Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 mars 2016

Flygplanskapning och fiendskapens sjätte hus


Kartor med viktigt fokus på sjätte olycks- och fiendehuset duggar plötsligt tätt på bloggen. Det blir så där ibland, och skeendena verkar styrda från själens nivå - förutsatt att iakttagaren har någon kontakt alls med sin egen själ (tips: ångest som Björn Ulvaeus ständigt tycks lida av, indikerar en ateist, dvs. en människa som i princip avvisar tanken på att vårt verkliga jag tillhör en annan, tillhör själen).

Tack vare The Guardians skärmdump av en tweet upptäcker jag sajten FlightRadar24 där den kapade flightens avgång från Alexandria anges i UT (+0H). Det ger i egyptisk tid 6.36 eller den världsliga förloraren Fiskarna i 30 och sista graden.





Det intressanta med kartan är förstås den ömsesidiga receptionen mellan Solen som stiger i öster MEN är en ond Sol som äger det sjätte olycks- och fiendehuset. Samtidigt "kapas" det stigande tecknets härskare, ascendenthärskaren Jupiter, genom placeringen i sagda onda sjätte hus.

I horoskop för "städade" människor skulle den tajta kopplingen mellan det egna (1a) och sjätte sektorn kunna ta sig ett spektrum av möjligheter. Kanske som passagerare på ett kapat plan, kanske som medfödda hälsoproblem eller i värsta fall som själv en fientligt sinnad individ - en vandrande "olycka på väg att hända".

Inget om kapningen är känt i skrivande stund men horoskopets tunga emfas på det andliga nionde huset - universums egen dharma - och hur de båda illgörarna Mars och Saturnus och den "fallna" Månen i dödens Skorpion alla kontrollerar sjätte olyckshuset, visar definitivt att detta är ett dåd som tillhör Universums Vilja (på samma sätt som Fredrik Reinfeldt var ett utvalt instrument för att djupt skada landet Sverige). 

Denna universella rörelse har väldigt lite med de mänskliga partsintressena i nuet att göra. Den kosmiska rättviselagen delar ut både ris och ros och det är förstås människor och nationer själva som en gång sådde fröna. Ju mer primitiva människor desto mer grovt tillyxade och materialistiska blir skeendena. På den himmelska nivån är dessa skeenden alls inte lika läskiga eftersom det bara är primitiva och skyldiga människor som känner fruktan. Ur kosmos eget perspektiv tillhör också detta Dansen som fördjupar den Tidsbundnes medvetenhet om sina betingelser.





Tillägg.

"Medfödda hälsoproblem" skrev jag, apropå horoskopets tydliga fokus på sjätte huset. Med facit i hand verkar flygplanskaparen just ha haft hälsoproblem av psykisk art och en hang-up på ex-hustrun som bodde på Cypern! SvD. Missen, att inte mer seriöst tänka tanken om personligt groll, får tillskrivas horoskoptolkarens oförmåga att distansera sig från en tid då terrordåden duggar tätt.

Inga kommentarer: