Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 19 mars 2016

Det sekulära Turkiets inre illamående


Den kurdiska kulturkretsen skär rakt genom
den sekulära civilisationens destruktiva gränser
och styckning av en äldre och mer naturlig värld

Efter ytterligare ett så kallat terrorattentat riktat mot NATO-landet Turkiet tvingas jag skingra lite av min pinsamma okunnighet. Några minuter på Wikipedia räcker för att se det sekulära Turkiets födelse ur det 600-hundraåriga muslimska väldet och dess vingliga väg alltsedan dess, med hela tre statskupper efter anslutningen till USA/NATO.

Och till det kommer PKK som representerar det kurdiska folket vars anor är mycket äldre än det moderna Turkiet och där PKK (kurdiska arbetarpartiet) arbetar - med alla medel - för självständighet från det onda Turkiet. 

Att kapitalistkramare som EU och USA anser PKK är en terrororganisation förvånar inte, men att notera hur många och betydelsefulla länder och organisationer (FN) som inte delar kapitalistkramarnas stämplingar av PKK, fascinerade. Vem med tillräcklig ålder minns inte den svenska polisens patetiska PKK-spår efter Palme-mordet. Det var före nätet så jag brydde mig aldrig om att forska i varför PKK skulle vilja ha sett Olof Palme död till att börja med.


Turkiet lider Eldbrist! I praktiken en torftig socialrealist:
Luft fixerad vid den inre territoriala slitningen.
Mars i 4e kan teckna splittring och tendenser till
inre sönderfall, särskilt då Jungfrun/JORD står för
isolationism och individualism - "kurdfrågan".
Turkiet faller sönder i två delar, västliga och östliga.

Det sekulära Turkiet är Ett riktigt skitland, trots att den blå Luften ytligt tecknar frihetlighet och demokrati (långt in i Turkiets moderna historia fanns likväl bara ett parti och vi ska strax se förklaringen till detta). 

Problemet med den här kartan är att ascendenthärskaren Merkurius står i gradexakt konjunktion med autokrata (diktatorn) Saturnus. Om detta är USA/NATO som snart nog skulle ta över landet, kan man antingen spekulera över eller också tillverka prognoser för att se om NATO-anslutningen 1952 sammanfaller med en ful Saturnus-period i nationens cykliska öde (dasha-perioderna). Det är typiskt att USA "belönade" Turkiet med medlemskap efter att de ställt upp på ytterligare ett av den Stora Satans krig mot länder som kapitalismen alltid finner misshagliga, här var det Koreakriget.

I genomögnandet av ett stycke här och ett stycke där (så som "bildning" ser ut efter det nätets födelse), noterar jag i PKK-artikeln att partiet bröt sin vapenvila 2015 efter att ha blivit besviket på Turkiets obefintliga vilja att ta kurdernas självständighetskrav på allvar. Och strax därefter säger artikeln: "I en avsiktsförklaring tillsammans med nio andra organisationer efterlyste PKK i mars 2016 ett revolutionärt störtande av såväl den turkiska regeringen som kapitalismen som sådan."

Det är således därför vi nu har självmordsbombare i Ankaras shoppingkvarter. Kriget mot kapitalismen har startat i Europa eftersom Europa (nu via EU och USA) vägrar släppa sitt koloniala oskick.

Det är i det här läget jag flyttar in det sekulära Turkiets födelsedata i det hinduiska astrologiprogrammet Jagannatha Hora för att studera dashas, de planetära cyklerna i relation till vad som de facto är en krigsförklaring mot kapitalismen denna månad. Det har ingen svensk tidning skrivit om! Men vem blir förvånad? Blotta tanken att någon skulle vilja starta krig mot ett grundläggande system är subversiv i sig och de styrande i det här landet vill inte att folk ska börja fundera över hur spelplanen är konstruerad....

När beräkningen av rådande maha dasha och sub-cykel (antara dasha) är klar, blir jag faktiskt häpen. Jag menar, Vimshottari dasha är inte ens ett system som är optimerat för politisk astrologi, det har visserligen med det inomvärldsliga att göra via Månen, men ändå... Och likväl visar sig Turkiet ha startat en ny sub-cykel just den månad deras interna lilla (inte så lilla!) problem med kurdernas självständighetsönskan eskalerar till en direkt krigsförklaring (inbördeskrig)! Minns nu återigen att FN inte anser att PKK är någon terrororganisation medan svenska högerpressen naturligtvis nu talar om terrordåden i Turkiet.

Vimsottari Dasa:

 Ven MD:  2000-03-09  -  2020-03-09

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2000-03-09  -  2003-07-12
  Sun:  2003-07-12  -  2004-07-11
  Moo:  2004-07-11  -  2006-03-10
  Mar:  2006-03-10  -  2007-05-10
  Rah:  2007-05-10  -  2010-05-10
  Jup:  2010-05-10  -  2013-01-09
  Sat:  2013-01-09  -  2016-03-09
  Mer:  2016-03-09  -  2019-01-10
  PKK FÖRKLARAR KRIG

  Ket:  2019-01-10  -  2020-03-09


Huvudcykeln 2000-2020 tillhör Venus och borde därför ha varit en bra period i Turkiets historia. Med "medlaren" Tvillingarnas ascendent är Venus faktiskt den sekulära turkiska personlighetens enda "verksamma välgörare"! Jag har många gånger tänkt att vandraren Jesus måste ha haft Tvillingarna i sitt horoskop, givet hans kryptiska uttalande att "sonen/avkomman till den arketypiska Människan" inte har någonstans att vila sitt huvud (till skillnad från djurlivet och dess olika habitat). Talade han kanske inte enbart om att människosläktet har fallit från sin rätta plats i en högre värld än den här planeten utan kanske också en smula utifrån sina personliga känslor? 

Religionshistorikern och sedermera läkaren Albert Schweitzer ansåg att Jesus orkestrerat sin egen avrättning som en politisk uppviglare pga. dödsdrift (thanatos) enligt en sekulär djävulsdyrkare men i hans egen föreställning för att skynda på himmelrikets ankomst.

Turkiet har således Budbärarens uppgift och på Wikipedia läser man att landet slugt handlade med båda sidor under Andra världskriget och till skillnad från det fega Sverige vägrade att låta nazityskarna färdas genom deras territorium.

Faktum är att Venus är Turkiets atma karaka (själens signifikator, en indikation om vart den vill, vad den åtrår). Så dessa tjugo år landet nu genomlever bör visa tydligt vad det strävat efter från första början.

Undercykeln tillhör Merkurius, som återknyter till Turkiets rollspel. Men gradexakt med Saturnus är intellektuell eller annan frihet bara att glömma. Detta är en mycket märklig Tvilling som i praktiken mest liknar en diktator eller envåldshärskare. Eftersom konjunktionen ligger i 5e huset för politik och ledarskap (den traditionella kungens eget hus eller i republiker, presidentens hus) är verkligen en usel plats för Saturnus som till sin natur är allt den naturliga ledaren (Solen) och hans/hennes femte hus representerar. Turkiet är således en falsk Budbärare eftersom vi i bakgrunden (särskilt under åren 2000-2020) kommer att se en diktator driva sitt bakgrundsspel (läs: USA). 

Så vad blir kvar när tavelduken har en så besynnerligt självmotsägande berättelse via Saturnus?

Tja, sub-cykeln är knappa tre år lång och efter en ännu kortare och avslutande sub-cykel där Ketu indikerar en bestraffning eller en reducerad aktivitet gentemot utlandet (Ketu natalt i 9e huset) - kanske pga. landets interna svårigheter - kommer så nästa maha dasha som är Solens (2020-2026). Även denna period kommer att avslöja ett Turkiet som är USA/NATOs knähund eftersom Solen anses svag och beroende av allierade i Vågens tecken. Och att ha Solen i Vågen där ascendenthärskaren Merkurius minglar med diktatorn Saturnus, bäddar för Turkiets fortsatta problem under lång tid framöver. Ett är säkert, femte huset är visserligen "lek" och "kreativitet" på individnivå, men som statshoroskop måste huset noga studeras i termer av ledarskap... 

Vi har därför haft ett Turkiet 2000-2020 hårt slitet av död och utländskt inflytande (Saturnus äger åttonde dödshuset och nionde utlandshuset) när Tvillingarna är ascendenttecknet. Landet var naturligtvis skakigt även dessförinnan och det kan förklaras med att så mycket handlar om kontroll och ledarskap i kartan (ascendenthärskaren konjunkt repression och hårt ledarskap i femte huset för chefskap). 

När jag tittar bakåt, på den senaste statskuppen som inträffade i september 1980, så utspelar sig denna kupp under liknande dasha-indikationer. Förra storcykeln tillhörde Merkurius (mars 1976 - mars 1993) och händelsevis inträffade kuppen under Venus sub-cykel (1979-82), således spegelvända förhållanden till när PKK under aktuell Venus/Merkurius-fas förklarat krig mot Turkiet och dess kapitalism. 

Är detta då Turkiets inre själ som periodiskt yttrar sig så här - genom det man normalt föreställer sig vara en konformistisk Venus? Är det något i horoskopet som är så alltigenom sjukt att alla dessa politiska uppror är slitningar i landets inre själ, slitningar som beror på att den yttre, sekulära konstitutionen är lika mycket ett djävulskap som staten Israels grundande som en sekulär nation i direkt strid mot Guds lagar, vilka garanterar alla människors fredliga samexistens? Ja, man kunde förstås lika gärna anföra Sverigehoroskopets märkliga glapp mellan folket och ett litet privilegierat coterie i ledarskapets, spekulationens och den allmänt goda lyckans femte hus. Ett litet privilegierat elitgäng svenskar som svansar runt en verksamt ond rikedoms-Jupiter i samma hus!

En gång startade "skotten i Sarajevo" ett världskrig. Ska PKK:s krigsdeklaration få hela världen att börja rasa mot den globala kapitalismen? Det kan vara fruktan för tidens lättantändlighet som får borgerliga skribenter att inte med ett ord nämna allvaret i den turkiska situationen. Se här hur DN på sedvanligt desinformativt sätt punktlistar våldsdåd utan några försök att knyta samman enskildheterna till en helhet och än mindre förklara att Turkiet befinner sig i inbördeskrig! Och denna tidning har någon "oberoende" organisation utsett till landets bästa.

Det här inlägget skapade nog mer frågor än det besvarade... Bloggaren känner sig emellertid motiverat att hålla en bättre koll på händelserna i Europa efter att på bara två minuter ha kunnat inhämta en historia som sätter allt detta pladdrande om terror i svenska medier i ett djupare och mer civilisationsomvälvande perspektiv. Men sedan har han också ett personhoroskop som är pinsamt likt Turkiets (fast med avgörande skillnader). 

Så det är inte konstigt att frågan om ledarskap och makt sent i livet börjar intressera även denna Mån/ascendent-Tvilling med Solen-i-Vågen-i-femte - soltecknet Vågen brukar ju normalt nöja sig med livets sociala dimension och kanske fingra lite på rättvise- eller jämlikhetsfrågor men sällan diskutera frågan om civilisationsmodellen som helhet. 

I "Borgerligheten saknar förutsättningar till nykter analys" noterade jag hur den brittiska författaren till boken Postcapitalism var just en sådan med intresse av att ta stora grepp. Stenbock och Skorpion i kombination kan bli en handfast revolutionär, skoningslös men effektiv.



Tillägg.

Ser nu en artikel om Turkiet har SvD, lustigt nog publicerat kort före nyheten om ännu en självmordsbombare. Efter att ha studerat Turkiets horoskop från 1923 är det ingen gåta varför landet har en Erdogan i högsätet. Efter att just ha läst på Wikipedia faller sig den svenska bedömarens ord lite lustigt: "[Erdogan] övergav fredsprocessen med kurderna, och återupptog kriget mot PKK." Inte riktigt som Wikipedia beskrev saken! 

5 kommentarer:

Susanne sa...

Det står fel ang att Merkurius skulle vara huvudcykeln och Venus subcykeln, för det är ju tvärtom enl vad som syns i Dashaschemat. I stycket precis under står det korrekt att Venus är huvudcykeln, men senare står det alltså tvärtom. I alla händelser är det 5:e huset som påverkas, uppenbarligen, för båda planeterna står där.

PKK-spåret grundades i att regeringen terroristämplat organisationen efter två ihjälskjutningar i Sverige av avhoppare. Såg förresten att Europarådet hävde terroriststämpeln 2013.

Seaward sa...

Tack för att du såg det. Tappade för ett ögonblick fokus och började skriva om fel sak! Lyckligtvis lätt att redigera eftersom inga nämnvärda slutsatser drogs. Det blir istället så att statskuppen 1980 och PKK:s stridsförklaring 2016 inträffar under "spegelvända" förhållanden, maha och antara har bytt plats med varandra. Eftersom både Merkurius och Venus ligger i Vågen i 5e skulle man kanske kunna säga (som texten gör) att det är samma smet. Ovanligt många planetära cykler i det turkiska ödet kretsar kring nationens ledarskap och (o)balanser därkring...

PKK-spåret och Palme-mordet: det du säger ringer en svag klocka, men jag förstår inte hur en intern uppgörelse kunde få polisen att rikta misstankarna ditåt, apropå Palme-mordet....

Susanne sa...

PKK antogs alltså vara förbannade på svenska regeringen för att den terroriststämplat dem. En del medlemmar hade dessuotom fått kommunarrest.

Havsörnen sa...

Off topic (men eftersom PKK-spåret nämns) trivia:

Rikslarm kl 02:05 1 mars 1986.

"Signalement på gärningsmän efter beskjutning av Sveriges statsminister: 2 gärningsmän, 40-45 år, mörkhåriga, en av gärningsmännen är påfallande lång, en av männen var iklädd mörkblå täckjacka, tillhör ev Ustasjarörelsen."

Baserat på en "känsla" från Lisbet Palmes sida p g a färgen på en jacka. Signalementet ändrades fyra gånger under natten.

Ett vittne iakttog hela mordförloppet från sin bil på andra sidan Sveavägen. Enligt honom hade gärningsmannen halvlång rock och någon form av huvudbonad, typ sotarmössa. Vittnet iakttog mördaren under några minuter fram till mordet och hans rörelsemönster var elitmilitäriskt, bestämt utan att ödsla energi, någon som visste precis vad han skulle göra. "Det var ingen pundare."

Det enda vittne som man med säkerhet vet såg mördaren på nära håll efter mordet bodde i samma område som Christer Pettersson, och kände väl till honom då han var områdets skräck. Inga klockor om Chrille ringde för det vittnet vid förhöret.

Palmespanaren Lennart Gustafsson, saxat ur polistidningen.se:

"Huvudvittnet beskrev en person som hon ansåg var gärningsmannen, en man iklädd blå täckjacka och en mössa som påminde om den som Jack Nicholson bar i filmen Gökboet. Personen visade sig senare vara identisk med ett annat vittne som sprungit fram för att hjälpa.

– Det fanns runt 20 ögonvittnen och alla beskrev skytten på olika sätt. Lång, smal, kort, smidig, tjock, haltande, huvudbonad, ingen huvudbonad, kort rock, lång rock … Sedan presenterades fantombilden. Ett ödesdigert misstag som bara förvirrade och gav oss ett enormt merarbete."

Christer Pettersson gick vid den tiden klädd i blå täckjacka, sommar som vinter.

Seaward sa...

Ja, ett otroligt gökbo var det. Gjorde en kinesisk spådom efter någon månad ocm på frågan om mordet skulle lösas svarade I-Ching tema 45/topplinjen, något om ett misslyckande med att "samla ihop" (ledtrådar, människor, etc). Och det besannades.