Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 mars 2016

En ond rik man flög hem från Dubai

Wikipedias lilla "blänkare" till höger på Google presenterar Dubai som "en stad i Förenade arabemiratet känd för dess lyxshopping, ultramoderna arkitektur och livliga nattliv."

Så vad är det för passagerare på ett flygplan som lyfter från Dubai med bara 62 resenärer innan det kraschar vid landning i Ryssland? Flygplansmodellen kan vara utrustad med från 85 till 215 sittplatser och ju färre stolar, dess exklusivare resenärer.

"Ond, rik rysk överklass" eller bedrägliga affärsmän är den första tanke som kommer för mig inför dessa fakta. Bara för de närmast anhöriga att sörja. Avgångstiden kan vara värd att kontrollera, precis som lyxkryssaren Titanics undergång verkade ligga redan i avgångstiden. 

Se: Titanics första och sista resa (från 2010, så analysen kan vara lite enklare än år 2016).



Eftersom den här bloggen inte sysslar med detaljerade analyser utan bara (alltjämt efter alla dessa år) försöker få in känslan för de gestalter som byggs upp och bryts ned på himlavalvet, tänker jag inte diskutera den naturliga frågan om varför inte alla andra flygturer som RELATIVT avgångstiden i Dubai också slutade i elände. Åtminstone några fler flygplan i världen måste ha lämnat marken med samma horribla olyckshimmel som ju detta faktiskt är. Svaret är förstås att "människan spår men Gud rår" - Liemannen hade samlat 61 individuella livsvägar vars skördetid nu kommit. 

Olycksplaneten Mars stiger över Dubais östra horisont snart efter avgången, men det ungefärliga klockslaget i DN ("strax före 23.00") avslöjar att vi har en nästan exakt opposition mot ascendenten (händelsen/flighten) från allt djävulskaps källa - den onda stjärnan Algol. Jag noterade att Algol attackerade ascendenten på samma sätt i horoskopet för polislarmet att en vettvilling på Utøya höll på att masslakta unga socialdemokrater. Å andra sidan har vi den ständige (men ofta kryptiske) häcklaren Bob Dylan med en liknande placering och många andra fall som alls inte handlat om mord eller massdöd. I ett fall med Algol sjunkande exakt i väster (och med flera planeter i Oxen) föddes en individ med ett stort eldsmärke/födelsemärke från halsen och en bit ner. 

Detta är exakt den typ av födelsemärken barnläkaren Ian Stevenson undersökte under trettio år hos barn som mindes gräsliga dödsfall i sitt föregående liv - blodiga avslutningar som nu kommer tillbaka som skräckens somatisering av nästa jordekropp! Vi kan alltså förvänta oss att den som föds med den onda stjärnan Algol nära integrerad (på något sätt) med sin kroppsliga ascendent har fått smaka på den 100%-igt rena Ondskan i ett tidigare liv. 

Jag hade en intuition om nyssnämnda fall och såg för min inre blick människan skyfflas ner i en massgrav under nazisternas härjningar i Centraleuropa. Detta var flera år innan jag läste Stevensons märkliga observation att stora födelsemärken kunde korrespondera med folk som blivit liggande döende i sitt eget blod. Hur bisarrt det än kan tyckas en materialist/satanist som tror DN:s vetenskapssida beskriver den enda verkligheten, förefaller skicket att tvätta den dödes kropp ha en djup signifikans. För SJÄLEN är det viktigt att gå ren och fin till sista vilan så att den inte återvänder med yttre tecken på gamla trauman!

När flyget lyfter med Mars i Skorpionen i öster är detta i sig en "verksamt god" Mars och den ser till att hålla sig utanför en direkt opposition från Algol. Men eftersom Algol aspekterar Skorpionascendenten hjälper inte det. Dessutom bär första huset här på Döden (Saturnus) i sitt sköte och det är väl en dödsmärkning av flighten om något. Särskilt som Saturnus för tillfälligt tvärlåser lyckans och framgångens Jupiter i Lejonet via gradexakt 270-gradersaspekt. Det blir ingen framgång - flighten kommer aldrig att landa (i ett stycke)!

När man börjar ana hur illa tilltygad horoskopets ascendent(-hus) faktiskt är, och besinnar att Saturnus paradoxalt nog är en "verksam illgörare" för Skorpionen, trots att även zodiaktecknet bär på dödssymbolik, då kan man gå visare och notera hur vidsträckt Saturnus förmåga att blockera ut allt som är gott ur det här horoskopet. Ta t.ex. den ömsesidiga receptionen mellan Lejonets härskare Solen, här i Fiskarna, och Fiskarnas härskare Jupiter, här i Lejonet. Eftersom Döden (Saturnus) står i första huset och totalstryper Jupiters effektivitet (och en lyckostjärna som dessutom står prominent i tionde huset för alla och envar att se), skadas även den ömsesidiga receptionen mellan Jupiter och Solen. Och Solen representerar i sin tur Livet (och viktiga milstolpar).

Sedan finns förstås också den "sociala utstötningens" signatur hyperaktiv på denna himmel. Jämför med den religionshatande homosexuella Elton John, där man verkligen kan tala om en ömsesidig utstötning - han hatar den ideologiska konception (Vattumannen) - kristendomen - som inte anser hans sexuella störning vara lika normal som en hetero läggning. Själv är han ett levande exempel på att det just handlar om en liten minoritet som föraktar majoritetens sociala mönster (utstötning åt andra hållet). 

Det kanske är 2-4% som är homosexuella även om lobbyisterna har infiltrerat medierna så att man kunde tro att halva befolkningen är homo och kör in kuken i röven på varandra. En total perversion av Naturen, och en intressant påminnelse om att Vatten och Luft verkligen representerar skilda världar, den förra är den irrationella Själen och den senare den rationella Själen. En tänker med könet och om det dessutom finns en "aktiverad högre själ" ser faktiskt horoskopen ut att förutsäga vilka individer som på ett eller annat sätt hamnat i konflikt med sin egen biologiska eller psykiska natur!

Skorpionen är som bekant blind sexuell drift eller Naturens fortplantningsinstinkt och eftersom Vattumannen är en hejare på att mentalisera och lägga ett lager av tankar över allting, uppstår en "konceptuell störning visavi den naturliga sexualiteten". Bloggens (inte särskild kontroversiella) tanke är att detta beskriver en "mind fuck-up" - andesjälen ligger just under ytan i den nya människan men har (likt de döda som återvänder med somatiska tecken på tidigare våldsam död) skallen fylld av griller som har sin upprinnelse i föregående liv. Den nya kroppen må vara man (eller kvinna) men psyket ränner fortfarande efter kroppar den en polaritet som matchade själen i dess förra liv (i en kropp av motsatt kön). 

Det behöver inte bli homo böjelser, gammal hederlig rättshaverism är det kanske vanligaste utfallet - individer som typiskt kanaliserar alla sin psykopatologi mot någon grupp eller institution (Vattuman) de hatar (Skorpionen) med full kraft, och demoniserar.

I termer av en olycka blir "det sociala utstötningssyndromet" så bokstavligt att ingen psykologi behövs, men i horoskopet här ovan kan man notera att ascendent-jaget ("flighten") inte anknyter harmoniskt till fjärde huset för en välmående inre koppling. Jag har tidigare kallat 4e för "frågans slut" - i linje med den generella tillskrivelsen till Månen att den representerar "vaggan och graven", början och slutet. I detta horoskop är det Saturnus/Liemannen som tillfälligt äger 4e och placerad i 1a med olycksplaneten Mars ser snabb och brutal död eller häftig olycka ut som den enda möjliga tolkningen. 

Saturnus passar ju på att blockera välgöraren och räddaren i nöden - Jupiter - som i officiella 10e istället blir en spektakulärt pinsam show där flygplanet cirklar i dåligt väder i två timmar efter ett första misslyckat landningsförsök och sedan kraschar vid det andra. Ingen tur (Jupiter) alls fanns med den här flighten. Fjärde husets för "frågans utgång" är således mycket mörk, precis som starthoroskopet som helhet indikerar.

Var det då övergödda ryska lyxshoppare som återvände från Dubai och nu hamna på minus ur himmelens perspektiv? Ja, den som är nyfiken kan närma sig kartan ur t.ex. Vattenelementets - den näriga själen som alltid hungrar efter mer - titta på Månen i nionde för utlandsresor och Solen i femte för nöjen och dra sina egna slutsatser.


Inga kommentarer: