Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 mars 2016

Ett gäng terrorister


Europas mest eftersökta
terrorist (AB)

Jag hade hoppats kunna samla några av förövarna bakom terrorattacken i Paris för att söka astrologiska minsta gemensamma nämnare. Men det visade sig tunnsått med datum på Wikipedia, så jag bytte plan och tittade på vilka terror-stämplade personer som redan befann sig i horoskopsamlingen.

Jag skulle gärna vilja klassa hela den förra borgerliga regeringen som terrorister eller åtminstone den ansvarige regeringschefen Fredrik Reinfeldt för den terror medelklassen riktade mot samhällets svagaste. Men om man för terror kräver åtminstone massmord faller min definition kort. Fredrik Reinfeldt och hans politik kan, vad jag sett, bara beläggas med skulden för ett självmord, en sjuklig kvinna som inte orkade längre under marknadsliberalismens djävulstyg. (Det där kommer den svenska medelklassen och deras valda att få reglera när de återföds nästa gång och då i ett land där det är mindre behagligt att leva.)

Följande 16 fall är långt ifrån alla som skulle kunna rubriceras som terrorister. Alla nazister som bloggen redan granskat faller ledigt under rubriceringen, givet den terror de avsiktligt injagade i judar och romer. Men de får stå över den här gången. Istället inkluderar jag belgiske kungen Leopold II för hans bestialiska lemlästande av färgade i Kongo - om någon terrorhatare händelsevis har glömt vem som startade allt detta. Det var vi, européerna! Det kommer att krävas många ytterligare Paris-attentat innan väst har återbetalt sin skuld till den mörkhyade människan.

Lenins horoskop innehöll också en anteckning om "terror" mot det egna folket (30.000 dödade under hans ledning), men i ser det ut att vara mer snävt definierade terrorister, bl.a. de två belgarna från Paris-attacken som har offentliggjorda födelsedata. Den ene dödades i en räd och den andra kallar slaskpressen "Europas mest eftersökta man".


  1. Leopold II;9.4.1835; 1:30 So-Pis/Mo-Can
  2. Vladimir Lenin;22.4.1879;21:42 SoMo-Ari
  3. Ulrike Meinhof;7.10.1934;12:00 (tysk terrorist) SoMo-Vir
  4. Christian Klar;20.5.1952;12:00 (tysk terrorist) So-Tau/Mo-Pis (eller Mo-Ari)
  5. Nathalie Merignon;28.2.1957;19:45 (fransk terrorist) SoMo-Aqu
  6. John Allen Muhammad;31.12.1960; 6:12 So-Sag/Mo-Gem
  7. Khalid Sheikh Mohammed;1.3.1964;12:00 So-Aqu/Mo-Vir
  8. Abu Musab al-Zarqawi;30.10.1966;12:00 So-Lib/Mo-Ari
  9. Timothy McVeigh;23.4.1968; 8:19 (amerikansk terrorist, Oklahomabombaren) So-Ari/Mo-Aqu
  10. Mohamed Atta;1.9.1968;12:00 So-Leo/Mo-Sag
  11. Aafia Siddiqui;2.3.1972;12:00 So-Aqu/Mo-Vir
  12. Faisal Shahzad;30.6.1979;12:00 So-Gem/Mo-Leo
  13. Omar Abdalla Aboelazm;25.5.1980;12:00 So-Tau/Mo-Vir
  14. Munir Awad;10.2.1981;12:00 So-Cap/Mo-Ari
  15. Abdelhamid Abaaoud;8.04.1987;12:00 So-Pis/Mo-Can
  16. Salah Abdeslam;15.09.1989;12:00 So-Leo/Mo-Aqu (eller Mo-Pis)

En månplacering är mycket osäker, den för Salah Abdeslam, "Europas mest eftersökta" men det finns en liten möjlighet att Christian Klar föddes under dygnets sista 3-4 timmar. Skulle Abdeslam vara född under eftermiddagen inträffar en (för terrorism) intressant opposition mellan Mars-i-Jungfrun och Månen i martyriets Fiskarna. Och till detta så finns, oavsett månplaceringen, trycket av en pågående fullmåne.

Just förhållandet mellan de stora himlaljusen är en sak som fångar min uppmärksamhet.

Tre nymånar (Lenin, Meinhof och Merignon) 
Tre fullmånar (Muhammad, al-Zarqawi, Abdeslam)

Detta är intressant eftersom vi skulle ha haft 2,7 ny- eller fullmånar om bara slumpen fördelat Ljusens positioner. Vi fann dubbelt så många av de tajtaste konfigurationerna och anar att gruppen som helhet har med dedikerad aktivism att göra.

Nymånen sägs ju vara en aktivistisk placering, "projektstartens" tid och fullmånen är en hyperspänd brytningstid, där hinduerna gillar det vidöppna sinnet (Månen tar emot maximalt ljus från Solen), men där jag tycker instabiliteten är en nog så viktig aspekt att hålla i åtanke. Vissa kärl spricker under denna högspänning!

Vidare, fyra "harmonier" mellan Sol och Måne i samma element, även om inte indisk astrologi låter Sol och Måne bilda några 120-gradersvinklar.

Sexton horoskop är inget att göra statistik men bloggens lösa tanke om att Eld/Luft verkar befrämja "extremism" får inget stöd här. Att av totalt 32 ljusplaceringar 19 i den "supralunära sfären" (Eld/Luft) är inte mycket till övervikt.

Kort sagt, den här genomgången av starkt reducerade kartor gav som enda löftesrika indikation dubbleringen av ny- och fullmånar jämfört med medelvärdet. 

Börjar man istället titta på horoskopen ett och ett, ser man å andra sidan hur t.ex. de båda illgörarna Mars och Saturnus jobbar hårt i horoskopen! Några exempel:
  • Den brutale belgaren Leopold: Mars och Saturnus i ömsesidig aspekt.
  • Lenin: Mars i 90-gradersattack mot nymånen i kritiska Väduren och Saturnus "stryper" Venus i negativt hemmaläge i Oxen.
  • Klar: Mars och Venus i olycklig ömsesidig reception, Vågen och Väduren och Mars dessutom i attack (210°) mot Solen i Oxen (vars disponent är Venus som Mars också attackerar).
Och åtskilliga fler exempel....  

Nu ser jag att Anders Breivik hamnade utanför sökningen. r hade jag glömt skriva in nyckelordet "terror". Då har vi en fullmåne till och dessutom i "extremismens" Eld/Luft.


Tillägg

Just som inlägget är färdigskrivet och publicerat ser jag i AB att "Europas mest eftersökta" ska vara skottskadad. Ska man gå på Solens transit genom tidiga Fiskarna lutar det åt att han föddes lite senare på dygnet, Med Månen i Fiskarna (i opposition till terrorns Mars i Jungfrun).

 

Inga kommentarer: