Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 mars 2016

E-postens fader och hjärtattackens signatur

Särskilt AB verkar ha blivit fixerade vid att annonsera ut dödsfall för kreti och pleti efter det manfall av signifikanta artister som inleddes med två ikoner, först sluskrockaren Lemmy i slutet av 2015 tätt följd av David Bowie.

Bloggaren följde en handfull av de tidiga dödsfallen och skapade en ny tagg, "dödshoroskop" för att hålla samman kartorna. Nu dör emellertid en så viktig dataingengör, e-postens fader Ray Tomlinson i en förmodad hjärtattack, att jag vill titta till relationen mellan födelse- och dödsdag. E-post ligger mig varmt om hjärtat och som "pratig" och kommuniceringsglad människa har jag förtvivlat över vänkretsens degeneration in i fåordighet eller ren mutism efter att mobilerna utvidgade sin funktionalitet. Svensken håller på att dö intellektuellt med den nya generationen av smarta mobiler som uppmuntrar till visuell konsumtion men pga. otympligheten hämmar individerna egna tankeutveckling. Det är helt enkelt för krångligt att knappa in mer än några lakoniska, praktiskt syftande meningar. 

En värld av fantasilösa människor som bara mäktar omvärldsreferenser och en skriftspråklighet långt sämre än äldre generationer är redan ett faktum, och det kommer att bli värre. Redan nu kan konstateras att småbarn blivit spelmissbrukare till följd av den it-fascismens/bankvärldens aggressiva marknadsföring av spel & dobbel online. Jag har som en gammaldags moralist nämnt detta flera gånger under bloggens år, och nu har specialisterna äntligen börjat se det som vem som helst egentligen kunde fatta från första början!

Men e-postens fader verkar ha varit en hygglig prick. Han visualiserade sin kommunikationsteknik som öppen för var och en att hitta sitt förhållande till (DN), inte som sms eller twitter (tills nyligen) som uppmuntrar till celldöd i hjärnan eller ordfattigdom helt enkelt för att man försöker spara batteritid på sin lilla bärbara dumfåne. 

Det här synsättet förefaller mig springa ur hans sinnelag, Månen i Fiskarna, som jag mer och mer börjar uppfatta som en av de finaste placeringarna i hela zodiaken. Visst avslöjade en systematisk bloggstudie att den här positionen av oerhört vanlig bland direktörer (av olika dignitet - jag buntade ihop alla horoskop som innehöll "CEO" eller "vd") och sökte någon förklaring till det i inlägget Zeus Soterios (2012). 

Idag kanske jag skulle söka andra argument men i korthet kan ändå sägas att Fiskarnas härskare är den stora framgångens Jupiter, så redan där finns en koppling till det folk som drar in de stora månadslönerna. Men e-postens fader uttrycker en trevligare sida av det här tecknet, och det är dess "myllrande" och rika själsnivåer. Tomlinson lämnar till fiskarna i stimmet att röra sig lite hur de vill, han "mallade" inte e-posten på det sätt som t.ex. sajten Linked-in är ett sömnpiller och enbart ett verktyg för sociopater/karriärister eller Facebook är ett kollektivt självmord i dummifiering och ett perfekt sätt att söndra mänskligheten i små "vängrupper" som grottar ner sig i sina särintressen. Jag vet inte om Zuckerberg insåg detta, när han dumpad av en flickvän kom på idén om ett program för social överblick, men Facebook har idag blivit ett verktyg i härskarnas händer, spiltor där boskapen står still och idisslar om det vardagliga, om prylar och konsumtion. Samma degradering av människans verkliga förmåga till kommunikation som sms-tekniken!

Tomlinsons födelsehoroskop och kartan för döden i hjärtattack bjuder på ett nästan skrämmande lättbegripligt skolexempel.

Angina pectoris - kärlkramp - skulle kunna beskrivas som Saturnus och Mars i komplicerat samspel. Saturnus är den restriktiva och Mars står ibland för blod (även om indisk astrologi tycks vilja placera alla kroppsvätskor under Månen). Titta nu på datateknikerns födelsehoroskop i inre kretsen och se den kanske värsta av alla konfrontationer mellan Saturnus och Mars, den där de ömsesidigt bekrigar varandra och här dessutom mellan de två element som har minst gemensamt, den fria och levande Elden och den materialiserade, koagulerade och döda Jorden! 

Tomlinsons ömsesidiga reception mellan
Saturnus och Mars mellan Väduren och Stenbocken
kan beskrivas som "egenmäktighet". Kanske
lyfter "receptionen" läsarten till "av egen kraft"

Och se sedan hur på dödsdagen (yttre kretsen) attackplaneten Mars hakar på Saturnus och deltar i dennes krampande aspekt mot Tomlinsons medfödda "rundgång" mellan Saturnus och Mars. Här är återigen den brittiske mästerastrologen Charles Carters "law of excitation", enligt vilken han menade att transiter som inte triggar sina egna natala positioner på något sätt, inte alls ger några säkra effekter. Men här är transiterna verkligen på hugget och de har vittring på den brutala kampen mellan Eld och Jord, liv och död materialism.

It-teknikern föddes dessutom med Solen och Mars i ömsesidig reception, lika stark som en konjunktion enligt indisk astrologi och här står man inför ett tolkningsproblem. "Brutaliseras" livsandarna pga. den positiva Eldens möte med den tvärnegativa Jorden? Blir det en egenmäktig skitstövel, högröstad och fylld av konkurrens och vilja att vinna? Nej, inte med Månen i Fiskarna och dess härskare Jupiter i som horoskopets atma karaka (i Vädurens 30e grad). Vad man får är en rätt barnslig och lekfull typ som likt Barnet (Väduren) älskar att upptäcka (Jupiter) för upptäckandes skull och vars pionjärskap gynnar hela fiskstimmet som kommer steget efter. 

Normalt dystra eller pessimistiska Vattentecken ändras totalt när deras härskare befinner sig i Eld, de animeras inifrån och sjuder av varmvatten och empatisk godhet. Men parallellt med denna nyfikna och positiva natur samexisterar alltså den hårdnackade kämpe som bindande Saturnus och fribrytande Mars tecknar. Den här Eld/Jord-kampen tycks göra lika mycket gott som upptäckare inom it-teknik som i järnsmedjan där jag tidigare placerat den här elementkombinationen.

Inga kommentarer: