har redan lagt upp moteld och smutskastning före de anförda citaten: "tisdagens tragedi [används] redan oblygt också av dem som har intresse av att splittra EU ytterligare, snarare än att skapa en enad front inför terrorhotet."

Redan i studiet av den här journalistens manipulation av materialet får vi således belägg för att svenska medier är köpta av stora och mäktiga intressen som till varje pris ska involvera Sverige än djupare i NATO, i EU och i vadhelst den "rika procenten" behöver för att pungslå det enkla svenska folket (ett folk som naturligtvis är medskyldiga eftersom de så lättvindigt röstar på första bästa sol-och-vårare). 


Se även: Borgarmediernas åsiktsdiarré (24 mars 2016)

Frågan är nu om man utan att vinkla horoskoptolkningen otillbörligt kan få en bekräftelse på att Nevéus är en typisk representant för den Lögnens ande som härjar fritt i det här landet.

Sinnelagshoroskopet utgår som bekant enbart från känslor och instinkter och är inte garanterat detsamma som den människa man kan betrakta utifrån, via ord och handlingar. Många har lärt sig hålla inne sina känslor (inte den här bloggaren som faktiskt föddes då Månen steg i öster - turligen i ett intellektualiserande tecken eftersom Vatten i öster kan ge svårt psykiskt förgiftade dynghögar, de "hatare" som borgerlig press med dess mer inlindande lögnmetoder och fullständiga självbedrägeri anser sig stå högt över).




Från bloggens tidiga och enkla schabloner ser man här hur "sensationalism" piskas upp på två ställen, dels i tionde huset för maktförhållanden och dels i nionde huset, som där dess noblaste innebörd av religion och filosofi gått förlorad (därför att horoskopägaren är alltför primitiv) bara betydelsen "utlandet" återstår. Det är rätt uppenbart att månascendenten prickar rätt här, med tanke på att Nevéus jagar upp sig och söker skapa sensationer ("klick" som det mäts i numera) kring frågor om makt och utlandet (= utrikespolitik):

Dessutom har han, född 1963, maktplaneten Saturnus i sitt negativa härskarläge Stenbocken, vilket jag med årens gång börjat uppleva som en fullständigt hopplöst misslyckad position! Hur så? En planet sägs du "befäst" och stark i sitt eget tecken? Ja, men den har också bränt av sitt krut och i just fallet Saturnus sakar denna till JORD bundna gränsdragare VARJE ANSTYMMELSE TILL INTRESSE AV SJÄLVKRITIK !!! Gick det att mäta IQ på "sub-generationernas" förbiflöde är jag rätt att vi skulle se en större mängd dumbommar under åren 1961-63 än under Saturnus övriga vandring genom zodiaken. Här är de nyttiga idioternas årgångar, de som inte funderar över varför de tjänar en överhet som ser ut som den nu gör...

Jag har tidigare och spekulativt applicerat Aristoteles tanke om potential och aktualiserad potential på frågan om planeterna och deras underliggande disponenter. Saturnus i Stenbocken har ingen latent potential att gå vidare eftersom den är sin egen herre och därmed helt "aktualiserad". Astrologin har enögt sett hemmapositionerna som enbart av godo, men det räcker med att studera några tusen horoskop för att inse hur missvisande den dogmen är. 

Utförligt exempel (horoskop här): Bloggaren inser t.ex. att hans Stora Välgörare (Jupiter) förvisso reducerats till en "verksam illgörare", dvs. problemskapare eftersom Tvillingarna i öster är en budbärare (ängel) som inte accepterar någon inflation eller uppblåsthet i rapporteringen. Men bloggaren är samtidigt nöjd med att Jupiter halkat in i fiendens sjätte hus, så att han (på det hela taget) slipper klandra sig själv för vinklade och överdrivna rapporter: det är istället hans ideologiska fiender som representerar allt det onda med det förfallna livet i närighetslivets våld - individer som inte är beredda att lida för sina ideal eftersom de inga ideal har annat än att armbåga sig fram till det komfortabla livet. 

Jupiter i Vatten indikerar att fienden är den som gör sig stora pengar och lätta framgångar på det korruptibla livet i Vatten-elementet. Att fienden och livets olycksbringare är de som profiterar på människor i behov av vård eller stöd blir en självklarhet, och därmed "desarmeras" den "verksamt onda" naturen hos Jupiter i någon mån i bloggarens liv: de onda följderna av den i sig goda viljan till "det goda livet" gäller inte honom själv, han tar den fulla effekten i sjätte huset som också kan läsas som de underprivilegierades hus (tjänare, arbetare). 
 

Bloggarens Jupiter är också ägare till 7e partnerhuset och givet hur sällsynt en medveten kvinna är, särskilt i Sverige vars nationalhoroskop avslöjar en närmast ofattbart materie- och statushungrande kvinnotyp (Venus-i-Stenbocken-i-4e), resignerade han för årtionden sedan och valde bort äktenskapets form. :-)

Exemplet med bloggarens Jupiter är avsiktligt valt eftersom den kapitalistkramande Nevéus föds med Jupiter central för sinnelagsascendenten i Fiskarna. Trots att Jupiter är den Stora Välgöraren, når planeten bara "neutral" status när Fiskarna stiger i öster, och detta beror på lärosatsen att naturliga välgörare (som Jupiter) byter ansikte och blir "verksamma illgörare" när de äger hörnhus, vilket gäller hos Nevéus där jupiteriska Skytten äger det tionde makthuset. En ond Jupiter ska man alltid misstänka för att den blåser upp och förfalskar och här är det således rapporteringen kring makt man särskilt bör betvivla! Tänk bara hur illa det kunde ha gått om Nevéus varit statsminister och haft denna tiondehusindikation! Nu predikar han bara för en redan förvänd borgerlighet, så skadans omfattning är begränsad.

Likväl är Jupiter i första huset såväl placerad i ett angulärt hörnhus som ett triangulärt hus och den senare egenskapen lyfter Jupiter så att den, avvägt, är "verksamt neutral" - frågan om rikedom gör varken till eller från när det kommer till Nevéus sinnelag. Är detta då helt sant?

Nej, för hans förstahus - hans begär och föreställningar - är i allra högsta grad låsta till frågan om inkomster! Mars i Skytten i tionde huset för makt, äger dels 9e utlandshuset men också det andra huset för egna plånboken. Och ur sinnelagets perspektiv är uppenbarligen frågor om de egna pengarna liktydigt med frågan om den egna makten (10e) och något som får Nevéus att låta som en riktig krigshetsare (Mars)! Det är inte lyckligt när "egna pengar" och nionde huset för filosofi/religion har samma härskare och denna härskare står i den sociopatiska maktmänniskans tionde sektor! 

Efter att Brysselterrons horoskop granskats och dess Ox-ascendents, som det kan tyckas, negativa ideal noterats i inlägget om att offra köttet (kroppshyddan), blir det naturligtvis intressant att fundera på varför Fiskarna i första huset har Stenbocken som sitt ideal i 11e sektorn. Via Nevéus kanske vi kan hoppas på en extra tydlig ledtråd eftersom han har Saturnus hemma i negativt härskarläge i Stenbocken!

Fiskarna handlar i grunden om martyriet (ännu ett skäl till att Nevéus går igång på alla cylindrar i samband med den här typen av nyheter), och hinduisk astrologi pekar ut dess naturliga 12e hus som platsen där moksha ska effektueras, platsen där det rena, sattviska Vattnet upplöser de synder själen dragit på sig (i detta eller tidigare liv). I tolfte huset "går man i kloster" eller sätts i fängelse. Huset kallas ett av de "onda husen" men det verkar primärt vara ur perspektivet av världslig framgång. En sanningssökare som drar sig undan världen eller håller en låg profil i den lär knappast uppleva sitt frivilliga offer av komfort som ett absolut ont, men möjligen som ett besvärligt medel för ett gott mål, moksha eller själens befrielse.

Med Fiskarnas grundläggande betydelse som "svängdörrarna" där vissa fiskstim simmar nedåt mot sin olycka (6e huset mittöver) och där förlorar vingarna i Jungfruns tecken (där Venus "faller" från sin upphöjelse mittöver i Fiskarna), där anträder andra fiskar "vägen upp" mot befrielse inom ramen för samma duala symbol. Dubbelheten ligger i tecknets konstruktion där Vatten-elementet drar nedåt mot simpla kroppsliga begär men där astrologins än mer djupgående skiktning i tre kvaliteter (gunas) avslöjar att Fiskarna tillhör Ljusets kvalitet, medvetenhetens och godhetens. Det är "det goda vattnet" som så väl förklarar varför den Stora Välgöraren (Jupiter) är tecknets härskare och varför den Lilla Välgöraren (Venus) sägs vara upphöjd här.

Men Månen... I studien av 270 vd-horoskop förbluffades jag av att så många sinnelag i Fiskarna hittat till ett yrke som uppenbarligen handlar om ett sätt att tjäna stora och lätta pengar, vilket "är" Jupiter i dess simplaste innebörd, sedan dess grundläggande signifikation Världssjälen och religion eller filosofi som verktyg för att nå högre medvetenhet sedan länge kastats överbord. Uppenbarligen utövar "vägen ned" ett stort inflytande på detta impressionabla sinnelag. För frågan om förstahus-Fiskarnas ideal (11e) är det viktigt att minnas den här uttalade dubbelheten eftersom Stenbocken i idealhuset både kan läsas som Liemannen som befriar själen (moksha) i döden och som Arbetsledaren med dennes ofrånkomliga snarlikhet med Djävulen. 

Fiskarna med deras känslomässiga impressionabilitet är troligen roten till det så kallade stockholmssyndromet, där offret identifierar sig med sin förövare och tar denne i försvar. Det är bara så man kan förklara de Fiskar som tyr sig till det kapitalistiska systemet som förslavar mänskligheten och låter de värsta avskummen härja fritt (i "konkurrensens" namn) och berika sig alltmer till följd av ett helt otyglad och begärsfullt sinne. Ja, begärsplaneten Månen i Fiskarna stämmer bra för vd-typer om man a priori konstaterar att dessa dukat under för den överdos av de båda välgörarna Jupiter och Venus och därmed köpt en ond tidsålders värdering att livet bara handlar om att fly smärta och söka komfort.

Alla dessa Fiskar-i-första blir Djävulens eller "denna världens herres" villiga tjänare och om Saturnus är hemma i Stenbocken i 11e saknar de både vilja och kanske också intellektuella förutsättningar att genomskåda sig själva och se att de blivit kidnappade av en tidsanda eller en undermålig världsbild eller en ful värdeskala....

De andliga Fiskarna som söker befrielse ser i 11e idealhuset däremot Liemannen eller Fader Tid. De vet att Tiden bara kan hålla deras portion av den mäktiga Själen inlåst i detta världsliga format så länge. Under tiden arbetar de vidare på sin frälsning. (Den kristna aposteln Paulus talade faktiskt om att "arbeta" på sin frälsning, vilket visar att den falska läran om att Jesus dog ställföreträdande för mänsklighetens synder ännu inte var formulerad vid denna tidpunkt.)

"Arbete" sorterar naturligtvis under Jord-elementet, fattat som det "objektiva" man upplever inför sig. Ur den andligt orienterade Fiskens perspektiv är således idealet att jobba sig upp till Fader Tid eller Saturnus i hans sjunde himmel och där se till att man har tillräckligt goda kredentialer med sig att det blir klartecken "in i åttonde kretsen" som de egyptiska gnostikerna uttryckte saken. Åttan är förstås stjärnhimlen, sinnebilden för moksha.

En för den korrumperade västerlänningen helt obegriplig följd av Fiskarnas tecken blir förstås det martyrium som i väst kallas "terrorism". Västerlänningen kan till nöds greppa Fiskarnas martyrium i termer av visselblåsare och sanningssägare, men att martyriet också innefattar det kroppsliga offret vill dagens komfortsökande egon med deras undertryckta själar helst inte se. Döden har osynliggjorts genom långvård (Fiskarna/12e huset), vars idé eller ideal (11e huset) naturligtvis är Döden/Liemannen via det mest tidsfixerade av alla tecken: Stenbocken).

Således: horoskopet för Brysselbomberna visar att det onda köttet (mot vilken Gud enligt Gamla testamentet har "gjort sak") har som idé att det ska offras (Fiskarna i 11e). När sedan Offrets tecken självt stiger i öster (eller här, i en sinnelagskarta), ja då är det Bödeln som är själva idén i 11e.

Se även: Satans huvud, giljotinen och Paris överbödel (2015) - bödelns födelsetid är inte känd, men månascendenten ger samma tillfälle som Brysselterror att fundera över det onda köttet och dess ideologiska direktiv i elfte huset: offret/Fiskarna.

Så vad säga om Nevéus, kapitalistkramarens horoskop? Inte mycket egentligen. Vänlig bland de egna (Jupiter+Månen), vilket knappast kan räknas som någon större konst. Upplever sig eller sitt fredade och skamlöst välmående reservat som under attack från omvärlden (Mars-i-tionde attackerar hans privata sfär).

Som Sol-Skorpion är han en ovanligt slug rackare som ser till att hålla sin disponent Mars ett steg för sig själv, i utforskande och hoppfulla Skytten. Det betyder att den isande dödsskräckens tecken ser ut att alltid sondera terrängen en bit framåt och se till att han har sitt på det torra. 

Hans alltigenom negativa ideal (Saturnus är både en naturlig och en verksam illgörare för Fiskarna i första) gör naturligtvis att vi kan räkna bortom honom från dem som tillför världen något gott. Han är inte här för att hjälpa mänskligheten framåt utan bara för att se om sin plånbok och det diaboliska system han valt att tjäna för att uppnå status. Han tillhör den generation riktigt usla journalister som hoppfullt kommer att få se sig om efter meniala sysslor när deras korruption kört hela den borgerliga dagspressen i botten.

När man sett tillräckligt många horoskop vet man att ingen ascendent i världen skulle kunna flytta om maktbalansen tillräckligt mellan planeterna för att göra en medelmåtta till ett geni och detta är på det hela taget ett horoskop som tillhör den stora massa som ännu inte övervunnit det lilla livets frestelser. Varför bloggen har så svårt att hitta nobla människor med såväl Måne som Sol i Vatten-elementet ligger troligen i sakens natur. De är inte speciellt kriminella eller något annat, men deras preferenser är så vardagliga och handlar så ofta om bara dagens bestyr och vad att äta. Filosofi och sanningssökande har dessa själar senarelagt till ett annat liv... Världen har dem just nu helt i sitt våld. 

Ett lysande undantag är vänsterskribenten Maria-Pia Boëthius vars långa och ringlande meningar i tidningen ETC påminner om 60-talets "stream of consciousness"-mode i diktningen. Men om man tittar bakom de något tillkämpade formuleringarna som pågår lite för länge (kanske som på den här bloggen), noterar man en författande själ som sett och förstått världens gång. 

Också journalisten Boëthius har likt journalisten Nevéus både Sol och Måne i Vatten och hennes månascendent innehåller också en förstahusplacerad Jupiter i Vatten! Ändå så olika inställning till den profithungrande Vegetativa Själen! 

Jag skulle vilja föreslå att det är till Boëthius smala lycka att hon slapp födas under Saturnus hemma i sitt dogmatiska och oreflekterande negativa härskarläge i Stenbocken. Istället har hon en placering som de flesta nog skulle kalla usel: Saturnus i Kräftan (mittemot)! Men detta ger dels ett patriarkalt tryck på Kräftan (samhällets små och maktlösa) som kan leda till ett uppvaknande inför de sociala realiteterna och dels slipper vi den diktaturens arrogans som Saturnus så ofta uppvisar när den står i Stenbocken och fullt "aktualiserad". 

Hos vänsterjournalisten disponeras maktplaneten av den "maktlösa" Månen (!) och därtill en Måne som kombineras med den Stora Välgöraren (Jupiter) som för Skorpionen inte bara är neutral utan helt och hållet också en "verksam välgörare". 

Se: Maria-Pia Boëthius och den perfekta reflektionen (2015)

Inga kommentarer: