Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 mars 2016

Historikern: Ateisten bjuder på farlig pseudoreligion

Kort efter att några sympatisörer inifrån regeringen utverkat åt ateistsekten Humanisterna ett likställande med kristendomen i samband med "minglet" efter Riksdagens (förr Högtidliga) Öppnande, publicerar SvD ett referat av en intressant brittisk bok av religionshistorikern Karen Armstrong som lyfter fram den hatiska nyateismens bedrägliga försök att skuldbelägga religionen för att allt ont och därmed maskera sin egen långt värre maktlystnad. 

Visst känns det lite som en tanke att den här texten dyker upp så snart efter Humanisternas lyckade lobbying? 

Bloggen kommenterade rötan i Sverige i det här inlägget och när bloggaren kikar på Karen Armstrongs horoskop är det svårt att inte skratta till. Det är ju en något äldre version av bloggaren själv som syns på denna religionsförespråkande himmel! En födelse gissningsvis lite mer privilegierad, vilket givit Karen Armstrong tid och möjlighet i livet att renodla de tankar som den här bloggen snabbt vispar ur sig i halvrättade inlägg. Men det är tveklöst "samma röst" som talar genom båda horoskopen (och livsödena)!



Precis som i den vapenvägrande bloggarens födelsekarta har Armstrongs ande (Solen) valt att från det genuint mänskliga tecknet Vågen "bränna" omoralens och krigarens Mars, och dessutom helt effektivt. Planeterna står på helt rät linje. 

Detta betyder att demonernas falskhet inte biter på henne, hon är en av dem som berättar Sanningen under sin tid på Jorden. Det finns några sådana i varje land och tid, för att den mytiska kampen mellan Ljuset och Mörkret inte ska få falla till satanisternas fördel.

Precis som hos bloggaren saknas varje anstymmelse till kontakt med det själsdöda och materialistiska Jord-elementet, vilket - som nämndes i det här inlägget och omnämnandet av yogas åttafaldig väg - är precis vad man bör förvänta sig av den som inte tillåter korrupta tankar om eget ägande kidnappa själen eller religionen för den delen. Tankar på privat ägande står i direkt strid med människans förmåga att förverkliga sitt bästa jag! 

Utvikning. Här måste inflikas att även horoskop med Jord kan representera icke-materialister (men nu behövs verkligen en känd födelsetid för att undersöka vad som gör vad i kartan). Och på samma sätt kan missriktade Eld/Luft-horoskop ge spekulativa och näriga människor som kvinnliga brittiska kapitalisten Sarah Beeny som har något program vid namn "Property Ladder". Programmets (och hennes egen) hela idé tydligen är att hjärntvätta britterna att tänka som profithungrande äckel. Köpa billigt, rusta upp och sälja dyrt (med vinst). Hela den onda filosofi som SKAPAR underklass av dem som kommit längre på sin evolution och inte längre vill degradera sig genom så låga tilltag som marknadsliberalismen anbefaller.


Vi kan likna den onda stjärnan Algol vid Mammon i detta horoskop.
Korruptionen i åttonde huset rör - via Saturnus - ägande.

Även om både Vågen och Skytten figurerar också i denna brittiska karta är det inte svårt att se var korruptionen sätter in. Skytten handlar därför inte längre om religion och filosofi utan betecknar en mycket lägre undersort: den snikna klipparen, chanstagaren, folk som spekulerar. Missa inte parallellen med Sverigehoroskopet: Vågen fejkar social på ytan men Venus i Stenbocken i 4e huset för fast egendom är en inbiten materialist som tänker i status, boendestatus! Ett eländes lågt land detta är! Brittiskan Beeny skulle passa perfekt här.

*****

Yogas ovillkorliga krav att redan på det första av de åtta stegen mot perfekt människoblivande förkastar den låga instinkten (från Jord-elementet) att vilja äga förklarar perfekt varför Humanisterna hatar och smutskastar religionen. De är borgerliga dyrkare av den låga människans ha- och ägandebegär, de odlar låghet. 

Bakom omoralen finner vi ordföranden Sturmarks parti, Liberalerna, det troligen värsta parti som någonsin sett dagens ljus i dess nuvarande och degenererade tappning. Det är en simpel farkost för normlösa skitar, materialister och djupt syndiga själar på drift. De är kappvändare som partiledaren visat och har ingen som helst vägledning att ge svensken, förutom "degradera dig du, och hoppas att det inte existerar några kosmiska vågskålar". Ett ynkligt parti för ynkliga människor i den lägre, dödliga kroppens våld!

Karen Armstrongs Sol-Våg är ganska ovanlig för det händer bara under en kort tid (och inte ens varje år) att Vågens härskare Venus når ända fram till den högre medvetenhetens tecken Skytten. Men så sker här, och därmed bildas en perfekt religionshistoriker, särskilt som Fader Tid (Saturnus) - själv essentiellt av Luft (tiden är ett luftslott) - trivs alldeles utmärkt i det merkuriska (intellektuella) tecknet Tvillingarna (men också i Jungfrun, den andra merkuriern).

Pga. nymånen kommer utifrån såväl sol- som månascendentens perspektiv, denna "noetiska" Saturnus att ockupera det bästa huset, Guds nionde hus, filosofins och religionens hus.

Här är "dissociationerna" (Luft/Vatten i forcerad sammankoppling) inte allvarliga eftersom det förut sagda väger så tungt. Missa t.ex. inte den fenomenala Jupiter i Lejonet som sol- och måndisponenten Jupiters disponent. Man kan lägga schemat med planeternas verksamma naturer åt sidan här, för ett så mycket större och mer genomgripande drama tecknas. Att Jupiter är en "verksam illgörare" för Vågen i första huset betyder här inte mer än att hon knappast lär vinna sig några vänner bland västerlandets otaliga satanister för sin pro-religionshållning.

Hur kan det komma sig att religionens förespråkare alltid har närmast perfekta horoskop medan religionshatarnas himlar ser ut som om de skulle kunna tillhöra rena dynghögar till människor?

Inga kommentarer: