Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 mars 2016

En av världens intelligentaste förlorar mot dator i Go-spelet

Av DN:s förenklade beskrivning och några stycken från Wikipedias mer fullständiga och betydligt mer filosofiskt djuplodande artikel förstår jag vilket mäktigt spel de gamla kineserna uppfann. Hur DN kan påstå att spelet är "mer än 3.000 år gammalt" när det inte finns något skriftligt belägg äldre än en text från 300-talet fvt, har förmodligen med arkeologins datering av gamla bräden att göra.

Sydkoreanske mästaren på högsta elitnivå, Lee Sedol, förlorade tre omgångar i sträck mot en dator och hans horoskop är naturligtvis högst intressant. Här har vi förmodligen med en av världens mest intelligens människor att göra (asiaterna mäter högre i IQ än västerlänningarna till att börja med).

När Wikipedia menar att Go-spelets mästare tappar sitt undermedvetna i försöken att erövra så mycket av brädets territorium som möjligt under multipla strategiska utspel under ett parti, då kan man bara skratta när man ser mästarens karta, här uppritad som en Surya lagna-karta med Solen (intelligensen) som förstahuset.



Horoskopet innehåller ingen vital Eld, vilket inte förvånar eftersom vi har en helt stillastillande individ som enbart använder sina inre krafter. Wikipedia kontrasterar Go-spelet med primitiva västerlänningars "man mot man" spel och konstaterar att detta är spelet mellan jaget och mitt Djupa Själv. Go-spelaren måste stå i kontakt med sin inre ande - vilket automatiskt diskvalificerar hela svenska folket från att nå Intelligensens höjder eftersom vår officiella religion är materialistisk satanism. (Sossar i regeringsposition fixade just så att ateistsekten Humanisterna gäller som erkänt alternativ till Kyrkan efter Riksdagens skamliga öppnande.)

Läsaren kanske redan har sett hur Lee Sedol arbetar mellan jaget och anden. Till att börja med har vi den bästa av alla ömsesidiga receptioner, den "rena" som håller sig inom samma element. Mars och Jupiter bryggar via ömsesidig reception de myllrande Fiskarna och det djupgående vattnet i Skorpionen. Här är Wikipedias UNDERMEDVETNA som Go-spelaren måste kunna arbeta med, måste kunna förnimma vad andra knappt ens registrerar när de vaknar om morgonen från en nattlig dröm.

Men dessutom finns här en fenomenalt placerad "upphöjd" Saturnus som Solens disponent och utifrån solascendenten - ett horoskop som kan tänkas illustrera individens kognitiva förmåga (i brist på ett äkta horoskop med känd födelsetid) - placerar sig Solens hemliga ägare Saturnus i det gudomliga nionde huset som är vidsträckt som universum självt.

Och det är här den Rationella Själen (Luft) och den Irrationella Själen (Vatten) kontaktar varandra. Minns att jag gång på gång påpekat att vissa människor inte lider av någon "dissociation" eller aktiverar en skräckslagen lögnmentalitet så fort de får känning av Djupet (Vatten). 

Jag har noterat att skådespelare tycks kunna dra stor nytta av att verka på båda nivåerna, och läkaren Arthur Guirdham argumenterade 1972 i sin "Obsession - Psychic forces and evil in the causation of disease" för att ockulta förmågor hos genomsnittliga människor skapar sådan rädsla och dödsskräck att psykisk sjukdom resulterar som en förvriden form av andliga gåvor. I djävulsländer som Sverige medicineras sedan psykiskt sjuka sönder, när de egentligen - fast mer kostsamt för samhället - skulle kunna behandlas psykologisk och övervinna sin patologiska fruktan (säkert grundad i hemska trauman i tidigare liv) och på kuppen utveckla en enormt synsk förmåga! 

Hela detta fascinerande område har satanslandet Sverige effektivt avfört från dagordningen eftersom här ska man sälja BigPharmas preparat!

När man ser Go-mästaren Lee Sedols karta tänker jag genast på 1a Mosebok och skapelseberättelsen där "Guds ande (ruach) svävande över vattnen". Luft över Vatten. Venus är essentiell Luft men upphöjs i Fiskarna (Vatten) - här är portalen mellan världarna efter att själen fallit i Jungfrun till följd av "de fagra jordens döttrar" som änglarna i inte kunde hålla fingrarna borta från.

Sedol har kopplingen genom att den ömsesidiga receptionen inkluderar Venus som är tillsammans med Mars i Fiskarna och Världssjälen (Jupiter) befinner sig i Mars tecken Skorpionen. Go-mästaren har således ett intellekt som för tankarna till Gud, Skaparen och inte för inte har den här bloggen velat knyta Saturnus i härskarläge i Vattumannen (Luft) till Purusha, den kosmiska Människan eller Gud-i-världen.

Det får räcka så.





2 kommentarer:

Susanne sa...

På Wikipedia står det lustigt nog om en landsmaninna till honom som är född samma dag - en skönhetsdrottning och skådespelerska: Lee Ha-nui. Även hon spelar något koreanskt, men ett musikinstrument istället för spel.

Seaward sa...

Det kontinuerliga i Vattnet till skillnad från Luftens skalor och partitur... Luft och Vatten - när individen vågar sig ner på Vattendjupet - blir rent artisteri! Så långt Dr. Guirdhams teorier.

Guirdham var själv synsk och jag noterade i ett äldre inlägg att han ev. hade den glidande mötespunkten mellan Vatten och Luft. Men det skulle kräva en tidig morgonfödelse för en allmänt "tvåvåningshoroskop": Solen/Saturnus i Vattumannen och Månen i Fiskarna.

Det mesta talar dock för att han har Månen i Väduren med de båda goda Venus och Jupiter, vilket ger en bra bild av en sympatisk doktor.

När han försökte sig på en självbiografi (The Lake & The Castle, 1976) som vävde ihop uppemot tio personers interaktioner över en handfull tidigare liv (alla i hans bekantskapskrets eller patienter han tappat på information), blev det emellertid så grötigt att jag förlorade intresset att följa snårskogen av namn i olika inkarnationer (Solen/Saturnus = alltför förtätat och impenetrabelt). Orkade bara något kapitel av den tjocka "utvidgade självbiografin"...

Boken som begränsar sig till samma själars möte som katharer i Sydfrankrike ("We Are One Another") var däremot spännande.